Kli i fingrarna

På tal om TV... Såg "Äntligen Hemma" häromkvällen. Där gjordes en hissgardin. Jag har haft lite kli i fingrarna de senaste dagarna efter att sy nåt!!! :-)  Och då slog det mig att en sån gardin skulle jag vilja sy! Visste från början inte var jag skulle kunna ha den men det kom jag också på sen! I allrummet på ovanvåningen. Där hänger en omodern kappa just nu som jag hade i mitt rum som tonåring!!! Jag tycker faktiskt om den, men en hissgardin vore snyggt där. Och praktiskt eftersom solen lyser in där på morgonen och ger ljus in i barnens rum så de vaknar. När vi plockat bort träden på framsidan kommer det vara ljust mycket och tidigt så då kan man ju hoppas jag gjort slag i saken... Får väl se om jag trillar över nåt passande tyg nånstans... Jag och mina tusen projekt... Det är nästan så man blir trött på sig själv ibland.


Inge vidare

Det är lite usch idag.
Känner mig grymt seg i hela kroppen. Grymt lättirriterad efter att ha haft flera riktigt dåliga sömnnätter med två barn som väcker mig om vartannat. Mestadels Celina som är superförkyld... :-(
Hade ont i halsen då jag vaknade men det har faktiskt släppt. Hoppas jag slipper att bli sjuk.
Lukas har en grym hosta. Han vaknade häromnatten och ropade på mig.
Han grät och hostade om vartannat och bad mig "Mamma, jag vill ha hostmedicin!"
Jag förklarade att han inte kunde få mer hostmedicin eftersom han redan fått så mycket han kunde få...
Han fortsatte hosta och gråta och så säger han:
"Mamma...! Ta bort det!"

Det är ju så ens hjärta brister.

Igår tog vi iallafall en spontantur till Jeanna. Vet i sjutton om vi varit där på spontantur tidigare men eftersom hon var hemma och hade tid blev det så! Vi får göra om det igen...

Det var ju final i Sveriges Mästerkock igår.
Det har varit praktiskt taget det enda program jag följt på TV nu på sista tiden. Tycker helt klart det var rätt vinnare fast vad kan man som tittare säga om det?!?! Man har ju aldrig smakat på maten. Jag hade dock Ubbe som favorit också. Josefin verkade väldigt duktig och fokuserad men Sigrid har ju haft en underbar inställning hela vägen!

Nu får vi se vad jag ska ta tag i näst. Finns massor att göra men ingen lust.

Tv´ns inverkan

Har sett flera recept och många bilder på s.k. macroner. Tycker inte de ser goda ut. Har inte alls bliit lockad av att göra dessa kakverk. Men så fick de ju som utmaning i förra veckans avsnitt av "Seriges Mästerkock" att göra just macroner... Då kändes det hux flux lite spännande och tilltalande! Såååå när jag såg en bok med macronrecept på Maxi idag, det var halva reapriset på den så den kostade blott knappt 20:- så slog jag till... Så det kan bli.

Vild lördag

Egentligen skulle jag krypa ner under en filt på soffan. Eller ringt en del samtal. Eller kanske tränat lite.
Men jag vill skriva ner min helg för den har varit lite tokig på sina ställen.

Jamie skulle iväg med jaktlaget. Det var dags för den årliga älgafesten där männen (mestadels) lagar en trerätters middag till oss damer som vi sen får tillfälle att avnjuta på kvällen. Barnen får också följa med.
För att slippa böket med att ha två bilar stående i Tjurkhult (Hallabro) ca. fem mil härifrån skulle Jamie åka upp med Monika som ändå skulle (nästan) åt det hållet.

Jag hade önskemål om att göra ett besök på Bytaredagen i Mörrum men inte med mina barn med mig. Mamma hade lovat att ta hand om dem en liten stund.
Såååå... Det blev en tur till Jämshög där vi lämnade barnen. Vidare till Mörrum och lämna Jamie. Sen hade jag två timmar att slå ihjäl innan bytaredagen öppnade. Hade hoppats på att kunna träffat Susanne en stund men de hade kräksjukan på besök och då håller man sig gärna undan. Jag gjorde ett besök på Ljungsleds plantskola istället. Körde därifrån med 24 penseér i bagaget.

Jag blev en av de första i kön vid folkets hus. Det gjorde inte så mycket- solen sken och det var gott att stå ute och bara koppla av.
Min tanke var att hitta en jacka till Lukas plus några jeans. Kanske nåt kul till Celina. Eventuell nån leksak eller nåt annat bra.
Det var en lång kö bakom mig så jag satsade in mig på jackorna med en gång. Hittade en tuff jacka i skinnimitation, helt ny. Lapparna från butiken satt kvar- de skulle ha 50:- för den. Taget. Fanns även jeansjackor men de är så kalla och stela så jag hoppade över det och satsade på att hitta jeans istället. Det var svårare. Hittade två par men hade hoppats på mer. Letatde efter nån snygg skjorta också till honom men det fanns inte.
Kollade in flickkläder till Celina istället. Fanns en del men lite slitet tycker jag nog. Nåja, några fynd gjorde jag ändå.
Leksaker hittade jag inga.


