Suck.

Det är ingen ordning med nånting känns det som.
Sovtiderna på det här stället har blivit helt "ännavända". Vad det heter på ren svenska vet jag inte ens...
Trodde jag skulle komma i säng i vettig tid nu. Celina somnade vid strax innan tio. Jag la henne i sängen och tog tag i tandborstingen. När den var klar var hon vaken och lagom irriterad. Och det finns inte tillstymmelse till sömnbehov i hennes ögon.
Vi har ju haft en lång sjukdomsperiod här i huset. Den är inte över än. Celina hostar, Lukas hostar och är ur balans emellanåt.
I söndags slog han sovrekord. Han sov till halv tolv!!!!! När det hände senast vet jagf inte- om det ens någonsin har hänt. Ändå så somnade han inte jätte-sent. Halvtio ungefär och det händer titt som tätt när det gäller honom. Celina sov också länge men jag minns inte hur länge.

Hon och jag var i Olofström en runda på eftermiddagen. Mamma följde också med. Jag ville se om jag kunde hitta nåt fint att ta på mig till de kommande helgerna. Jag hade en bild av vad jag vill ha. Jag skulle vilja se lite lagom söt och romatisk ut! :-)  En kjol och en blus och kanske en kofta. Tjocka strumpor till det. Jag tycker det är så fint på andra och vet precis hur jag vill att det ska se ut. Men... Problemet är ju att det nog inte är min stil.
Provade en klänning som skulle ha potential på en annan kvinna att se både fint och gulligt ut men på mig blev det bara fel...
Kom istället hem med ett par jeans och en skjorta. Så mycket jag. Trisst. Men det var ju lite på grund av att affärerna jag skulle besöka hade stängt. Trodde i min enfald att butikerna i byn hade samma öppettider så här inför jul, men icke. Det verkar som om det råder öppettidsanarki i Olfan minsann.

På måndagen fick jag åter igen sovmorgon. Jag vaknade halv nio och då sov båda barnen fortfarande. Det var först efter hsalv tio det blev lite liv här i huset. Då vaknade Lukas och hostade. Och det höll han på med hela dagen. Jag höll mig hemma och städade inför julen. Börjar nästan bli lite ordning här nu!
På kvällen förberedde jag en pepparkaksdeg till ett bak jag skulle ha här med några av Lukas dagiskompisar och mammor men när Lukas skulle sova märkte jag att han fått feber så det blev till att ställa in baket. :-( 
Jättesynd att han även missade dagis julfest som de skulle ha på tisdagen. :-(

Igår höll jag mig också hemma. Röjde bland en massa kläder som vi fått till Lukas. De har mest legat i påsar och lådor eftersom de är i lite större storlekar men nu hade jag en garderob ledig i Celinas rum saå nu hänger det där istället. Därmed börjar det äntligen bli lite ordning även i det rum vi kallar för träningsrummet. (Vem tränar? Fråga mig inte...)
Lukas sov ganska länge på eftermiddagen så då passade jag på att slå in en del (alla nästan) julklappar. Kul!
Jag avslutade dagen med att göra en omgång "Rocky Road".

Nu ska vi se om jag kan få Celina i säng igen...

Ritch ratch

Måndag morgon.
Två barn sover ännu, trots att klockan är nio. Ska skriva och se hur långt jag hinner innan någon av dem vaknar.
Jag har haft jättefullt upp de senaste veckorna. Varje dag tror jag det stått en anteckning i kalendern så jag inte skulle glömma nåt.
Kolla här:
5/12 Vising med Eva i Gränum
6/12 Avslutning på församlingshemmet
7/12 Glöggkväll hos Johanna
8/12 Julmys i Möllebjörke hos Petras lugn & Harmoni
9/12 BVC med Lukas, treårskontroll
10/12 Jamie på Hockey i Växjö
11/12
12/12
13/12 Luciafirande på dagis
14/12 Ullared
15/12 Diskmaskinsrep.
16/12 Kvällsmat hos Monica, Besöka jobbet och hämta julklapp, träffa Susanne

...Sådär har det varit de senaste veckorna. Någonting att passa nästan varje dag.
Men jag vill ändå inte klaga. Det vore tråkigt att bara sitta still och vänta på att tiden ska gå.
Jag berättar mer men först måste jag ta hand om nån som skriker och vill ha mat- min mage...

Bitterljuvt

Lördag
Efter en skön sovmorgon och ganska stadig frukost påbörjade jag förbredelserna inför morgondagens loppis. Stryker kläder och prismärker och sorterar. Jamie tog itu med att avfrosta frysen.
Jamie ska köra iväg. Avfrostningen är inte klar, ej heller mitt lilla projekt. Lunchtid börjar närma sig med stormsteg. Med en kille som fortfarande matvägrar.
Celina ligger i babygymmet. Nybytt. Och smäller av en riktigt prutt. Med innehåll.
Går och byter på henne.
Hon bajsar på min hand. Tvättar händerna. Tar på henne ny blöja och kissar själv. Undertiden bajsar hon IGEN! Jag tvättar händerna innan jag byter på henne. Tvättar händerna. Nu är hennes tjöja blöt av dregel. Byter tjöja. Går ner och kollar frysen som fortfarande inte är avfrostad klart. (Jamie har nu pyst till Växjö för att kolla på hockey och undersöka vissa elektronikbutiker i jakt på diverse prylar...)

