När man träffar folk som inte känner Jamie...

När man träffar folk som inte känner Jamie så väl säger de ofta att Lukas liknar mig. Det är kul att få höra det NÅGON GÅNG för vanligtvis säger de flesta att han är så Himla Lik Jamie... Idag har jag fått höra att Lukas liknar mig. Lite bra att Jamie var hemma alltså. :-)


Jag sover i vårt gästrum i natt. Gästrum o...

Jag sover i vårt gästrum i natt. Gästrum och gästrum. Där finns en tv och en soffa som funkar bra att sova på i nödlägen. Det känns som att det är lite nödigt idag. Vi var bortbjudna till Ola och Elisabeth på julkaffe i kväll. Julkaffe hos dem innebär nystekta munkar med jordgubbssylt och grädde. Jättegott! När jag kom hem från jobbet för att hämta mina pojkar får jag beskedet att Jamie mår illa. Jag tar Lukas och lämnar Jamie och hör att han inte mår så bra... :-( Synd. Han missade en härlig kväll med alla Svenssons. Lukas roade sig med nästkusinerna och påpekade för Ola att han hade en kontakt i taket att laga. Den killen är elnisse vid två års ålder. Mamma tog Lukas med sig hem till Jämshög för övernattning. Jag försöker undvika kräkbaciller genom att sova på soffan. Godnatt.


Tips?

Jag ska klippa och tona mig på torsdag!!!!
Har ni några förslag på fina frisyrer som ni tror jag skulle passa i?
Ett tag trodde jag ju att jag skulle bli tvungen att KAPA håret men nu känns det faktiskt lite bättre. Jag tror det har börjat växa ut igen. Ska bli lite smått intressant att höra vad frissan säger. Jag har inte varit där sen i augusti. INte heller så bra.
Men hörrni- hur ska jag klippa det nu då???

Julstress

Det har verkligen varit grymt tyst här på bloggen. Jag vet inte varför jag ber om ursäkt för det varje gång jag gör mina små uppehåll men det är kanske för att jag känner nåt slags samvete gentemot er läsare, även om ni inte är en jättestor skara..? Jag vet inte.
På sista tiden har jag inte känt att jag direkt haft något att förmedla. Jag vet inte om det har hänt nåt egentligen... Nej, inte nåt förutom den där vanliga vardagstrallen. Och så har jag blivit lat. Det känns inte alls bra.
Det har blivit för mycket TV-tittande på kvällarna. Och det värsta är att det är rent okynnestittande. Sånt där zappande som jag verkligen avskyr som man använder sig av när man bara vill få tiden att gå. Totalt onödigt när det egentligen finns andra saker att göra.
Det har blivit en ond cirkel. Jag skulle verkligen och egentligen behövt ut och gå några rundor. Hela familjen har en roterande förkylning sen en evighet tillbaka i tiden. Minns inte när vi var helt snor- och hostfria i huset senast. Är den förste frisk blir nummer tre sjuk för att sedan på nytt smitta nummer ett igen under tiden nummer två är på bättringsvägen. Tror vi är inne på runda nummer tre nu. Konditionen är sedan länge helt körd i botten och jag känner mig pluffsig och mindre smal än på länge. Kollade mig i spegeln på annadagen och konstaterade att jag nog hade en figur som påminde om den då jag väntade Lukas i månad fem. Inte alls kul. Vågen är åter uppe på nästan 70 kg och det är endast mitt eget fel. Det är bara Jag som styr handen från godiset och in i munnen. Men visst hade det underlättat om det aldrig blev inhandlat av någon annan... :-)  (Kan väl inte ta på mig allt ansvar själv!!!???)

Jamie har iallafall bestämt att vi ska gå på en ny GI-kost fr.o.m. den 3/1. Datumet p.g.a att han ska ut och jaga den 2/1 och då äter han ju smörgås. :-)

I tidningen idag läste jag att man inte ska börja banta efter jul och nyår för det blir fel i kroppen och hjärnan. Istället ska man hoppa över godiset, och inte äta så mycket pasta, potatis, ris och socker... Det är ju just det GI handlar om...

