Skithuset vi bor i

Vi har haft "en sån där dammsugarförsäljare" här idag!!!
Jag har hört andra som haft dem på besök och berättat hur fantastiskt bra maskiner det är MEN så hiskeligt dyra!
Oh yes!
Jag kan förbereda er på att vissa som finns i vår telefonbok kommer få ett samtal med förfrågan om att få en sån här visning. TA DEN!!! Ni kommer inte tro era ögon när ni ser hur smutsigt det är i era hem.
Trots att man JUST dammsugat med den vanliga dammsugaren finns det otroligt mycket skräp kvar.
Vår matta här hemma som dammsugas två gånger per vecka innehåller så mycket skit att det märks inte att vi städar överhuvud taget. Sängen vet jag inte ens om jag vill sova i längre. Usch nej, det var räligt sau mögigt här är!!!
Och det är ju inte bara det att det är smutsigt. Det är ju inte nyttigt heller.
Jamie är dammallergiker och jag tycker att han är sjuk (förkyld) ofta. Själv tycker jag att jag gick omkring och var ständigt risig i halsen varje morgon i våras och början på sommaren.
OK, nu är det en säljare som varit här och demat en produkt och hon ville naturligtvis att man ska känna just så här- äcklad över all skit överallt MEN... OCH.... Det gick iallafall rakt in i skallen på mig och jag skulle gärna vilja testa... OM inget annat så för att se om det allmänna hälsotillståndet här hemma skulle förändras nåt.
Och då ska ni veta att jag ändå är den som resonerar att "lite skit i hörnen skadar inte..." men det är just det där som verkligen är skit (från kvalser) som finns i sängen... DET ÄCKLADE MIG!!!  Och det är dessutom dödligt...
Skulle man få i sig 3 gram av detta på en gång så är det alltså dödligt. Och jag säger att de tre grammen fick jag ihop när jag testsög bäddmadrassen idag...
Jag skulle tagit bilder på de filter hon använde för att visa hur mycket skräp som den vanliga dammsugaren lämnar kvar... Och ändå tyckte jag att vi har en bra dammsugare.
Det blir till att jobba ihop en MASSA tusenlappar på nåt fiffigt sätt... Det börjar bli mycket på den där "önskelistan" nu. Och dyrt!!! :-)

Kyrkhults by

Jag gick en runda med Celina i förmiddags och började fundera över byn vi bor i.
Jag trivs bra här och skulle verkligen önska att fler än vi vågade ta steget att flytta hit!
Nyligen såg jag en annons på det som tidigare var både cykel- och trädgårdsmaskinaffär. Affären slog igen nästan samtidigt som vi flyttade hit och därefter har lokalerna tydligen byggts om till lägenhet, plus att ovanvåningen nog är vanlig bostad. När jag såg annonsen slog det mig att där borde någon kunna öppna en tygaffär!. Kanske en pizzeria? Hamburgerbar? Ett fik med lite försäljning av lite heminredningsprodukter (sånt är ju poppis nu...) Det vore så trevligt med nåt sånt här i byn! Sen är ju frågan om det skulle uppskattas och om det skulle gå att driva!
 
Här finns mängder med hus som är till salu- billigt jämfört med "stan" eller områdena omkring. Det var ju ett av skälen till att vi hamnade här. Vi fick VÄLDIGT mycket hus för pengarna jämfört med de vi kollat på i Karlshamn eller däromkring. Vi ville ha mycket yta och ändå lite enskildhet och det har vi här- trots att vi bor mitt i byn.
Här finns en butik som kanske är lite dyr att veckohandla i...men den behövs ju ändå så lite småsaker köper vi där... Mjölk, ägg, det där som man saknar när man ska laga mat eller baka...
Barnomsorgen är vi kanonnöjda med!!! Underbar miljö och personal...
 
Det enda jag kan gnälla över är kollektivtrafiken. Jag skulle vilja kunna utnyttja den mer men det är kass. För att åka till Karlshamn måste man åka via Olofström t.ex. Och antalet avgångar till och från Kyrkhult är nästan likställt med arbetstiderna för de som jobbar på Volvo. (Iallafall dagtid- tror inte det finns några bussar som passar med kvällsskiftet...)
 
