Idag kan ni åka till Urshult på hälsomässa...

Idag kan ni åka till Urshult på hälsomässa. Mellan 11 och 14 tror jag det var. Är dock lite osäker på platsen men Urshult är inte så stort. Jag ska kanske ta en tur dit. Det skulle finnas två medium där och eftersom jag inte hant prata med hon som var i Kyrkhult på mässan där vore det kul att se om man fick en chans här istället. Jag ska inte själv ställa ut men en annan PXC-tjej skulle visst dit. Denna mässan skulle visst också rikta sig mer mot både killar och tjejer.


Seriefigurer

Jag bara måste tillägna denna bilden till Susanne. Den bara poppade upp i skallen på mig när jag läste en kommentar hon skrivit hos Jeanna.Idag är det fredag och jag slutar jobbet k...

Idag är det fredag och jag slutar jobbet klockan 13. Då har jag sällskap av Magnus Uggla på hemvägen. Det brukar vara ganska kul. P4 klockan 13 till 15. Synd att man inte har längre att köra.


Undrar om de har spindeltema på dagis nu? ...

bild0309 (MMS)

Undrar om de har spindeltema på dagis nu? Lukas vill att man ska sjunga "pindel" för honom varje kväll. Många gånger.


Förfluten tidJag kunde ju visat bilden i miniatyr men då vore det inte jag.

Tack Jeanna för bilden,
och tack för att du tycker jag är Fräsig!

Minus Plus

Har varit och köpt en adapter idag. Gick in i butiken med den gamla och visade den. SA att den var till en Dell och jag vill ha en som inte låter, för det har jag hört att vissa gör.
De hade en adapter som skulle passa och inte låta.
Den LÅTER och passar bara halvbra. Den laddar inte batteriet med datorn går igång. Halvbra men mest minus alltså.
Ska se om jag kan göra nåt åt laddningen. I så fall kanske, kanske, kanske jag kan stå ut med ljudet. Eller får jag väl lämna tillbaka den.

Många bloggar som blir uppmärksammade skri...

Många bloggar som blir uppmärksammade skrivs av tjejer som skriver små korta inlägg om kläder de vill köpa eller hur de sminkar sig. Eller skriver de att de äter och snart ska de till skolan och önskar alla en bra dag på nåt klämkäckt sätt. Ytligt som tusan. Men alla väljer sitt sätt. Nu, de senaste dagarna, har jag haft klänning på mig...! Då har jag själv funderat på att slänga iväg en outfitbild hit till bloggen. Men jag är ju inte en av de där hippa tjejerna. Fast det kanske skulle kunna få mig att känna mig lite mer...hipp?


Allt detta kladd. Ständigt. Varje måltid. ...

Allt detta kladd. Ständigt. Varje måltid. Det tar så mycket energi. Jag tycker det är jobbigt. Har man rätt att säga så? Att ha kläder en hel dag utan att få en fläck är numera nästan omöjligt. Någon sa till mig att hon hade haft det så med sin son under tiden hon ammade. Men under amningen var jag "fläckfri". :-) Men NU!?! Jag får snart ett nytt namn i form av pricken eller fläcken. "Solen" låter bättre. Även hon har ju fläckar. :-) Nej, men fattar ni? Det suger energi. Att vara mamma är det största träningspass jag upplevt. Det är tur man får de där leendena, kramarna, pussarna och skratten ibland som belöning.


Fler tankar kring föregående inlägg... ...

Fler tankar kring föregående inlägg... Jag funderar på skillnaden mellan olika barn. Lukas verkar ha lätt för att lära men antagligen finns det även i denna åldern skillnad på barn. Är det bra eller dåligt att de får lära sig så mycket skol-saker redan nu? Tänk de barn som inte gått i dagis (jag kallar det dagis fastän det rätta ordet väl är förskola), de har antagligen inte så mycket kunskap när de börjar skolan- vad händer då? Kommer "dagis"- barnen tycka det blir tråkigt då lärandet inte blir nytt och stimulerande för dem? Eller blir deras kunskap en stressfaktor gentemot andra barn?


Vi var på ett föräldramöte på dagis i...

