Renoveringsstatus sovrum. Golvet är klart...

bild0127 (MMS)

Renoveringsstatus sovrum. Golvet är klart! Visst är det snyggt!? Ja, till och med vackert. Idag kanske jag ska börja tapetsera. När Jamie hämtade tapeterna igår fick han instruktioner som hette duga vad gällde uppsättningen. Inte bara som vanliga tapeter minsann. Ska måla i klädkammaren också. Det SKA hinna med idag. Har ju ledig dag. Och är minsann ledig i morgon också. Härlig Lyx! I kväll är det seans. En spännande dag alltså. Godmorgon!


Vårkänslor?

Känner mig otroligt glad. Spudlar av energi. Skulle t.o.m. kunna tänka mig attta en joggingtur. Det måste vara vårkänslorna som slagit klorna i min kropp, min själ och mitt sinne. Ha en underbar måndag alla läsare!

Ny bil, funderingar

Min bil har stått still några veckor nu. Och det är inte MIN bil heller. Och nu är det prat om att den ska säljas...
Så här är det:

Jag är grymt bortskämd på ett plan och det är när det gäller ägandet av bil. Jag har alltid fått låna bil. Tokigt, dumt, kanske, men så är det. Nu har då tiden kommit (verkar det som) när lånetiden är slut och jag ska skaffa mig en egen bil. Brrr...
Det är mycket att tänka på.
Jag VÄGRAR att köra "en liten söt bil" bara för att "den är ju så bra, den kostar inget i bensin, man behöver aldrig tanka och det är så lätt att parkera".
Jag vill ha en bil som jag känner mig trygg i! Och där jag känner att mina medpassagerare sitter tryggt och bekvämt.
Jag struntar i om det kostar 4 kronor mer milen i bensinförbrukning. Men desto mer man tänker, desto mer VILL HA blir det i jämfört med "klarar mig utan".

De senaste årens kombikörande har gjort att man kommit på vad bra det är med just kombi. I synnerhet när man har en barnvagn, en antilop barnstol från IKEA, en väska med barnprylar och sen kör man inom stormarknaden och handlar och ställer in ytterligare tre kassar med mat där bak... Detta har FUNKAT med "min" bil. Men inte med Jamies. Eller jo, det funkar med hans bil, men då hamnar maten överallt i bilen och inte bak där det känns bäst att ha den. Trots att även han har en kombi. I detta faller HAR storleken betydelse.
Jag skulle nog kunna ha en pickis...
En cheva med step-sideflak. Nice. :-) Men då hade jag bara fått med mig en av pojkarna Hallenstjerna i bilen och det vore kanske inte så roligt.
Volvo då?
Volvo, volvo, volvo...(Hör Eddie Meduza sjunga och tänker på klasskompisen Chrille från femte klass.) Hela landet är ju fullt av Volvobilar. Det är så himla tråkigt. Vi var och provkörde Volvo innan Jamie köpte sin Mercedes. Volvo Trött. Trött, trött. Finns väl pigga Volvissar också men faktum kvarstår- det känns tråkigt. Japan då? Eller nåt åt det hållet... De håller visst, hur länge som helst. Och jag gillar många japaner och koreaner och allt vad det är. De är fina att titta på. Men att sitta i!!! Nej... Jag har aldrig fått nån aha-upplevelse när jag suttit i en asiat. Oftast känns de som att sitta på en planka.
Tysk då? Nja... Nu kör ju både jag och Jamie MB. Går bra men... Kan jag ÄGA en? Vet inte det? Audi & BMW... Har inte så mycket erfarenhet kring dem, inbillar mig dock att de kostar en del i försäkring och reservdelar.
Opel... Min första (lilla) bil var en Opel Manta halvkombi. Är väl därför det finns en viss kärlek till Opel. Tycker de har en ny modell nu som är jättesnygg, men jag kan ju inte köpa en ny bil. Anser för övrigt att att köpa en helt ny bil är lurendrejeri. Att en bil tappar i värde så fort den lämnar bilhallen är ju sjukt. Då är det bättre att köpa en bil som gått ett par tusen snälla mil...
Sen hamnar vi västerut.
Cadillac.
Varje gång jag kör mammas inser jag att det är så sann körglädje känns. Och det kostar inte alls så mycket som folk tror. Och det är det bästa! Plus att det STÖR folk mycket mer jämfört med en Volvo. Sånt kan göra mig knasigt glad. För svenskarna har en konstig inställning till avvikande mönster som kallas avundsjuka och den yttrar sig på de mest artiga vis.

