Höstens nyheter

Jag har hämtat dem idag, höstens nyheter...

Jag känner mig så ivrig att jag bara måste visa dem. Lite. Mer bilder kommer sen, ihop med vidare info.

Någon som är sugen på en visning?

Vi har varit på tur idag. Åkte till jaktmä...

bild0261 (MMS)

Vi har varit på tur idag. Åkte till jaktmässan på Bosjökloster. När vi kom dit visade de oss till en parkering lite avsides. En vakt förklarade att vi skulle få stå på en åker eftersom vi körde riktig bil. Min bil. :-) Solen sken när vi kom dit och Jamie tyckte vi kunde lämna regnkläderna i bilen för att slippa bära runt på ryggsäcken. Jag stod på mig och ryggsäcken kom med. Tio minuter senare öppnade sig himmelen och vi var tacksamma över väskan med regnkläder. Haglade gjorde det också. Lukas gillar inte såna överraskningar och var ganska ledsen ett tag. Men när vi skulle hem igen var han glad på nytt fast nog ganska trött. Men visst är han fin i sin outfit?


Nu är jag trött. Har varit på en visnin...

Nu är jag trött. Har varit på en visning i Kallinge i kväll. Sålde bra. Är ganska nöjd faktiskt. En tjej trodde hon hade 80 B, hennes storlek var 70D. När hon skulle gå hem och tog på sin egen behå sa hon: "Denna behån var ju inte alls skön nu! " :-)


Idag bygger vi vedstaplar och muskler.

bild0259 (MMS)

Idag bygger vi vedstaplar och muskler.


Brudparet

Grattis till Jenny & Fredrik!De var sååå vackra...

Raggsocker

Kunskapskanalen har idag gett mig följande fundering:
Finns det inga maskiner som hugger sockerrör?

Aktivia

Fredag kväll: Möhippa för Hanna som gifte sig i hemlighet i samband med sin sons barndop. Blev en lugn tillställning hemma hos hennes föräldrar. Vi pratade och skrattade och när mörkret lagt sig kom det fram ett sing-star. Har aldrig sing-starat tidigare men jag var ju himla bra på det!!!! :-)  Och när man är bra på når är det kul. Så nu vill jag göra det igen. :-)
På vägen hem i midnatten sprang det en stor älgko över vägen, mitt framför bilen. Brrr så stora de är. Kändes skönt att sitta i en stor bil... Det är mycket vilt på vägen mellan Kyrkhult och Karlshamn. (Idag  höll jag på att köra över en liten räv...)
Lördag dag lämnade jagi Lukas i Jämshög. Sen åkte jag hem och gjorde mig vacker (?) inför det stundande bröllopet mellan Fredrik och Jenny. :-)  Bröllopet som jag letat klänning till. Det tråkiga är att jag tycker inte jag fick någon bra bild med min klänning så jag vet inte om det är nån mening att visa hur det blev till slut...
Söndagen fick vi besök av Marcus & Hanna med barn. Innan dess hant vi köra några lass med ved.
Måndag... Efter jobbet körde jag hem och städade en del. Jamie körde mer ved. Hade några tjejer från jobbet här på kvällen och körde lite specialvisning för dem. Lyckat! Fick lite utgående färger och modeller sålda... Men jag behöver REA mer... Har nog ett helt vädringsställ som jag kan fylla med utgående modeller och färger.
Idag jobbade jag eftermiddag. På förmiddagen lyckades Lukas måla ner både sig själv och den svarta skinnsoffan med pärlemorfärgat nagellack. Mindre kul men det kunde ju varit värre... I kväll hade jag en visning i Karlshamn. Gick skapligt men inte bra.

Sådär, det var en sammafattning som heter duga. Hoppas ni fattar varför jag varken hinner läsa, kommentera eller skriva blogg...

Veckan som försvann

Vardagsveckan är borta nu. Sitter på jobbet just nu och skriver.
Har slutat för dagen och väntar på att klockan ska gå. Ska iväg på en möhippa i kväll! Ska bli kul!

Förra veckan när jag var på konferensen missade jag en annan möhippa. Undrar om de hade kul?
(Ha-ha!!! Först skrev jag fel och skrev
"Undrar om de hade kuk!?!"
Så galet det kan bli när tangenterna sitter för nära varandra. Men passande ändå, kanske, eller inte, på nåt vis...)