Mina händer har utslag efter all handtvätt.
Ändå tycker jag att tiden hemma med barnen är värd guld. Den kommer ju aldrig tillbaka.

Bitterljuvt är väl ordet. Med mest betoning på ljuvt, trots all skit;-)  .

Lukas har munnen full med sk. höstblåsor. ...

mms_img60519 (MMS)

Lukas har munnen full med sk. höstblåsor. Det krävs många trix för att få honom att äta. Älg-smörgås blev frukostpåhittet.


Huvudbry

När jag kom till dagis för att hämta Lukas idag stod det på tavlan: "Vi har fall av löss. Kolla era barn."
Suck... Så nu är vi där.
Inga löss vad jag har märkt ännu men kam och (lyssna på detta ord) "medicintekninsk behandlingsmetod" är inhandlad.
Vad jobbigt det blir om han får löss med tanke på att han sover i vår säng om nätterna och gärna slår sitt lilla huvud ihop med våra då... :-(  Tror jag flyttar in till lillatjejen ett par veckor framöver i så fall. Jamie sa att han ska raka huvudet. :-(  Så långt är dock inte jag beredd att gå.
Vi får hoppas på det bästa- att det inte blir nåt huvudbry.

Flaskeblask

Jag har lovat min kollega att följa med på en visning på måndag kväll. Min tanke är att åka utan Celina. Jag har fryst in bröstmjölk som Jamie ska kunna ge henne. OM jag nu kan få henne att ta flaskan, vill säga. Provade idag men det gick inte så bra. Jag hoppas jag kan få till det tills på måndag, annars får hon väl följa med helt enkelt.

Dum-tum

Åter igen en anekdot som frambringats av sonen i huset.
Lukas tar fram en tumstock och mäter längs med kroppen på mig och säger:
"Jag mäter hur dum du är mamma."

Han är underbar den pojken.

Redan december

Den kom lika plötsligt som vanligt, december. Den sista veckan i november klarades av utan dryg väntan. Det sa bara scwich och så var den slut. Det är skönt när det går fort... :-)

Vi hade en hel del för oss. När jag tänker så minns jag bara inte vad.
Jag tänker tillbaka och det verkar mest vara minnesglimtar av denna veckan som passerar.
Förra helgen var det ju varning för oväder. Då skulle vi naturligtvis till Hallabro (eller Aborremåla rättare sagt) och byta julklappar med Jamies släkt. Det var den första advent. Vi träffades hos Anna och Andre´i år. Kul- där har vi inte varit innan. Vi åt gröt och julgodis och drack glögg och åt pepparkakor med mögelost på. Gott...
Jag fick en julklapp- ett jättehärligt skinkfat i form av en julegris, i brun keramik.
Det blåste rejält när vi skulle köra hem och vi höll oss till de stor vägarna men det var ändå stopp när vi kom till Åkeholm. Det ar visst nån tankbil som kasat av vägen. Men vi kom hem iallafall och det var skönt! Det är verkligen ingen höjdare att fara omkring på vägarna när det blåser.
Här hemma ven det i huset så man nästan trodde det skulle fara iväg. Det gick ändå bra... En sönderslagen favoritvas (får lägga till en ny sån på önskelistan...), två vindskivor på garaget som begav sig ut på vildsint turne´ (tack och lov ingen som kom ivägen för dem!), en ställning runt ena skorstenen som ville klättra runt till andra sidan takstolen... En massa löv som vi inte krattat undan försvann till någon annan som nog inte blev så glad...

På måndagen var jag på mamma-barn-träff med BVC i Olofström. Vi var inte så många. Denna gången pratade vi om barns rättigheter och barnkonventionen. Det finns mycket vi tar för givet men som för andra inte alls är en självklarhet. Ett väldigt intressant ämne, ständigt aktuellt.

På kvällen läste jag på Aftonbladet om en pojk som dött efter att hans pappa stoppat in honom i tvättmaskinen. Man blir så ledsen och bestört. Dödsstraff är för lindrigt för en sån.
Usch... jag går vidare med mitt eget solskensliv istället.

På tisdagen fick vi sovmorgon. Lukas och jag låg kvar i sängen och pratade på morgonen och bestämde oss för att gå till församlingshemmet istället för dagis. Där var många mammor och barn. (Vi var där förra torsdagen också- då var vi själva där!) När vi kom hem hade Celina somnat i vagnen efter att ha varit vaken hela tiden vi var iväg. Det var bra väder. Jag bestämde mig för att tvätta min otroligt smutsiga bil.
Lukas hjälpte till men slutade när han frös om händerna. Det blev några avbrott under tvättens gång så det tog sin lilla tid. Hela tiden kände jag stressen över att Celina skulle vakna innan jag var klar men hon sov i nästan fyra timmar så jag hade nog hunnit med att städa bilen också.
Lukas däremot var skittrött efter en förmiddags lek och biltvätt så när de två timmarna gått ar det bara till att lura in honom, fixa lite lunch och sen stoppa honom i säng för att sova en stund.

