En sån här skulle jag vilja ha!

mms_img14324 (MMS)

En sån här skulle jag vilja ha! Röd och fin med stora hjul och skopa både fram och bak. Skulle alltså egentligen stått under kategori "Önskelista" men ingen tar mig väl seriöst ändå. Vad jag ska ha den till? -Jag kommer säkert på nåt! :-) Jag tycker den är helt underbar!


Lättätit...med den nya utrustningen från staterna.

KaloribordKakbordet bjöd på mjuk pepparkaka, negerbollar, bilmuffins som Jeanna bakat......gula rutor......sirapsbröd......och budapestlängder med mandarinklyftor & banan. Som jag vill ha dem.

Sova gott

En natt utan en extra sängkompis. Det hade vi häromnatten. Han sov i sin egen säng tills morgonen kom. Så skönt det känns i kroppen när man haft mer än typ 60 cm att ligga på...
Häromnatten sov jag t.o.m. i extrasängen vi har i Celinas rum. Den är 120 bred, tror jag. Det kändes ljuvligt!!!

Kakbak med riktig hosta

I helgen var det kalasdags på söndagen. Lördagen blev därför en fixaredag inför det.
Jag började med att baka en mjuk pepparkaka och så gjorde jag sirapsbröd. Sen trodde jag att jag var klar men kom på att jag ju skulle göra en tårta också! Och när jag skulle börja med den och kollade i kylskåpet efter ägg fanns det bara ett kvar!
Jag skulle göra budapestlängder så det var lite halvkris med bara ett ägg. :-(  Jag tog en promenad med barn och barnvagn till byns affär! :-)  Det gick bra och sen var det ju dags för lite lunch också när vi kom hem igen innan tårta kunde bakas. Jag fuskade ordentligt och slängde in varsin Billys Pan Pizza i micron. Tro mig när jag säger att det är första gången det funnits Billys hemma hos mig sen jag flyttat hemifrån!!! Men nu kom den verkligen väl till pass.

Att slänga ihop Budapestlängder är ganska lätt men sen ser ju köket ut som kriget efter tre kakbak och en icke fungerande diskmaskin... Men händerna blir rena...

Jag struntade i städning och plock på lördagen utan lät det vila tills på söndagen. Då skulle ju Jamie också vara hemma- han var iväg på herrträff på lördagen.
Mamma kom upp och gjorde mig sällskap på kvällen. Vi åt lite och kollade på "Så mycket bättre."

Lukas var fortfarande krasslig så han höll sig uppe och hostade illa när vi gick och la oss. Jag hade fått ta en extra tur till affären när mamma kom hit för att köpa hostmedicin till honom... Tur det med tanke på hur han hostade.

Vi hade bra fart på söndagen och fick huset i bra ordning tills gästerna kom vid tre.
Lukas fick många presenter bl.a. en gitarr som han spelar på så det hörs i hela huset, en bärgningsbil och en McQueen-bil, en bok med godnattsagor och en gammal bok som Jamie fått när han var tre med Kalle Anka & piff & puff... Ännu en bok med ljud och med lite bra lärande att det är 112 man ska ringa när det brinner, när man behöver räddning eller ambulans... Och så en superbra presenst med en talrik och tillhörande bestick i form av olika arbetsmaskiner. (Kolla på Jeannas blogg om ni vill se bild). Det är mycket enklare att få Lukas att äta! Han t.o.m frågar "Ska jag äta mat på min nya tallrik som jag fick av Jeanna?". Suveränt!!! (Tack Jeanna!)

På måndagen kände jag mig själv lite krasslig, igen. Hostan vill aldrig ge med sig- som vanligt när den väl satt sig i min kropp. Lukas fick stanna hemma från dagis. Vi gjorde mest ingenting. Jag försökte vila lite på eftermiddagen men blev avbruten mer än en gång och till slut vaknade nåt av barnen så chansen försvann.

Igår var det tisdag- då tog vi en tur till Jämshög och hälsade på lite.
På kvällen när jag tog på Lukas pyjamasen kändes han varm så han har varit hemma från dagis även idag och lär så vara i morgon också. Det börjar kännas drygt nu...

Skitprat

Lukas sitter vid bordet. Han frågar mig om nånting men Jamie svarar.
"Mamma ska prata! Jag skiter i dig!" säger han då till Jamie.
Vilken unge! :-)  Men det måste ju komma nånstans ifrån...