Har jobbat hela dagen idag, åtta timmar. Var länge sen sist. Har gått bra och framför allt varit kul eftersom det varit en del att göra hela tiden. Har haft lite mer trafikärenden att jobba med och det är roligt. Iallfall när det är lagom och man får ihop allt tills dagen är slut.

Veckan har iallafall försvunnit. Vi hade en liten pyssekväll i tisdags och fixade en del ute i Annexet-ekebo. Jag och Lukas fixade, Jamie grejade i trädgården. Det har blivit lagerlokal av allehanda ting där. Bebissaker, skruvar, muttrar, kartonger med böcker, en del saker som ska hamna på loppis (tänkte jag), trädgårdsmöbler... Och ingen ordning med någonting. Påbörjade en uppstrukturering då på kvällen men det finns mycket kvar. Mycket.
Har en dröm som nog för alltid kommer att vara en dröm. Och det är att göra Ekebo inrett och beboeligt. Vet inte varför? Vi har ju ett underbart hus. Men jag gillar på nåt vis det råa i Ekebo och jag ser en himla massa möjligheter där. Ska ta några nakenbilder (!) så kanske ni också får samma känsla som jag. Men, det krävs en himla massa pengar (eftersom det inte ens finns vatten där) och de pengarna varken finns eller kommer att prioriteras att läggas på Ekebo. Iallafall inte till den förvandligen jag ser framför mig...

På onsdagskvällen lämnade vi Lukas i Jämshög. Han skulle sova där eftersom jag och Jamie skulle åka till Ullared som igår.
Oh yes!!! Vi trodde i vår dumma enfald att vi skulle bli ganska ensamma på stället eftersom vi räknade med att skolorna har börjat nu. Men! Vad fasen! GÅR INTE FOLK I SKOLAN?!?! OCH MÅSTE ALLA SOM ÄR LEDIGA VARA PÅ GE-KÅS SAMTIDIGT SOM VI!!!??? :-)  Det var mycket folk alltså. Men flöt på bra. Inga köer varken in eller ut eller till provhytter. (Hade måååånga plagg att prova...) Det enda som kanske behöver fixas är snabbmatsrestaurangens möjligheter till snabbexpediering. För där var det var lite lång väntetid.

Bilen blev full även denna gången. Och plånboken tom. Visst fyndade vi men det blir väl alltid en del saker som man inte köpt annars??? Fast jag tycker det är kul att man kan köpa snygga gardiner och lite annat mys-pys som förhöjer den personliga känslan, utan att för den sakens skull behöva bli utfattig. Hmmmm... Är väl lätt för mig att säga kanske. Det var ju Jamie som betalade...

Sådär ja. Nu var min halvtimme ihjälslagen.
Vi hörs en annan dag. Men projekten ligger tätt framöver så ni får ha förståelse för att det kan ta någon dag emellan inläggen. :-)


Sitter och spånar på ett bra namn på min b...

Sitter och spånar på ett bra namn på min blivande underklädesblogg. Någon som har något bra förslag? Har en del själv men kom gärna med tips.


Puls

När man varit på konferens blir man taggad. Iallafall jag. Det är jätteroligt att känna sig så motiverad. Men fasen så jobbigt det blir. Man vill bara komma igång med allting och man känner att man egentligen inte har tid med sitt ordinarie arbete. Hela måndagen satt jag och sprang. Ja, det kändes så. Fastän jag satt på min stol på jobbet kändes det som att jag var ute på joggingtur. Hjärtat slog och jag ville bara iväg. Hem eller bort... Sätta mig och ringa, fixa med bloggen... Allt möjligt, men inte jobba. Det är nästan jobbigt.

Jag hade fått ett namn på en tjej som eventuellt ville börja sälja underkläder så jag ringde henne efter jobbet på måndagen. Hon bodde utanför Ronneby så jag tyckte det kunde passa att besöka henne på eftermiddagen. Och vilken tur jag hade- hon var hemma och jag kunde komma! Vi satt ute i hennes trädgård och pratade i en dryg timme och det gick bra! Jag är lite osäker på den där presentationen eftersom jag inte gjort den så många gånger, men varje gång går det bättre. Vi får se om hon startar. det hade varit jätteroligt att få igång någon mer säljare här omkring. Ibland känner jag mig lite ensam.

