Barnkalas & tandläkarbesök

Lukas fick i förra veckan sin första inbjudan till barnkalas! Det var hos en flicka på hans avdelning som heter Ebba. Hennes mamma och jag går på samma syjunta också.
Även om nog inte Lukas riktigt fattade vad barnkalas innebar blev jag glad för hans skull.
 
Sitter och funderar över mina egna minnen vad gäller barnkalas. Det första jag tänker på är en händelse i första klass, på en rast när en av tjejerna delade ut inbjudningskort. Vi klätttrade på en klätterställning och en av de andra flickorna fick ett fint kuvert med en inbjudan, men inte jag... Kan inte komma ihåg mitt första barnkalas bland klasskompisar men minns ett kalas från min barndom i Kylinge.
Sofie fyllde år och jag, Tobias och Nina skulle gå dit. Det kändes spännande och jag minns att vi hade ballonger med oss. Minns dock inte så mycket av kalaset men har för mig att vi lekte ryska posten och jag inte fattade nåt!!! Vi kan inte ha varit gamla då... jag var väl i fem, kanske sexårsåldern. Nej, jag ska nog låta det vara osagt förresten... Kan ju t.o.m. ha varit när jag fyllt sju med tanke på att Tobias var med...
Detta var en liten lång parentes...
 
Barnkalas var det som gällde i lördags.
Vi inhandlade present i fredags; en fjärilshov som hon hade önskat sig och ett fiaspel.
Jisses, jag tyckte det var busenkelt att köpa present till en femåring men har ingen aning om vad en barnkalaspresent ska kosta... Sånt tycker jag kan vara lite småjobbigt, att veta på vilken nivå man ska ligga.
 
Lukas verkade tycka det dröjer en hel evighet tills hans födelsedag för han sa:
"Jag fyller ALDRIG år..." på ett surt och tjurigt sätt.
Ett tag skulle han inte heller gå på kalaset utan stanna hemma...
Vi var i Jämshög på fredagseftermiddagen. (Och nu är jag ute på ett sidospår från rubriken igen...) Jamie var iväg på after work med jobbet så vi stannade faktiskt en stund (jag och barnen) och åt kvällsmat.
Innan vi började äta blev Lukas ledsen och klagade över att han hade ont i ett öra. Jag tog en tur till byn och införskaffade alvedon...
När vi skulle åka hem klagade han dessutom över att ha ont i magen så ett tag trodde jag nästan inte det skulle bli nåt kalas för hans del.
Han somnade tvärt när han kom i säng och t.o.m. skrattade när han la sig ner... :-)
Jag hade nästan en liten förhoppning om att det skulle dröja ett tag innan Jamie kom hem... Båda barnen sov och jag skulle just "mysa" (?) till det framför datorn och kolla ifatt mina missade avsnitt av Dallas när han kom hem...
Trodde i min naiva värld att TV4play innebär att jag kan kolla på de program jag vill se när som helst men riktigt så bra var det ju inte.
Det senaste avsnittet gick bra att se gratis, däremot ville de att jag skulle betala för att se de tidigare men det ville inte jag.
Dallas är ju en såpa så det går ganska bra att missa nåt avsnitt och ändå hänga med märkte jag.
 
På lördagen var iallafall Lukas pigg och fri både från magont och öronvärk så det blev kalas iallafall.
Jag hoppas han tyckte det var kul.
Jag stannade kvar hos Ebba under tiden kalaset varade men försökte ändå inte övervaka alltför mycket. Lite mysigt att Lukas faktiskt kom och satt sig i mitt knä vid ett flertal tillfällen.
Jamie var hemma med Celina. Han hade haft för sig att han skulle klippt häcken på förmiddagen men han blev hastigt förkyld på morgonen så det blev inget av med det. Lika bra egentligen - kunde blivit en något körig förmiddag i så fall kanske...
 
Efter kalaset känns det som att vi vilade omlott här hemma och kvällen tillbringades och avnjöts med familjen här hemma och lite filmmys. Skönt. Vi har farit omkring en hel del de senaste helgerna...
 
