Ka-ching!

Idag har Jamie varit iväg på Svensexa. Nej, inte sin egen utan en kompis. Han (Jamie) har inte kommit hem ännu. Jag har ingen aning om när han kommer...
Har haft en dag ihop med Lukas alltså. Och Susanne.
Lukas har varit duktig på att sova ganska länge under vår semester. Idag gick Jamie upp vid sju och vad händer? Lukas vaknar. Så, man kan väl sammanfatta Lukas sovtimmar med att det hänger på Jamie. :-)  Det är hans fel att han vaknar tidigt i vanliga fall... Aj,aj, aj... Blir antagligen Mitt fel de  kommande veckorna när jag ska jobba och Jamie är hemma och är pappaledig. Vad är det jag blarrar om egentligen???

Dagen började alltså ganska tidigt idag. Efter frukosten gick jag och Lukas ut och började skyffla sten. 1600 kg var det på släpen. Har ingen aning om hur mycket som gick åt med det är mycket kvar. Gör inget, vi har ett ställe att lägga det på... Får se om Jamie godkänner mitt arbete när han vaknar i morogn och ser resultatet. Det hela är inte helt klart än. Vi har tre rosbuskar och det ska läggas kantsten runt dem så det blir en ram runt deras stam kan man väl säga. Det ska alltaå inte ligga sten intill buskarna.

Efter stenpysslet hade klockan hunnit bli lunch. Vi gick in och jag märkte att Lukas började bli lite trött men jag tyckte det vore bra om han fick lite mat innan han sov middag.
Jag började fixa med maten men när jag tittade ut i vardagsrummet satt han på gunghästen och gungade och ögonen var nästan inte öppna... Stackars gossen så trött han var. La honom i sängen och han somnade med en gång.

Susanne skulle komma på besök vid tre och innan dess hant jag klä om tre stolsitsar. Jag trodde de skulle bli mer olika men jag har lyckats klippa dem ganska snarlika iallafall. Lite synd- det hade varit bättre att de såg helt olika ut. Nu i kväll har jag även klätt om den sista sitsen så nu är det inte mycket kvar.

Har haft en visning inbokad i morgon i Värnamo. Är en bit dit men ibland blir det så... Detta var en visning som varit inbokad tidigare med framflyttad. Idag försökte jag få tag i tjejen för att få en vägbeskrivning och stämma av läget. Fick inte tag i henne... Usch så jobbigt.
En timme senare ringer hon upp mig. Hon hade varit bortrest en hel månad och nu ville hon boka om sin visning eftersom hon inte fått in nåt folk som kunde komma.
Blandade känslor inför detta. Hade sett fram emot att få en visning men tyckte ändå det ska bli skönt att vara hemma i morgon. Dessutom är det bra dans i Mörrum på kvällen så då kanske jag kan pallra mig dit istället.

Som sagt- hade besök av Susanne idag. En liten snabbis på tre eftermiddagstimmar. Vi hant prata mycket men inte tillräckligt. Varför ska det vara så svårt att få ihop träffar med vissa människor? Att det ska behöva gå så lång tid mellan gångerna. Hoppas nu vi kan ses snart igen så det inte blir så himla mycket cathing up to do!


Efter.

bild0234 (MMS)

Efter. Har försökt hur länge som helst att skicka en "Före-bild" också men det vill inte funka. :-( Detta är iallafall hur en av mina blivande stolsdynor ser ut i detta nu. Betydligt bättre än tidigare.


Sysselväder

Jag börjar känna mig gammal. Gamla människor pratar om att tiden bara rinner iväg och det är så jag känner om denna veckan. Fattar inte att det är fredag.
Sverigevädret har kommit tillbaka. Mer regn alltså.
Fick en del pyssel gjort igår dock, tack vare vädret. Började sy och fixa med det som ska bli ryggstöd till mina stolar som jag påbörjade renovera för ett år sedan. Drygt. Det var iallafall jättekul att sy lite! Och så satt jag öljetter på dem- det var en ny grej för mig. Också jättekul! (Åh så jobbigt klämkäck jag är- allt är Jättekul!!!!)
Fyra av fem ryggstöd är så gott som färdigsydda. Eftersom jag gjort dem med ett av de gamla ryggstöden som mall, fanns ingen instruktion på hur det skulle göras. Kommer på saker som underlättar i projektet hela tiden. Och saker som behövs. Har konstaterat att jag behöver kantband, eller nåt åt det hållet, för att det ska bli snyggt. För övrigt har det gått som planerat. En sits är också klar. Blev festligt med tyget jag köpte på IKEA. Alla stolar kommer se olika ut iochmed att jag inte mönsterpassat tyget. Tycket det blev roligast så. Man kommer säkert få en favorit bland stolarna. Någon man tycker blir finare än de andra. Fast det viktigaste är att de blir bra att sitta på. Spännande, spännande... Jamie sa igår att han tyckte det blev bättre än han hade trott! Oups! (Tror inte han var så förtjust i tyget från början...)

Idag har pappsen och jag varit och inhandlat stenkross som ska läggas innanför stenplattorna som Jamie fixat och donat med i början av semestern. Vilken tid det tar att fara hit och dit och överallt! Ärenden som ska göras. Saker som ska lånas, köpas och fixas. Man skulle ha en liten springschas som kunde fixa sånt där. :-) Fast visst, det är ju en del av livet. Tror det skulle bli trisst om man inte fick de där pauserna som ändå inte är pauser utan mycket resor på väg.


Huset som var på bild i ett av föregåen...

Huset som var på bild i ett av föregående inlägg ligger i Växjö och heter Teleborgs slott. En kåk helt i min smak. Det byggdes 1898-1900. Det var en man (fråga mig inte om vem han var eller hette ) som gav sin blivande hustru slottet som morgongåva. Lagom. :-) Vi får se om vi köper det någon dag. Vi var och firade Simon vid en sjö som visst hette Tummen, tror jag, som låg precis i närheten av slottet. Mamma hade fixat en pic-nic som vi njöt av i det ljuvliga kvällsvädret. Efter maten gick vi en runda mot och runt slottet. Mysigt värre! :-) Tror Simon blev nöjd med sin födelsedag även om vi bara firade honom i all enkelhet.