Sen ringde pappa och ville att vi skulle komma och hälsa på. Han hade en leksak där hemma som han ville visa Jamie.
Tanken var att Jamie skulle iväg och jaga rådjur på kvällen så jag visste att han kände sig lite stressad över att jag var iväg men jag ringde och kollade vad han tyckte. Han blev nog lite nyfiken så vi träffades i Jämshög. Pappa hade hyrt en minigrävare. :-)Grabbarna grus..?

Trodde jag fått en bild på leksaken men det hade jag visst inte. Filmade bara när pappa försökte få Lukas att sitta i stolen, vilket han inte ville. Däremot var han (Lukas) ganska fascinerad av hålet och all sten- det kastades sten hit och dit. Fasen vad stark han är i nyporna lillkillen.

Idag säger Lukas "Taktor". Han tittar i sin bok om livet på bondgården och pekar och säger "Taktor." Det tar sig, minsann...

Jamie var iväg och jagade förresten. Men det blev till att handla kött i butiken till att fylla frysen med istället...

Konferens med PXC

Jaha, då är jag tillbaka igen. Hemma efter en rolig och givande konferens.
Vi bodde på Norrkvarns hotell och vandrarhem strax utanför Lyrestad med alldeles intill Göta Kanal. Jag tror t.o.m. att det var någon scen från filmen (där första) som var filmad där vi var. Inte på hotellet, men precis vid en av slussarna som låg intill.

Jag kom upp i fredags strax innan lunch och det gick bra att köra den sista biten också. Hotellet där jag bodde natten mellan torsdag och fredag låg inne i centrala Skövde. Det var fint men fy attan så dåligt ljudisolerat. Från ljudet utifrån. Hörde en massa discodunk långt in på natten och det var inte vad jag hoppats på. Jag var ju där för att sova!!! :-(  Det gjorde mig väldigt besviken faktiskt. Funderade ett tag på att ringa ner till receptionen och klaga och be om ett annat rum men...jag är en mes.

Som jag skrev tidigare funderade jag på om jag bott på hotellet förrut. Hmm... Det är inte många hotell som erbjuder våfflor till frulle, men här hade de det. Och det har jag kunnat äta (men inte gjort) på nåt annat hotell jag bott på. Fast jag trodde det var i Örebro...
Iallafall, deras matsal var under restaurering så man fick sitta i vad de kallade för deras festsal och äta istället. Nice...

När jag satt och åt kom jag på att jag skulle ta bilder på festsalen där frukosten serverades. När jag sen gick förbi den när jag skulle checka ut så var det låst! :-(  Men jag lyckades lirka upp dörren...på nåt vis... :-)  och tog de här bilderna. Kände mig som en brottsling. Tyvärr syns det inte alls hur fint där var men lite uppfattning kan det kanske ge er. Taket var fantastiskt vackert.

Fredagens konferens var en ledarskapsutbildning. Den var bra. Men hela tiden satt jag och längtade till lördagen för då skulle vi få se höstens nyheter plus att det skulle presenteras några s.k. "bomber".
Vi hade ett förskräckligt oväder som sällskap under den sena fredagseftermiddagen men framåt kvällen gick det över. Det var dock väldigt klibbigt i luften och det blev varmt i rummet där vi sov. Vi sov i vandrarhems-avdelningen så vi var tre tjejer som delade rum på fredagen och ytterligare en kom på lördagen. Jag hade tagit med lite mungott för att kunna bjuda mina rumskamrater på nåt smaskigt men det är så konstigt... Ibland blir det bara inte tillfälle. Vi smuttade på vin och martini och det räckte.
På kvällen åt vi en god middag i form av grillbuffe´. Jag gick och la mig vid tolv.Vaknade som sagt ganska tidigt och insåg att jag nog skulle få änvändning för mina joggingskor som jag tagit med plus träningskläderna. Gick ut längs med kanalen och tog minsann några joggingsteg också. Det kändes skönt, efteråt. Men jag tycker alltid det är en nära-döden-upplevelse under tiden. :-)  Fördelen med att gå/jogga längs med kanalen var iallafall att det var en oerhört enkel terräng. Plant, plant , plant och en liten backe och sen plant igen.