Egentid

En vän på Facebook la in länken till nedanstående reportage på sin sida. Hon höll med i vad skribenten skriver.
Jag kommenterade:
"Alltså...jag håller inte med..."

Klicka här för att läsa.

Jag måste givetvis kommentera detta vidare, tycker ni. Men jag har inte tid just nu. Har inte datorn i fred bl.a.
Ska försöka göra det vid ett annat tillfälle.
Men kommentera gärna. (Ni som kan.)

Sjukhuset

Vi bor i ett sjukhus denna veckan. Jag har ont i halsen och är allmänt off emellanåt. Jamie har varit hemma måndag till onsdag. Jobbat torsdag och fredag. Lukas har en näsa som rinner som en öppen vattenkran. Celina är ganska okej men har en snorklump i näsan, typ...

Häromdagen dammsugade jag hela ovanvåningen. Sen var jag helt slut och behövde vila resten av dagen!
Vi har tagit det ganska lugnt de dagarna när Jamie var hemma...
Jag var på symöte i onsdags kväll med mostrarna. Det ar trevligt som vanligt. Det närmaste sye vi kom var att diskutera hur man manglar och stryker dukar! Det är avigsidan som gäller för att mönstret inte ska tryckas ner i duken utan lyftas upp...

I torsdags somnade Celina redan vid åtta på kvällen. Oro väcktes över att hon skulle vakna vid tio och inte vilja somna om men det gick bra. Sen vaknade hon på natten vid halv fem och fick mat men då var det lite värre. Somnade igen vid sex... Jag hade svårare att somna om och låg och blundade till halv sju- då vaknade Lukas. Och han krävde att jag också skulle gå upp då... Lite jobbigt...

Fredagen vigdes åt varit kakbak inför helgens 3-årskalas. Vi ska fira Lukas på söndag eftersom vi var upptagna med barndop i helgen.
Jag hoppades kunna få en liten vilostund på eftermiddagen... Lukas somnade vid två, Celina var vaken men somnade vid fyra. Då tänkte jag att jag skulle ta en tupplur även om det bästa vore att väcka Lukas... Hämtade kudden och skulle just lägga mig på soffan när Lukas kom och sa "Vad gör du?"  Så gick det med det...

Vi åkte och handlade på kvällen, hela familjen. Att handla en fredagskväll klockan 19 är ganska bra. Verkligen inte mycket folk i affären då.

Kvällen avslutades med Idol. Tycker det går precis som det ska. Amanda P åkte ut. Hon var en av mina favoriter från början men nu tycker jag hon varit lite halvtråkig de senaste gångerna. Sen är det ju så att det brukar gå ganska bra för alla de idoler som kommit så här långt i tävlingen så det löser sig säkert för dem alla som är kvar nu hur det än går.

En hel vecka

Vi hade en vecka full med gråtiga nätter, om man nu kan uttrycka det så.
Lukas vaknade flera nätter och var väldigt ledsen. Numera somnar han för det mesta i vår säng :-(  och då brukar han inte vakna och vara ledsen men förra veckan hände det flera gånger. Och det är inget som hjälper... Det är som om han inte är riktigt vaken när han gråter, som om han inte hör...
Men så säger han att han har ont i halsen...
Efter ett tag brukar han somna men någon natt vaknade han igen. Det är jobbigt som tusan...
Tack och lov sover Celina bra. För det mesta brukar hon vakna först runt sex så det blir ganska många timmars sömn.

I måndags kväll åt vi middag hos mamma och pappa. Farmor var också där och det var en trevlig kväll med god mat.

I tisdags var vi på föräldramöte på dagis. Temat var "Barns 100 olika språk". Barn ser saker på andra sätt än vi vuxna och vi rättar dem ofta till det som vi anser vara rätt. Det skadar aldrig i att få en inblick i hur barn tänker...
Sen fick vi göra varsitt vykort till våra barn på just temat "Barns 100 olika språk". Inte det lättaste men ändå ganska kul. Jag skapade ett kort med tema Utfykt och Jamie skapade med tema Musik.
Jeanna var barnvakt åt Lukas under tiden vi var iväg. De hade kollat på "Bärgningsbilsfilmen" (Cars) och Lukas hade berättat vad som hände och skulle hända under tiden de tittade.