Var hemma i Jämshög vid halv tre igen. Med en icke önskvärd huvudvärk med tanke på kvällens begivelser.
Tre timmar senare var jag, som Willie Nelson sjunger, "On the Road Again"...

Kom lite sent till festen men väldigt lagom till förrätten. En tunnbrödskorg med räkfyllning och stenbitsrom. Gott!
Hamnade dock lite väl långt ifrån Jamie (eller var det han som satt lite väl långt ifrån mig kanske...) så det var inte mycket matro. Två barn att hålla koll på. Lukas var duktig men lite osäker eftersom han inte träffat folket innan. Men som vanligt så släppte det efter ett tag. När huvudrätten ätits upp (Lukas sprang bort till Jamie och åt av hans mat i hans knä) var det full rulle på honom. Huvudrätten var en älgwok! Först tyckte jag det saknades nån krydda men efter ett tags tuggande var den väldigt god!!! Försvinnande god verkade det som för jag tror det tog slut alltihop!
Tiden gick fort och Celina blev trött. Gav henne gröt och pyjamas men hon kom inte riktigt till ro i allt stök. Hon är ju van vid lugn och ro när hon ska sova så det var nog inte så konstigt. Nåja, till slut somnade hon iallafall, i hallen. Var lite synd att jag hade glömt "barnvaktradion" hemma.

Eftersom Lukas var lite förkyld försökte jag få hem Jamie vid kvart över tio. Jag visste ju hur det skulle bli...  ("Bara denna ölen med...")
Många av de andra (alla) barnfamiljerna försvann vid denna tiden. Lukas kom fram till mig och sa:
"Alla barnen har gått hem nu". Jag tyckte synd om honom...
Celina vaknade igen när folk skulle gå hem för hon var ju i hallen...
Jag fick henne att somna på nytt i min famn och för att det inte skulle vara iskallt i bilen bad jag Jamie gå ut och starta den så den var varm tills vi skulle hem.
Jag vet inte varför jag sa det men jag bara sa "Se nu till att inte låsa bilen!" när han gick ut...
Vad tror ni händer?????

Jamie kommer in och är smått förstörd och säger:
"Bilen gick i baklås Cissi! Jag låste inte! Den bara låste sig själv..."

Yeah, sure...
Hursomhelst... Bilen var igång. Och låst. Vi hade ingen extranyckel med oss och det är omöjligt att pilla upp de låsen. Krossa en ruta? Otänkbart... Vad fanns det att göra?

Jag fick låna en bil av en av de som var på festen. Kom då på att mina nycklar till huset ligger i min bil, liksom min telefon och plånbok. Jamie hade inga nycklar med sig. Jamie fick ringa mina föräldrar (som också var på fest) och fråga om de kunde köra hem till oss i Kyrkhult och hämta extranyckeln till min bil och sen köra och möta mig någonstans...
Som tur var hade de vår extranyckel till huset med sig.

På tillbakavägen mot Hallabro kom det nåt djur rullande emot mig från höger sida. Jag hade inte en chans att väja undan. Usch...Så det lät!!! Det riktigt krasade och jag fasade för vilken syn jag skulle se. Jag förstod att mitt offer inte var vid liv. Det var första gången jag kört ihjäl nåt och sen visade det sig vara en kanin. (Jamie plockade bort den när vi passerade igen på hemvägen...)

1,5 timme senare var jag tillbaka igen till min då varmkörda bil (!)... Festlokalen var tom sånär som på Jocke som stannat och städat under tiden Jamie passade barnen. Celina hade vaknat och var ledsen och längtade efter mamma (-s mat).
Fick naturligtvis säga till Jocke om min lilla viltolycka på vägen. Som det lät kändes det som att hela högersidan på bilen skulle vara nersplaschad med blod från det lilla livet. Det värsta var att de båda jägarna bara skrattade åt min olycka...

Det tog nog ytterligare 30 minuter innan vi lämnade Tjurkhults skola och då hade vi ytterligare ett kort stopp på vägen innan vi frtsatte vår resa hem. Jamie "skulle bara" kolla på nån slags fälla som Jocke hade i garaget... (Alfons ligger som en ande runt vårt liv emellanåt...)

Tidsomställningen till sommartid gjorde att klockan var närmare tre innan vi var hemma...
SUCK!
Nästa gång ska vi inte ha några stackars barn med oss på denna tillställning... Jag tycker inte det känns rätt, trots att det finns andra barn i samma ålder som Lukas. Gillar inte kombinationen av (smått)berusade vuxna och barn...

Tack och lov sov Lukas länge på söndagen. Klockan var nog runt två när han vaknade. Men hans förkylning hade blivit ganska mycket sämre.
Celina sov ganska bra, vaknade vid nio. (Fast hon var  vaken på natten också nån gång...)