Vi fick fler konferensgäster vid lunch och efter lite mat fortsatte vi konferensen med mer motiverande information.
Det blev också en del skratt och naturligtvis applåder när höstens nyheter presenterades. Det var verkligen en hel del saker och de var så himla fina allihop!!! Som jag nämde i ett sms-inlägg så kommer jag att starta upp en blogg som har med underkläderna att göra. Där kommer jag att visa lite bilder på höstens kommande nyheter.

På eftermiddagen fick vi ganska fint väder och det passade bra för då var vi ute och lekte och tävlade lite. Kul! Jag gillar att leka och tävla. Men ord-tävlingar är inte min grej. Kan väl inte säga jag är bra på "fysiska"grenar heller men där kan man iallafall göra någon typ av prestation. Och så tycker jag det är roligare.Roger & Stefan fick hjälpa till med Yvonnes lilla Välkomstsketch. Den uppsk(r)attades.Förväntansfulla konferansdeltagare från hela Sverige och i år hade vi även en tjej från Åland och en från Finland med...Några av höstens nyheter. Dominique ( i mitten) är en av mina storsäljare och kommer alltså in i denna superfina färgställning! Och ni! Den går ända upp till G-kupa! De andra två modellerna går till F, resp. E-kupa om jag minns rätt.
En av grenarna var denna. Man ställde ett glas på plankan som Stefan står på, längst fram. Sen skulle man trampa på plankan och fånga glaset, som innehöll vatten. Så mycket vatten som möjligt skulle vara kvar i glaset och samlas i en bägare bredvid. Det gällde att få ihop så mycket vatten som möjligt. Svårt, blött och kul. Jag trampade så hårt på plankan så glaset flög rakt över mig och häll på att landa på Stefan som stod bakom mig. :-)På lördagskvällen satt vi ute och åt och det var en härlig kväll.

En trubadur spelade och vissa av oss dansade med de få manliga deltagare som fanns att få tag i (som kunde dansa.) Jättekul! När jag körde hem på söndagen var jag verkligen jättesugen på att åka till söndagsdansen i Mörrum (den sista för säsongen, tror jag) men jag visste att jag skulle bli trött och så hade jag ju inte vatrit hemma och träffat mina pojkar på några dagar...
Det var ganska skönt att komma hem och det vet i tusan om inte det bästa var att få sova i sin egen säng!

Medvind! Det är så attans härligt! Så vill...

Medvind! Det är så attans härligt! Så vill jag ha det och alldeles nyss fick jag en liten pust som gav mig en härlig kick! YES!


Godmorgon alla läsare. Här har jag bott i ...

bild0246 (MMS)

Godmorgon alla läsare. Här har jag bott i natt. Sovit skapligt men inte förträffligt. Nu har jag varit ute på en liten promenad och joggingtur. Skönt att komma ut lite i luften. Igår hade vi ett grymt åskväder med tillhörande ösregn som härjade över oss. Hoppas vi slipper det idag. Gårdagens konferens var också bra och nu på min promenad har jag kommit på en sak jag ska göra där folk kan se aktuella kampanjer. Skickar visserligen nyhetsmail men jag är inte så bra på det. Nu ska jag istället skapa en kampanjblogg tänkte jag. Vilken förträfflig idé va? Snart ska vi se vad för explosionsartade nyheter som ska presenteras idag. Spännande, spännande!


Jag är nog på väg att bli gammal. På r...

Jag är nog på väg att bli gammal. På riktigt. Nästan, typ, riktigt gammal. :-) Nu i kväll skulle jag läsa på etiketten på en vinflaska, och jag såg nästan inte texten!! Vad fasen... Ska jag behöva skaffa progressiva extraögon allaredan ?! Vill inte.


Dumt med stor väska

Jag fick packa i en lite större resväska än vanligt idag. Skulle ha med sängkläder plus att de pratat om regn och därför skulle regnkläderna med också. Vissa utomhusaktiviteter är att vänta. Det dumma är dock att med en större väska finns det ju möjlighet att få med mer kläder. Fler valmöjligheter. Och som den kvinna jag är fick jag nog med mig 12 olika ombyten. Och 7 par skor. Till tre dagar. Kvinnligt, eller vad?