Vilken är den bästa bil ni kört, åkt eller ägt?

Så fel det kan bli, del två

Nästa felläsning:
Vit miniklänning med vattenfallsringning,

Jag läste:
Vit klänning med avfallsringning.

Kanske kunde vore bra att ha ibland..?

Låter helt klart INTE så väldigt exotiskt.

Så fel det kan bli

Gick in på Blocket för att se om jag hittade nåt kul
Hittade en annons där jag verkligen läste fel:
"Rund vals, sicklingsmaskin och svetsar"

Tyckte det stod "slickningsmaskin". Undrade hur en sån ser ut...


Till Annexet

Jag försöker skriva några rader men energin tryter.
Har hållit igång hela dagen och rensat ut en massa kartonger med bl.a. pärmar, böcker och spel från ovanvåningen. I avsaknad av en bra bokhylla har dessa lådor hamnat i en av garderoberna där uppe. Och lite har bara stått på golvet i vårt träningsrum. Så himla energisugande. Men idag sken solen och smittade av sig med lite energi så nu är de utflyttade i Annexet* istället. Känns förträffligt bra men jag skulle helst vilja ha en bokhylla och ha allt samlat här inne. Någonstans.
Det får bli mer en annan dag. Nu orkar jag inte mer.
Hej på er!
*Annexet är vårt lilla hus på tomten. En bod på 130 m3 som egentligen kallas för Ekebo, men annexet låter ju fräsigare. :-)

Välkomna!

Jag ska vara med på Värmässa här i Kyrkhult. Den 1:a maj! Ska bli kul! Hoppas det kommer mycket folk! Alla är välkomna!


Dött

Vilken härligt fin dag! Helgen var ju grymt kall. Isande vindar som varit allt annat än ljumma.
Idag möttes man av solsken och rimfrost på gräsmattan när gossen skulle till dagis.
Var glad att bilen stått under tak så man slapp eländet med isskrapning. Gled till jobbet och hälsade glatt Godmorgon till de andra jobbarkompisarna.
Telefonerna var döda i en timmes tid. Nåt hade hänt i samband med ett strömavbrott i helgen så nu funkade inte nåt. Hade en del att fixa med ändå lagom tills telefonenerna började funka igen vid nio.
På det hela taget en bra dag på jobbet.
Annelie sa "Kör försiktigt!" när jag gick hem vid ett. Jag satte mig i bilen, vrider på nyckeln... DÖTT!
Ibland lyckas jag dra ur nyckeln utan att få den i rätt läge och då har det hänt att man fått vrida om igen... Gjorde det. DÖTT! Inte minsta lilla brum. Tittade på lyseknappen. Utdragen... Så fint. Batterislut. Dött.
Kul att solen lyste och det var en varm dag.
Ringde en åkare och fick låna batterikablar som hette duga av honom. En jobbarkompis tillstod med batterisupport från en Saab. Oldsmobilen brummade igång och jag kunde glida hem igen.
Wrooom!
Gött.