Eftersom jag inte hade varit hemma på två dagar fanns det en del att ta itu med. Jag begriper inte att det kan bli så stökigt och uppställt när man inte är hemma...

Vi grillade korv till lunch och sen blev det inte nån ordning alls med maten för framåt eftermiddagen åt vi våfflor! Jättegott men himla onyttigt. Hela helgen har gått i matsyndens tecken så denna gången var första gången på många veckor som vågen visade mer i vikt än för en vecka sen... :-(  Nåja, det var bara 4 hg så det är ganska marginellt... :-)

Jag var ute och planterade mina penseér på eftermiddagen och njöt med en kopp te i en hörna där solen lyste och det var lä. Är nöjd med resultatet och tror jag kom på att jag ska måla en bänk vit och ha stående där jag satt vid garagets vägg..

Celina verkar ha fått Lukas förkylning. Hon har sovit jättedåligt hela natten och jag har inte fått många timmars sömn. Kollade febern på henne och den visade 38,7. Första gången hon har feber.
Hoppas det går över fort så hon kan sova bättre i natt för jag är trött! Lukas är också snorig och går omkring med genomskinligt snor under hela näsan...

Kollektivfredag

Tanken och planen var att jag med barn och mamma skulle åka till Tobias och hälsa på honom och hans familj på fredagen. Jag ville ju träffa den nya lille familjemedlemmen!!!
Eftersom man kan åka tåg till Malmö betydligt billigare än med bil när man är två vuxna och två barn var tanken att så skulle det göras...
Vi hade bestämt träff i Jämshög by kl. 09.30 för att kunna ta bussen därifrån till Bromölla där tåget tuffar förbi.
Det gick ju bra. Vi kom på bussen och köpte biljett hela vägen till Malmö/Hyllie. (Himla smidigt att kunna göra det direkt på bussen.)
När vi kom till Bromölla stegade vi upp på perrongen och i samma tid som tåget skulle kommit fick vi alla beskedet att tåget var inställt p.g.a. en olycka och istället ersatt med buss...
Där försvann ju en del av resans tjusning... Buss till Malmö känns inte så tilltalande som tåg. Åtminstone inte med två barn. Men biljetten var ju redan köpt så det var bara till att gilla läget.
Jag tror det var en buss som kom och körde innan vi ens hann fram till hållplatsen.
Nästa buss kom ganska direkt. Vi steg in men då säger busschauffören "Ni vet väl att denna bussen bara går till Kristianstad!?"
Jaha?!?!? Och han visste inte när nästa skulle komma.
Vi gick av bussen. Nu började Celina bli kinkig. Ja, hon hade varit lite halvhungrig redan på tågperrongen och nu hade det ju gått nästan en halvtimme till utan mat...
Jag satte mig i busskuren och började amma henne. Då kommer nästa buss. Hon fick inte äta klart...
Bussen var full med folk. Och det fanns inte en chans att ta ombord en barnvagn.
Vi fick beskedet att det bara fanns plats till en person. Den fick en kille som skulle med flyget ta, naturligtvis självklart. När skulle nästa buss komma då?
"Vet inte, men den kommer efter oss!"
VILKET BÖVLA SVAR!!!!

Så himla dåligt...
Det sades nåt i högtalarna vid resecentrum men det var omöjligt att höra vad när man stod och väntade på bussen. Många av de andra som skulle åka med samma tåg/buss som vi gick upp på perrongen igen och där stod det att nu skulle tågen börja gå igen.
Jaha...det var väl bara till att ta nästa tåg mot Malmö då.
Vi kom iväg, en timme senare än beräknat.
Vid Malmö började Celinas tålamod åter tryta. Det var kö på spåret och därför tog det längre tid än det skulle.

SUCK!!! Det är så typiskt! När man väl åker kollektivt så strular det.

Tobias hämtade oss vid stationen och vi kom hem till dem utan vidare problem. Skönt!

Det blev en härlig eftermiddag.
Den nya lille gossen sov och åt och gjorde inte mycket väsen av sig. Han var så liten!!! Så lätt och bräcklig.

Lukas och Olle lekte bra och det kan nog bli full rulle på gräsmattorna i sommar när de träffas. Tobias lärde Lukas att han kunde klättra ut genom fönstret på Olles lekstuga. Vet inte hur smart det var egentligen men låt gå... Risken blir ju att Lukas försöker göra samma sak från sitt rum, på andra våningen här hemma. Tack och lov har vi en fönsterspärr där...

Eftersom vi blivit en timme sena till Malmö stannade vi en timme längre än beräknat. Vi var därför hemma först vid nio. Det gick bra. Nästan inget folk på tåget och det var skönt. Fast vi hamnade naturligtvis på fel vagnset.
Halva tåget skulle nämligen stanna i Kristianstad och resten gå vidare mot Karlshamn. Vi steg naturligtvis in i de vagnar som var skyltade Karlshamn men denna dagen skulle naturligvis den främre delen av tåget gå vidare och inte den delen vi satt i...