Vissa inlägg som jag skriver från mobile...

Vissa inlägg som jag skriver från mobilen kommer aldrig in på bloggen. Det kvittar om jag skickar samma inlägg flera gånger, det funkar ändå inte. Jag blir så irriterad!


Igår påbörjade vi en garagestädning. P...

Igår påbörjade vi en garagestädning. Projektet kom dock av sig då vi bestämde oss för att sätta upp riktiga hyllor på konsoller då de som fanns där tidigare började luta ut mot våra bilar. Av den anledningen har vi parkerat bilarna på gården de senaste dagarna. Folk, grannarna, undrar nog varför... Iallafall saknade vi naturligtvis skruv och plugg när konsollerna skulle upp så projektet kom av sig. Vi hade som plan att fullfölja det idag men...de pratar om att det ska regna i morgon torsdag och idag har det varit varmt och gott och lite sol så jag och sonen åkte till havet istället. Sandviken. Underbart. På vägen hem började det regna och jag blev bio-sugen. Fixade barnvakt med övernattning till Lukas och sen bokades bio. Vi såg Inception. Häftig film, verkligen. Men det vill till att man hänger med från början till slut annars har man ingen koll. I morgon väntar nya äventyr.


Vi har hittat ett nytt hus...

bild0228 (MMS)

Vi har hittat ett nytt hus...


Grattis Simon!!!

Idag fyller lillebror Simon 28 (om jag räknat rätt...).

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SIMON!

Får nog ta en bild på honom idag. HIttade ingen som var nyare än 2007. Men där vare han så skäggig så det fick bli denna, från 2006... Med långt hår istället. :-)

Regn hos mig

Söndag
Regn. Riktigt ihållande regnväder som man förstod inte skulle släppa taget om byn i första taget. Vad gör man då?
Jo, man åker till Ikea.

Planen var egentligen att åka till Ikea just denna söndagen i vilket fall. Jamie skulle hämta Monika i Ljungby och då  tyckte jag att jag kunde besöka Kamprads möblevaruhus under tiden. Hade en liten lista på saker jag behövde.

Kom hem med... Vissa av sakerna jag skulle ha, plus något som inte stod på listan. Som ett par kopparfärgade lampskärmar som skulle utgå ur sortimentet som jag kände att jag bara Ville ha!
Lite förvaringsboxar till garderoben, några klädkrokar, en liten pall till Lukas att använda när han ska komma upp till handfatet och...
TYG!!! Tyg till det som ska bli stolar. Någongång. Men nu känns det som att projejktt åter kan få lite fart eftersom jag fixat tyg. Kanske t.o.m. ska klä stolsitsarna idag. OM jag hittar häftpistolen så jag skan skjuta fast tyget. Och det blev tyget jag kollat på långt tidiagare. Fredrika, heter det. Med blommor på.


Detta var en av de få dagar nu i sommar när Lukas inte följt med mig eller Jamie utan han fick vara hemma med ma & pa. Och... Jisses så ledsen han blev. Tårarna rann och så har han inte reagerat tidigare. Tror iochförsig att det gick över ganska snabbt men där ser man så snabbt han (nog) vänjer sig vid att vara med oss. Blir nog inte så lätt som det brukar att lämna honom på dagis när man ska börja jobba igen. Vi får väl se...

Östersjöfestivalens faser genom livet

Jag tycker att det är få festivalen som kan mätas med Östersjö. Vet inte om det är för att man är ifrån trakten eller om det helt enkelt är en Bra festival? Tror faktist att det är det sistnämnda eftersom man ofta läser i tidnigen om folk som kommer hit ifrån när och fjärran, lite smått. Det tycker jag är kul.
Nu har man  då hamnat i ännu en fas.
  • Som liten fick man åka dit med föräldrarna och nöja sig med det.
Inga sena kvällar då inte.

  • Som ung utan körkort tog man bussen.
Vilket var ett grymt äventyr. Ja, jisses... Vet inte om jag någonsin skrattat så mycket på en buss... Men trafiksäkert var det då inte...Kompisen och jag tog nog sista bussen hem och det var vi inte ensamma om. Dessförinnan hade vi suttit på ett staket utanför hotellet och pratat med en Sven som roade oss mer än måttligt.

  • När jag hade tagit körkort var det ofta även jag som körde bland kompisarna. Drack inte alkohol så då kunde jag lika gärna köra...
Nöjesbåtens festivaltält var det som gällde då. Där var "alla" och det var ett himla tryck. Men var det så kul  egentligen???
  • Sen flyttade jag ihop med R och vi hade fester som var jätteroliga och de var ofta bättre än själva festivalen.
Jag hade börjat jobba i stan och lärt känne mer folk. Vart man än gick stötte man ihop med känningar och man kunde knappast hålla ihop ett helt gäng ute på grund av att man hela tiden blev stående och pratade med folk...

  • När jag bodde på Ronnebygatan hade jag fördelen att kunna se festivaltåget från trapphuset.
Det var nog en av de första gångerna jag sett festivaltåget... Under den tiden hade jag sällskap med A som inte var mycket för festivalen. Och jag anpassade mig efter honom... Men det var nog bara en festival jag missade på grund av det. :-)

  • Flytten till Stenhagen gav mer distans åt festivalen.
Man såg allt som kokade i stadens gryta uppifrån livet på toppen av Hinseberget. Det var nära dit men ändå på ett bra avstånd när man skulle sova. Från de tidigare lägenheterna hade man gått ut mitt i vimlet och man hörde folket till långt in på nätterna när man låg och skulle sova för att jobba dagen efter.

  • Alla tidigare år har man småirriterat sig på föräldrarna som åker in till festivalen med sina barnvagnar och står som stoppklossar i de trånga passagerna som uppstår mellan marknadsstånden på Drottninggatan.
Nu gick man där själv med vagnen och gossen som emellanåt inte var helt nöjd med att sitta där. Han ville ju springa omkring.

  • Sedan första gången jag smakade en smålandsrulle har jag ätit minst en sån varje festival. Förutom det året då vagnen inte var där.
I år blev det ingen rulle. Vi anpassade oss efter Lukas och åt en kinabuffe´istället. Och Jamie gillar inte smålandsrullarna ändå så han hade inte ätit någon sån i vilket fall.
(Kinamaten var god och jag åt så jag blev rikitgt proppmätt. När vi sen kom ut i solen igen kunde jag nästan inte stå still och prata med folk för det kändes som att jag skulle kräkas- så mätt var jag. Urk.)