Jag och sport

Okej. Så det har varit fotboll i kväll. Mjällby har spelat mot Häcken. Spelar de hemma? undrar jag när vi sitter och äter. (Frågan avser Mjällby då eftersom det är "hemmaplan" för "oss.) Sambon svarar Nej på frågan. Jag fortsätter: Var spelar de då? I Häcken?
:-)

Nu hittar vi i Osby

En märklig helg är till ända. Tycker vi har mest farit omkring.
Började lördagen med att lämna Lukas hoa mamma i Jämshög och därefter blev det en runda till bygghandlaren. Sen skulle en åkgräsklippare återlämnas till Jeanna och därefter var planen Trädgårdsmöbler. Visste att det skulle vara s.k. Outletdag i Osby och vi hade blivit rekomenderade att åka dit och fynda trädgårsmöbler om vi nu skulle ha det. Jag tycker inte om att åka iväg sådär utan att ha kikat nåt tidigare. Då har man varken koll på vad det kostar på andra ställen och man vert inte heller vad man vill ha. Så, det blev en tur till Bromölla möbelaffär där vi såg en del och fick lite hum...sen vidare till EKO i Fjälkinge där det fanns massor men inget som vi fastande för. Men vi konstaterade att det var mycket billigare att köpa dynor där än i Bromölla. Helt klart lönsamt att köra sträckan där emellan för att göra det. Sen vidare hela långa vägen upp till Osby. Innan vi var där var klockan 13. Och vi visste inte ens riktigt var vi skulle. Körde omkring och vimsade ganska länge. Var massor av bilar med släp som körde omkring i Osby i lördags kan jag säga... Vi spionerade t.o.m. på var de körde och vart de kom ifrån men blev inte mycket klokare. Stannade vid en möbelaffär där det verkade finnas lite smått och gott och hoppades på trädgårsmöbler men nix. Däremot sprang vi på moster Barbro med make så de gav oss all värdefull information vi behövde. Vi skulle varit i Osby kl. 9 på morgonen eller kanske t.o. strax innan...
Vi fick en karta med en massa pluppar som talade om vart vi skulle kunna köra och vad de olika ställena hade att erbjuda. Sen körde vi.
Stannade på ett ställe där vi hört att det fanns verktyg och spik o.dyl i lösvikt att köpa. Jamie köpte en hammare för 10:- och två påsar plugg som kostade 10:-/kilot. (Jeanna- det var vanliga plugg...)
Sen tog vi turen till ställena där det skulle finnas trädgårsmöbler.
Jovisst.
Det hade säkert funnits på morgonen, men nu var det bara bottenskrapet kvar.
Vi insåg att vi saknade rutin på det här med Outlet. Bestämde oss för att äta nåt onyttigt och sen åka hem och kolla in internet för att se vad företaget kanske skulle kunna erbjuda dagen därpå.

Vi såg att det skulle kunna finnas möbler som skulle kunna falla oss i smaken och bestämde oss för att gå upp tidigt som idag och vara där innan de öppnade.

Ny flört med mamma som kom hit i morse för att passa Lukas.  (Vi tycker det är dumt att ha honom sittande en timme i en bil för att sedan bara gå omkring lite och sen åka hem igen...) Vi var i Osby 30 minuter före de öppnade och hamnade i en kö som såsmåningom blev ganska lång. Vi kom in och vi såg en del möblemang men inget av de vi sett på nätet som vi gillat och inget där vi tänkte WOW! Efter en del diskuterande lämnade vi outleten med möbler och tog några snabbvisiter hos några andra företag.
Fyndade en hink med guldfärgat grus (endast en kvinna kan köpa grus på hink...), några värmeljus och, det bästa av allt-, skumgummi som ska bli stolsdynor. Projekt-a-la Cissi som inte blev klart förra sommaren. Nu finns det hopp igen...

Hem till Hasselbacken igen och gräddade pannkakor som gav oss ny energi. Jamie snickrade klart (?) klädkammaren i sovrummet. Jag lekte med Lukas och ringde en kvinna som ska ha visning den kommande veckan. Och nu är jag ganska förberedd på att den visningen kommer att bli inställd. :-(  Men å andra sidan hade jag en visning nu i kväll som gick jättebra och dessutom gav mig fyra nya visningar. Det var tur det. Jag började nästan tro att Ödet ville säga mig att detta inte är min grej...