Torsdag med vardagslyx

Jag har hamnat i Skövde. Sitter på ett rum på ett hotel som jag funderar på om jag bott på tidigare. Kanske i samband med någon kurs på jobbet? Kände nämligen igen matsalen/restaurangen. Den höll visserligen på att renoveras just nu så den såg kanske inte ut då som den gör nu, men stället känns ändå bekant. Tänk så konstigt det kan bli, att man inte minns om man sovit på ett ställe tidigare. Börjar man bli gammal då?

Svaret på den frågan vet jag redan. Häromdagen fick jag en fråga från pappa, var jag hade parkerat bilen då jag var på loppisen.
"På gamla BP" svarade jag då.
"Gamla BP!?! Cissi då, det var ju evigheter sen det var en BP-mack där. Nu börjar du väl snart kalla Ahlberg bil för Bilia också..."svarade han då.
Tydligen är det så när man blir gammal. Man kallar saker vid deras gamla namn. Det stämmer nog. Det finns folk som undrar om jag fortfarande jobbar på Bilspedition. De är väl gamla människor då... :-)

Jag ska alltså på konferens. Den börjar klockan tolv i morgon. Någonstans norröver, Lyrestad hette det väl? :-)  Vissa kan nog tycka det är lyx att åka iväg en dag så här i förväg sitället för att gå upp klockan tidigt på morgonen och köra de knappa 40 milen för att sedan vara pigg och alert hela dagen och kanske t.o.m. halva natten. Jag funkar inte så. Jag funkar inte DÅ, kanske jag ska säga. Känns mycket bättre att veta att jag kan komma till konferensen utvilad i morgon och erbjuda mina kollegor ett bra humör (förhoppningsvis) som sällskap med min kropp. (Vilken bövla formulering!!!)

Känner dessutom att jag får unna mig en dag extra med vardagslyx. Att få sova utan att vakna på natten (hoppas jag) av en ledsen kille som inte vill sova i sin säng. Inte vill sova i vår säng. Gärna vill traska omkring lite överallt. Helst utforska kylskåpet också. Dricka lite vatten. Mitt i natten.
Vet inte vad som hänt men de senaste nätterna har varit väldigt oroliga där hemma. Vi har väl kanske varit bortskämda med att killen sovit bra? Hör många anda småbarnföräldrar som alltid fått gå upp om nätterna. Snälla, snälla någon, hoppas det går över... Det hade ju varit en sak om man bara kunde gå upp och sen gå och lägga sig igen efter att ha gjort något trix med gossen men de senaste nätterna har inneburit vakenperioder på kanske två timmar. Det blir man inte lycklig av.

Hörde däremot på radion på vägen hit att man blir lycklig av att tjäna 520 000 /år. Eller var det 580??? Hursomhelt, något sånt, varken mer eller mindre. Det kanske ligger nåt i det. Men jisses så många olyckliga människor det finns då. Typ, nästan alla, skulle jag tro.

Innan jag åkte hemifrån hade vi ett litet fikabesök av Jenna, Vincent och Emmie. Kul att träffa kusinerna även om jag nästan kände mig lite frånvarande emellanåt för jag grubblade över om jag packat allt inför resan.

Sen tog jag en runda inom frisören också. :-)  Fick en uppenbarelse häromdagen när jag såg mig själv i spegeln och insåg att jag såg ut som en törnbuske i huvudet. Risigt och blekt. Vore roligare att åka på konferens med nyklippt hår. Flirtade med sambon som blev den som stod för kalaset... Tack Jamie! :-)

Slutet och början

I lördags blev det lite spontant loppmarknad i Jämshög på förmiddagen. Det var jämshögsdagen. Det där spektaklet som mest började som ett mindre fylleslag vid pizzerian har vuxit sig ganska stort och är numera ganska seriöst. Ska se om jag själv kan delta som utställare nästa år kanske...? Ska nog skriva mig nån slags påminnelse någonstans om det. Vore bra att göra lite PR i sin hembygd.
Hursomhelst... Det var grymt mycket folk i byn och i synnerhet på loppisen. Jamie förstod nog inte vad han själv sa när han tyckte jag och Lukas kunde åka dit själva och jag kunde ha Lukas i vagnen. Jag lyckades övertala Jamie att följa med (hans plan var att klyva ved hela dagen) och han förstod genast när vi kom dit att hans förslag inte hade fungerat. Han tog ansvaret för busfröet med 100 vilda hästars energi, jag fyndade på loppisen.
Det blev en kruka/vas i keramik, några ljusstakar i mässing, en rolig urna i keramik, två stora ölflaskor i glas som stod i varsin trähållare och en låg bokhylla i björk. Och en adventstjärna. 140:- sammanlagt. Kändes som helt överkomligt.

