Lite snabbt...

...om hur vi har det.
Bra! Men fortfarande väldigt stökigt.
Jag är dum egentligen som sitter här. Lukas sover och jag skulle kunna springa ut till garaget och Ekebo med lite kartonger och lådor, men jag känner att jag vill delge er vad som händer. Och framför allt är det skitkul att kunna läsa om det själv om några månader. Man glömmer så snabbt hur man har haft det.
Igår plockade jag mestadels i köket. Fick undan det mesta där, men sen hittade vi fler lådor med kökspinaler på kvällen, så nu är där kaos igen.
Det finns saker som vi inte har en aning om var vi ska göra hän. Här finns ingen uppenbar städskrubb... Så jag funderar på var vi ska ha såna saker. Vaser har vi VÄLDIGT många. När man lever ihop med en duktig (f.d???) tävlingsskytt så finns det MÅNGA priser som ska hitta sina platser. Och lika många saker som man undrar vad man ska ha dem till...Graverade glas t.ex. Det är ett fördärv med gravyr ibland, tycker jag. Och jag tror Jamie håller med om ni frågar honom.
Glasskålar är en annan pinal som vi har gott om. Men...jag vill inte göra mig av med dem! Jag ÄLSKAR glas! Tycker det är ett väldigt vackert material.

Nåja, det har blivit en del som hamnat i en loppis-låda. Hade inte möjlighet att sortera det innan vi flyttade så det får bli nu istället.

Jag hade tränkt att leja bort flyttstädningen till nån håller på med sånt, men nu har Jeanna och Monica erbjudit sig att göra det...Jisses. Jag tänker inte säga Nej. Men jag skäms nästan ändå att de ska ta hand om min, vår, smuts och skit... Hur ska man kunna återgälda det??? Änglar finns uppenbarligen.

Nu hinner jag inte mer just nu... Måste springa några rundor till uthuset så känge som Gossen sover.
Och han, Lukas, har blivit förkyld...
Är nog mitt fel. Jag öppnade sovrumsfönstret i hans rum igår kväll och i natt var där ganska kallt. MEn det är väl det enda rummet på ovanvåningen som var det. Vårt sovrum är jättevarmt för där KAN vi inte öppna fönstret. Det är en av de fönster vi ska byta ut...
Nåja, det löser sig. Hoppas Lukas blir frisk lite snabbt bara. Är synd om honom när han snorar hela tiden. Man blir ju nästan tårögd när man ser det.

Fullt upp

Har varit en helg full av action...
Lägenheten är tom, sånär som på en gammal köks-tv och ett par gardiner... Nu återstår flyttstädning. Så himla trisst!

Däremot har jag (vi) mycket roligare göromål här hemma i vårt nya hus. Här ser ut som en bomb slagit ner, men det ska väl bli ordning även här...nån gång. :-)  Nu känns det som att man är van vid att leva i röra så den röran som är här är ändå inget jämfört med hur vi haft det under se senaste månaderna. Här är röran jämt fördelad över de flesta rum och eftersom vi har betydligt mer yta nu så är det ändå mer space...

Har myror i kroppen... Måste ta tag i röran i köket- det är prio 1. Vidare information kommer såsmåningom.

Tack till....

Jeanna, Monica, Totte, Simon & Ola- TACK FÖR ALL HJÄLP!!!

Och Karin och Elisabeth- Tack för bullar, lasagne och sallad- Jättegott!!!

Och Mamma och Pappa- för all hjälp med Lukas före flytten.

(B)låst

Igår var jag på Hasselbacken...i Hasselbacken...(?) I VÅRT HUS och fixade lite med golven. Iallafall en del av dem.
Jag hittade sånt medel jag ville ha på COOP- ringde faktiskt tillverkaren och frågade vilka som var återförsäljare. Ville inte slösa tid på att köra från butik till butik för att leta. Men det var flera som skulle ha det... Maxi, Coop, ÖB och Bergendalsgruppen... Så nu vet ni det. :-)

Gissa om det var en konstig känsla när jag körde upp på uppfarten! Nu var det bara jag och Lukas i huset. Åtminstone en stund. Jag fick sen besök av mina barnvakter- mamma och pappa. (Ja, de skulle ju inte passa MIG utan Lukas...)Fick ju ta dem på en guidad tur genom alla vinklar och vrår. Så de inte skulle gå vilse...