Vill ha

Jag har fått för mig att jag skulle vilja ha en jeansklänning. Men har inte hittat någon som är som jag tänkt mig. Någon som sett en lagom kort jeansklänning någonstans? Gärna figursygg med lite korta ärmar... Och i en lagom sliten tvätt. Inte mörk och inte ljus.

Ren

Haft en underbar dag!
Har för första gången i hela mitt liv varit på salong och gjort en ansiktsrengöring. Så härligt!
Fick för ett tag sen en hel rad med finnar som knottrade upp sig på min ena kind. Mindre kul. Man ska ju inte trycka själv säger de, så jag bokade en tid hos en tjej som har salong. Idag var det dags.
Så lyxigt det kändes att få ha någon som pillade på en i en hel timme och lite till!!! Jätteskönt! Faktiskt, även om hon tryckte en hel del.
Fick även ögonbrynen vaxade och det var betydligt skönare än att få dem plockade minsann.

Mamma var barnvakt här hemma under tiden. När jag kom hem gick vi en runda till blomsteraffären och fixade blommor till mormor och morfars grav som vi var och satte där. Vilket ljuvligt väder! Sen på hemvägen från kyrkogården gick vi förbi Matöppet som snart blir matstängt. Det har gått i konkurs. :-( Lite synd men man förstår ändå. Med priser som är så pass mycket högre än en stormarknad funkar det inte att handla där. Och dessutom har vi ännu en affär här i byn. Känns lite som överkurs även om jag själv har besökt den förstnämda mest.
De hade iallafall utförsäljning på alla varor idag med 50% rabatt. Vi gick inom för att kolla vad de hade... Det blev en hel del smått och gott. Bästa fyndet var nog canadensisk lönnsirap. Kostar i vanliga fall 50 spänn för en liten flaska, nu blev det hälften istället. Känns mer lagom. Fast just nu får man ju inte äta det ändå, men någon härlig morgon ska man väl kunna unna sig lite riktiga amerikanska pannkakor till frukost?


Ljuvligt med vår

Våren är sannerligen kommen på riktigt. Innan jag åkte till jobbet idag var Lukas och jag ute en stund och kollade läget i trädgården. Har konstaterat att vi har ett litet barn-trädgårdsmöblemang som behöver en uppfräschning. Ska målas vitt tycker jag.
Vi har en liten "skogsbacke" framför huset. Den består av ett gäng bokar och ekar som stolt står och vakar över oss. De är gamla och höga och inte särskilt symmetriska. Finns ju alltid en fara med stora träd i närheten av hus så vi har sagt att de ska sågas ner. Lite sorg i hjärtat finns över det men det är bättre att ta ner dem själv än att vakna av en grov trädstam genom hustaket. Funderingarna gick till om man kunde spara något av träden och vad som skulle pryda "skogsbacken" i framtiden istället. Det kommer att bli tomt utan träden. Men ljust på östersidan av huset.
Satt där i solen och grunnade. Möjligtvis att två av träden kan stå kvar utan att det ser helt konstigt ut. Får prata med sambon om detta. :-)

Det var alldeles fullt av sippor i backen. Blåsippor i mängder och faktiskt en liten dunge vitsippor också. Och flera på G av bladen att döma. Jag älskar våren!

När jag gick med Lukas till dagis var det jeansjacka på. Härligt vårtecken bara det.

Beställde tapeterna idag. Och minsann, nu hade man tur. De som de trodde skulle ha en leveranstid på tre veckor kommer troligtvis redan nästa vecka. Och några av rullarna finns tillgängliga redan i morgon. HÄRLIGT! Det kanske kan bli klart i sovrummet tills vi ska ha valborgsgrillning iallafall? Det vore jättekul!

I morgon ska jag göra nåt jag aldrig gjort tidigare. En ansiktsrengöring. På salong. :-)  Känns lyxigt men jag har fått så många finnar i fejset på sista tiden att jag vill ha dem fixade av ett proffs. Vi får se hur det går. Kanske jag har helt fel uppfattning om vad som görs vid en sån där behandling? Rapport kommer i morgon. Antagligen.