Vi var på ett föräldramöte på dagis igår. Tidigare har vi varit på ett utvecklingssamtal men nu var det alltså även med andra föräldrar. Där var en kvinna från biblioteket som pratade om några böcker och betydelsen av att läsa för barnen. Hon läste även små korta stycken ur några böcker samt en hel bok om en älg som hade problem eftersom han inte fick plats i boken. :-) Vi fick som tur var höra hela den berättelsen till slutet. Hon var underbar till att berätta och jag kände hur jag blev som barn på nytt och alldeles trollbunden. Vidare fick vi höra om hur de gör med barnen, delar upp dem i olika grupper och vad de har för sig om dagarna. Jisses vilken duktig son vi har, utan att vi vet om det. Han kan skilja sitt namn från kompisarnas t.ex. Duktigt! Han är ju knappt två år. Vad kunde jag som tvååring?


Här är synen som fanns utanför fönstret id...

bild0305 (MMS)

Här är synen som fanns utanför fönstret idag. Snö. Inte oväntat eftersom de pratat om det i flera dagar.


Jag har problem med datorn. Adaptern har f...

Jag har problem med datorn. Adaptern har fått kabelbrott och batteriet är slut. Finns en dator till i hushållet men den står inte så lätt åtkomlig som min brukar göra. Min bor på köksön. Centralt och bra. På grund av detta blir det lite märkliga inlägg ett tag. Såna här, från mobilen.


När jag hämtade Lukas på dagis idag had...

När jag hämtade Lukas på dagis idag hade de noterat på anslagstavlan att de har vattenkoppor på avdelningen. Nu i kväll när jag torkade honom efter hans bad såg jag minst tre prickar på honom där min smått hypokondriska hjärna inbillade sig att det var vattenkoppor. Eller blivande. Vi får väl se vad som händer.


Fototävling

Jag deltar i en fototävling på Jeannas blogg. Gå in och rösta. Tänker inte säga att ni ska rösta på min(a) bilder... Bara rösta!

Till fototävlingen


Tjejfesten

Jo, det blev ju en fest ute i Ekebo. Jag ägnade en hel del tid åt att fixa och dona där och jag blev ganska nöjd till slut. Dumma jag glömde kameran i bilen på kvällen och jag kom aldrig mig för att gå och hämta den. Repliken fanns där, men handlingen uteblev.
Vi blev sex tjejer. Alla hade inte träffats förrut men jag tycker ändå kemin mellan mig och gästerna funkade bra!
Jag hade varit orolig att det skulle bli kallt. Det finns två el-element där ute och ovanvåningen är isolerad men där nere där man går in är det bara rena väggar. Kalt och kallt och dragigt. Vi satte på elementen vid lunch och sen var jag där ute vid 18-tiden. !!!!!! Det var så varmt där ute att vi hade kunnat sitta i bikini! Härligt! Ja, att det var varmt och gott alltså. Jag hade tänkt tända massor av ljus för att få upp temperaturen lite extra men nu fick jag t.o.m. låta vissa ljus vara släckta.
Mysfaktorn blev ändå bra tycker jag. Jag hade gjort kycklingsallad och tänkt ha vitlöksbaguetter till det. SAlladen blev jättegod, baguetterna glömde jag i frysen... :-(  Och sen skulle jag kunnat ta ut lite mer starka drycker i förväg men bortsett från det så tycker jag att det var en väldigt lyckad fest och jag kände mig nöjd med min egen organisation.
Började redan på lördagen fundera över när jag kunde ha nästa tillställning där!
Det finns några bilder på Jeannas blogg om ni vill se.

Dömt att misslyckas

En söndagskväll för två veckor sedan bestämde jag mig för att nu skulle jag börja med GI igen. Tyckte inte om att jag kände mig ”tjock”*. Kände hur magen hänger över skärpet när man sitter ner… Usch nej. Jag trivs inte med mig i den kroppen och nu skulle jag ta tag i det igen.

Detta var samma vecka som jag skulle ha min tjejfest.

Min tanke var att jag skulle avstå från allt onyttigt; chips, ostbågar, godis vin och sprit…

Det gick inte så bra. Jo, hela veckan fram till festen gick det okej men sen blev det ändå en del synd. Ett par glas vin, lite godis och lite ostbågar.