På det stora hela var det iallafall en härlig dag och vi kan nog testa tåg även en annan gång och hoppas på bättre tur då.

Änglakväll & trädgårspyssel

Torsdagen bjöd på ett underbart väder. Det är nästan ofattbart att det är mars.
När jag hade hämtat Lukas på dagis gick vi hem, la några vedträn på grillen och så gick vi till affären och köpte grillkorv och bröd. Ringde hem till Jämshög och bjöd upp dem på grillkorv. Mamma kom upp, pappa hade lite annat för sig...
Jag fick in Lukas till att vila middag vid tre och sen pös jag och Celina ut igen. Hon satt i vagnen och jag grejade lite här och där. KLippte ner mina rosbuskar fast jag fick reda på sen att det var i tidigaste laget. Rensade lite i rabatterna fast Jamie redan hade gjort grovgörat några dagar tidigare. Ska försöka hålla ogräset lite bättre i år än förra året.
Var ute till halv fem sen var det dags att äta och göra sig lite iordning för kvällens besök inne hos grannen. Hon bjöd in mig till Änglakväll för ganska länge sen och nu var det äntligen dags!

Vi var nio personer (tror jag) med ett öppet sinne som träffade ett medium.
Alla fick ett samtal från andra sidan. Intressant!!! Tidigare har jag ju bara varit på storseanser men detta var mer "intimt".
Alla satt i samma rum och fick höra vad som sades. Två av dem som lyssnade fick anteckna åt den som fick "samtal". På det viset fick alla anteckningar om sitt samtal och det blev flera öron som hörde just ditt "meddelande".
Det är intressant!!!

För min del kom det två kvinnor till mig. Jag ska erkänna att jag har funderat på vilka dessa kvinnor kan ha varit men inte kommit fram till det ännu. Man ska ha träffat alla de änglar som talar till en...
Den ena talade iallafall om nåt som bevisar att det var på riktigt. Jag kan inte gå in på detaljer men eftersom hon nämde saker som endast ett fåtal personer känner till och mediumet kan definitivt inte göra det så måste jag ändå TRO.

Jag fick iallafall rådet att lära mig säga Nej. Jag fick höra att jag är duktig och hjälpsam men att det ibland får mig att gå på knäna och därför måste jag säga Nej. Jodå... Jag känner faktiskt så ibland... Fast kanske inte att jag hjälper andra, det är nog mer här hemma jag kan känna så...

Likaså fick jag beskedet att det är bra att vara envis men ibland ska man ge upp. Även om man kämpat, kämpat och kämpat och kanske gjort en tredjedel av jobbet men inser att det här kommer nog inte att gå...Då är det okej att ge upp! :-)
Jag kan bli våldsamt aggressiv genetemot unga killar som inte har nåt innan för pannbenet och vill man nå fram till mig är det raka puckar som gäller... Det stämmer väldigt bra. När hon sa det här med vålsamt aggresiv sa hon
"Oj då!" och så skrattade hon så jag undrar lite vad hon såg där! :-)

Det framkom en del andra saker också men det ligger mer i framtiden och därför tänker jag inte nämna nåt om det förrän det har inträffat...kanske.

Det var iallafall en härlig kväll och jag vill gärna göra om det. Kanske dra ihop ett gäng nyfikna gäster här hemma om intresse finns.
Vill du läsa mer om mediumet som jag träffade kan du göra det här.

Tjohoooo!

Det är söndag. Våffelsöndag. Får se vad resultatet kan bli av det. Solen skiner. energin är inte på topp, men den puttrar gott i kroppen. Tack och lov- det finns massor att göra. Var på utfärd i fredags, åkte direkt efter frukost och kom inte hem förrän vid nio...En likadan dag igår så nu finns det en himla massa att plocka med. Vem är det som stökar tilldet så fasligt fast man inte är hemma...
Och så köpte jag 24 fina penseér igår som jag vill ut och plantera. Så vi får se när ni får läsa om mina vilda äventyr med buss, tåg och lånade bilar...

Måste jag skriva text till en så här under...

mms_img29767 (MMS)

Måste jag skriva text till en så här underbar bild? Jag har inte använt bärselen så värst mycket till Celina. Men hon accepterar den och det är inga problem att ha henne där, fast det är tungt och otympligt. Det är punktering på vagnen och jag vägrar ta bilen när solen skiner och det är åtta grader varmt. Så Celina hamnade på magen och så traskade vi till dagis och hämtade Lukas.


20:58

Celina har fortsatt vara lite småkinkig idag. Hon äter dåligt. Det känns jättetråkigt eftersom jag vill få henne att äta bättre och förhoppningsvis sova bättre...
Jag måste tro att det har med tänderna att göra.
I kväll somnade hon redan vid halv sju. Trodde inte hon skulle sova så länge men nu är klockan snart nio och hon sover ännu.
Då sitter man i en sån där förvirrad situation. jag skulle mycket väl kunna gå och lägga mig... Men jag vet ju att det inte blir nåt vettigt med det. Hon vaknar ju igen. Men när...? Och hur länge blir hon vaken sen då? Och vad händer i morgon bitti???