"EN" positiv sak till! Provade en av mina gamla favoritklänningar som jag inte kunnat ha på ett tag. En klänning från GUESS som jag köpte i USA för tre år sen. Den passade!!! Och mina gamla jeans med massor av detaljer på fickorna sitter bättre än de någonsin gjort. Och ett par stövlar som suttit för tight om vaderna tidigare gick enklare att knäppa än på länge. Ja, jag har inte kunnat knäppa dem överhuvudtaget på 1,5 år... Vad glad man blir!

Just det ja...

...hämtade ju hem tapetproverna igen igår. De som jag hade hemma i somras/höstas när tv-rummet skulle fixas och jag hittade sovrumstapeter också. Plus en karta som jag fastnade för för några veckor sedan. Och så en "ny*".
Men...nu när "sommartapeten" kom hit igen fanns det inte mycket att fundera på. Den utklassade allt motstånd. Så, det blir en "antik"medaljongtapet som fondvägg bakom sängen och sen en sand-guld-aktig ton på övriga väggar.
Det något tråkiga i sammanhanget är dock att det minst tre veckor leveranstid på medaljongtapeten eftersom jag naturligtvis lyckades hitta ännu en tapet från Amerikat. Typiskt mig. Eller oss.

*Sägas ska dock att om jag hade kollat igenom de där tapetkartorna från...vad tusan det nu hette...Nåt konstigt namn......Då hade jag hittat tapeter som FAKTISKT påminde om den gamla medaljongtapeten som suttit på väggarna tidigare. Men nu kände jag faktiskt att jag bara inte orkade gå igenom ytterligare femton pärmar... Finns ju fler rum som ska tapetseras såsmåningom. Kanske. Antagligen. TYP!!! :-)

Konstruktiv kritik?

Jag borde kanske inte skriva överhuvudtaget idag. Är INTE på bra humör.
Har lagt golv hela dagen. Sen lunch iallafall, eller nåt...typ... (För att snacka tonårsspråk. Men det känns bra ibland. När man känner sig lite trotsig. Som jag gör nu.)
Jag började ju på golvet igår. Sakta och långsamt.
Fick kritik på eftermiddagaen över att jag inte gjort rätt vid elementet. Okej... Får fixa till det så att det blir bra ändå. Gjorde väl inte som man SKA göra men det kan väl lösa sig? Tror det. Igår slutade jag när problem nummer ett kom. En stor kakelugn. Hmmmm... Den är ju rund och bökig och när jag skulle lägga golvet intill den blev det klurigt värre. Eftersom jag var tvungen att ha utrymme tillgodo för själva klicksidan blev det en ganska stor glipa intill väggen. Men det fanns inget annat sätt att göra det på- iallafall inte i mina ögon. Konsulterade sambon som kom med en massa ideér om att flytta på golvet och såga maximalt (med det menade han att såga så lite som möjligt så det blev mycket trä över och VÄLDIGT tight att klämma dit brädan...) eller att dela brädan mitt på... Jag gjorde på MITT sätt. Det blev okej, även om det är mycket kant vid kakelugnen.

Fortsatte där jag slutade igår och fick ta emot mer kritik:Varför hade jag inte börjat i den andra delen av rummet? Då hade jag ju sluppit det bekymmer jag hade nu och kunnat lägga golvet tätare inpå kakelugnen...Visst, det är ju lätt att vara efterklok. Det pratades om att riva upp golvet igen, ta kostaden för att det blivit fel men nej...jag fortsatte...
Nu har jag inte så himla mycket kvar och det är ett grymt fint golv måste jag säga. Det är ju ingen annan här hemma som säger nåt positivt så jag får göra det själv. För tydligen var det inte meningen att JAG skulle lägga golvet, fast det trodde jag. Tyckte jag kunde dra mitt strå till stacken men jag skulle visst stannat nere i stacken och jobbat kvar där istället.