På onsdagen var det dags för 3-månaderskontroll för Celina. Nu väger hon 6450 gram och är 61 cm lång. Inte undra på att man tycker hon  är tung! Dessutom fick hon sprutor- två stycken. Stackars flicka så ledsen hon blev... Minns inte at Lukas blev så hejdlöst ledsen. Långsint är hon dock inte för när vi gosat en stund log hon åter igen åt syster Agneta.

På torsdagen var jag faktiskt och köpte mig ett par toppar och två kjolar. Det var rea och sen ytterligare 30% rabatt på det så jag tyckte det var ganska överkomligt. Spegelbilden är det däremot värre med. Jag VET att det mestadels är mitt eget fel att jag numera väger runt 80 kg men det är så konstigt att jag inte känner det förrän jag ser mig i en spegel... Eller ska klä på mig mina kläder. Ingenting passar numera och när jag köper kläder så hamnar jag på stl. 42, 44 eller 46! Det känns väldigt främmande för mig... Jag ska se om jag kan slänga in ytterligare ett inlägg om de där känslorna vid ett senare tillfälle.

Lukas var hemma från dagis ända tills fredag (om jag nu minns rätt!).
På kvällen lämnade jag honom hos mamma där han skulle sova tills lördag. Jag och Celina var på konfernes i Hässleholm då, Jamie var iväg och jagade så för att det inte skulle bli alltför rörigt med att lämna honom tidigt på lördagen sov han hos henne då istället. Och Jamie och jag fick en kväll "för oss själva". Iallafall en natt i sängen själva- skönt!!!

Konferensen gick bra- Celina är duktig. Snäll och social.
Jag började känna mig ganska förkyld på lördagen och när kvällen kom var det en Alvedon som gällde.

Kände mig tveksam inför söndagens äventyr.
Fars dag, Lukas födelsedag OCH barndop för Elmer...
Lukas uppvaktades här hemma i köket på morgonen. Han fick en virkeslastbil som snabbt blivit en favorit.
Jamie fick 4 trisslotter som han vann 100:- på.En ny lastbil som snabbt blev favorit bland leksakerna. Faktum är att Bärgningsbilsfilmen blivit utkonkurrerad och inte visats på TVskärmen sen nån gång i förra veckan!

Sen åkte jag och Celina på barndop...
Kände mig som en svikare gentemot Lukas. Hade sagt till honom att vi skulle åka på barndop- han skulle fått följa med- men han var så trött och kinkig att det verkligen inte skulle fungerat. Han somnade 30 minuter innan jag skulle köra så han fick stanna hemma och vila vidare.
När han vaknade blev han visst jätteledsen för han ville följa med till kyrkan!!! :-(  Taskiga jag... Men att ha Lukas med sig i en kyrka när han är trött är ingen barnlek för en person med en tre-månaders bebis också...

När barndopet i kyrkan var slut såg jag att Jamie hade ringt. Jag fick köra hem och hämta Lukas så han åtminstoine kunde vara med på festen efterråt. Han tröttnade ganska fort. Det var mycket folk (även flera barn) men han ville bara hem och leka med sin lastbil...

Idag har jag och Celina varit på föräldraträff i Olofström och pratat om infektioner.
Passade väldigt bra med tanke på att det känns som att förkylningen nu tagit ett rejält grepp om den vuxna halvan av familjen här på Hasselbacken. Jag skulle kunna ge de gula slemklumparna ett nytt ansikte i nästa hostmedicinsreklam.

Det var en del om den gågna veckan. Nu ska vi se vad som händer i veckan som kommer...

Solsken i NovemberCelina 13 november 2011.

Grattis Lukas!

Idag fyller världens bästa Lukas 3 år
Grattis till min lille prins!
Puss och Kram till dig på din dag!


In eller ut?

"Varför säger man att saker utvecklas när de bara blir mer invecklade?"

Helgen som gick

En härlig helg är till ända och en ny vecka har börjat.
Kan inte påstå att vi varit sysslolösa här på Hasselbacken.
I lördags var vi lite duktiga. Jag räffsade löv under tiden Celina sov, Jamie tvättade sin bil och fortsatte sen med lövräffsandet där jag slutat. Jag slängde ihop några biffar till lunch och sen åkte jag och Celina på pensionsfirande till moster Barbro. Kul att få träffa släkten- de flesta var där av mammas syskon och barn... Nästan som julafton! Celina bekantade sig med flera av mina släktingar- det gick jättebra! Skönt att andra vill gosa och bära omkring på henne så jag får lite vila! :-)

I går söndag besökte vi Jamies mormor i Ronneby en kort stund. Monica bjöd oss på lunch på Vidablicks restaurang och sen åkte vi till Hallabro och hälsade på Jamies farmor. Hon hade inte träffat Celina tidigare så det var ju på tiden!
Vi körde även en tur i Jamies skog och Lukas var helt fascinerad över alla träd som var pappa Jamies!

