Celina 9 månader

Underbara tjejen!!! Det är en solstråle.
Jag vet att jag inte kommer att minnas nånting knappt om ett par år så här är ett framtida komihåg-inlägg för den sakens skull.

Tösen ammas fortfarande nattetid. Hon vill inte sova hela nätterna utan vaknar runt två-tre och ska mysa lite med mig. Sen vaknar hon vid fem, sen halv sex, och kanske sex och i bästa fall somnar hon om till sju... Det är lite jobbigt, jag vet inte hur vi ska komma ifrån det. Vägra dotte? INte heller schysst. Skaffa napp? Känns nästan DUMT att göra det NU!!! Tror ju iochförsig inte hon skulle acceptera det heller. Kämpa på, det är väl det som gäller. Har läst en del och det sägs att barnen i denna åldern sover ofta oroligt p.g.a. att det händer mycket i deras utveckling och de får väldigt många intryck att ta hand om från varje dag.

När det gäller mat är hon inte överförtjust i nåt. Hon äter inte särskilt mycket och jag vågar inte ge henne särskilt "stora bitar" för hon tuggar inte maten utan sväljer den hel. Gröt gillar hon- fast inte sån på burk. Det ska vara den sorten man tillagar själv. Fruktgröt, typ. Frukt överlag gillar hon.
Jag lyckades få i henne 1 dl välling häromdagen och trodde en ny era hade börjat men den slutade tvärt redan nästkommande dag.

Celina kryper inte. Hon sitter på rumpan och hoppar fram. Hon vänder sig dit hon ska genom att styra med höger eller vänster ben. Ska försöka att lägga henne oftare på mage för jag ser att de gånger jag gör det finns det kryptendenser i benen på henne. Men än så länge kasar hon baklänges och blir mest arg när hon inte kommer framåt.

Arg blir hon också om man tar saker för henne. Det kvittar om det är leksaker eller papper som hon stoppar i munnen. Arg blir hon!

Lukas och hon däremot leker underbart fint tillsammans! Lukas är en jättebra storebror och barnvakt- att man nu kan vara det redan vid tre års ålder. Visst förekommer det lite kiv ibland men det vore väl konstigt annars.

Jag tycker verkligen tiden rinner iväg. När jag var hemma med Lukas minns jag tiden runt 8 månader som jobbig för jag tyckte bara allt var kladd men så känns det inte alls denna gången.

Att somna henne på kvällen kräver också finess. Lukas kunde vi ge gröt och sen lägga i sängen utan krusiduller. Sen lekte han av sig bland gosedjuren tills han somnade. Celina bryr sig inte alls om kompisarna i sängen. Fåtal är de gånger vi kunnat lägga henne och hon somnat i sängen. Hon somnar för det mesta i någons famn eller av att jag ammar henne... Idag tog det en hel timme innan hon somnade... Jobbigt...
Hoppas det ändrar sig med hennes sov(o)vanor för de är lite jobbiga faktiskt.

Däremot sover hon bra på dagen. Två gånger- förmiddag efter att ha varit vaken ca: två timmar, och sen nån gång på eftermiddagen. Hon sover ofta i vagnen och det funkar bra tack vare min "Celinaradio" (som Lukas kallar den. ).

Hon pratar sitt eget lilla språk. Da-da-da och ma-ma-ma... :-) 
Goa tjejen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0