Vi började med att fika... :-)  Vet inte, men det känns som att det hör till i vårt sällskap. Mamma hade varit så snäll och köpt med sig lite smörgås från Liljas. Det var gott att ladda batterierna innan jag tog tag i golven. Valde den baguette som var mest GI- den innehåll bacon och kalkon... GOTT!

Sen passade morföräldrarna Lukas och jag la mig på knä.
Det blev SKILLNAD på golvet, före och efter boningen. Naturligtvis hade de förra ägarna städat men det blir ännu renare när man bonat golvet. Men jag tror ändå att jag behöver göra det en gång till. Iallafall i vardagsrummet och matsalen. Det blev lite "blackigt" där. Antagligen för att jag inte fått medlet till att bli riktigt jämnt fördelat. Blev betydligt blankare på vissa ställen. Min tanke är att göra det en gång till i morgon. Är ju bra att göra det nu innan alla möbler kommit dit.

Sen minsann tror jag att jag lyckades koppla in bredbandet och telefonen. Tyvärr hade jag ingen lur med mig så jag kunde inte testa så det funkade men datorn/internet fick jag igång iallafall. MEN VAD SAKTA DET GÅR!!!!
Vi ska kunna behålla vårt gamla nummer men i en månad så får jag leva med ett annat...som jag inte kommer ihåg nu...

Innan jag gick så ställde jag undan flaskorna i en garderob under ena trappen. Och så stängde jag dörren. Och i samma stund insåg jag att DEN dörren skulle öppnas med en nyckel- ni vet som en gammaldags skafferidörr???- och...det satt ingen nyckel i hålet! SHIT! Jag bara stod där, och kollade på dörren, som ett fån... som om jag trodde den skulle gå upp av sig själv. Kollade runt lite i hallen men hittade ingen nyckel... Provade även med en annan nyckel som tillhörde en liknanade garderob men den passade inte. Så. Mitt första uppdrag innan jag kan bona golven igen blir att bryta mig in i garderoben.
Tänk, vissa kämpar för att komma ut ur den, jag kämpar för att komma in i den! :-)

Vill göra mycket!

Nu känns det som att tiden rinner iväg. Att det alltid ska bli så här... Har så mycket jag vill göra NU.

  • Jag vill åka till Hasselbacken och bona golvet. Men för att göra det behöver jag inhandla ett medel som jag tycker är bra men jag har ingen aning om var jag ska hitta det. Den flaskan jag har köpte jag på Överskottsbolaget för en hel evighet sen... Är ett känt märke, men de braukar inte ha just denna produkten i affärerna ändå.
  • Jag behöver ta en tur till Olofström för att hämta nån mojäng till dator/telefonin så att det ska kunna funka. Vore bra att göra det nu ifall nåt skulle strula så man har nån dag på sig att fixa till det.
  • Jag behöver fixa till lägenheten för planen är väl att den ska fotograferas i morgon. Och då hade jag egentligen också tänkt jobba en stund...hur ska jag få ihop det???
  • Skulle vilja plocka ner fler saker i flyttkartonger.Men eftersom de bara är i vägen när mäklaren ska ta bilderna så måste jag vänta med det.
  • Stolarna...De har hamnat en bit ner på prioriteringslistan.
  • Det är kalas i kväll... Monica, Jamies mamma, fyller år. 
  • Jag skulle vilja åka till en färgbutik och kolla på färg och tapeter... Vi har nu bestämt vilket rum som Lukas ska ha och idag är där en svart, grå/vit-randig tapet som inte är särskilt barnglad så den vill jag byta ut... Antingen mot en glad barntapet, eller mot nåt...gult...tror jag.
  • Även rummet där vi ska ha vårt vardagsmatbord är i behov av lite färg. Det är väl den enda rummet vi inte hade räknat med att vi skulle behöva måla om, men som faktiskt behöver det... (I övrigt tycker jag nog de flesta rummen kan vara som de är- fast vårt sovrum behöver också en uppfräschning inom en snar framtid...
Har jag tid att sitta här egentligen?
Nej!