Vidare tillbaka i tiden då...
Julen var härlig.
Jag lyckades få ganska bra julmys-stämning här hemma, fast det var först på julafton som de sista tomtarna kom fram.
Vi firade julafton med mammas sida av släkten på julafton. Blev en ganska lugn dag eftersom vi inte åkte hemifrån förrän vid fem. Skönt- vi hade varit hos Jamies farmor och farfar i Hallabro på lille julafton. Vi var hemma därifrån vid halv tio, Lukas höll sig vaken i bilen hela vägen hem. Sen behövde han ju sova lite extra dagen därpå så det var skönt att vi inte skulle iväg tidigt då. Vi hade dessutom suttit uppe och kollat på Bingolottos uppesitterkväll. En tradition vi har. Jamie mös varje gång han såg Linda Bengtzing i rutan... :-)

Julafton gick som på rutin. Alla 30-talet personer vet hur det funkar vid detta laget...
Det var kul att se Lukas reaktion på tomten. Han var framme och satt i tomtens knä med en enda gång! Han brukar ju annars vara lite reserverad för "nytt folk" men visst, tomten hade han ju träffat på dagis så de var väl bästisar. :-)
Vi hade bara tagit med en enda paket till Lukas.
När 30 personer ska ha klappar tar det en stund att dela ut och det kan ibland ta en stund innan alla fått. Lukas fick nog vänta till sist. Men han var duktig. Traskade runt bland de andra och kollade på deras paket men verkade inte ivrig att få ett eget. Sen när det väl kom var det naturligtvis kul. Han fick en kassa-apparat från Fischer Price. Den roade även Simon.

På juldagen hade vi julfirande här hemma med farmor, farbror Tobbe, Enikö, Emmie, Monica och Jeanna. Ja, och så ma,pa och Simon...
Även det blev en mysig tillställning tycker jag. VI hade delat upp maten så var och en tog med någonting. På det viset blev det inte en massa för oss att fixa... :-)  Och så fick vi ändå njuta av farmors underbara ris-a-la-malta med saft och sylt. Mums!!!!
Jag fick julklappar! Vi hade ju bestämt att det inte skulle inhandlas några juklappar men ändå fick jag några stycken... Det är väl bara till att tacka och ta emot.
Det blev lite smink, ett par varma inneskor, en mascara, en ny plånbok- vit med glittrande små hjärtan och en silver-playboy-kanin på (!), en scarves, en julkrubba, NYA LÅNGKLASONGER (!!!!!!!!!Pappa tyckte jag behövde det...) och lite annat smått och gott...

På annandagen var vi bara hemma och tog det helt lugnt.

Nu vankas nyår.
Tror inte det blir några tårar denna nyårsaftonen men man ska aldrig vara säker. Det är en lömsk kväll det där. Men det känns som att det kan bli bra. Vi ska vara här hemma med en del vänner och bekanta och jag tror verkligen det blir bra!!!

Hoppas jag hinner säga mer till er innan året är slut...
Annars ses vi på andra sidan strecket.

Policy

För ett tag sen, kanske ett halvår, stod det i tidningen om en kvinna som skrivit på sin blogg om sin arbetsplats. Hennes arbetsgivare hade fått reda på hennes inlägg där hon skrivit något negativt om jobbet. Kvinnans blogg var anonym och arbetsplatsen nämdes inte vid namn.
Jag minns inte riktigt hur det var men jag tyckte det var dumt.