Suck...
Är väl lika bra jag tar tag i tandborstningen och fejset så får vi se hur långt ini sömnens rike man kommer...

Luften är fri för alla

På vägen till dagis idag tog vi en tur inom bilverkstan.
Jag hade tomt på luft i ett av däcken på barnvagnen.
Jag gjorde ett försök till att få luft i det igår kväll, nere vid affären. Men när jag kom dit var luften intagen (tänk!) och jag gick in i affären, höll upp barnvagnshjulet och frågade:
"Skulle man kunna få lite luft?"
Kvinnan i butiken tittade på sitt armbandsur och fnyste sen:
"Nej."
"Har ni stängt?" undrade jag och tyckte det var konstigt att dörrarna i så fall var öppna...
"Ja." sa hon kort.

Jodå...jag var ute i sista minuten, det var jag medveten om men jag gillade verkligen inte sättet hon bemötte mig på... Grrrr....
Det var iallafall inte det jag skulle komma till... Vi gick inom verkstan idag på vägen till dagis och det var absolut inga problem med att få ett litet däck pumpat där.
När vi kom ut igen säger Lukas:
"Jag tycker det var jättekul inne på verkstan!"

Kära nån så go han är... :-)

Saken är ju den att jag själv genast kände mig hemma där också. Doften var helt rätt- precis som i pappas gamla verkstad i Kylinge. :-)

Torris

Lukas kom och gav mig korgen och handtaget till fritösen. Jag hade nog inte reagerat om det inte vore för att både handtag och korg var alldeles kladdigt. OCH Lukas händer.
Gick till skåpet där vi förvarar fritösen. Den stod på golvet. Oljan som varit i fritösen FLÖT på en yta av 1,5 m2... Mindre kul...Fattar ni hur kladdigt olja är när det flyter på golvet!?!?!
Efter mycket torkande fick jag iallafall upp det. Och så blev golvet torkat med lite extra tvättmedel så det där feta försvann.

En kort stund därpå sitter Lukas i en märklig ställning på golvet och med en lika konstig min i ansiktet. Jag undrade om han skulle bajsa (eftersom han även idag tränar potta utan blöja). Nej, det skulle han ju inte. Var han kissenödig då? Nej, det var han inte. Men han erkände att han hade lite ont i magen. :-(  Hmmm... Jag föreslog att han kunde få ha en blöja en liten stund eftersom det verkar som att han inte vill bajsa på pottan... Vi skulle just gå och ta på blöja när det kom en stor pööööl under honom...
Så det blev till att börja torka igen...

Ibland undrar man lite över tjusningen med föräldraledighet... :-)

Tender care?

De senaste dagarna har Celina varit lätt att somna. Från att ha varit beroende av mitt (mina) bröst innan insomning fick hon nu för sig att det faktiskt går att somna utan att ha nåt i munnen. Jag kunde lägga henne i sängen där hon har sällskap av snuttefilten Floppy, en av mina (doftande?) scarfes (och det heter i plural???) och en kossa som hon fick av Simon och Hanna i julklapp. De där pinalerna har hon sedan lekt med en kort stund och sen somnat... Utan några problem.
Men idag gick ingenting vägen. Ledsen, ledsen, ledsen... Det händer ytterst sällan när det gäller henne.
Man blir orolig att det är nåt som inte är bra. Inget hjälpte! Kan ha varit tänderna... De är på G. Efter 1,5 timme gav vi henne en liten skvätt Alvedon och tio minuter senare sov hon. Låter väl lite som en mirakelmedicin om det hjälpte så snabbt men...hon somnade iallafall.

På pottan

...hela dagens kisseri har idag skett på potta.
Duktigt Lukas!!!!

Doft eller odör?

Vi kommer in i hallen efter att ha hämtat Lukas på dagis. Jag böjer mig ner för att hjälpa honom av med gummistövlarna. Då säger han:
-Här luktar nåt.
-Vad luktar det? undrar jag.
-Det luktar mamma.
Jag funderar en kort stund över vad detta kan innebära...
-Luktar det parfym? undrar jag.
-Nej, svarar Lukas. "Det luktar som hela din kropp" fortsätter han försiktigt.
Jag funderar ytterligare på om jag vill veta sanningen...
"Luktar det gott? Eller luktar det illa?"
Nu är det Lukas som funderar...
"Det luktar bra" säger han och går sen sin väg.

Det får man väl vara nöjd med.

Jag tror på ett liv efter detta, Gör ni?

mms_img29760 (MMS)

Jag tror på ett liv efter detta, Gör ni?


Säkert med buss?