  • Genom alla åren har det varit fest någonstans.
När jag bodde hemma var det förfest i Olofström och sen var det hemma hos mig och R. Sen började en jobbarkompis bjuda in mig (med respektive) på fredagsfest och något år därpå startade en ny tradition med fest hos (någon )Larsson. Och de där festerna har alltid varit roliga. Men man kan ju bara vara på EN plats åt gången. I år avstod jag dem alla och hade vinafton här hemma. Lite lugnare men ändå jätteroligt!

I år besökte jag alltså festivalen på torsdagen. Som mamma. Med barnvagn och allt. Jag hoppade över festerna och rullarna. Kollade inte på musiken på torget. Gick igenom allting på en eftermiddag och kände att det räckte. Planen fanns ju dock att besöka festivalen på lördagskvällen fast den planen gick i stöpet. Hade annars sett fram emot att kunna kolla på lite folk på lördagskvällen. Kanske se fyrverkeriet... Å  andra sidan var det inget trevligt festivalväder på lördagen så det hade ändå inte varit någon höjdare att sitta på en trottoarkant, äta langos och kolla på folk då...
Jag undrar hur det kommer att bli i framtiden.
En sak är iallafall säker- det finns något för alla på den där festivalen. Från liten och ung till stor och gammal.

Gränums flygplats

...skrev jag om i ett tidigare inlägg för länge sen. Nu har jag ju tömt kameran på bilder, som ni säkert märkt, så nu ska ni få se vad det handlade om.

Det var pappsen som skulle upp och flyga i en makalös manick. Själv skulle jag aldrig få för mig att åka upp i en sån. Är på tok för feg och flygrädd för det.

Pappa tyckte iallafall det var jättehäftigt och det verkade som att han skulle kunna göra om det igen.En liten genomgång av hur man kommer upp på sätet......Sen kollades hjälmen...Allt klart för take off...Startbanan...UPP i luften!Och sen iväg...  (Ser ni pricken mitt i bilden?)

Tyvärr så hade jag fått lite smuts på linsen så det är en liten suddig fläck på alla bilderna.Cirka en timme senare kom de in för landning...Allt hade gått bra.Bröloppsbilder 

Brudparet Marcus & Hanna i Ringamåla kyrka.

  

Hela familjen Blåder.

Marcus med Jonathan och Hanna med Wilhelm.


 

Bröloppstårta och doptårta. Lite annorlunda på alla sätt. Festliga och jättegoda.

 

 

Omsorgsfullt arbetade figurer.
Roligt med brandmannen som har en blomma till bruden. Och stegen upp till henne på tårtan. Och flammorna runtomkring. Vet inte vem som gjort tårtorna men tror det var en granne.

 

Marcus & Wilhelm.
Livets alla skeden

Det regnar.
Vilket bra "Dagen-efter-väder". Om man nu hade känt sig dagen efter då. Men jag känner mig mest efter. :-)  Kanske lite trött, men inte mer än så. Fick dock sova till strax innan tio idag så jag ska väl inte klaga. Lukas somnade om efter gårdagskvällens lite gnälliga fas och sov sen hela natten. Skönt!

Inatt skrev jag att jag haft mycket att göra på min lediga tid. Sen funderade jag lite. Nej, det var nog lite fel av mig att säga jag haft mycket att göra. Man skulle nog istället kunna säga att jag har haft fullt upp med att försöka ta det lite lugnt.
Vi har ju haft ganska bra väder. Sol, sol, sol och varmt. Skönt. Bästa vädret om man inte ska göra någonting. Jag har fått ha koll på Lukas under tiden Jamie har snickrat och lagt sten. En del av räcket på vår ena altan var dåligt så det har han bytt. Och så har det målats (där han även jag bistått med viss hjälp faktiskt).
Sen har det blivit en del stenläggning vid kanten på gräsmattan. Blev jättebra. Snyggt och praktiskt när man ska klippa gräset. Vi ska även lägga lite stenkross så det kommer lite bilder sen när det är klart.

Lukas och jag var i Sandviken även i veckan som gick. Kom iväg lite sent och på vägen dit gick solen i moln. Temperaturen kvarstod däremot så vi åkte hela vägen dit. Hade bestämt träff med ma & pa där. Det var varmt i vattnet. Lukas badade med glädje! Han kom på hur roligt det var med vågorna och sprang omkring och skrek av glädje hela tiden. Så ramlade han och fick några kallsupar men sen var han snabbt uppe på benen igen och sprang omkring lika ivrigt igen.

Vi har träffat Ylva, Tobias och Olle. De har varit hemma i Jämshög på besök och sovit hos ma & pa.
Vi var där i lördags, samma dag som det var dop och brölopp. Blev lite tokigt att lämna festen i Ringamåla men vi visste ju inte att det skulle bli brölopp av det hela. Då hade vi nog inte bokat upp kvällen med grillning i Jämshög...
Trots allt hade vi det bra. Trevligt och ganska bra väder. Det kom några droppar regn när vi var på dopfest men på kvällen var det uppehåll och varmt. Vi satt ute hela kvällen och de små yngsta barnen somnade gott i sina vagnar.
Jamie fick vara fyllechaffis åt Tobias och Simon mitt i natten som fick för sig att åka iväg på fest vid halv tolv. Typ.
Jag satt kvar där hemma och pratade om död och begravning med mamma och pappa. Ja, eller rättare sagt; med pappa. Mamma satt mest vid sidan om och verkade obekväm med ämnet.

I söndags hade vi lite tacokväll här hemma. Även Jeanna var med en liten stund. Om ni vill se bilder från den kvällen kan ni göra det på hennes blogg... (Tar mig friheten att länka till dig Jeanna...)

