Vaken

Hon växer, tösen...2011-08-25

2011-09-13Onsdag förmiddag...

...redan! Halvvägs i veckan om man räknar fem dagar... Fast en vecka har ju sju dagar så riktigt så illa är det ju inte.

Vi har fått in en bättre dagisrutin. He-he... Samtidigt som jag skrev det kom jag på att han ju inte var där i måndags. Men igår, och idag. Två dagar i rad.
Har än en gång kommit underfund med att det är skönt att ha honom där. Ska nog fortsätta försöka få iväg honom. Dessa två mornarna har det passat så bra eftersom tösen vaknat i bra tid så det har liksom passat med att väcka Lukas o.s.v.  Fast visst, jag hade gärna sovit lite längre... :-)

Igår passade jag på att vila när han var iväg.
Idag har jag pratat med både Eva & Annika och bokat datum för dop med prästen. Plockat undan lite, fixat med kameran (tömt bilder), duschat och nu detta. Fast jag ska snart hämta Lukas...

I måndags tog vi en tur till Jämshög. Lukas hjälpte mamma att baka hallongrottor och jag tog med Celina och handlade. Planen för dagen är ingen. Det blåser fortfarande mycket (det har blåst sen natten mellan måndag/tisdag), så vi får se vad det blir av dagen.


I vems fotspår?

Vad är det man brukar säga..? Stora fötter, Stora...

...Stora skor!


The news

Alltså... Jag åkte till konferensen för att kolla in hsötens nyheter som kommit.
Det var grymt mycket...
Pucci, Coco, Vegas m.fl... Och så himla mycket snyggt!!!

Pucci är en svart serie med sammetsinslag på axelbanden och sammetsblommor på kupan. Balconettemodell. Jättefin.
Coco är en ny brun serie. Finns som push-up och t-shirtmodell. Shortytrosan som var till såg så himla skön ut...Måste testa den!
Vegas är en ny serie från en ny kollektion som jag inte testat. Den riktar sig till en bredare kundkrets då kuporna går ändå upp till M!!!  Det blir så svårt att veta vilken/vilka storlekar man ska plocka hem till kollektionen när det finns så stort utbud...

Ja, sen fanns det flera nya serier. Kommer inte ihåg namnen på dem alla. Får visa dem mer sen med bilder och allt.
Är ni nyfikna finns alltid hemsidan www.pxc.se. Kolla in under fliken Nyheter.

Vore kul att höra vad ni gillar- lämna gärna en kommentar!


Ny frisyr och kapad buske

Jag har varit och fått en ny hårfärg.
Celina följde med mig till frissan i torsdags och som extra stöd var även mamma med, om det skulle köra ihopvsig med den lilla donnan.
Det gick bra. Hon sov när hon skulle och passade på att äta när jag satt med toning i håret.
Under tiden var Lukas hos Jeanna. Hon passade hon i Gungvala. Det hade gått bra, sa hon. (Skönt! Han har ju börjat vsa lite extra vilja på sista tiden den killen så ibland blir man så arg att man nästan vill sälja honom! :-)   NÄSTAN!!!)

När vi kom hem hade Lukas somnat i bilen. Jag barf in honom och han började gråta. Hade ju en till liten individ att plocka in från bilen så jag satte Lukas i hallen under tiden jag hämtade Celina. När jag kom in i hallen satt han fortfarande på golvet och grät. (Klockan var runt 19...) Jag frågade om jag skulle lägga honom i sängen och det skulle jag...
Kunde inte fatta att han var sååå trött, men jag la honom i sängen och han somnade. Med jeans...
När Jamie och jag gick och la oss senare sov han fortfarande så då bytte jag på honom när hon fortfarande sov. Tog av honom jeansen och lyckades på nåt märkligt vis byta blöja på honom TROTS att han sov!!!

Fredagen var en riktig vilodag. Inget uträddades mer än att energireserven laddades inför lördagen. Då var det dags för PXC-konferens!
Monica hämtade Lukas på fredagkvällen för hon sklulle passa honom på lördagen eftersom Jamie skulle jobba i skogen. Det blev en väldigt lugn fredagskväll. Så konstigt det blir när Lukas inte är hemma men det var ganska skönt att få sova ensam med Jamie i sängen en hel natt!!!