Därefter blev det en väldigt onyttig fikastund hos föräldrarna. Jag köpte wienerbröd, munkar och negerbullar som vi festade på. Därefer bestämdes det att jag och Lukas skulle åka med ma och pa till Hörviken. Kolla runt och strosa lite. Jamie åkte hem och var duktig.
Sådär försvann hela dagen. Och jag ångrar ingenting som Lena Ph en gång sjöng. Det var soligt och varmt och en av mina sista semesterdagar- då ska man väl njuta lite...? :-)

På söndagen gjorde jag desto mer nytta. Jag fixade och donade här inne med saker som jag tänkt göra hela semestern. Sista rycket kan man väl säga. Bokhyllan jag köpte på loppisen fick en bra plats i en av hallarna. Jag fick in ett gammalt skrivbord i ett hörn där jag tänkt det skulle kunna passa för mig att ha ett litet kontor- äntligen! Nu ska jag bara få upp några stabila hängare där jag kan ha alla underkläder. Tycker inte om att ha hela stora kollektionen i mina väskor. De blir både ihoppressade och luktar lite unket när man packar upp dem. Inte så fräscht.

Igår var det första jobbedagen på 4 veckor. Det gick ganska bra. Vet ju att detta är en kort vecka. Ska vara ledig både torsdag och fredag eftersom jag ska på PXC-konferens till helgen. Ser jättemycket fram emot detta. Hoppas jag kommer hem lika laddad som i januari- den konferensen var en suveränt bra kick och jag levde länge på den.

Nu borde jag egntligen skriva om en tilldelning jag fått också men jag hinner inte. Sängen väntar- det är en ny dag i morgon. Hoppas vi kan få sova hela natten för det har varit lite oroligt här med den lille killen de senaste kvällana och nätterna. Godnatt.

Jag frös om fötterna men så hittade jag de...

bild0245 (MMS)

Jag frös om fötterna men så hittade jag dessa. Är de inte helt underbara?! Jag känner mig som Animal i Mupparna.


Efter min kärleksstund blev det så här. :-...

bild0244 (MMS)

Efter min kärleksstund blev det så här. :-) Det är alltså ett lite mindre bord. Gjort för barn. Jättegulligt. De förra ägarna till huset lämnade det här.


Som om jag inte har tillräckligt många pro...

bild0238 (MMS)

Som om jag inte har tillräckligt många projekt i igång men plötsligt skrek detta objekt efter kärlek. Vilket det fick...


På tal om sommarjobbare... Alltså. Alla ...

På tal om sommarjobbare... Alltså. Alla är ju nybörjare i början. Men man måste väl ändå ställa lite krav? Om det finns tre bord där folk suttit och ätit som inte blivit avdukade, då ser det illa ut om man bara står och glor bakom en disk. Iallafall när man är två där och inga kunder i kö. Jag vet ju inte ens om de var sommarjobbare, men jag kallar dem för det. Jag får nog utveckla detta vidare när jag inte skriver på mobilen. Känns som att jag inte riktigt får fram min sak här. :-)


Fredagen närmar sig med stormsteg. "Att-g...

Fredagen närmar sig med stormsteg. "Att-göra-listan" som skrevs i början av veckan har inte blivit mycket kortare. Men lite. Garaget är städat och rensat. Vi har fått upp riktiga hyllor och det blev ganska bra till slut. Många svordomar och vissa könsord yttrades på vägen. Jag är nästan klar med mina älskade stolar. Armstöden ska lackas eller målas men jag prövade att slipa dem idag och det gick inte så bra. Är så glad över att vi inte äger ett trähus... Vi var och åt på Sweden Rock restaurang i kväll. God mat men jag blev lite besviken över servicen. Vet inte om tjejerna var ovana eller inte hade koll. Sommarjobbare? Eller är det jag som inte fattar hur det funkar på en restaurang av det slaget det är... Egentligen var målet glassbåten i Sölvesborg men vi blev så mätta att vi inte orkade glass också. Ljuvligt väder har det iallafall varit idag. Önskar mig en likadan morgondag. Godnatt.


