Traditionell Valborg

Kungens födelsedag inföll detta året på en måndag. Underbart att Jamie bett sig ledig och vi alltså haft långhelg ihop här hemma! Det har blivit städat och fixat både ute och inne!
Jamie har fixat mycket i trädgården och jag trampar omkring här inne. Dessutom förberedde jag en del inför måndagens fest redan under söndagen. Fixade en potatissallad och marinerade 5 kg kött.

(Sitter och funderar nu på hur helgen sett ut... Vi åt ju tacos ihop med ma & pa också... Var det i lördags eller söndags tro??? Söndags måste det ha varit- de var ju i Malmö på lördagen.... Hmmm, så var det nog ja...)

För en gångs skull var vi klara och färdiga (nästan iallafall- om inte gästerna hade kommit för tidigt..:-)  ) vid 16 då vi sagt att folk kunde börja droppa in.
Detta året var vi ett ganska stort gäng- Emma & Peter m. barn, Johanna & Magnus, Vi 4 (naturligtvis), Jeanna och hennes Magnus, Ia och Jan-Åke m. barn och så bjöd jag in en av kille och hans mamma från Lukas dagis- Linda & Kevin. Tobbe dök också upp framåt kvällen.

Folk kom när det passade dem med tanke på jobb och sånt. Det blev full rulle ganska snabbt med tanke på alla barn. Vi åt korv, tiden försvann och sen grillade vi kött och åt inne med potatissallad, grönsallad, bearnaisesås och grillade tomater. För enkelheltens skull blev det kladdkaka med grädde till efterrätt.
Celina hade ju vänligheten att vakna redan 05:14 på Valborgsmässoafton så första kladdkakan blev gjord redan vid sex på morgonen här hemma...

Hur som helst! Jag tycker verkligen det är kul att fixa fest och ha en massa folk här hemma! Är nöjd med denna kvällen och hoppas även gästerna var det. Vi hade ju ett stråååålande väder med riktigt varmt och gott så det kunde man verkligen inte klaga på.

Denna dagen har varit lika härlig. Det jag inte gjorde igår innan gästerna kom gjorde jag idag- tvättade av trädgårdsmöblerna!!! Och så fick jag uppdraget att ta bort några nässlor i vår ena rabatt.
Vi tog en fika med grannarna och sen har vi varit hos Tobbe & Enikö och grillat. Ma, Pa & Farmor var också där. Härligt!!!!

Nu är det bara tre dagar kvar av denna veckan sen är det helg igen. Man blir alldeles förvirrad i skallen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0