En kväll i veckan var jag även lite duktig. Har faktiskt försökt utföra någon typ av träning åtminstone tre gånger / vecka och tror jag klarat det dessa två semesterveckorna. Blir ju lätt lite mer av det mesta som är onyttigt så det kan ju vara bra att försöka röra sig lite mer också. Fast än det blir i koncentrerad form känns det som.
Hursomhelst... Jag fick ju en cykel i julklapp och vi har även köpt sadel till Lukas och hjälm. Jag har cyklat små korta sträckor ner till affären med honom och det har gått bra. En kväll denna veckan tog vi en lång tur och cyklade hela vägen hem till Jämshög. En runda på runt två mil skulle jag tro, eftersom jag cyklade på skogsvägar istället för den stora vägen. Gick jättebra! Var lite rädd att han skulle tycka det var tråkigt efter en stund men han verkade fascinerad av åkturens landskap. Och det verkade spännnade med alla nedförsbackar.

Släcka lampan

Ligger i sängen. Har haft s.k. vinafton här hemma i kväll med mamma, några mostrar, kusiner och morbröders fruar. Mycket trevligt!!! Sannerligen. Bara kvinnfolk. Och så Lukas.
Har gått bra. Tills vid elva nu ikväll. Sen dess har han varit orolig. Ledsen och inte velat sova.
Han har varit orolig i magen idag. Det kan vara tänder på G. I så fall har vi några oroliga nätter framför oss nu. Så, det är väl lika bra man släcker och försöker sova en stund... Är fullständigt medveten om den katastrofala uppdateringen här på senaste tiden men jag begriper ine att man kan ha så mycket att göra när man är ledig.

I morgon skulle jag dessutom varit lite chaffis åt ett gäng kvinnor. Men så kom det saker emellan... Ganska skönt ibland när det inte blir som det skulle.
Hur är det nu man säger? - "Det var bra att det blev som det blev när det inte blev som det skulle..."? Ja, typ.

I morgon spelar Scotts på Lyktan... Vore bra med lite fart på benen i morgon men hur mycket folk kommer det att vara där i morgon när det är Östersjöfestival i stan...? Drar ju lite samma typ av folk/åldersgrupp, inbillar jag mig. Vi får väl se...

Drömjobbet

Läste på Jeannas blogg om en mardröm hon haft häromnatten.
Jag drömmer också.
I natt har jag drömt om jobbet. Fast inte riktigt som det är.
Jag hade bestämt mig för att ta lastbilskort.
Det hela föll dock redan i början på ett konstigt teoriprov där man skulle tänka sig in i en lastning på Volvo. Där truckföraren var tysk. Frågan var:  Vad säger han när han ska hämta trucken?!?!?

Ja, där fanns några svarsalternativ men de kan jag inte ens stava till...

Förd till Altaret

Ja, även jag blev förd till altaret i lördags.
Förkärlek #2Jag kan inte hjälpa det men jag älskar linjerna på denna bilen...

Buick Riviera. Årsmodell...- Det kan pappa tala om... :-)Här är en till. Pontiac Firebird. Så himla läcker färg...

Sen dog batteriet i min kamera då vi var i Ronneby. Annars hade det blivit några bilder till.

Förkärlek #1

Jag vet inte varför men jag gillar den här tjejen. Skulle gärna vilja ha denna tröjan......Men MC är inte min grej. Kan jag ändå ha tröjan?

(Och låten som poppar upp i slannen är "Ingen vill veta var du köpt din tröja...")

Nationaldagsfirandet på Hasselbacken

Vi fick en flagga på nationaldagen. Det blev så fint när vi hade hissat den!Och så firade vi lite också. Grillade med ma, pa och Monica. Mindes det inte som en vild fest men man kan ju undra...Och sen fick vi besök av morbror Ola och Elisabeth.


Gamla bilder

Har tömt kameran på bilder idag. På tiden. Där fanns massor av gammalt som jag skulle lagt ut för länge sedan.
Här kommer bilder på Lukas från i påskas när han skulle vara påskgubbe.

Kalla honom snarare Emil i Lönneberga...
(När jag hämtade honom på dagis hade de däremot målat dit en mustach på honom. Och den tuffa kepsen tappade vi ju på vägen till dagis. Tyvärr... :-(  Är dock glad att jag hant få den med på bild innan den försvann.

Lite synd att denna bilden blev lite suddig...
Ajax

Varför tillåts reklamen som just nu visas för Ajax rengöring, överhuvudtaget att visas?

Först och främst: Det blir inte så skinande rent på varken golv eller väggar. det är en så dålig reklam på det viset att det nästan är pinsamt.
Vidare så är den ju grymt...jag finner inte ordet... Hjälp mig...

Det är en kvinna som städar- naturligtvis. Hennes dotter ligger på golvet med en princesskrona som hon sedan när golvet är trokat kan spegla sig med i golvet och se att det finns stenar på kronan. Typ.
Då kommer mannen i hushållet hem. Han har varit och fiskat. Med SONEN!!!
Men hallå... Vad fasen... Jag trodde inte sånt här var tillåtet idag!?!
Gudrun- Ska du inte elda lite?

Och jag vill ändå inte kalla mig feminist eller så. Det vet ni nog alla som kjänner mig att det inte är min grej. Men i detta fallet reagerar t.o.m. jag. Åh så dåligt.
Himla synd att jag gillar doften av Ajax. Kanske inte på halsen på en man men i form av ren doft på ett nytorkat golv.

Socialt inkompetent

På festen i Gungvala var det bordplacering som skedde via utlottning. Vi satt vid bord om fyra personer vid varje bord. Socailt och trevligt och inte så stirrigt.
Igår var vi alltså på barndop med tillhörande fest till det. Där var mestadels folk jag inte känner sedan tidigare och bredvid mig satt en kvinna från Karlskrona.
Jag känner mig så värdelös på att konversera med människor vid såna här tillfällen.
Fösrt och främst så föredrar jag för det mesta i nya sällskap, att mest iaktta och inte säga så mycket. Det funkar ju inte så bra när man bara är fyra runt bordet...
Vidare så när jag äter...då vill jag inte prata! Jag vill njuta av maten, får ändå stressa med att ha koll på Lukas hela tiden...och så äter jag så sakta i vilket fall så ska jag sitta och vara social också så känner jag mig smått stressad äver att jag inte hinner äta. Jag blir alltid sist klar i vilket fall...