Det är sällan jag skriver om mitt jobb här på bloggen. Det är inte så mycket som händer där. Jag vill inte berätta om vissa händelser även om man ibland pratar med folk som man gärna skulle vilja berätta om, kanske. främst då de som inte är så snälla, fast de människorna förekommer alltmer sällan tycker jag.
I höstas fick vi alla ett mail om en utbildning som skulle utföras innan årets slut. En utbildning via datorn. Jag har inte satt mig in så mycket vad det hela handlat om och tiden har gått. Nu idag tog jag iallafall tag i det och började. Det är tre olika utbildningar och jag gjorde två av dem idag. En som handlar om vårt uppförande i olika situationer, hur vi ska bete oss och vad vi har för "förpliktelser" kan man väl säga. Vilket ansvar vi bör känna som anställda.
Kurs nummer två handlade om konkurrenslagar.
Sista kursen har jag inte påbörjat än så jag vet inte riktigt vad den handlar om än.
Konkurrenskursen var lite svår, ändå intressant men jag blev ändå irriterad. Om en fråga är formulerad
"Markera vad du anser vara rätt alternativ" är inte det samma sak som "Markera det rätta svaret"- åtminstone inte i mitt sätt att läsa. Så när jag får meddelande att jag svarat FEL då det står att jag ska markera vad jag anser vara rätt, då blir jag irriterad.
En annan sak är företagets jämställdshetspolicy som de tar upp med jämna mellanrum. Det pratas så fint om att kvinnor inte ska särbehandlas men hur blir det egentligen när det verkligen gäller..? Det är väl lite si och så med det, tycker jag det verkar som.
Som jag fattar det så ska jag väl antagligen inte uttala mig om såna här saker på bloggen heller så det är väl lika bra jag är tyst då.

Mer mat

Efter dagens kvällsmat blev det som vanligt, tyvärr, en del mat kvar på Lukas talrik som fick slängas i soporna. Han åt dåligt idag (igen). Vissa dagar när han äter dåligt låter jag talriken stå kvar på bordet och ibland händer det att han hoppar tillbaka på stolen och äter upp.
Idag tog jag däremot talriken till soppåsen och skulle rent talriken när Lukas kommer springande och säger:
"Mer mat. Mer mat."
Jag stannar i min rörelse och tittar på honom.
"Vill du ha mer mat?" frågar jag.
Snabbt svarar han:
"Ne-ej!"

Doften av en godisbutik

Ni vet den där doften som finns i kiosker där de har så mycket godis att man nästan inte får plats..? Min bror hade en kommentar till den doften en gång, och det var att man aldrig hittar en godisbit som smakar som den doften.
På jobbet så här i juletid får vi en del godis. Kolor, choklad, choklad och kolor, kolor och mer choklad. Och så lite choklad. Och två flaskor glögg.
I jämställdhetens rike finns inga saltlakritskarameller i juletid, eller rosa ferraribilar eller röd/svarta döskallar. Det är märkligt, eller hur? Jag är salt-godis-fantast men när julen kommer så kan jag ändå inte motstå de där kolorna eller chokladen. Man äter och blir tjock. Men nu var det inte det jag ville komma till, utan smaken på en av de där kolorna. Jag stoppade den i munnen och då fanns den där; smaken som var som doften i godisbutikerna. Men... Det var mest en unken smak. Unken ja. Hur nu tusan godis kan smaka unket. Men det gjorde den. Så nu behöver ni inte längre leta efter kolan som smakar godisbutik. Den är inte så god som man kan tro.

Det är tur vi har en son som fixar lite ju...

bild0355 (MMS)

Det är tur vi har en son som fixar lite julpynt på dagis så här blir lite julstämning.


I helgen var vi i Jämshög en runda. Trots ...

bild0084 (MMS)

I helgen var vi i Jämshög en runda. Trots att vi bestämt att vi inte ska köpa julklappar till varandra undrade mamma om jag hade någon önskelista. En önskelista går ju alltid att fixa. Så jag skrev. Önskade mig lite allt möjligt som jag behöver och vill ha. Nya långkalsonger bl.a. När vi tog denna bilden sa Jamie att jag absolut inte fick publicera den här. Men, vad fasen, visst blir man glad av den!!??