Hursomhelst!!!
Där gick jag omkring i byn och började fantisera. Brukar inte ni också göra det ibland? OM ni hade vinnit den där miljonvinsten med så många nollor att man inte behöver tänka på ören och kronor...
Jag känner att jag skulle vilja piffa upp vissa hus här i byn.
Det finns flera stycken längs med vår "huvudgata" som är mer än lovligt risiga i mina ögon. Trädgårdar som inte fått kärlek på flera år, fasader med flagnande puts och färg. Staket som gjort sitt och fönster som tappat all gnista... Det gör så ont att se och jag bara önskade att fler orkade och vågade ta sig hit och an dessa byggnader som bara står och faller med tiden... Det är så synd! Och om jag hade vunnit vet i tusan om jag inte skulle vilja vara en sån där eldsjäl som tog tag i detta... Men man vill ju inte göra det förgäves. Man vill ju få liv i huset och inte bara fixa så det blir ett tomt skal.
Jag vill ha hit folk till byn som bosätter sig i mina renoveringsprojekt! :-)
 
Jisses vilken tokfia man är... Men, tänka kan man ju alltid göra...
 
Ägnade även Hasselbacken en tanke. Här finns ju också en del man vill göra.
Jag har alltid sagt att om man vunnit den där högvinsten, då skulle jag byggt ett nytt hus med vårt nuvarande hus som mall...
Men jag trivs ju så bra här på vår lilla kulle...
Så i förmiddags konstaterade jag att det nog skulle kunna gå att fixa med en liten tillbyggnad. :-)
 
Ljuvliga fantasier men vet ni- jag spelar inte ens på Lotto!!!

Rise and Shine Beautiful

Jag har ju missat att dela med mig av den härliga utveckling som Celina genomgått den sista tiden.
 
Här skulle man ju egentligen haft datum korrekta men nu får det bli som det blir...
 
När jag var på syjunta i somras kom det ett sms hemifrån:
"Nu har vi rest oss minsann."
Minns att det var samma sak med Lukas, han reste sig också första gången när Jamie var hemma med honom.
 
Celina har gått omkring med oss här hemma i sommar genom att hålla nån i händerna. Sällan har hon traskat runt bord eller dyligt- det har först kommit nu de senaste veckorna.
Igår var jag inne hos grannen på en liten fika och Celina var också med en stund. Där stod en liten prydnadsljuskrona på ett lågt bord som hon kom åt och skulle flytta till soffan. Då höll hon i kronan med båda händerna utan att hålla sig i nåt annat. Sen kom hon på att hon var tvungen att flytta på fötterna, men tydligen inte häll sig i nåt så då ställde hon tillbaka kronen på bordet igen.
Lite senare stod hon och höll sig i en stol. Helena tittade på henne och klappade händer- då släppte Celina stolen och gjorde likaledes. Duktig tjej! Hon traskar nog snart på egen hand...
 
Annars tar hon sig fram genom att kasa på rumpan. Hon får upp en himla fart och det ser kul ut. LIte synd när hon är utomhus bara för byxorna slits friskt i rumpan på asfalten. För ni ska inte tro att hon vill vara på gräsmattan och kasa...
 
Pussas är nånting annat hon gillar. Man putar lite med munnen mot henne och vips så kan det hända att man får en puss. :-)
 
För tillfället har hon fått för sig att vakna tidigt varje morgon- halv sex-halv sju sådär... Och sen vill hon inte sova mer och inte heller sova förmiddag.
Funderar på när Lukas började med att bara sova en gång per dag men jag minns det som att han var äldre än ett... I början av sommaren kunde man ta henne på en promenad i vagnen och när man kom en bit bort på gatan började hon nynna och sen var det bara att lägga henne ner. Nu får man vara glad om hon somnar efter 30 minuters promenad! Hon har så mycket att titta på så hon har inte tid att sova...
 