På kvällen var jag hos Petra (Petras Lugn & Harmoni) och fick massage. Välbehövligt. Skönt! Tog bara rygg, nacke och axlar- det är där jag känner behov. Har kommit på att jag har ett friskvårdsbidrag att använda så det blir fler besök där innan året är slut... Mamma var med och tog hand om Celina under tiden jag hade det bra.

På onsdagen var jag åter igen på symöte! Denna gången var vi hemma hos mamma och hade julklappsrace. Så himla kul!
Var och en hade köpt två paket för 25 kr./st. Dessa la vi på ett bord som vi alla satt runt. Sen slog vi med tärning. När man fick en etta eller en sexa fick man ta ett valfritt paket- ända tills det inte fanns fler. När paketen på bordet var slut påbörjades omgång två. Då ställde mamma en äggklocka på x antal minuter. Då slog man med tärningen på nytt. Fick man nu en sexa eller en etta fick man ta ett paket från någon annan. :-)  Tills klockan ringde, då var leken slut och man fick behålla sina paket.
Jag fick ett paket. Det innehöll en adventskalender som man kan vinna presentkort (tror jag) på.

Igår var det torsdag. Jag packade lite varor på förmiddagen och fixade sen en älggryta som vi skulle njuta av på kvällen ihop med Jeanna. Hon kom hit en runda på eftermiddagen och hälsade på och gav oss sin doppresent. (Se tidigare inlägg med länk.)

Idag har jag varit trött... Hela veckan har varit lite småjobbig eftersom Celina somnat sent på kvällarna (vid midnatt) och vaknat på nätterna vilket hon aldrig brukar göra annars. Hon har hosta så jag antar det är därför. Igår tyckte jag det hade blivit lite bättre och då somnade hon redan vid halv elva och sov ända till fem, men då somnade jag inte om förrän efter sex så när Lukas väckte mig vid halv åtta kände jag mig helt väck!

Efter att jag lämnat Lukas på dagis hade Celina somnat i sin bilstol. Jag duschade och fixade mig lite och sen vilade jag på soffan till elva när det ar dags att hämta honom igen. Celina sov hela tiden!!! (Då hade hon inte ätit sen fem på morgonen! Det är nog bra kläm i hennes frukost...)
Har inte alls varit effektiv idag utan bara pyst omkring.
Nu ser jag fram emot kvällens semifinal i Idol och jag har deklarerat att det är min tur att få sovmorgon i morgon! Jamie ska på julbord i morgon kväll med övernattning på hotell så han får sin sovmorgon på söndag. Han får själv se till att försöka göra det bästa av den! :-)


"Den andra låten"

Lukas gillar soundtracket till Cars. (Här hemma har vi bara sett den första filmen.) Nu letar jag upp skivan på Spotify genom att söka på Cars i sökfältet. Då får man ju upp en massa olika förslag med "Cars..". Låtar, artister, soundtracks o.s.v. Lukas ser bilderna på omslagen och pekar på vad han vill höra. Det finns även någon annan slags soundtrack på första filmen med typ coverband. Ibland vill han absolut höra den skivan istället. Då säger han "Andra låten!!!" Innan jag fattade att det var den andra skivan han ville höra höll jag på att bli galen. Bläddrade ju igenom alla låtarna på första skivan innan jag förstod eftersom han pekade på skärmen där de olika bilderna på skivomslag brukade synas.

Idag när jag satte på Spotify var det ett annat band som syntes på bilden.
"Nickelback!" säger Lukas.
Mycket riktigt. Nickelback. Hade det varit nåt vi lyssnade på dagligen vore det inte konstigt att han visste vad de heter men så är det inte... Han har bra minne för namn den killen. Det har INTE jag!

Bajsa med magen bar

Lukas har fortfarande inte lärt sig det där med pottan.
Nån gång när han suttit på pottan och försökt kissa har jag sagt åt honom att hålla upp tröjan eftersom den annars hänger ner framför snoppen.
Idag frågade Jamie Lukas varför han höll upp tröjan på magen när han bajsade.
"För att det inte ska bli bajs på den."svarade han.
"Vem har sagt att du ska göra så?" undrade Jamie.
"Mamma."

Det är inte lätt...

Lite naket

Igår var Jeanna här och lämnade Celinas doppresent. Jag visste ju vad det skulle bli eftersom jag varit med men jag var ändå spänd av förväntan. Resultatet kan ni se här. Kan erkänna att det varit lite svårt att inte försäga sig till Jamie men det gick. Han blev förvånad och undrade ju "När har ni gjort detta?"

RSS 2.0