Pott-träning

När jag duschar vill Lukas bada.
Han klär av sig pyjamasbyxorna och sliter av sig blöjan. Nu har han lärt sig att lägga den i blöjhinken.
Sen står han vid badkaret och säger "Bada, bada, bada..."
Men ni vet ju vad som händer när man hör skvalande vatten; man blir kissnödig.
Är man då två år så kissar man på golvet.
Nu idag sa jag åt Lukas att han inte fick kissa på golvet utan skulle kissa i toastolen.
Han såg lite förbryllad ut. Var borta vid toastolen en runda men blev lite olycklig över att han inte kunde nå upp helt.
Tillbaka till mig vid badkaret men kissadfe fortfarande inte på golvet. :-)
Han klarade hela tiden under tiden jag duschade.
Så när jag var klar lyfte jag upp honom på toastolen och sa till honom att kissa.
Jag har gjort detta en gång tidigare men då tyckte han det var obehagligt tror jag. Denna gången gick det bättre. Han har nog fattat grejen.
Han satt där och kryste  och försökte kissa men det är inte lätt... Det blev tre fisar istället och det är väl en bra början?!?!
Sen fick han bada.
Och det första han gjorde när vattnet började strila i badkaret var att kissa.
:-)

Sova lite

Trött.
Trött.
Trött.
Är det nåt fel, eller är det på riktigt?
Ska inte skylla på sviterna efter helgen. Vi var på Ronneby Brunn på julbord med show och övernattning till det. Så himla lyxigt! Jag hade gärna stannat en natt till men då kunde Lukas fått vara med.
Vi lämnade honom hos Monica på förmiddagen och märkte då att han var varm! :-(  Feber. Vi hade inte märkt av nåt tidigare, han hade varit jättepigg här hemma.
Vi körde inom Asarum och köpte Alvedon till gossen...sen lämnade vi honom, trots feber, i trygga händer hos Monica.
Jamie var på möte med jobbet först, jag hade en liten specialträff med några damer på rummet. Bjöd på lite fika och visade underkläder. Gjorde dock bort mig då jag skickade mitt rumsnummer till en av chaufförerna istället för till Jamies chefs fru (snarlika nummer och jag har en del chaufförers nummer i huvudet så det gick visst av bara farten) och jag märkte det inte heller så hon och hennes dotter missade visningen. :-( Pinsamt dåligt av mig.

Det blev inte tid till så mycket fest innan kvällens evenemang.
Vi skulle träffas i foajen redan vid halv sju och sen skulle vi sitta till bords vid sju.
Maten och organisationen därikring var som vanligt lyckat. God mat och så tyckte jag det var bra att inte showen började förrän Efter maten.

Showen var okej. Publiken kändes seg och kom aldrig riktigt igång och det tyckte jag var synd. Men det är väl såna vi svenskar är...
Favoriten var en intro-tävling där jag var på hugget och fick sjunga i micken minsann!!!! Lät nog inte så bra, men kul var det! En låt med Lasse Berghagen... "Han tog av sig sin kavaj,  sparka av sig båda skorna, sen spotta han ut snuset, sa min sköna får jag lov..." Ja, den låten tog jag introt på...

Jamie fick en autograav Linda Bengtzing och blev sååååå lycklig. Tror t.o.m. en av killarna lyckades få honom på bild med henne.

Det var en ganska lugn kväll. Faktiskt.
Vi var nog några av de första som kröp i säng redan vid ett nån gång. Skönt!

Söndagen blev ingen vilodag för mig precis.
Jag skulle vara med på julmarknad här i byn och var bara inom dörrarna här hemma och bytte kläder, kastde in några väskor i hallen och kastade in några nya i bilen. Ner till gamla Matnära (eller vad de nu kallar det här i byn) och sen var jag där till halv sju. Brrr...kallt. Lokalen är inte i bruk och där var ingen värme och det var det ju inte ute i söndags heller så jag stod med jackan på hela eftermiddagen.
Hoppas iallafall att några i byn numera har koll på att det finns en tjej i byn som säljer underkläder... men jag måste nog ut och jobba mer på det.