Kanske det var därför jag kände mig ganska utvilad på lördagen.
Celina lyckades passa in mat och vilotiderna så det passade ganska bra med min plan att stiga upp strax innan sju.
Däremot trivdes hon inte riktigt med att åka bil på morgonen så jag fick muta henne med en liten slick mat en bit på vägen.
Hon sov när vi kom till Hässleholm. Konfernesen började kl. 10 och hon var lugn till elva. Då fick hon mat igen, somnade och sov så jag kunde äta lunch ihop med de andra minsann!!! Härligt att kunna ätra varm mat för en gångs skull!

Hon sov, och åt en gång till innan det blev dags att åka hem.
Lukas skulle hämtas i Gungvala och Monica bjöd på mat och äppelpaj innan hemfärd.
GRYMT god paj måste jag säga! Jeanna hade visst gett henne receptet. Måste skaffa mig det... Nån amerikansk historia om jag fattade det hela rätt. Behöver jag säga att det var sött..? Men förträffligt gott...

Jag lärde mig av torsdagens misstag med Lukas så innan vi åkte hem fick han både pyjamas och borstade tänder.
Han hade varit vaken till halv tolv på fredagskvällen, vaknat redan vid kvart över sex och sen varit i gång hela dagen så han var trött när jag kom... Monica hade hittat en gammal handgräsklippare (ja, utan motor...) som han hade dragit omkring på i två timmar innan jag kom, och sen ytterligare en när vi hade ätit... Den killen är en arbetsnarkoman... Jobbar, jobbar, jobbar... Jag undrar om det är normalt att pojkar som inte fyllt tre år har så mycket muskler som Lukas har? Jag tror att om ett år kan han brotta ner mig för jisses så stark han är redan!!!

Hursomhelst... Han somnade i bilen, var ledsen när jag bar in honom men det var bara till att lägga honom i sängen och sen sov han till runt 8 i morse.

Idag har jag varit hemma, Jamie har varit i skogen idag också.
Det var visst trädgårdens dag idag. Lukas och jag pysslade en del i trädgården. :-)
Jag kapade en buske, helt totalt, som jag inte alls gillat. Den får gärna växa upp igen men den får inte se ut som innan. Nu hoppas jag att vi kan forma den så den blir lite mer rund, annars tycker jag vi får gräva upp den. Sticksig och eländig är den också...

Några andra buskar blev också friserade och lite ogräs blev rensat från rabatten. Lukas hjälpte till med att köra ogräs. Och såga.

I kväll har Celina somnat redan vid halv nio. Därför känner jag att det är lika bra att gå och lägga sig. Redan!? (Igår stöp jag i säng redan vid halv tio och då var jag helt slut...)
Jag undrar när hon ska sova över nåt av sina natt-mål..? Som det är nu äter hon var tredje timme, nästan på pricken, från det att hon somnar på kvällen och sen hela natten. Och ibland vara natten till sex, ibland sju på morgonen, vissa dagar somnar hon (vi) om och då kan det bli sen frukost- runt elva... Här finns inga rutiner minsann. Tösen är boss...

Full kåk

Igår var Jamie i skogen hela dagen.
Det innebar att jag lämnade Lukas på dagis vid kvart över 8. Första gången jag lämnar honom sen Celina föddes. Blev ju naturligtvis så att hon var tvärilsk när vi kom till dagis. Jag fick sätta mig i bilen innan jag körde hem igen och ge henne mat.
Väl hemma kändes det faktiskt lite skönt att det bara var hon och jag en liten stund. :-)
Solen sken och det var härligt väder så när det blev dags att hämta Lukas gick jag. Skulle dessutom ta en tur till affären efter att ha hämtat Lukas så det blev en bra promenad. Och Lukas traskade på bra också.

På eftermiddagen fick jag besök av Petra och pojkarna + kusin Johanna med nyfödde Elmer som är en vecka äldre än Celina.
Det blev full rulle här i huset minsann. Mamma var också här en runda och tittade på kusinbebisen. :-)  Söt kille med massor av hår!!!

När de åkt hem skulle jag fixa mat till oss. Det körde ihop sig med en hungrig kille (Lukas) och en hungrig flicka (Celina).
Det blev mat såsmåningom men det tog ett tag. Nåja, det löste sig till slut.
Jamie kom hem vid halv 8 och Lukas somnade tvärt eftersom han var helt slut efter dagens bus utan att ha sovit middag.