En stol Nästan klar. Bara armstöden också....

bild0236 (MMS)

En stol Nästan klar. Bara armstöden också. Ska jag ha dem lackade eller klädda tycker ni?


Fem lik som väntar på kläder. Idag har de ...

bild0235 (MMS)

Fem lik som väntar på kläder. Idag har de åtminstone fått make up. (Vit färg.)


Nattens dröm

Jag skriver ju om mina drömmer ibland. Jag ska nog göra en rubrik även för dem...
I morse drömde jag knasigt igen. Jag undrar alltid hur det kan bli så knasigt.

En kille ville para ihop mig med hans bror. Jag var singel. Brodern också. Kravet var att jag skulle fira jul ihop med familjen till den här killen som jag skulle paras ihop med OCH jag skulle spela som om vi varit ett par en längre tid.
Innan julen kom hant jag träffa broders syster. Jag och hon jobbade på ett köpcenter på ett lager bland en massa lådor... Där blev jag tvingad till att ha sex med en annan man som jag idag jobbar som chaufför på ett av åkerierna på jobbet. (Denna man är ingen som jag finner särskilt attraktiv.) Det var ingen våldtäkt, utan mer som om vi hade någon typ av konstig överenskommelse. Som om jag var underkastad honom på nåt vis.
Systern SÅG oss ha sex på lagret och när jag kom ut i fikarummet skriver hon en lapp till mig där hon frågar om jag och hennes bror har problem i vårt förhållande. (Brodern som jag alltså inte ens hade träffat och dessutom bara skulle låtsas ha ett förhållande med...) !!! :-)  Jisses så knasigt... Det var där jag vaknade. På grund av en fluga som envisades med att sätta sig på mina axlar. Bövla fluga.

Jag försökte mig på någon typ av analys när jag vaknade men kom inte fram till nåt. En timme senare fick jag dock lite klarhet i det hela. Och det handlade om det där med att bita ihop och just underkasta sig. Kom jag fram till. Fast det är ju inte säkert det stämmer. Och det är ju inte någon förklaring till allt i drömmen. Mest det där konstiga sexuella.

Drömmen innehöll även ett par moccaboots. Spetsiga. Ljus mocca. Med hög klack. De var prissänkta till 80:-. Klackarna var brutna, på både höger och vänster sko.  Jag övervägde att köpa dem men avstod.

Välkommen in i min drömvärld, gott folk.

Lite här, lite där

Måndag och tisdag.
Trädgården och garaget har blivit ompysslade. Målet med stolarna känns också mindre avlägset.
När jag pratar om trädgården så är det hörnan där Jamie lagt sten som blivit ompysslad. Jag slängde ju stenkross där häromdagen och idag har jag gjort mission complete och fixat projektet runt rosenbuskarna. Jag ska ta några bilder i morgon så ni får se. Vi är nöjda med resultatet både Jamie och jag.

Vi har gjort ett par besök i Tomtens verkstad. Har införskaffat diverse nyttoprylar till garage och även en ny garderobsstång minsann.(En av de förra kapsejsade en kväll och alla kläderna låg i en hög på golvet. Mindre glad man blir då. )

Vi fortsätter att njuta av sommarkvällarna med grillens hjälp. Igår bjöd vi upp Monica och Ma & Pa. Gott och trevligt. Lukas strejkande för andra kvällen i rad när han skulle sova. Idag däremot gick det mycket bättre. Tror han var ordentligt trött idag för han har sovit ganska lite under dagen.

Jag var och dansade i Mörrum i söndags till Kindbergs. Hade jättekul och dansade nog alla danser utom två! De spelade sista dansen redan vid kvart över tio. (De slutar kl. halv elva.) Eftersom jag redan var uppbjuden då dansade jag faktiskt sita dansen med en kille, annars brukar jag hålla ganska hårt på att den dansen är Jamies (och eftersom han för det mesta är hemma brukar det inte bli nån sista dans). Hmmm... Killen var ingen absolut främling heller annars kanske jag hade avstått...