Lukas hade inte blivit bättre så jag stannade hemma med honom igår. Feber och förkyld.
Jag kände mig själv ganska seg men tog ändå tag i ett bautaprojekt. Påbörjade rengöring av en gammal koppargryta vi har ved i. Den var helt svart av gammalt sot och tillstymmelse till koppar syntes inte på utsidan. Jag fick bort en del av smutsen men långt ifrån allt. Det är nog närmare tio timmars arbete kvar, vi får se hur mycket energi jag har kvar att lägga på den nu innan jul.
Det finns iallafall hopp om att den kan bli fin någon gång och det känns bra!

Idag har Jamie varit hemma. Jag hade ett möte på jobbet i förmiddags ang. telefoni. Vi ska få IP-telefoni på jobbet så det handlade om hur de nya telefonerna ska funka. Verkar bra, finns en del finesser som jag saknat på de telefoner vi har idag.

Det blev en lång arbetsdag. Slutade först vid sex och när jag kom hem möttes jag av en pojke som matvägrade och bara kinkade tills han gick och la sig klockan åtta. Mindre kul när man är trött, trött, trött...

Lucia

Vi började dagen med att fira Lucia på Lukas dagis idag. Både jag och Jamie var där och en massa andra föräldrar. Det var jättemysigt.
Barnen sjöng en massa sånger. Lukas satt i en höra och lekte med snutte-Laban. Sen fick han syn på mig och då sitter han där och säger:
"Mamma!..... Mamma!..... Mamma!"
Men han satt faktiskt kvar på sin plats bland de andra barnen.
Sen såg han Jamie. Då blev det :
"Pappa!...Pappa!...Pappa!"
Han satt fortfarande kvar.
När de sjungit klart hör man honom säga:
"Spindel!...Spindel...Spindel!"
Men det blev ingen (Imse Vimse) Spindel. Det är definitvit hans favoritsång.

Sen åt vi medhavd frukost ihop med alla andra barn och föräldrar. Jättemysigt!
Ska försöka lägga ut någon bild sen men nu är kameran full med femhundrafemtioelva bilder så det blir en annan dag.

Torrt

Det har varit grymt dåligt med uppdateringen här nu. Jag ska bättra mig men just nu har jag både lite brist på inläggsideér men det är nog mest energibrist och tidsbrist som gör det.
Just nu är jag hemma alena och det är så himla skönt!
Ska försöka få lite gjort så jag har alltså inte tid att stå här.

Igår fick jag ett av de tråkigaste beskeden på länge. Ska inte berätta om det ännu men det finns vissa sjukdomar som jag avskyr mer än andra. Fasen.


Byta blöja

Igår hittade Lukas den väska vi brukar ha med när vi åker iväg. Den innehåller nåt ombyte samt några blöjor och lite annat smått och gott.

Lukas hade hittat en blöja och sa "Ny blöja".
Innan jag visste ordet av stod han halvt naken i hallen (där det är ganska kallt), bara tröjan på och höll en torr blöja mellan benen.
Det var bara till att ge killen en ny, torr blöja.

Jag drog på honom strumpor ocjh byxor igen och fortsatte sen med fixet här hemme. En stund senare hör jag honom igen i hallen. Då har han åter slitit av sig byxorna och istället klätt på sig vinterstövlarna. Till det en mössa. Och vanlig tröja.
Söta killen...Vem vet- INte jag...

Är det någon som vet vad jag haft för mig den senaste tiden???
Berätta gärna för det är knappt jag vet själv.