Men på det hela taget så känner jag mig värdelös som borsgranne. Faktiskt. Det får vara en mycket speciell människa som ska lyckas få igång en vettig konvesation med mig om det är första gången vi talar. Annars kan jag visst munhuggas en del med tidigare bekanta men även där kan jag ibland bli sittande. Tyst.

Eller...?

En vecka avklarad

...Det gick lätt...

Jag har inte hunnit och inte haft så där himla mycket inspiration till att blogga de senaste dagarna. Låg i sängen häromkvällen och beskrev just detta fenomen via ett sms-inlägg men det verkar ha försvunnit i atmosfären någonstans.

Vi var i Gungvala i tisdags eftermiddag och firade svärmor Monica som fyllde 60 i juni. Dagen försvann i en massa ärenden på stan (karlshamn) tidigare på dagen. Lukas och jag köpte doppresent till helgens dop och Jamie sprang i en del ärenden på banken.
Lukas och jag gjorde även en del fynd på stadens torg där en av blomsterhandlarna hade någon slags kanonrea och sålde massor av blommor superduperbilligt.
Ja, vi var där och kollade en runda, jag konstaterade att Jamie fick komma och betala... :-)... Och sen blev det 4 eller fem orchideer, några buketter med liljor, och några andra blommor till fönstrena här hemma... 250 kronor tror jag vi gjorde av med. Och vi fick massor för de pengarna!
Sen fick vi gå på jakt efter Lukas snutte-Laban. Efter att ha kollat på blommorna första gången märkte jag att Laban saknades. Gick tillbaka till affären där vi köpt doppresenten och kollade där- Ingen Laban. Tillbaka mot blommorna igen, kollade längs med torget... Ingen Laban... Men inne hos blomsterhandlaren låg han, nedstoppad i en av blomlådorna... Tack och Lov!!! Och det var naturligtvis lille Lukas själv som stoppat i honom där.

Festen i Gungvala var trevlig. Vi fick börja med att gå en tipspromenad och svara på frågor om Monicas liv. Jag vann!!! :-)  Hade 8 rätt. Så roligt. Tror det är första gången jag vinner en tipsrunda!
Sen bjöds det på lite buffe med kött och potatissallad och diverse tillbehör.
Åskan hängde över oss, liksom regnet... Vi trodde vi skulle behöva äta inne för det kom några små regnstänk precis när vi skulle ta mat, men det försvann lika snabbt igen så vi satt ute. Skönt!

Det var Jeanna som var festfixare och hon hade även fixat en Så Ska Det Låta-tävling och en annan tävling där kvinnorna tävlade mot männen. Roligt, roligt. Kan man lägga på minnet så man har det i minnet tills en annan gång när man själv ska ha fest.

Lukas hade en lekkamrat i Ebba som också var där. De är syssling-pyssling-kryssning nånting...släkt. Ebba är tre veckor äldre än Lukas.
Lukas satt på en trampbil när Ebba klättrade upp och satt sig bakom Lukas på sätet.
"Ebba med" sa hon...
Hanna, Ebbas mamma,(tror jag det var) frågade vart de skulle:
"Till Stan!" svarade lilla Ebba då.
Så himla goa de var ihop...

I onsdags och i torsdags var det ganska slött här hemma från min sida. Vi fick en pall med sten häromdagen som nu Jamie håller på att lägga längs med gräskanterna här. Det kommer att bli jättebra när det är klart... Jag roade mig med Lukas och när han sov läste jag i en bok...som jag läste ut på två dagar. Jag avslutade först boken Sekten. En norsk deckare som var helt ok. Sen läste jag Flickan med pärlörhänge. En helt annan genre men söt på nåt vis. Och bra.

Fredagen gick i samma anda.
Var hos Mia i Olofström och fick mitt fejs rengjort på förmiddagen. Jätteskönt!!! Och så vaxar hon ögonbrynen på en och det är tusen gånger bättre än att få dem plockade. Och så himla ont gör det inte heller...
Var hemom i Jämshög efter det och lämnade några saker vi lånat av pappa. Fick reda på att min farmor ligger på lasarett och väntar på att få en pacemaker inopererad. Hon hade ringt pappa på torsdagskvällen och haft lite ont i bröstet. Efter ett samtal med lasarettet tyckte de hon skulle komma in och pappa körde in henne. Oj,oj, oj vad hon kände sig till besvär och menade att hon ju kunde kört själv... Naturligtvis. Typiskt farmor.
I morgon måndag skulle de iallafall operera in den och det känns bra att de tog beslutet så snabbt.

På kvällana i veckan har vi vid några tillfällen faktiskt kollat på film! Helt otroligt. Vi har suttit uppe och kollat på filmer som slutat vid midnatt. Jag minns inte när det hände senast. Vi brukar aldrig Orka vara vakna så länge!!!

Försäljare

De ringer hit i tid och för det mesta, otid. Man har väl aldrig tid att prata med dem?
De senaste dagarna har jag haft ett samtal var dag från någon som försöker få mig att gå med på att prenumerera på någon tidning eller bok, eller byta pensionsförvaltare. De sistnämnda är väl de värsta. De har ringt mig ÅTSKILLIGA gånger från samma bolag och senast de ringde blev jag ganska arg. Jag snäste av killen som ringde ganska ordentligt och kände mig som en go bitch efteråt. :-) Inte ofta jag känner så, så det var en lite omtumlande känsla. Jag fann mig dock ganska snabbt i den och skäms inte för det nu i eferhand.

Nyss ringde en kille och ville "ge" mig en premie. En våg, en t-shirt eller ett par tights. Plus tre nummer av tidningen i Form. Och jag betalar inget. BARA porto på 129.95... OH så bra!!! (Ironi). Jag förklarade för honom att jag inte var intresserad men han undrade då om jag tränade...? Nej.
Om jag hade läst tidningen någon gång? Ja, bläddrat i den någon gång.
Men en sån där våg vore väl kul...? Som talar om hur mycket kalorier man stoppar i sig och hur mycket fibrer det är i maten?
Jag svarade att jag har gått ner tio kilo på tre månader och tycker därför inte jag behöver någon våg eller t-shirt eller tights. Det har ju gått bra ändå... Vet ni vad han säger då???

"Jävlar..."