Veckan därpå (förra veckan) fortsatte den onda spiralen. Vi hade möte på jobbet på kvällen och då bjöds det på räksmörgås. Vitt bröd. (Varför alltid detta vita bröd!?!!) På fredagen firades något paketrekord med princesstårta. Kunde inte motså. Kvällen avslutades med Thaimat och ris. Och vitt vin till det. Min karaktär kändes som bortblåst.

Lördagen var vi bjudna på räkafton hos ma & pa. Vitt vitlöksbröd med ugnbakad potatis och tequila och vin.. Vad fasen!!!??? Jag skulle ju kunnat säga NEJ men jag ville kanske inte.

Söndag- middag hos farmor. Fläskfile´med kokt potatis, inlagd gurka och allt annat gott… Glass med frukt till efterrätt. Och så äppelpaj med vaniljvisp till det.

Livet har varit gott de senaste veckorna. Men min karaktär är skitkass och nu hänger magen igen. Hade jag ändå hunnit med att träna. Prioriterat det. Tagit en promenad på vägen hem från dagis. Men jag vill hem, fixa där hemma. Ta hand om allt det där som jag känner behöver göras. Jag fattar inte. Eller jo, det gör jag väl. Allt handlar om prioriteringar. För tillfället har jag nog bortprioriterat min egen kropp. Vansinnigt. Och det får mig inte att må så bra. Jag MÅSTE verkligen ta tag i det här. Det räcker egentligen med att avstå från en del av det goda och börja röra sig mer. Jag måste göra det. HÖR NI DET!?!?!?

 

*Har trots allt hållit vikten ganska bra sen vi "slutade" med Gi i början av sommaren. Jag gick  ner från 75 till 65 kg. Nu i måndags vägde jag strax över 68. Men de där kilona känns. Kanske är det mestadels mentalt?

165 cm ö havet ligger toppen på min kropp.


Onsdagkväll på akuten

Vi hade nog tänkt att vi skulle ha det lite lugnt och skönt när Lukas somnat. OM jag minns rätt så hade Jamie fått köra morognrundan i början på veckan, vilket inenebär att han gåt upp vid fyra för att kunna börja lasta bilen i Karlshamn vid fem och sen lossa i Karlskrona vid sju...
När jag bytte på Lukas för natten tyckte jag att snoppen såg lite konstig ut. Den var missfärgad. Lite blåröd och när jag tittade närmare såg jag att det var var i urinröret. :-(  Aj, aj... Det såg inte bra ut.

Jag ringde sjukvårsrådgivningen och de kunde inte direkt säga vad det var men tyckte jag kunde vänta med att uppsöka läkare till dagen därpå. Det borde inte vara akut eftersom han inte hade feber.
Under tiden jag pratade i telefon tryckte Jamie till snoppen lite och det kom ut en hel del var och Lukas verkade ha väldigt ont. Trots att de sa att vi inte behövde åka in till akuten så gjorde vi det. Jag tänkte mig att Lukas skulle vakna mitt i natten och vara jätteledsen och inte kunna kissa... Nej, vi åkte in till akuten.

Jätteroligt att sitta där en onsdagskväll. Där var ingen annan i kö- det var ju bra. Efter ett tag kom det ut en kvinna genom dörrarna som gick illa. Hon höll sig för ansiktet och först såg det ut som om någon slagit henne men såg jag att hon hade ridkläder. Senare fick vi reda på att hon trillat av en häst.

Sen kom det en man som hade väldiga problem med låset på dörren. Han gav ett onyktert inryck. Och luktade värligt, väldigt illa. Tack och lov försvann han efter ett tag. Vi fick samma behandlingsrum som han hade haft. De hade vädrat och tvättat det extra med sprit för där hade luktat så illa efter hans besök. Han var bonde. Inte för att alla bönder luktar illa men denna gjorde det...

Lukas hade somnat i bilen på väg till lasarettet men vaknade med en gång då vi tog ut honom i friska luften. Sen var det full rulle i väntrummet.
Det konstaterades snabbt att han fått nåt som jag tror hette Ballikit. Inget farligt. Inte helt ovanligt. Några trådar mellan förhud och ollon som gått av... Behandling med koksaltlösning för att rengöra och sen pencillin som sprutades in under förhuden.