Då, den där torsdagen. för snart två veckor sen...när jag var hemma och putsade fönster och julfejade... då vet jag att mina tankar väldigt mycket kretsade kring min arbetstid.
Jag känner att jag vill tjäna mer pengar. Vem vill inte det? Men efter mycket grubblande kom jag ändå fram till att jag inte vill ge upp mina värdefulla stunder med Lukas helt och hållet. Vi har det så himla mysigt när vi är hemma om dagarna. Och det blir vara bättre och bättre! Ju mer han kommunicerar och pratar, desto roligare är det.
Nu har jag en allvarlig fundering på att gå upp i arbetstid till åtminstone 75 %. Men helst inte mer. Känns mer lagom, på alla håll... Vi får se vad som händer och hur det går... Jag har sökt nytt jobb. Men mer om det en annan dag och gång...

Vi hade en liten kusinträff här förra söndagen. För Jamies kusiner. På ena sidan. Moderskusinerna. Med tillhörande familjer. Vi var elva personer med oss alla och det var kul. Lite skillnad från min ena halva där vi är dussinet, typ, nästan eller ungeför. Jag har inte koll...
Vi åt gröt och drack glögg och så var det skinksmörgås och husvisning. Fast i annan ordning. LIte julklappsbyte fick vi också med. Det var trevligt och kul... Nu dröjer det kanske ett helt år innan vi ses igen???

Igår på kvällen när jag skulle lägga Lukas gick jag igenom med honom vad vi haft för oss på dagen;
Vi vaknade och hade det mysigt, åt frukost och fixade med lite adventslampor. Stake i ett fönster och några stjärnor. Vi gick ner till Kyrkhultarn och handlade lite smått och tog en grötlunch när vi kom hem. Sen somnade vi- båda två! Jag vet inte varför jag var trött, men det var skönt att vila i 1,5 timme. Sen fixade vi dagens kvällsmat (falsk fläskfile´med älg- och fläskfärs) och mellan varven bakade vi lussekatter. Vilken mysig dag vi hade!
Jamie körde fast i skogen i snön och var inte hemma förrän kvart över sju. Sällan det händer men är det skitväder så är det. Typ. Även vägens riddare kör fast ibland. :-)

Lussekatterna blev jättegoda men något konstiga i utfärdandet. Ena plåten glömde jag pensla med ägg så de blev fes-bleka. Nästa plåt penslades men såg ut som om de haft ungdomsacne allihop. Fattr inte varför men de var himla goda och det är väl huvudsaken. Lukas fick smak på russinen och ville gärna peta ur dem ur alla bullarna innan de ens jäst klart på plåten. Söta killen...

Kalsongretur

Jag gjorde ju go PR för de supersnygga nyheterna från Funderwear.
Tyvärr är de återkallade, allihopa. De höll inte PXC-måttet för god kvalite´.  LIte synd, jag tyckte de såg såååå snygga ut. Men! Vi har BRA underkläder och då kan man inte sälja produkter som inte håller måttet.

Det positiva är däremot att det kommer två snygga ersättare.

NI ska få en unik förhandsvisning;
Först och främst ett gäng i lite God-jul/Valentin-style:Sen nästa gäng. De är helt totalt as-coola (rent ut sagt!):Jag gillar de sista, helt klart!!!!!!!

De kommer runt den 16:e december så de kan bli årets kulklapp:-) ....
(Surfplattan- släng den i väggen!!!)


Kom till Jämshög!

Nu ska jag iväg på utställning igen!
Detta är en julmarknad i min hemby, Jämshög. Ska bli jättekul att vara där eftersom jag aldrig haft en visning i Jämse, bortsett från hemma hos mamma då. Man blir aldrig profet i sin egen hembygd heter det ju... Men nu ska jag göra ett försök.Ni som vill fynda snygga, högkvalitativa underkläder till grymt bra priser ska definitivt bege er dit. Stången är full av bra erbjudanden!

Personligen tycker jag det ska bli jättespännande att besöka Liljenborg.

För er som inte hittar dit; Följ skyltarna från Jämshögs centrum. Det står "Liljenborg".
11-15. Lördag 4 december. Välkomna!!!

Och hörrni!
TOMTEN KOMMER ATT VARA DÄR!!!!!!

RSS 2.0