Blev inga underkläder sålda idag alltså. Man kan inte sätta sig och ringa och inbilla folk man är på bra humör när man inte hört ett glatt ord på hela dagen. Åtminstone funkar inte jag så.
Ser istället fram emot att få jobba i morgon och kanske , förhoppningsvis, få beröm av någon. Kanske chefen kommer in och säger nåt positivt..? Man kan ju alltid hoppas. Det är inte omöjligt. Jag är ju BRA!

Lördagen i imperfekt, söndag i futurum

Började dagen med att hämta hem tapetprover från färgaffären i Ryd.  Hoppas vi ska kunna bestämma oss för vilka tapeter vi ska ha i sovrummet nu. Idag har jag börjat lägga golvet. Skitsnyggt! Så himla fint! Ek! Så levandes grannt så ni ska bara få se... Kul att se att det verkligen händer någonting men jag vågar inte ropa alltför högt ännu... Är mycket jobb kvar där uppe fortfarande.

Resten av familjen har varit ute i trädgården och fixat en hel del. Svärmor Monica var här och lekte och passade Lukas. Tack för hjälpen Monica!

Det var meningen jag skulle haft ännu en underklädesvisning i morgon men...den blev avbokad. Jag fattar inte vad det är för OFLYT jag har för tillfället... Det mest tråkiga är att mitt mål som inte kändes helt omöjligt i början av mars nu är helt kört i botten. Tror jag. Nu får jag tänka om och ta nya tag. Funderar på om jag skulle ta och göra en liten specialdrive med lite fina REA-priser... Eller bara sätta mig och ringa gamla kunder och kolla om de vill komplettera sin underklädeslåda med en ny behå kanske... Har aldrig testat det tidigare- undrar om det funkar?
Jag hade ju avsatt morgondagens eftermiddag till en visning-nu borde jag kompensera det genom att "jobba" hemifrån istället.

Sammandrag

Hej alla trogna bloggläsare. Ursäkta att jag varit smått frånvarande några dagar. Min blogglust har varit som bortblåst för några dagar och jag har haft viss tidsbrist också. Idag tittar jag mest in för att låta er veta att jag lever, har hälsan och mår allmänt bra.
De senaste dagarna har försvunnit i ett nafs. Måste ha att göra med att det varit kort vecka. Idag är det en vecka sen det var långfedag och vi satt hos Tobbe och åt påskmiddag. Jisses. På nåt konstigt vis känns det som en evighet sen men ändå vet jag inte vart tiden försvunnit sen dess.

Igår var jag iallafall i Växjö en runda. Blev lite hastigt och lustigt påtänkt och bestämt, även om det stått inskrivet i kalenderna sen januari. Växjö och sen ett frågetecken. 65 kg stod det också, följt av ett uttropstecken. Och ännu ett frågetecken. Men det vet vi ju hur det gick med det. :-)

Det var styleafton i Växjö. PXC brukar vara representerade på dessa tillställningar, så och även igår. Var ganska mycket folk, fick in en del nya visningar, även om en del kanske var lite väääl långt iväg. (Värnamo.) Var ändå kul att vara med. Var länge sen jag var på mässa senast. Där var en tjej också som sålde smycken från Zonza... Jisses så mycket fint hon hade. Funderade ett tag på om jag kanske skulle ha det med på visningarna också. Som komplement.

För övrigt har det blivit en del fixat men ändå inget gjort. Tvättade lånebilen igår. Min vanliga farkost är fortfarande och still standing på verkstad i Kylinge. Hoppas den blir klar snart även om det funkar bra att köra Oldsmobile från -77 också.
Har målat taket i sovrummet en omgång häromkvällen och hittat fläckar som måste spacklas. :-(  Spacklade igår och ska slipa och måla i morgon. Då ska svärmor komma på besök och ta hand om den lille ett tag under tiden Jamie och jag hoppas få mer gjort i sovrummet. Är kanske inte alla par som vill göra saker i sovrummet när svärmor är på besök men jag och Jamie är väl inte som alla andra kanske... :-)

I eftermiddag hade jag nästan hoppats på att Lukas skulle sovit en stund så jag fick göra likaledes men tji fick jag. Han vaknade på vägen hem från dagis och sen var det full rulle. Vi var ute och fixade på barnsadeln på min fina Hjulklapp så snart ska vi ut och cykla! Hoppas han kommer att gilla det. (Lukas alltså)

Fredagsmyset idag innebar hämtmat från Thairestaurangen i stan. Tror inte vi ätit that sen vi flyttade från lägenheten. Det var JÄTTEgott!!!
Nu sover Lukas och det ska visst bli film i soffan...
Trevlig helg på er!