Ja!

Nu är vi äntligen stolta husägare! Jag har tyvärr inte tagit några bilder, men ni kan kika in på Jeannas blogg (finns länk här på sidan) så ser ni en del... Bilder kommer när jag fått tummen ur att ta några! Hej hopp!!!

Cissis flyttförbannelse

Jodå...det är snart bara till att konstatera. Jag har en flyttförbannelse som vilar över mig. För nu har det börjat...igen...
Idag har vi tömt lägenheten på de flyttkartonger som vi haft ståendes här överallt längs med väggarna de senaste veckorna. Så stor lägenheten blev när de, och lite andra saker försvann! SKÖNT! Det är för att mäklaraen ska kunna ta lite vettiga(re) bilder som jag tagit bort dem. Vi bestämde oss för att fylla fam. Håkanssons (Hallenstjernas) släp med kartongerna plus lite annat. Vi ska ju upp till vårt hus i morgon tillsammans med de nuvarande ägarna för att kolla av lite saker...vattenmätare och elmätare plus lite annat som vi kommit överens om... och då tänkte vi att vi lika gärna kunde lossa av lite pinaler där.

Eftersom det inte känns så tryggt att ha ett släp med diverse flyttgods stående här ute på parkeringen i natt så skulle Jamie köra hem det till Gungvala över natten.

Mamma och pappa var här och föreslog att vi skulle komma hem till dem och grilla eftersom det blivit en del grillmat över sen midsommar... Så jag ringde Jamie. Och det första han sa var "Jag behöver en bärgare."
Han hade tappat hjulet, HJULET!!!, till släpet på vägen och stod just när jag ringde och kollade läget...
Så det var bara för pappabärgare att åka iväg på jobb...

Historien upprepar sig, eller????

Vad gör jag för fel?

Jag försöker ladda in bilder hit till bloggen från midsommar men det funkar inte! Begriper inte varför. Gör precis som jag gjort tidigare, men det vill sig inte. :-(  Blir så besviken!

Iallafall...Vi var i Jämshög hos mamma och pappa. Tobbe, Enikö och farmor var också där. Det var trevligt! Vi satt ute hela dagen, ända tills myggen och knotten blev för dominanta. Vi klarade oss undan regnet, några droppar kom det när vi åt, men vi satt i ett partytält så det gick bra.
Jag funderade lite kort och konstaterade att detta var första gången under hela mitt liv (så långt tillbaka som minnet sträcker sig) som jag firat midsommar HEMMA! Jisses! När jag var liten så var vi alltid i Kylinge och dansade kring midsommarstången där. Sen åkte vi iväg med husvagnen och firade på olika ställen- flera år var vi i Sandviken (Sölvesborg). Sen när jag var lite äldre tonåring var jag med mina tjejkompisar någonstans... Vi brukade sitta uppe långt in på natten, tills solen gick upp igen, och prata om alla bekymmer och världsproblem som fanns. :-)  Härliga tider!!! (MInns ni?) Och sen var jag flera år nere i Norje Boke hos Martin och det var alltid lyckat!!! (Sov på flaket på 454:an...det var en tradition i sig!). Och nu de senaste åren har det inte blivit någon riktig tradiotion. Har varit runt på lite olika ställen... Men nästa år! Då är det nog risk att det blir midsommarfirande på Hasselbacken!

Igår packade jag lite flyttgods inför den kommande veckan...
I natt har jag drömt mardröm om morgondagens bankbesök. Fanken vad man kan röra ihop saker och ting när man sover...
Planen för dagen är att besöka Jamies farmor och farfar i Hallabro och i eftermiddag ska vi lasta lite kartonger i en släp som vi tänker ta med oss till Kyrkhult i  morgon! Behöver bli av med några lådor eftersom jag ska ha en mäklare till att sköta försäljningen av lägenheten nu och han ska komma och ta lite bilder i veckan. Då ville han att det skulle vara möbler kvar i lägenheten, men det är ju bra om det inte är så mycket saker här... :-)

Så...nu har jag inte tid att sitta här mer! Hoppas jag får ording på bilderna och kan publicera dem i efterhand!