Jag och barnen fortsatte sen till Jämshög en runda, Jamie var hemma och laddade inför en pokerturnering på kvällen. Tyvärr vann han inte... (Vinsten var över 200 000. DOLLAR!)

Ännu en arbetsvecka är slut och helgen är ...

Ännu en arbetsvecka är slut och helgen är här. Även om jag inte jobbar så är det nåt speciellt med fredagar. Idag har jag tagit det lugnt och faktiskt vilat en del. Det vackra vädret lockade iochförsig men jag saknade sömn så soffan vann. Lukas med thai-mat från stan till kvällsmat och fikade med ma & pa efter maten. Lukas har mer eller mindre matvägrat idag och Celina har lite konstiga utslag på ryggen som jag funderar på vad de kan bero på.


Hasselbacken i höstskrud.

mms_img67458 (MMS)

Hasselbacken i höstskrud.


Önskelistan- uppdaterad 10/5

* Min favoritparfym- Mysk av märket Alyssa Ashley. Och bodylotion, duschtvål och deo i samma serie. Det är min doft det... :-)
*En oval liten zinkbalja som kan rymma diskmedel, diskborste och en tvålpump. Ska ha den i fönstret vid diskhon i köket. Ca: 15 cm hög...
*En step-up-bräda... Hoppet är det sista som lämnar människan, säger de ju...
*Ljuslyktor av olika de slag!
*En "Whiskeytunna" som man kan plantera blommor i, utomhus. Vill ha en som är ganska bred, men den behöver inte vara jättehög. Vet att de hade på Jem & Fix i våras... Kan även vara bra att kunna ha till att kyla dryck i vid festligheter. :-)
*En Black & Decker Workmate (Lånar alltid pappas och det är ju tröttsamt i längden...)
*...och ljus, naturligtvis...
*Presentkort är alltid bra. På kläder, smycken, blommor, massage, hotellövernattningar, plantskolor, skor...  Det kan  aldrig bli fel.
*En hushållsrullehållare som ser vettig ut och är tung och stabil. Vill inte ha nåt fjantigt med en massa kossor på eller dyl. :-)  Marmor kanske?
* Marshallhållare- såna som är ca 60 cm höga som är på en pinne man sticker ner i marken.
*En gammaldags marmorpiedestal
*En urkärnare till äppel- vad nu en sån grej kan heta
*Ett lass sten+ matta att lägga under
*Ett stort parasoll på "arm", 3-3,5 m  i diameter på tung fot
*Trädgårdsmöbler

*Snälla barn, god hälsa, kärlek, beröring och Fred på jorden. :-)

Solnedgång.

mms_img19891 (MMS)

Solnedgång.


Vinsten

Jodå, det blev alltså symöte igår. Och på vägen dit körde jag inom Maxi och köpte vinsten till gårdagens lotteri. Det blev ett jättefint ljus som jag sett för någon vecka sedan och förälskat mig i. Ett ljus i silver med inristningar på sidorna... Fanns även i guld. Och när jag lämnade vinsten (inslagen) sa jag att jag själv ville vinna den... Köpte två lotter- och vann!!! :-)

Nu får jag gå på symöte om två veckor igen. Och hitta en ny vinst tills dess...

Idag är det grått och trisst. Blött. Usch. Det är nu man börjar längta efter adventsljusen. Eller en ny resa till Florida. Kollade på några av bilderna från årets resa och konstaterade att Lukas blivit jättemycket större på ett halvår!

Facebook(o)vänner

Det är märkligt med vännerna på Facebook.
Som jag nog sagt tidigare så anser jag FB var ett ganska ytligt forum. Visst, man väljer själv hur man vill ha det, men jag har många ganska ytliga vänner där. Folk som jag egentligen inte träffar så ofta eller känner så väl t.ex. kollegor från PXC, vänners bekanta men goivetvis även mina närmaste vänner och släktingar.
Jag berättar inte på Facebook när jag planerar att åka iväg eller resa bort av denna anledningen utan slänger mest iväg uppdateringar om vad jag gör, nåt jag funderar över eller dyl... Publicerar inte heller så värst många bilder. Vill någon veta mer detaljerat vad jag håller på med får de helt enkelt kika in här på bloggen...