Då jag var på församlingshemmet häromdagen diskuterade vi ämnet barn i buss. Hur säkert är det egentligen?
Tills för bara ett tag sen åkte vuxna buss utan bälte. Men om jag nu inte har helt fel ska man ha bälte även då man åker buss. Iallafall i de fall då bälte finns.
För mig är det en självklarhet att åka bältad. Att inte ha bälte på mig i bilen känns jättekonstigt och naket på nåt vis. Det åker på utan att jag tänker på det.
Barn som åker bil ska sitta bältade och mindre barn sitter i särskilda skyddande stolar och mindre barn sitter väldigt stabilt i sina barnstolar/babyskydd. Barn upp till 4 år ska dessutom åka bakåtvänt då deras kropp kan ta större skada vid en kollision om de åker framåtvänt.
Det känns därför konstigt att man i en buss åker med barn utan extra skydd. Har man dessutom barnet i vagn verkar det okej att låta barnet sitta eller ligga kvar där under färdens gång. Det är ju himla smidigt... Sover barnet i sin vagn åker man lätt vidare och man behöver inte flytta på barnet och väcka det som man får göra från vagn till vanlig bil. Men vad händer vid en kollision? Skulle det inte kunna finnas möjlighet att spänna fast barnet i en stol även då man åker buss?
Jag kan tänka mig flera svar och orsaker på/till detta men visst har man rätt att fundera.

De senaste dagarna

Kära nån vad tiden går! Eller har jag mycket för mig om dagarna...

I lördags var jag iväg på konferens i Hässleholm. Celina var hemma hos Jamie!!! Lukas stannade hos farmor Monika på fredagen så Jamie fick det lite lättare än om han haft hand om båda barnen... Det var första gången han var hemma med henne. Tyckte nog han verkade lite nervös innan jag åkte iväg men det hade gått bra.
Hon tar fortfarande inte flaskan men hon äter gröt och annan mat så hon klarade sig tills jag var hemma vid kvart över fyra. Men då var hon hungrig! Tur var det för det var lite ömt i brösten då! :-)

Konferensen var bra och som vanligt är det en motivationskick att bara där. Såg vårens alla nyheter och de var som vanligt jättefina. Eftersom jag ine haft nån försäljning nu har jag inte tagit hem dem men jag ska nog försöka ta hem nåt nytt iallafall. Jo, de nya herrkalsongerna har jag beställt.
Hade en fruktansvärd huvudvärk när vi körde hem från Hässleholm. Vet inte om jag nånsin haft så ont i huvudet innan...jag trodde jag skulle kräkas. Twi.
Tack och lov bjöd Monika oss på mat när vi hämtade Lukas. Hade blivit småstruligt att fixa mat här hemma- hela Kyrkhult var strömlöst när jag kom hem. Vad kusligt det blir med en gång när strömmen har gått...

Vi var hemma till kvällens höjdpunkt (?)- Melodifestivalfinalen. Även strömmen hade kommit hem tills dess. Nja, jag vet inte... Efter att ha sett alla låtarna tyckte jag nog det kändes självklart att Loreen skulle vinna. Huvudvärken hade satt sina spår så jag gick faktiskt och la mig redan vid kvart över nio så jag såg inte omröstningen men det var ju så det gick- hon vann.

På söndagen gav vi oss ner till Olofström för att handla lite. Tänkte även köra ner till Jämshög och bjuda på fika men när vi ringde dem var de på väg till Malmö för att passa Olle- det var en bebis på väg ut... Vi åkte hem igen och Jamie fixade en del i trädgården. Jag grejade här inne med alla barnkläder. Nu är alla de som varit för små prismärkta klart. Men det blir hela tiden andra kläder i nya högar. Det tar aldrig slut!

På måndagen var jag i Olofström på en Tjejkväll som arrangerades där Öppna Förskolan håller till. Det var meningen att mamma skulle följt med och passat Celina då på kvällen men hon var kvar i Malmö och hade hand om Olle så jag fick lösa det ändå. Det gick ganska bra. Jessica som är förskolelärare på Öpnna Förskolan bar omkring på henne en del och även en av de andra tjejerna som var med och arrangerade. Celina var ganska snäll hela kvällen men när hon började bli trött vid halv åtta satte det sina spår. Eftersom det inte var så mycket folk och de som var där inte visade nåt intresse för mina produkter började jag smått plocka ihop men DÅ kom de... Bättre sent än aldrig.

På tisdagen gjorde jag och Celina ett besök på Öppna Gruppen här i byn under tiden Lukas var på dagis.
Igår var vi och hälsade på i Jämshög en runda och vi åkte även till farmor Iris en stund och fikade där. Det var underbart väder och man känner verkligen att våren är på väg!!!

Nu idag tog jag en liten promenad när jag lämnat Lukas. Försöker göra det när det funkar. Blir bara 30 minuter men jag får försöka hitta en annan lite längre runda. Nåja, 30 minuter är iallafall alltid nåt. Känner att min kondition så smått börjar bli lite bättre. Den har inte fått underhåll på snart 8 månader...minst...
Gi-kosten har också börjat ge reslutat. Farmor sa att jag hade "tunnat till mig". Det kan ju iochförsig tolkas på två sätt men jag tog det på det positiva sättet och visst känns det att jag väger sju kilo mindre nu! :-)  Sju kilo till så är jag vid målvikten 65 kg men jag går gärna ner ytterligare nåt kilo faktiskt. :-)  Vi får se.