Ha-ha-ha-ha!!!


Jag börjar undra om jag inte är LITE syn...

Jag börjar undra om jag inte är LITE synsk. Lite. Eller handlar det bara om någon mindre mental gåva som kallas klarsynthet. Vi var nämligen bjudna på barndop som igår. För någon vecka sedan ställde jag mig frågan om det kanske skulle bli mer än barndop i kyrkan. Kanske även bröllop? Jag ventilerade mina funderingar lite lätt med Jamie. Det var ju ingen mening att fråga de det handlade om- de nekade ju bestämt. När vi kom in i kyrkan igår var det två psalmer uppsatta som skulle sjungas. Lagom på barndop. Men den första psalmen vi sjöng var inte uppsatt. Det blev bröllop precis som jag anat.


Semesterswisch

...Någon som hört det ordet tidigare?
Nej, men alla upplever det. Tiden bara rusar iväg när man har semester och plöstsligt har (i mitt fall) fyra veckor gått.
Jag har haft en bra start tycker jag. Lördagens INGENTING-syssla innebar mys på altanen med en bra bok som jag läste ut samtidigt som vatten med bubblor i avnjöts.
Sen tog jag tag i diverse pysselaktiviteter. Fixade med lite sånt där som inte blivit gjort innan. Hushållssysslor kallas det visst. Jätteskönt att kunna göra det sent på kvällen... Jag hade energi för en gångs skull.

På natten vaknade jag med ett ryck av att någon ringde på dörren mitt i natten. Mindre kul... Men han som stod utanför hade nog haft en bra dag. Synd att han hade glömt nycklarna hemma när han åkte iväg. Fast, det har jag också gjort så nu är vi kanske kvitt!? :-)

På söndagen frågade jag Mr Ringklocka om han ville åka till Havet. Nej, han hade fått ont i bihålorna så han ville vara hemma. Lukas och jag slog våra påsar ihop med mammsen och pappsen och sen bar det iväg. Till stranden där inga andra var... (IRONI!)
Jag har aldrig varit med om dess like! Vi kom ju vid en illa vald tidpunkt, ungefär klockan 13. Då alla är där, ingen har kört hem, och vi vanliga människor som inte åker till havet kl. 10 kommer då. Logistik när det gäller havsbad och parkeringstillfällen är så gott som obefintlig. Iallafall i Sölvesborgs kommun och Sandviken. Men nu hade de iallafall satt upp skyltar om parkeringsförbud så man bara fick parkera på den ena sidan av vägen. Tidigare år har folk parkerat på ett fullständigt egotrippat sätt. "Här ställer jag! Vaddå att man inte kan mötas eller komma förbi...Nej, det bryr inte jag mig om...!" (Ja, så verkar folk ha tänkt ibland.)
Det finns en åker som det är tillåtet att parkera på. Infarten till åkern blev igenpluggad av bilar som skulle både in och ut så där blev det kaos. Väl inne på åkern vet jag inte hur folk tänkt. Man kan inte parkera lodrätt bakom en bil om det står en annan bil farmför den, vågrätt. Men folk tror väl att bilar idag är som Inspector Gadgets. Hade varit smidigt i söndags kan jag säga...

However. VI hamnade längs med vägen (på den sidan man fick parkera) och på eftermiddagen när vi skulle åka hem insåg jag att det var en riktigt bra plats att ha stått på. Bilen hade stått i skuggan hela dagen så den var fortfarande sval inuti!!!
Hem, in med mat i huvet, duscha, byta kläder och racersnabbfix med hår och fejs. Ner till Mörrum på dans för att göra av med lite kalorier.
Kom lite sent så jag hant bara dansa en dans före paus. Efter pausen kom jag inte igång med dansen riktigt bra. Blev stående ett par danser och hade ett tag en tanke på att köra hem igen och vara lite social men sen släppte det och jag fick dansa resten av kvällen.
Det var Jannez som spelade. Blev lite besviken faktiskt. Minns dem som ett band med många bra låtar som jag gillar men i söndags spelade de en hel del knepig musik. Iallafall enligt mitt tycke.

Tycker iallafall jag fick en bra söndag...

Och idag har jag haft en kanonbra måndag!
Det har varit varmt och klibbigt som tusan. I förmiddags öste regnet ner några gånger men jag höll mig inne och fixade en del i sovrummet och klädkammaren och det kändes jätteskönt att äntligen få lite mer struktur på saker och ting.
På eftermiddagen kom fröken Sol tillbaka till vår lilla by. Fader vår, eller Lukas far rättare sagt, föreslog att vi skulle gå till sjön och bada. Det gjorde vi och fy attan så skönt det var! Så här ska det vara att ha semester!!!

Jag har bestämt mig. Hade en massa funder...

Jag har bestämt mig. Hade en massa funderingar i förmiddags och även de två senaste veckorna, vad jag ska hitta på under dagen och kvällen idag. Jamie är iväg på något maskulint äventyr av okänd art. Det kallas för Herrklubb. Meningen var att jag skulle åkt till Alvesta och grillat i kväll med några töser från PXC men värdinnan fick lite problem i kalendern så grillningen uteblev. Lite synd. Hade sett fram emot lite grill, vin, tjafs och fniss. Hoppas det blir ett senare tillfälle. Jaha, så vad ska jag då hitta på? INGENTING!! Jag väntar ett telefonsamtal under kvällen men bortsett från det finns inga planer. Lukas är hemma och gör mig sällskap så jag lär inte känna mig ensam ändå. Det kan bli riktigt bra detta.:-)


Min tur nu!

Ja! Jag har SEMESTER!!! För första gången på väldigt länge känns det som! För trots att jag bara jobbat sen den 1:e februari och numera jobbar 50% så har jag inte haft semester. Jag har varit föräldraledig. Men nu är datorn (mailen) och telefonen kodad på "semester" och talar om när jag kommer tillbaka... När det nu var..?

Känns förträffligt bra att gå hem en dag som denna, när solen skiner och det är varmt och gott. Hoppas nu de kommande veckorna kommer att ge oss gott väder för jag är en av dem som anser att förra sommaren var en riktig SKITSOMMAR! Vi var inte vid havet en enda gång.Då kan det inte ha varit en bra sommar!