Oj,oj,oj så han skrek och grät och protestaread när vi gav honom behandlingen.
Då höll jag Och Jamie honom och läkaren gav honom medicineringen. Hur skulle vi kunna klara detta? Och hur skulle JAG kunna göra det på Egen hand?!?!?
Brrr...
Det var inte lätt, men det gick. Idag är han bra igen. Vi kom på lite trix så han inte kunde sparka hur friskt som helst och sen gick det bättre och bättre. Han hade väl inte lika ont på slutet, antar jag. Men usch så jobbigt det är när han inte mår bra.

Nu kommer det

Jag begriper inte varför, men det har helt enkelt inte blivit någon tid över de senaste dagarna. Jag kommer nu göra en rad inlägg om vad jag haft för mig. Inte för att ni ska veta, utan för att jag själv ska ha koll på vad jag gör med mitt liv...eller gjort. Är så bra när man kollar tillbaka om ett år eller två!


Höstbilder

Har en massa att skriva om men är så trött att jag ska gå och lägga mig.
Slänger däremot in några bilder som togs förra helgen när jag, mamma och Lukas gick en runda i skogen hemma i Jämshög.Nedan stående bild är tagen här hemma...Och detta trädet är beläget på en parkeringsplats...
Hoppas ni har och har haft en bra helg.
Mitt liv återkommer jag till senare.
Var iväg en runda i min barndoms trakter. ...

bild0300 (MMS)

Var iväg en runda i min barndoms trakter. Där, över Ryssbergets trädtoppar, ropade solens sista ljus på hjälp innan hon försvann bort till nästa morgon.


Mässa I Kyrkhult

Nu på lördag den 16:e oktober kommer jag att vara med på en mässa här i Kyrkhult. Den är inriktad på skönhet och hälsa men där kommer även att finnas lite andra deltagare som t.ex plantskola och medium! En spännande blandning, eller hur!
Gör en utflykt till Kyrkhult i helgen! Jag kommer att ha reaförsäljning och någon gång under dagen ska jag även presentera en Behåskola!!!
Tiden är 11-14. Inträde blott 40:-.
Vore kul att se er där!
VÄLKOMNA!!!


Dåliga Mamman?

En natt i förra veckan sov Lukas hos oss i vår säng. När jag sover ligger jag ganska långt ner i sängen, mot fotändan. Lukas hade därför på nåt vis hamnat ovanför mitt huvud i linje med huvudändan på sängen.

Plötsligt vaknar jag av att han kryper ut över kanten på sängen och därmed trillar ner på golvet. Han hamnar mellan sängen och mitt nattduksbord. Inte glad. Jag, helt totalt förvirrad och yrvaken. LIGGER KVAR I SÄNGEN! Och försöker lyfta upp honom från golvet.Han sitter fast, har hamnat mellan sängens ram och golvet. Jag får inte loss honom.

Jamie vaknar, tänder lampan och reser sig från sängen och tar upp Lukas från golvet.

Alltså.Hur blåst är man som mamma om man inte reser sig upp i ett sånt läge???

Hur som helst gick det bra. Inga skador på gossen. Tack och lov.


Ny frisyr var dag?

Ett litet tillägg till inlägget om kortlivat.

Det finns ju flintskalliga kvinnor. Jag har inte brytt mig om att undersöka orsaker till deras skallighet vidare men det kan ju hända man blir en av dem. Vad skulle man då göra? Gå skallig och mötas av undrade blickar från alla människor, eller skaffa sig peruk?

Jag har ju ingen aning om hur jag skulle se ut utan hår. Kanske det är en vanesak? Fast, eftersom jag på sista tiden haft en längtan efter mitt ”långa” hår som jag hade för några år sedan tror jag ändå jag skulle sakna mitt hår.

Funderade på detta i bilen häromdagen och bestämde mig för att se det positvt ändå. Skaffa peruk. Inte för att jag vet vad de kostar, men några OLIKA! Så man kan klä sig olika beroende på humör och kläder. Vore inte det en positiv sak att kunna göra? Och gå utan de dagar psyket säger att man klarar det.