De där promenaderna sätter verkligen fart på tankarna och jag har kommit på att den gamla hederliga "Att-göra-listan" ska skrivas upp igen. Kommer på massa saker jag vill göra. Kan göra. Behöver göra. Pysselsaker och måste-saker. 

Lika bra jag tar tag i detta...

En till Magnesjö

Jag har blivit faster igen. En liten pojke kom till världen i söndags.
Grattis till Tobias & Ylva och lille Olle som nu blivit storebror!
Vi hoppade över dagis idag och besökte ist...

mms_img64998 (MMS)

Vi hoppade över dagis idag och besökte istället Öppna Förskolan i Olofström. Det var kul! Bara fem barn, tror jag, så det var lagom. Körde sen och bjöd mamma på gårdagens bak; fastlagsbullar. :-) Sen vidare därifrån till Gungvala.


Idag har vi grillat korv i Gungvala.

mms_img64995 (MMS)

Idag har vi grillat korv i Gungvala.


Var på symöte igår och fick en hel drös me...

mms_img64988 (MMS)

Var på symöte igår och fick en hel drös med fröer med mig hem. Vad tror ni om det? Kommer Hasselbacken att blomstra i sommar?


15-timmarsbarn med stressad förälder

Jag har funderat en del... Det pågår just nu en diskussion kring 15-timmarsbarnens vara eller icke vara och hur den tiden ska fördelas. Det skrivs i tidningen och ventlieras där man träffar mammor (och pappor?) i samma situation.
Vi har ju Lukas på dagis tre timmar om dagen. Lämna 08:15, sen ska han vara därifrån kl. 11:15 igen. Varje dag. Möjlighet att välja andra timmar finns inte. (Inte i Olofströms kommun iallafall.) Det är så stressigt!
Man stiger upp och fixar frukost. Det är ett ständigt kaos då killen ena dagen vill ha fil, nästa vill han inte, ena dagen ska det drickas vatten, nästa är det oboy... Sen ska det TJATAS... Annars äter han inte och det gör han nästan inte ändå. Han bråkar med Celina, skojar med Celina, bråkar med mig, trotsar, hoppar omkring, leker med leksaker, tittar ut och studerar maskiner som kör förbi... Det tar en EVIGHET att äta!!! Idag hade han ätit 1/3 av sin smörgås när jag sa "Nu slänger jag maten och så borstar du tänderna så vi kommer iväg... "(Han börjar med tandborsten, sen tar jag vid och hjälper till...)
DÅ kom han på att han skulle äta sin mat! Det tog ytterligare 20 minuter innan smörgåsen var uppäten... Ett ständigt bråkande under tiden. Jag bytte kläder på honom samtidigt som han tuggade...
STÖN!!!!!
Tandborstning...
Påklädning. Jag ber honom klä på sig overall, mössa, vantar och allt... Han KAN ju! Under tiden klär jag Celina och mig själv. När jag är klar är han i bästa fall halvfärdig.

På dagis har de en skylt där det står att om man gör något ÅT sitt barn som det klarar på egen hand säger man att barnet inte gör det tillräckligt bra. Jag tänker ofta på det men ibland orkar jag bara inte vänta!!!

Idag var klockan strax efter 08:45 när vi kom till dagis. Jag gick därifrån kl. 09:10.

Jag ska vara där två timmar senare och hämta honom.
Då kommer han att säga att han inte vill gå hem. Att han vill stanna på dagis och ÄTA!
När vi kommer hem runt halv tolv kommer han säga att han inte vill gå in. Han vill inte ha nån mat...

De senaste dagarna när vi har ätit lunch har det slutat med att han sagt:
"Jag är trött. Jag ska gå upp och lägga mig"
Och så har han gjort det.

Sen sover han i minst två timmar.
När han vaknar tar det 30 minuter sen är han i full rulle igen.

Vid fyra-fem tiden gör vi kvällsmat som sen ska ätas. Det tar ytterligare minst 45 minuter eftersom killen inte vill äta- trots att han borde vara skithungrig eftersom han ätit så dåligt både till lunch och frukost.

Har vi tur finns det en timme kvar att leka och mysa på innan klockan närmar sig åtta och det är dags för honom att sova.
Då är det krig igen...

ÄR DETTA ETT BRA LIV????

Det känns som att man bara gnäller och skäller på en av de mest underbara människorna som finns.
Detta p.g. a att man känner stress på morgonen av att komma iväg och sen på dagen är man jäktad över att man behöver fixa lunch innan han somnar på tallriken.