JUST DET!
Jag och Celina var minsann en runda på jobbet i fredags förmiddag under tiden Lukas var på dagis.
Trevligt att träffa jobbarkompisarna även om det verkade vara en körig förmiddag med kanske nån person för lite på plats.
Tog en runda uppom stadens torg också. Inhandlade lite höstblommor som jag sedan sysselsatte mig med igår söndag med att plantera här ute. Blev två cyklamen i järnurnor på trappen och sen lite prydnadskål och silverfall i en vit betongkruka vid altantrappen.
Har även påbörjat projekt trädgårdsmöbelrefreshing... :-)  Håller på att slipa ett gammalt möblemang som ska få lite fin vit färg och så ska det minsann sys lite kuddar till... Lär bli lagom klart till nästa vår, antar och hoppas jag...
(Och nu behöver inte herr Hallenstjerna ställa frågan om de där andra stolarna och när de är klara... Jag har fortfarande inte bestämt vilken färg armstöden ska ha...)
 
Rubriken talade om ett tandläkarbesök också.
Det var Lukas som idag varit hos tand"läkaren" och fått en riktig koll av sina tänder.
Han vågade inte sitta i stolen själv, utan fick sitta/ligga på mig i mitt knä. Lite trångt för sköterskan med alla verktygen men det gick.Inga hål i tänderna. Sen när sköterskan skulle putsa tänderna blev det lite spänt. Tandkräm gick bra, men den goa putspastan fick hon inte sätta på. (O det som jag gillar så mycket. Skulle kunna gå till tandläkaren för att få tänderna putsade alltid...) Lukas fick ett klistermärke med Bärgarn som belöning. Funderar dock på om det kan ha varit så illa att vi glömde Laban där i tandläkarstolen innan vi gick hem... :-(
 
Tänker... Nej tusan- han ligger ju i man väska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kom på det NU! :-)
 
Eftermiddagen har ju varit helt underbar!!!! Varmt och skönt!
Har vägrat vara hushållerska idag utan bara njutit av att kunna sitta på altanen och inte frysa. Finns en del städning att ta itu med men det kan jag göra en annan dag när det är kallt och regnar, typ.
Blev grillning i kväll och vi kunde äta ute och ha dörren öppen tills barnen somnat vid åtta.
Synd att det inte blivit så många såna kvällar i sommar.
 
 
 

Dumt

I morse när vi satt och åt frukost sätter Celina munnen mot sin egen arm och biter till.
Hon blev jätteledsen för det gjorde nog ont och nu i eftermiddag såg jag att det finns märken efter hennes två tänder i nederkäken. Lilla gumman, det var lite dumt gjort... :-)  Men det är ju inte lätt att veta sin egen styrka innan man testat gränserna.
 

Otroligt

Vardagslivet är tillbaka.
Jamie jobbar. Lukas är på dagis 15 timmar i veckan men nu får jag bestämma själv vilka tider!!! Har funkat jättebra än så länge. Känns verkligen betydligt mindre stressigt då jag har honom där i minst fyra timmar istället för tre. 4+5+6 timmar (tre dagar), så har jag gjort min fördelning...
Igår var det dock inte dagisdag så då gick vi hemma alla tre. Förkylningen har slagit ett rejält grepp om mig nu och igår hostade jag mest omkring hela dagen. "Projekterade" här hemma, vilket innebär att jag städadade ur hallen (som jag målat om) och så tvättade jag hela dagen... Pratade en stund med grannen Helena på eftermiddagen, sen kom Jamie hem och efter det försvinner kvällen...
Idag har jag städat ännu mer. Och tvättat. Jag begriper inte var all smutstvätt kommer ifrån... Och än är det inte slut!!! Men, på ett sätt är det inte konstigt- vår tvättmaskin tar så himla lång tid fr ett program när den är full- 3 timmar!!! Inte undra på att det tar tid att tvätta undan allt. Och barn smutsar ner sig...
Det brjar iallafall se vettigt ut här. Igår kom våra andra grannar (som ska flytta snart) och pratade lite.  Jag frstod att de var lite nyfika på att se hur vi har det men jag kunde bara inte släppa in dem i denna röran... Nu är det snart så man kan bjuda in dem på kaffe... :-)
 Sådär har dagarna frsvunnit.
Nu hoppas jag att jag känner mig någorlunda pigg i morgon för då är det sista onsdagsdansen på Lyktan och den vill jag inte missa.
 
Vad var det då som var otroligt.
Anatgligen det faktum att det känns som att jag får mer gjort nu om dagarna, trots barn hemma på egen hand, än när Jamie har semester... Jag begriper det inte!
 