Vi får väl se vad som händer…


Kortlivat

Nämnde ju för ett tag sen att jag upplever det som att jag tappat väldigt mycket hår. Har helt hängt upp mig på det nu. Kollar skallen varje gång jag är på dass. Blir väl så o man börjar noja över nåt.
Har aldrig haft nån rejäl kalufs och alltid varit lite avis på de som har så mycket hår att de måste tunna det varje gång de klipper sig. Man blir väl aldrig nöjd... Nu har jag dock bestämt mig. Det kan inte vara så här. Det får bli rejäla tag med saxen nästa gång jag går till frissan. Och möjligtvis även en radikal förämdring av färg. KANSKE! Har fått många komplimanger på sista tiden över min färg och att jag klär i den. Så att byta är väl dumt men ibland känner man för att göra lite radikala saker. Kan hända det där ändrar sig innan jag hamnar i frisörens stol.
Usch, det blir jobbigt. Trivs i att ha det lite längre och kunna rulla och fixa men jag inser att det nog mår bäst av att klippas.

Fick tips av H att prova Priorin som finns på apotek. Har hört från någon annan att nån B-vitamin som finns på hälskosten också ska vara bra. Kollade upp priorin men jag kände mig lite snål för att testa. 300:- kändes som ganska mycket i mitt liv.
Har fortsatt fundera över orsaken. Vet inte. Kanske det är sviter av vår diet men jag tycker ändå det är konstigt. Var ganska länge sen vi slutade och kosten i sig var bra! Har aldrig ätit så mycket bra saker tidigare.
Stress kanske???

Vi får se vad som händer...


Kära läsare! Jag lever och har hälsan. ...

Kära läsare! Jag lever och har hälsan. Jag har också ett liv som för tillfället inte ger mig tid för bloggen. Hade dock en fundering nu på morgonen som jag kort delar med mig utav. Om man är jägare- kan man åka buss med sitt vapen och sin ammunition då? Det står väl ingenstans på bussen att vapen ej får medtagas? Man får inte äta glass. Pälsdjur ska vara där bak... Men vapen? :-)


Jag ska få en ny dator idag. Trodde och ho...

bild0296 (MMS)

Jag ska få en ny dator idag. Trodde och hoppades det skulle vara klart tills jag började vid tolv men det ser inte riktigt klart ut.


Genforskning

Man kan inte annat säga än att jag är en person med ganska stora kontraster.
Ena helgen fina bilder med proffsig make up, några helger senare detta...

Idag har vi varit och hälsat på hos pappas kusin Roland som numera är hobbysmed på heltid. Han visade oss hur han jobbar och sen fick vi som ville chansen att prova på. Jag gjorde det! Ett sånt tillfälle får man nog inte igen.
Så här var det:Jag inspekterar. Jag skulle slå den rundare.

(Alltså, stången var rund från början, och så skulle man slå den till en kvadratisk form istället. Och sen platta till den och göra den rund igen.)

Snurra på pinnen och smid medan järnet är varmt...Här står vi och värmer vid ässjan.

Emmie gjorde också en krok.Detta är min färdiga produkt. En krok. (Om ni nu inte ser det...)Jag har gjort den helt själv. Alla slag utfärdade utav mig. (Eller kanske Roland slog tre  slag...ungefär.)

Kroken är ju inte lika fin som de han gör men eftersom jag aldrig tidigare gjort nåt sånt här tycker jag ändå jag känner mig nöjd.
Det var jätteroligt. Sånt här skapande gillar jag!!!

Sommaren är slut. Mördarsniglarna har haft...

bild0287 (MMS)

Sommaren är slut. Mördarsniglarna har haft kalas på mina dahlior hela sommaren men nu, äntligen, har en blomma lyckats vinna kampen över de slemmiga odjuren.


Igår morse låg dimman och dansade som tuse...

bild0290 (MMS)

Igår morse låg dimman och dansade som tusen älvor över Södersjön. En vacker syn som antagligen inte alls syns på bilden..?


Var ute på stan en runda idag. Hittade en ...

bild0291 (MMS)

Var ute på stan en runda idag. Hittade en annorlunda lykta som numera står på min evigt växande önskelista. Den var lite annorlunda. Jag gillade den!


RSS 2.0