Jag tycker det hade variot bättre om han var på dagis två eller tre dagar i veckan. Längre stunder.
Att han började på dagis lite senare så man kan äta frukost i lite mer lugn och ro här hemma på morgonen och sen kan han stanna och äta lunch på dagis. Han säger ofta att han vill äta på dagis.
För en vecka sedan var jag på jobbet och gick en HLR-utbildning och då var Lukas på dagis hela dagen. Då hade han ätit TRE PORTIONER mat!!! Visserligen hade han inte sovit på eftermiddagen så på kvällen var han skittrött efter maten och somnade nästan i mitt knä men vi slapp allt gnäll när han skulle gå och lägga sig. :-)

Nej...Jag hoppas de driver igenom förslaget på mer flexibla tider för 15-timmarsbarnen. Visserligen träder det väl i kraft först till hösten och jag vet ju inte hur länge jag blir hemma men det kan ju bli bra för andra föräldrar om det inte blir det för mig.

Vissa av er kanske tycker att "Ha honom hemma då, hela dagarna och sluta gnäll! ""Sätt inte barn till världen om du inte vill ta hand om dem..." "Värdesätt tiden ni har tillsammans"

Försytå mig rätt...
Jag tycker barnomsorgen är jättebra. Barnen utvecklas och de har KUL!!! Det vill jag inte ta ifrån honom.
Jag vill ta hand om mina barn! Det är därför jag är hemma och VILL vara hemma LÄÄÄÄNGE och när jag väl börjar jobba tycker jag inte barnen ska vara på dagis långa dagar från sju till fem. Det är väl inget liv att leva för dem??? Då går jag hellre ner i arbetstid och myser med dem... Det kostar, men allt kan inte mätas i pengar.  Jag värdesätter tiden vi har och tror verkligen våra dagar hade blivit bättre med mer koncentrerad förskoletid.

Suck... Vilket gnällinlägg. Men jag kände att jag var tvungen att få det ur mig.
Och jag som skulle fixat kalopps... Nu måste jag och Celina snart pallra oss ut i snöyran igen. Idag har hon sovit hela tiden sen vi gick hem från dagis. Skönt! ;-)

Under solen inget nytt

Inget nytt under solen här inte.
Tog en tur till församlingshemmet idag igen när jag hade lämnat Lukas på dagis. Var bara jag och Anita (ledaren) och Celina från början, sen när vi fikade kom en mamma till.

Solen har visat sig idag men jag tycker det är kallt som attan ute. Likadant var det igår. Då tog jag ändå en liten extra promenad på vägen hem från dagis på morgonen.

Jaha...sen hämtade jag Lukas på dagis, hem och fixade lunch, Lukas somnade och Celina också efter en liten stund. Tobbe K ringde och pratade en stund och när vi var klara vaknade Celina igen...
Har alltså inte fått så mycket gjort men det är väl som vanligt.
Har varit väldigt trött idag. Celina har vaknat några gånger i natt och det blir man trött av. Hoppas hon sover bättre denna natten- i kväll fick hon gröt innan hon somnade.

Jag börjar längta efter krukor med blommor i, som penseér och sånt... Snart är den tiden här...
Sov gott.

Baglady

Jag byter på Lukas när han säger:
"Jag vill inte ha min mamma kvar..."
"Vad är det du säger Lukas?"svarar jag.
"Jag vill inte ha min mamma kvar" säger han självsäkert.
"Vad ska du göra med henne då?"undrar jag.
"Jag ska slänga henne i papperskorgen" blir svaret.
"Men det är ju jag som är din mamma Lukas. Då kommer jag inte att komma upp till dig längre när du ligger i din säng och ropar på mig."
"Men då går jag och plockar upp dig igen."

Man kan inte vara långsint med en sån son. Livet är så enkelt i hans ögon.

Barnkläder säljes

Jag har tre fulla stora plastbackar med barnkläder både till Lukas och Celina som är för små. Nu har jag börjat ta foton för att kunna lägga ut annonser och se om jag får nåt sålt. Någon som känner nån som ska ha barn snart eller som har behov av tuffa pojkkläder upp till stl.  98 så går det bra att höra av sig...
Finns även en del "könsneutrala" kläder som vi köpt innan vi visste om vi skulle få en pojke eller flicka.


Stl.86/92  15:-            Stl. 92. 40:-  Tights stl. 56 15:-, Tunika stl. 62 30:-

3-6 mån 30:-      3 mån 10:-/st.


Nåt av intresse?
Det finns mycket mer här hemma...


Första natten

...på VÄLDIGT länge...
Vi var hos farmor Iris och firade hennes födelsedag igår. Celina var för ovanlighetens skull lite kinkig då vi var där. Kanske var hon hungrig. Hon blev lite gladare efter att ha satt i sig nästan en portion gröt.
Hursomhelst...
Vi kom hem strax innan tio och hela familjen var trötta och vi gickoch la oss med en gång.
Jag vaknade först klockan halv sju i morse av att Lukas var uppe och tassade omkring!!!
Med andra ord har Törnrosa sovit hela natten för första gången på väldigt länge... Men en gång är ju ingen gång...

RSS 2.0