Smultron på strå

Lukas gillar smultron. Vi har en rad med buskar och det blir faktiskt en del bär på dem. Nu i kväll bestämde jag mig för att plocka av dem. Hämtade en burk att lägga dem i och började plocka. Då kom han, lillkillen och tog burken. Han tog bären också, ett efter ett. Åt och åt och åt. Ja, varför ska man plocka själv på busken när det finns en burk att ta dem ur?
Efter ett tag blev han nog mätt för han slog av på takten ganska rejält. Det blev väl ett par deciliter över till mig att frysa in.

Fem dagars semester kvar. Nedräkningen ha...

Fem dagars semester kvar. Nedräkningen har börjat. Har massor kvar att göra. Får nog skriva en lista nu så åtminstone hälften blir gjort. Det kan vara små saker, som t.ex. att få upp en lampa i garderoben. Man märker verkligen att det inte är ljust lika länge nu. :-( Så snabbt det vänder. Hu! Tidigare år har jag haft mycket senare semester. Ofta börjat vecka 30. Då har jag inte tänkt lika mycket på det här med solen och ljuset som jag gjort nu. Kanske för att jag inte är uppe så här länge när jag jobbar och därmed inte märker det på samma sätt. Sen hade vi tänkt ta en tripp till Öland. Men vi bestämde oss för att strunta i det, skjuta det på framtiden. Har inte hört något om att Ön ska sjunka den närmaste tiden så det ska nog lösa sig. Vidare hade vi nog tänkt att träffa mer folk på semestern. Det har inte heller blivit av. Att det ska vara så svårt att hinna med allt!


Den lilla röda bromsvagnen

På morgonen idag just innan Jamie åkte skulle Lukas stänga dörren till toa här nere. Han lyckades klämma sin ena stortå på nåt vis under dörren samtidigt som han stängde den. :-(  Aj,aj, aj... Det såg inte så bra ut. Nageln sprack och en bit av huden på tån lossnade. Jag ville sätta en plåsterlapp på tån för att skydda den lite mot vardagslivet men det var omöjligt.
Konstigt nog har det gått ganska bra ändå. Fast emellanåt har han bara ställt sig och sett ledsen ut, pekat på tån och sagt "Aj, aj...". Stackars gossen.

Under dagen har han varit hur go som helst. Jag har pysslat med mina stolar, han har gått omkring och pysslat lite här och var. Garaget är väldigt intressant just nu. Där finns en del saker på golvet iochmed att vi städar där. En låda med ganska stora muttrar och skruvar har sysselsatt honom ett tag. Vattenslangen vill han koppla på kranen. Släpvagnen är också intressant.

Det är så bra när han leker själv på det där viset.

Vid sex somnade han igen och sen väckte jag honom vid sju. Då skulle vi äta.
Maten var inte någon intressant historia men boken om den lilla röda bromsvagen låg på matbordet (Vi åt faktiskt ute på altanen idag!) och jag kunde läsa ur boken med Lukas i knät och lura i honom lite mat samtidiigt.

Läggdags blev sent eftersom han fått en sen tupplur. Vid nio gick vi upp så han kunde få bada och sen vid halv tio verkade han trött och ville sova.
Allting gick jättebra tills jag började plocka med disken i köket. Då blev han ledsen och sen ville han inte sova!
Gjorde alla trix jag kunde men till slut fick han följa med mig ner igen.
Han satt och grejade med några tomma petflaskor under tiden jag fixade det sista med disken. Sen satte vi oss och läste om Bromsvagnen igen. Första gången var det lite spännande att höra hur det gick för den lilla vagnen, men nu har jag ganska bra koll på läget faktiiskt. Lukas själv är nog dock mest intresserad av alla bilar, vagnar och hundar som är avbildade i boken. Den är verkligen rikt illustrerad!

Klockan elva bestämde jag att nu fick det vara nog. Upp med gossen i sängen igen och genom att klappa honom lugnande på huvudet så fick jag honom att sakta, sakta sänka ögonlocken. När jag gick ur rummet blev han lite ledsen men sen vände han nog på sig och somnade med en gång lät det som. Undrar hur länge han sover i morgon...?

RSS 2.0