MEN! Det märkliga är när man har vänner på FB och sen hux flux märker man att de liksom försvunnit. Upptäckte igår att två personer som jag tidigare varit vän med nu inte längre finns med på min vänlista. Den ena är en person som jag pratar så pass mycket med att jag nog trodde att vi var tillräckligt mycket vänner för att "hänga på FB"... :-)  Den andra var en person som jag inte känner så väl men vi ses ändå ibland...

Jag ANTAR att de helt enkelt plockat bort mig från sin vän-lista. (Detta har även hänt tidigare med andra "vänner...")
Helt felaktigt blir jag faktiskt lite putt på de som gör så här... Man undrar liksom vad man gjort som gör att de inte längre vill vara vän med en... För mig är ordet VÄN en person som man är mer än ytligt bekant med men eftersom det kallas vän på Fejan så använder jag det ordet här. "Bekant" på facebook vore en bättre beskrivning...

Hmmm... Nja...Jag bara tycker det är lite märkligt hur man bara blir bortsorterad. Eller kanske det är nån bugg i programmet??? :-)  Man kanske ska hoppas på det. Fast, egentligen, ska man väl tänka lite mer - "Vill de inte vara vän med mig så är det inte mitt problem att jag inte duger", Typ... Så får det bli! :-)  Jag är ju bra! :-)

Slö tisdag

Igår var jag slö- Gjorde inte särskilt mycket. Tog en liten tupplur på förmiddagen eftersom vi inte fått sova längre än till strax innan sex på morgonen. Ma & Pa var här en kort runda vid lunch och när barnen sov efter det gjorde jag ingenting känns det som. Inte ofta det händer.

Idag har jag haft besök av Dagne och Niklas. I kväll blir det symöte med mostrarna igen. Jag vann förra gångens lotterivinst vilket innebär att det är min tur att fixa vinst till denna gången... Ska hämta ett paket från PXC också. Det är alltid kul, även om där inte är nåt till mig...

Om Önskelistan

Är man barnslig om man skriver önskelistor när man är vuxen?
Verkar det som att man tar för givet att folk ska köpa presenter till en då?

Jag vill skriva en önskelista. För den är bra att ha! Det händer att folk frågar mig vad jag önskar mig vid jul och då jag fyller år och då uppstår samma problem alltid- hjärnsläpp! Jag vet att det finns saker jag vill ha, men jag glömmer bort vad det är. Det är väl nåt slags I-lands-överföldsproblem kanske... Men vet ni...? Nu tänker jag ha en önskelista här på bloggen som jag kommer att uppdatera med jämna mellanrum när jag kommer på saker som jag faktiskt önskar mig. Kanske den kan komma till användning, kanske inte...

Jag har dessutom fått höra att det skulle vara svårt att köpa present till mig. Det känns också helt jättekonstigt... Jag är alltid tacksam för praktiska saker- sånt man gör av med. Däremot saker som bara blir lilggande och inte används tycker jag det är onödigt att både få och ge bort. Min moster sa en gång att hon ger bort saker som hon själv skulle blil glad att få. Det tycker jag var ett bra rättesnöre. När jag köper presenter till folk brukar jag tänka så- skulle jag bli glad för denna??? Annars låter jag den vara kvar i butiken OM jag inte VET att personen i fråga verkligen vill ha just den grejen...

Gäster och rester

Vi fick ju mängder med mat över från dopet så vi bjöd hit den närmaste familjen att hjälpa oss äta upp den igår kväll. Bjöd även in Ola & Elisabeth och kusin Johanna med familj och det räckte minsann till dem också. Karin och Phillip hade också fått inbjudan men de kunde inte komma. Nu är maten nästan slut... Det är bra när det räcker till alla men trisst att äta samma sorts mat i flera dagar!

Idag är det tisdag. Det har blivit en konstig morgon med väldigt pigga barn redan vid sex för omväxlings skull... Kan hända att de lever i sommartiden ännu- tror nog det är så...

Nu ska vi äta frukost och sen blir det dagis. Vädret är grått och supertrisst idag så jag ska nog bara ta det lugnt. Är lite trött så jag hoppas kunna ta en tupplur nån gång under dagen...

RSS 2.0