Idag har jag varit och vägt Celina. Hon är en månad och en dag idag och växer så det knakar! 4170 gram och 54 cm... Känns bra!

Lukas har varit hos tandläkaren. De skulle kolla på hans tänder för första gången. Det var inte lätt men med en del trixande så löste det sig. Men det blev inte som vanligt. Han fick sitta i Jamies knä och de gav honom en vanlig spegel så han kunde se själv. Och så fick tandläkaren kolla så gott han kunde. :-)  Tjugo fina tänder har han nu, precis som han ska... BRA!

I morgon ska jag klippa mig och tona håret. Ska bli skönt att få lite ordning på det... Har inte gjort nåt vid håret sen i maj innan vi skulle till Göteborg på Tobis & Ylvas bröloppsfest...

Kalsongvisning?

Fick ett telefonsamtal för en stund sen. En man ringde. Han hade köpt kalsonger (boxer) från PXC för några år sedan och ville nu ha nya kalsonger. Han var inte nöjd med några andra och nu ville han ha fler plus att han hade en kompis som iockså ville ha. :-)  Vad kul, så glad man blir! 
Han ville fixa ha en visning för några kvinnor och undrade om jag var intresserad.
Självklart!
Jag berättade dock för honom hur läget är- att jag har en dotter på 4 veckor som jag i så fall tar med mig p.g.a. amningen men att jag också försöker få ännu en säljare med mig. Det var helt okej med honom så han skulle kolla runt och bjuda in till visning om en månad.
Spännnade!

Celina ska redan på lördag få bekansta sig med PXC´s verksamhet för då är tanken att vi ska på konferens, hon och jag. Det ska börjas i tid! :-)

Tråkigt?

Ja, det känns som att mina inlägg blir väldigt fokuserade på familjen och dagarna här hemma just nu. Det får bli så- det är min prioritering för tillfället. Dagarna kommer aldrig tillbaks och om ett tag kommer jag inte minnas att jag inte gjorde nånting och ändå undra- vart tog dagarna vägen... Här kommer svaret på den frågan att finnas. Enformigt att läsa om men "upplysande" för mig någon gång i framtiden, kanske...

Söndagen i korthet

Söndagen gick också bra.
Vaknade runt 8.
Klarade av morgonens rutiner med frukost och allt till klockan tio.
Fick t.o.m. Celina att sitta i babysittern en stund utan protest under tiden jag åt frulle. Tidigare har hon protesterat ganska fort när jag satt henne där.

Hon sov mellan 10 och 13.
Då hant jag t.o.m. städa undan och dammsuga på nedanvången plus njuta av det fina vädret genom att sätta mig ute och läsa i min bok som jag just nu läser: "Oväntat besök på Star Street" av Marian Keyes.

Jag hade precis börjat fixa lunch när Celina vaknade men lyckades få maten klar och t.o.m. Lukas att äta!!!
Sen var hon vaken hela eftermiddagen fram till fem och sov till och från fram till nio. Då somnade hon!
...För att vakna igen när vi gick och la oss strax innan elva. Givetvis var hon vaken till halv ett efter det...

Gott (ont) & Blandat

Igår insåg jag vad stillasittande i soffan med lite för mycket godsaker har gjort med min kropp...
Ett tag var jag tjock, sen blev jag smalare på 25 minuter (den 6/8) för att sedan bli lite smalare till innan det vände igen och nu känner jag mig snart lika stor som den 7/8...

Det får bli ett slut på godisätande om kvällarna. Det är väl den STORA boven.
Bestämde mig igår för att det får bli slut med det, plus en kost med lite färre kolhydrater (kan dock inte utesluta dem helt) och mer protein.

Höll mitt löfte till mig själv ända tills jag kom hem.
Då hade Jamie köpt nåt som jag längtat efter i tre veckor; Gott & Blandat.
Shit!
Och det var ju inte den lilla påsen heller. 500 gram...
Jättegott...
(Jo, det var oemotståndligt...)

Sa till honom när vi gått och lagt oss att nu måste det bli ett slut på det här godisätandet eftersom jag nu känner mig fet. Jaha, så han undrar när vi ska börja vår nya diet.
Jag menar att vi behöver kanske inte köra så stenhårt som förra gången, det funkar inte för mig just nu, men vi kan väl äta frukt istället för godis... Det fanns någon slags protest i hans röst men jo, det hade jag nog rätt i...