Jag funderade nyss på om man skulle blanda sig en semsterdrink men kom inte på nåt jag ville ha. Tror istället jag avnjuter ett glas vitt vin. Någon söt historia som passar mina smaklökar.

På tal om smaklökar- dagens avsugning! Den var inte helt fel! :-)
(Jamie vet inget om detta!!!)
Jag har länge längtat och VARIT SUGEN på Napoleonbakelser. Eller EN räcker. En kväll körde jag t.o.m. omvägar hem för att kunna köpa varsin att avjnuta framåt kvällningen men hittade inga. Men idag minsann!
Anna-Maj på jobbet var uppe på stan i ett ärende och jag undrade om hon skulle inom konditori Kristin... :-)  Hon la av  ett leende och visste precis vad jag menade.
Så vi som jobbade i eftermiddag firade att vissa av oss skulle gå på semester och de andra fick väl äta som tröst att de ska jobba nån vecka till.
Och mitt sug försvann. Därav uttrycket Av-Sugning.
Vad trodde ni???

Om allt går som jag vill och hoppas så bli...

Om allt går som jag vill och hoppas så blir jag avsugen i eftermiddag! :-)


På mjölkpaketet som står i kylskåpet finns...

På mjölkpaketet som står i kylskåpet finns en rubrik som lyder: "Vi som älskar långfrukost." Min tanke blev: "Äter man spagetti då?"


Eller nej...

bild0218 (MMS)

Eller nej... De får hänga med ett tag till. (Se nedanstående inlägg...)


I tunnan

bild0216 (MMS)

Här är sko-rensning idag. Dessa välanvända sandaler förpassas till soptunnan med visst vemod. Men jag kommer inte i dem längre och de är väldigt slitna. :-( Suck. Men... :-) Det ger mig rätt att köpa ett par nya va? :-)


På tal om Astrid Lindgren

På tal om Astrid Lindgren (föregående inlägg)... Visst var det så att Emils mamma skrev upp alla hans hyss i en bok? Jag ska kanske skaffa mig en sån bok? Eller göra en särskild rubrik här på bloggen där Lukas hyss skrivs upp. För de kommer nu... Än så länge är det mest händelser som mest sker. De är inte avsiktliga hyss om man säger så. Men han vet ändå mycket väl att vissa av de saker han gör, får han inte göra egentligen. "Förgrymmade unge!" Och vissa händelser är sånt som sker som kanske är mitt fel för att jag inte har ständig koll. Tystad är ofta ett tecken på bus. Eller bajs. ("Bus eller Bajs?", ny lek på Halloween?) Jo, det får bli en ny rubrik för Lukas och hans bus...


Ljuvaste rösten

På vägen hem från jobbet igår lyssnade jag på radion. Astrid Lindgren läste ur någon bok. Det handlade om Älvor, en flicka som hette Lena, Älvakungen och någon som hette Möj. Jag vet inte alls vad det var för bok och jag kom mitt in i handlingen men det är ändå något magiskt med Astrid Lindgren och hennes sätt att läsa. Man blir ju alldeles trollbunden. Jag älskar det!


Vinst på lotto önskas...Vilka coola skor! Vill ha!!!

Finns på Daisydapper.com. Bilden är hämtad därifrån också...

(Jag skulle verkligen kunna vara snuskigt dyr i drift... Verkligen. )
(Fast det finns ju de som betalar 1395:- för ett par skor. Bara sådär. Och tycker det är okej.)
(Inte jag.)
("Naej", som Lukas hade sagt.)

Hej då.

Typiskt mig.

I jakten på den perfekta bröllopsfestsklänningen hittade jag en rolig sida som heter klädbyte.se . Där kan man hitta både nya och begagnade kläder. Till bra priser. Och mindre bra priser. Har letat en hel timme efter den härliga wowupplevelsen. Den kom nyss. Och kostar naturligtvis 1200:-. Varför?????

Jag gick ut för att GÅ. Men så kom den ...

Jag gick ut för att GÅ. Men så kom den där känslan att jag kanske skulle testa att röra mig snabbare. Typ, jogga. (Ordet är så ovanligt att det inte ens finns i min ordlista på mobilen.) Men nu har jag minsann testat de där skorna som jag köpte, just för det ändamålet, tidigt i våras. Skorna höll. Ingen lång sträcka och inte fort men snabbare än gång. Man kan ju inte springa som värsta löp-tiken med en gång. :-) Men det känns bra. Faktiskt.


Sanna mina dar

Jag hade planer på att delta på loppmarknad på Tulseboda Brunn här i byn på söndagen. Missade dock att ringa och anmäla mig så det får bli en annan gång. Har samlat ihop en del skräp som det vore kul att lura på nån annan. :-)
Gjorde dock ett besök på loppisen. Var nog bra att jag inte var där för att sälja. Det var fyra andra försäljare varav hälften hade bra rutin på det hela.
Loppisar är ganska kul egentligen. Ni har kanske sett mina två fynd? Gjorde av med sammanlagt 25:- och det är ju en ganska skaplig summa.
Tog det lugnt på dagen. Tappade upp vatten i Lukas pool men eftersom han somnade hoppade jag själv i plurret efter ett tag i solen. Skönt!

Dagen avslutades på bästa vis med dans till Sannex i Mörrums folkets park. Jisses så kul!!!
Minns ni att jag fick en bra komplimang på dansen i Vilshult för några veckor sedan? "GUD vad du dansar bra!" var det en man som sa till mig så. Han var på dansen i Mörrum igår så jag bjöd upp honom. Han mindes inte att vi dansat tidigare...
Söndagsdansen i Mörrum är verkligen  härlig. Folk kommer dit och de är (nästan alla) nyktra och de är där för att dansa och därmed är det sällan man får stå och glo.
Såg dessutom en avlägsen släktig som i vanliga fall bor i Östersund!!! Var helt oförberedd på att se honom där så jag kopplade inte att det var han förrän det var försent. Sen försökte jag leta upp honom för en pratstund men det verkade som att han åkt "hem". (Vet att han har sommarstuga utanför Sölvesorg men förväntade mig inte att se honom i Mörrum på denna dansen...) Synd. Jag skulle tagit en fox med honom annars...