(mo)biltelefon

3b7595c2d17f28f859d9ef51403ffec1.png

Kolla varifrån!

(mo)biltelefon


NokiaCONNECTING PEOPLE

Statusuppdatering Sovrummet.

6c2c228a65db8ae37911f45c065329a9.png

Kolla varifrån!

Statusuppdatering Sovrummet. Väggen är uppe och spacklad och slipad. Dörren har flyttats lite åt vänster. Nu ska taket målas... Det går framåt alltså.


Playtones & Zekes!

Det börade med att jag fick en inbjudan via Facebook till en förfest den 21/5. Tydligen ska Playtones spela i Vilshult då. Först blev jag lite ledsen för då kunde jag inte gå eftersom jag tänkt fira min 35-årsdag då. Men...efter att ha kollat kalendern en del såg jag att den 21:e ju är en FREDAG! Och då kan jag ju fortfarande fira min födelsedag på lördagen OCH gå på dans på fredagen! Så attans underbart. Kollade nu in LYKTANs hemsida och såg att det ju inte bara är Playtones som ska spela då utan även Zekes. Oh så lycklig jag blev i dansföttterna då. Fy attan så besviken jag blir om jag inte kommer iväg. Vill, vill, vill redan nu. Vilka av er kommer jag att få dansa med då?


Nu har...

0d60530e3838168a3dadcd5d2387493d.png

Kolla varifrån!

Nu har vi fått hem Lukas första pyntskapelse. En glasburk med lite jord och sten, en liten växt och ett äggskal med en flirtkula med ett ansikte och en fjäder. Lukas ler och skrattar nöjt när man pekar på burken. Han verkar stolt över sitt verk.


Påsken så här långt

Påsken har varit bra än så länge. Och varför skulle den inte fortsätta vara det?

Började med en bra visning i torsdags kväll. Kändes skönt att ha genomfört en visning där jag kände mig nöjd! Nästa kommer att bli ännu bättre! (Tänker jag.)
Jag höll på med projekt sovrum i fredags. Spacklade, spacklade och spacklade.
På kvällen var vi hos Tobbe Karlsson på påskmiddag och det var trevligt som tusan. Jag fick äta något som kallades kolbulle. En helt ny upplevelse. Påminde mycket om raggmunkar. Var gott. Inte GI men man får väl synda när det är påsk?

Igår blev det inte helt oväntat till att slipa, slipa, slipa i sovrummet. (Inte sleepa, sleepa, sleepa...Det kommer sen.)
Och sen fick jag spackla lite till. Jag tycker inte om det, för jag är inte bra på det men det måst ju göras. Jag skulle gärna haft en yrkesman till att sköta just den biten bara för att slippa men det vore väl lyx...

Sen tog jag faktiskt min fina julklapp- en ny 7-växlad cykel- till Jämshög. :-)  Den funkade bra och det var skönt! Förutom en liten snutt på stora vägen där det blåste på tok för mycket för att jag skulle kunna känna lycka över det. Jamie och Lukas kom efter i bilen och sen var det påskmiddag där på kvällen. Ännu en kväll i synd. Lukas fick sova över så därför har vi lyxmorgon här hemma idag. Fick sova till nio och när jag ätit frukost (och till frukosten ska jag läsa i min bok...) ska jag plocka och fixa lite innan vi åker till Jämshög för att hämta honom igen... Jag har tänkt att cykla hem eftersom herr cykel blev kvar där igår.

RSS 2.0