...Och än så länge går det bra med GI.
 

Saknad

Lukas snutteLaban har varit försvunnen i tre veckor ungefär... Vi har letat överallt inne, ute och i garaget men inte hittat honom. Så slogs jag av att vi var ute i Ekebo fr några veckor sedan och Lukas kollade på bilbanan vi har där då.
Jomenvisst, där hittade vi vännen.
VILKET ÅTERSEENDE!!!
Trodde nästan Lukas skulle börja gråta av lycka!
"Var hittade ni honom?" sa han försiktigt och började genast smeka sin Laban samtidigt som underläppen for in i munnen.
Sen log han.
När jag hade läst godnattsagan i kväll och gick ut från hans rum började han genast prata med Laban.
Lukas har verkligen varit trotsig idag och envis och allt som en fyraåring kan vara, men när han är sån här är han bara för go!!!

Helgen

Nyss hade jag helt klart för mig vad det här skulle handla om men nu är jag helt förvirrad och minns inte!!! WTF... (Det är vål så folk säger nuförtiden...)
 
För v'l bli det gamla vanliga då: sysslorna...
En helt underbar helg har det varit!
Jamie började gårdagen med att träffa en massa kompisar ute i Matvik. Hemligt program. Jag lämnade honom där vid elva och sen fortsatte jag ocg Celina till Ljungsleds för att kolla om vi hittade nån trevlig blomma att ställa här ute på trappen. Lukas var lämnad hos Monica i Gungvala för en stund...
Vi hittade ingen blomma men de hade en hel massa fina krukor!!! Handlade dock inget för det finns en planerad resa till Ullared inom en snar framtid. Är kanske lite tungt att asa runt på krukor då men jag tänker inte köpa nåt innan dess iallafall...
Har ju målat om hallen och vill gärna se nån fin kruka där men det ligger än så länge bara på ett tankestadium...
Vidare till Kylinge och fick olja och filter bytt på bilen och sen en tur till Jämshög för en uppfräschning inför kvällen kalas hos Enikö & Tobbe. :-)
 
Brum, brum... Ner till Matvik igen och hämta Jamie. Tjoff bort till Gungvala för att hämta Lukas och sen iväg vidare på kalas i Svängsta.
Det blev en trevlig och rolig kväll och väldigt sent! Vi fick se en massa bilder från deras resa till Enikös hemland och höra en himla massa och det är så intressant!
När vi skulle åka hem på natten var Jamie hux flux hungrig och ville åka till Mc Donalds... Vi visste inte ens om de hade öppet vid halv två på natten så han ringde och kollade!
Det blev gruvligt sent innan vi var hemma och i säng, klockan var tre...
Celina vaknade naturligtvis när vi kom hem så henne fick vi somna med en flaska välling.
Sen sov hon ända till 06:44 så då fick jag gå upp igen!!! :-(
 
Tack och lov kom Jamie upp strax efter nio så då pös jag i säng igen och sov 1,5 timme tills Lukas kom in i sovrummet och sa
"Jag tycker det är dags att stiga upp nu."
 
Jag hade sett i tidningen att det skulle vara nån slags skogsdag i Ringamåla denna dagen och föreslog att vi skulle åka dit. Det skulle visas skogsmaskiner av olika de slag och finnas lite alla möjliga aktiviteter så jag tyckte det lät intressant MEN jag hade inga stora förväntningar.
Det blev en tur dit och det var en jättebra grej!!!
Vi gick en tipsrunda i skogen och där var många utställare med diverse skogsmaskiner (flistugg, skotare, skördare, motorsågar o.s.v...) och jag tror och hoppas Lukas uppskattade det. Det var mest för hans skull vi gjorde det.
 
På vägen hem tog vi en extra runda och kollade på fördämningarna vid Mörrumsån. Tycker det är häftigt och kusligt på samma gång. Vi hade dock glömt kameran hemma så bilder blev det inga denna dag. :-(
 
Vi avslutade helgen med kinamat i Jämshög och nu ska vi återgå till vardagen igen.
Jamie börjar jobba i morgon. Lukas har redan dragit hem höstenas första förkylning från dagis och jag är supertjock i näsan. Och menyn här hemma ska förvandlas till GI och vågen ska sakta vandra neråt till 65 kg igen...
 

RSS 2.0