Idag hittade jag ännu en påse med 500 gram Gott & Blandat. Så det sket sig idag också.
Nya friska tag i morgon...

Lördagen den 3:e september

Lördag igår. Nya utmaningar.
Jamie skulle på Farligt- Gods- utbildning och vara iväg hela dagen. Jag gjorde en liten gardering och ringde ma & pa redan i fredags och frågade om jag och barnen kunde komma och hälsa på en runda som igår. Det skulle gå bra.
Vi åkte dit vid tolv. Lukas fick gräsklipparen med sig för att han skulle kunna hjälpa morfar att klippa gräsmattan. (En leksaksklippare naturligtvis...)

Då han var ute och klippte satt jag och ammade Celina men så kom han plötsligt in och säger med gråt i rösten "Jag orkar inte klippa mer".
Lite konstigt för han ÄLSKAR sin gräsklippare och uttrycket att "inte orka" har jag nog inte hört honom använda innan. Mamma gick ner till honom för att kolla vad som hänt. Han blev ledsen och hon fick inte bära honom. De gick ut för att kolla om det hänt nåt där som gjort honom ledsen.
Kort därpå kom de in igen. Nu var han ännu mer ledsen och ville bara att jag skulle hjälpa honom.
De kom upp i köket och Lukas var jätteledsen.
Vi konstaterade att han hade bajsat och så sa han att han hade ont i magen.
Jag lössgjorde Celina från mig (eller tvärtom?) och tog in Lukas i badet. Förklarade att det kan hjälpa lite att bada om man har int i magen... Han måste verkligen haft riktigt ont för så ledsen har jag inte sett honom på länge. Definitivt inte för att han haft ont i magen- det tror jag inte han haft tidigare.
Jag badade honom och vi spolade vatten på magen och det verkade hjälpa en del.
Sen satt vi i fotöljen en stund innan han sa att han ville vila. Minsann!
Hans resesäng fanns passande på plats så han sov i den i en timme ungefär sen var det bättre.

Fasen vad jobbigt det är när sånt händer. Att han har ont och man vet inte varför. Man blir ju klart orolig att det är nåt fel... Blindtarm, eller nåt sånt.

Celina är fortfarande snorig. Det är inte heller så kul. Hon sover ganska bra på dagarna men på nätterna är det värre. Då är hon orolig, skriker till med jämna mellanrum, verkar täppt och har svårt att komma till ro.

På kvällen när vi kom hem väntade en paket till Lukas.
En grävmaskin som han kan ha i sandlådan. Inslagen i ett stort paket.
Killen blev jätteglad och ville gå ut och leka med den med en gång men han fick hålla sig inomhus. Han satte ändå igång att gräva bland legobitar och annat bra material han kunde hitta i leksakshögen.

Fredagen är förbi. En ganska fin dag, rent...

Fredagen är förbi. En ganska fin dag, rent vädermässigt. Varmt och uppehåll. Jag hant med allt man "ska" hinna med; lunch, sova en stund och sen även en promenad med Celina i vagnen. Ändå hade jag huvudvärk framåt kvällen. :-( Verkar vara nåt skit vi fått i familjen- även Jamie gick och la sig med huvudvärk. Nu i natt har dessutom Lukas vaknat och varit ledsen och klagat på att han har ont i halsen. Jag trodde annars att han var på bättringsvägen men där hade jag visst fel. Även Celina har blivit lite förkyld. Hon snorar och låter hemskt emellanåt. Nu blir man orolig för RS-virus... Vi får hoppas det bara är en vanlig förkylning.


Har haft två riktigt jobbiga nätter. Det h...

Har haft två riktigt jobbiga nätter. Det har varit flera vakna timmar än sömn. Igår var jag dessutom hemma själv eftersom Jamie var hos Jeanna och hjälpte henne med veden så då fick jag känna på livet med två barn på egen hand. Det gick ganska bra. Lyckades t.o.m. få dem båda att sova samtidigt så även jag kunde ta igen mig. Blev naturligtvis väckt av telefonen dock. På kvällen var vi hos farmor och åt middag. Kåldolmar. Fint som tusan och lyx med att få maten lagad. Idag har vi haft besök av Jamies kusiner med respektive. Nu hoppas jag på att få mer sömn än de två gångna nätterna. God natt.


RSS 2.0