Endast en av de jag dansade med verkade ha kollat en del i flaskan innan han gick upp på golvet. Han verkade inte påverkad men han luktade ändå alkohol. Jag har kommit att avsky doften av alkohol av någon anledning...
Han hade en massa märkliga turer för sig och allt hängde jag inte med på och en av dem avslutades med en klapp på min ena skinka och sånt uppskattar INTE fröken Magnesjö minsann. Han hade nog inte fått nån foxtrott om han frågat.

Nostalgia 2010

Jodå, det var ju meningen att jag skulle åka till Ronneby på lördagen och ställa ut bilen. Nostalgia är egentligen en utställning med gamla klenoder men jag tillhör numera Cadillaccluben och de skulle delta i ett "hörn" av Nostalgia och det gav mig legitimitet :-) att delta. Fanns även några andra nyare Cadillacs och även några Corvetter och nya Mustanger.
Jag hade inte fått några klara besked från sambon hurivida han skulle åka med mig bort eller ej men på fredagskvällen sa han i samband med att vi grillade här ute att han skulle åka med mig (och Lukas) bort redan på morgonen. Blev glad åt detta eftersom jag trott in i det sista att han skulle stanna hemma...
På morgonen hade han blivit dålig. Ont i halsen (mitt fel antar jag)... Jag lyckades dock övertala honom att följa med ändå.
Jag har varit med och ställt ut (lånade bilar) på Nostalgia tidigare så jag trodde mig ha lite koll. Det brukar ALLTID vara kö in på området och i lördags kom vi dessutom iväg en halvtimme senare än jag räknat med så jag var beredd på mindre kaos i närområdet till brunnsparken.
Blev duktigt förvånad när det mer eller mindre bara var till att glida in på området...

Det var full aktivitet överallt och man blilr så glad... :-) Fint väder och underbar omgivning och massor av fina bilar (och annat). En underbar kombination. Man behöver inte glo på allt. Det räcker med att mingla omkring och insupa atmosfären för att bli glad. Så känner jag iallafall.
Vi hade en himla tur att det fanns en lekpark precis bakom våra bilar. Där lekte Lukas av sig efter att vi ätit frukost på Ronneby Brunn... Sen tyckte jag han skötte sig väldigt bra resten av dagen. Sov en stund i vagnen när jag kollade på marknaden och resten av dagen var han trevlig och social som bara en 1,5-åring kan vara.

Tiden gick ovanligt fort. Annars har det lätt för att bli drygt den sista timmen, men i lördags försvann dagen i ett nafs tycker jag.
Vi åkte hem igen vid halv fem och körde inom Gungvala på hemvägen. Jeanna hade plockat ihop en massa klänningar s om jag skulle få kolla och prova inför det stundadne bröloppet. Gillade flera stycken men jag har ju för tusan inga bröst att hänga dem på!!! (Kostar 34000:-) (Det har Jamie sagt...) :-)

Mamma, denna bilden är till dig. Kan du fö...

bild0210 (MMS)

Mamma, denna bilden är till dig. Kan du förstå varför?


Idag vill jag åka till Sandviken och grilla.

bild0209 (MMS)

Idag vill jag åka till Sandviken och grilla.


Det är väl en sån här bil folk tror man kö...

bild0203 (MMS)

Det är väl en sån här bil folk tror man köpt när man säger man köpt en Cadillac. Visst, hade gärna haft en sån. OCKSÅ.


Ljushuvud.

Min nya fina bil fick en repa på höger framdörr redan efter ett par veckor. Jag vet i tusan var det hände men när jag skulle tvätta den så bara var den där. Har inte direkt varit/parkerat någonstans där någon kunnat "råka" repa den av misstag så jag misstänker nästan att någon gjort det avsiktligt. Okynnes. Grrrr...
Nu har jag ju inga bevis för detta men man blir lite extra observant och kollar bilen extra när man haft den parkerad när sånt här hänt.

Jag skulle iallafall försöka polera bort repan i torsdags. Hämtade rubbing och polermaskin i Jämshög. Tanken var från början att bara hämta grejerna och sen köra hem och fixa det. Men... Det är som det är med Jhg. Man blir kvar och pratar... Lukas somnade och jag tänkte: "Då kan jag likagärna tvätta bilen och polera den här." "Ska ju inte ta så lång tid. Han sover väl i knappt två timmar." (Var bara dörren som skulle poleras. Bilen var nypolerad när jag hämtade den så det var bra yta på den i övrigt...)
Lukas sov naturligtvis inte så länge som jag hade hoppats på. Han vaknade när jag skulle skinna bilen. Typiskt. Blev inte lätt att både torka bilen och hålla koll på honom samtidigt. Det gick. Men poleringen var ju ingen mening att ens tänka på.
In med både barn och polermaskin och kem i bilen och hem igen.

Jag fortsatte med mitt projekt när Lukas somnat för kvällen. Var dessutom en ganska behaglig temperatur ute då.
Fick dessvärre inte bort repan helt och hållet men den syns inte fullt så mycket längre. Sen städade jag bilen och gjorde den fin inför lördagens kommande utställnig i Ronneby. (Mer om det sen.) Vid tio var jag klar och bilen skulle in i garaget.
Visst...
Vred på nyckeln. Det blev inte den effekten jag hade hoppats på. Istället lät det som om nån stod och sköt på mig.
Batterislut. Död.
Bövla...

Ringde Cadillacsupporten. (Far). Han bekräftade mina misstankar.
Det blev ännu en runda till Jämse by för att hämta batteriladdare.
Och så fick jag lära mig hur en sån funkar.
Bilen fick en extra laddning under natten och nu går den som den ska igen.
Hade väl blivit urladdad av alla lampor som lyst under tiden jag städade bilen. Även om de stängs av efter ett tag öppnade och stängde jag dörrarna om vartannat så de lyst nog mest hela tiden.
Man lär sig nåt nytt hela tiden...


Loppisfynd #2

bild0207 (MMS)

Loppisfynd #2


Loppisfynd #1

bild0208 (MMS)

Loppisfynd #1


Jag har badat i helgen!

bild0206 (MMS)

Jag har badat i helgen!


Högt uppsatt person

bild0204 (MMS)

Högt uppsatt person


RSS 2.0