Titt-ut är en av favoritlekarna. Hon gömmer sig gärna bakom saker och härmar tonfallet som är när man säger "Titt-ut". Att vinka har hon också börjat med (lite i tid och otid).
 
Ja kära nån, tiden rusar iväg... Är så djuriskt glad och tacksam att jag får vara hemma med mina två guldklimpar. Det här är en underbar tid och det finns inte en enda dag som kan återupplevas.

Lika olika?

Jag slås ofta av att jag funderar över skillnader och likheter mellan våra två barn. Det har varit så hela vägen. Dels när man var gravid och jämförde hur man mådde första och andra gången och allt därikring. Sen när flickebarnet väl kom till världen jämför man dem på andra sätt. Deras humör, deras sätt, deras utveckling. Man är ju dum att tro att de är likadana bara för att de är syskon men det blir nog lätt så från början. Och såsäger man : Så här var det inte alls med Lukas... :-)
 
Jag tror jag kommer att göra en kategori som heter just Lika Olika där jag presenterar lite av dessa funderingar.

I väntan på tomten

VI läste en bok i kväll, Lukas och jag, där tomten förekom i texten.
Lukas frågade när tomten kommer och var ett tag inne på att han skulle komma redan i morgon.
Jag förklarade att det är länge tills julen är här men att vi ju redan nu kunde börja skriva en önskelista och skicka till Tomten.
Idag har Lukas fått kolla en del på datorn och spanat in diverse filmer med maskiner av alla de slag. Morfar ringde dessutom i eftermiddag och hämtade Lukas och de åkte till Gustavstorp och kollade på vägbygget av nya E22. Gossen var väl antagligen i extas (jag var hos grannen och pratade väldigt viktiga saker... :-) ) och när han kom hem spanade han in nya saker på datorn; radiostyrda leksaksmaskiner av alla de slag; dumpers, lastbilar, traktorer...
Han kom på att detta skulle skrivas upp på önskelistan.

När jag reste mig för att gå från Lukas rum när han skulle sova, sa han lite försiktigt:
"Jag undrar vad tomten har med sig till mig i år. Tänk om han har en ny trailer, med racerbilar i år igen..."

Han sa det precis som "Fattar han inte att jag vill ha nåt annat i år..."
:-)

Vi ska se om vi kan hitta adressen till den där Tomten...

Sommartider

Det verkar ha varit semesterstängt här på bloggen. Kommer inte göra nåt kanoninlägg nu heller. Har naturligtvis massor att berätta från veckorna som gått men jag får se hur det blir med tillbakablickarna framöver. Vi som inte hade några planer för semestern har ändå fått tiden att gå på nåt märkligt vis.
Idag var dock varmaste dagen denna sommaren. 26 grader stod det på mätaren i bilen.
Började dagen med en välförtjänt sovmorgon efter ett jobbepass på Lyktan igår kväll. Var hemma halv tre i natt och i säng en halvtimme senare.
Efter dagens frukost vimsade jag runt en del och funderade på vad vi skulle göra. Var sugen på att ta en tur till Jämshög men inte helt otippat hade de planer på att åka till havet idag.
Havet... Sandviken.
Jamie är ju ingen "havsmänniska" (som han själv uttrycker det) så han ville inte...Och jag kände att det nog inte var rätt att kräva att han skulle stanna hemma och passa barn själv idag heller. Han ville jaga...
Så... Jag tog barnen med mig till Sandviken (efter att ha kollat att ma & pa kunde hjälpa mig se efter dem där) och sen åkte vi dit!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så himla härligt!!! En underbar dag blev det och det är nästan så jag tycker synd om Jamie som missade det. Inte bara för havet och värmen utan även ögonblicken med barnen i havsvattnet.

Efter "en dag" vid havet fyllde vi på saltförråden med pizza i Jämshög. Jamie däremot fyllde upp kylen här hemma för han fick minsann en bock med sig hem.
Tycker ändå att min dag varit den bästa!!! :-)

RSS 2.0