På tiden!

Nu har jag sett "När Harry Mötte Sally" för första gången! Vad kul! Jag tänkte ändå det för nån dag sen, att det hade varit kul att se den. Och så kom den på tv idag! Den var ju lite småsöt tycker jag. Kul att se hur de klädde sig!

Historien upprepar sig

Senast jag flyttade var...november 2004 om jag har rätt för mig. Eller var det 2003? Hmm... Det var det kanske! Skit samma. Det var ett tag sen sist. Då blev det kaos i mitt liv. På alla plan. Samtidigt. Jag begriper inte hur det gick till men det kanske hade nåt med alla stjärnor och planeter och solar och allt vad som nu kan påverka. All kraft i världen ville åt något annat håll än det jag skulle till iallafall. Jag minns inte allt som gick fel, men det var mycket.
Jag minns att jag höll på att flytta de sista pinalerna från lägenheten nere i stan...var på väg ner för trapporna till bilen...klockan var ganska mycket- tio-elva på kvällen och jag var ganska trött... då slinter jag med foten på nåt vis och trampar snett. Det gjorde helt fruktansvärt ont men jag asade mig ner till bilen och kastade mig upp på flaket på bilen och bara kved... Fy tusan så ont jag hade... Jag hade min mobil med mig i fickan. Jag mindes att pappa hade sagt att OM det var nåt mer jag behövde hjälp med så kunde jag ringa och jag hade telefonen i näven och tänkte "Ska jag behöva ringa nu???" Det kändes så himla snopet... Nej, jag ringde inte. Jag skickade ett sms till en annan person istället... Fy tusan så ont i foten jag hade... Och så BLÅ den blev!!!!!! Jag vet inte hur jag bar mig åt, men jag lyckades linka tillbaka upp till lägenheten och avsluta städningen och tog mig hit till min nya och nuvarande lägenhet...

Sen var det ju en del saker som skulle fixas här... Jag minns att jag skulle ha hit ett badkar, vilket jag också fick, men det var nåt strul med det... Och så hade jag en vattensäng... Och när jag väl hade fyllt den med vatten så kan ni ju själva tänka vad som hände... Jomen visst. Skrället hade gått sönder i flytten!!! En skarv i kanten, precis där man fyllde på vatten, hade gått sönder så när jag tryckte på madrassen för att stänga ventilen så bara sipprade det upp vatten... Jisses så paff jag blev! Och ledsen, besviken, orolig och allt på en gång... Blev naturligtvis nervös att det skulle komma vatten på golvet och att det skulle bli vattenskador men det klarade sig tack och lov... Men vilket strul!!! Jag fick låna en slang och pump för att tömma madrassen igen. Sen blev det nästa utmaning- skulle den lagas eller skulle jag hitta en ny madrass eller skulle jag helt enkelt köpa en vanlig säng... Åh jisses, jag tror inte jag ska beskriva allt, men idag sover jag (vi) på vanliga madrasser... Men Gud vet om jag inte önskar mig en vattensäng vid nästa sängbyte ändå...

Förutom en mängd andra materiella struligheter så var mitt kärleksliv i totalt kaos. Det var verkligen inte tal om att gå på någon diet på den tiden minsann... Jag tillhör den där skaran som av någon anledning går ner i vikt när jag inte mår riktigt känslomässigt bra, så vid denna tiden hade jag möjligheten att ha riktigt smala både stövlar och byxor minsann!!!

Jag hoppas verkligen inte det blir samma kaos vid den kommande flytten som då...
Visst, nu har jag ju ingen vattensäng som kan gå sönder... Jag hoppas slippa stuka foten, men man vet ju aldrig... Och det kan ju dyka upp andra problem...

Vilket det redan gjort.
För två veckor sedan kom mamma på att hon och pappa kommer att befinna sig i Ronneby på Nostalgia den dagen vi ska flytta... Och pappa som lovat att vara barnvakt... Så där försvann barnvakten. Synd, men jag tänker inte gnälla över att de är där för det är så roligt och trevligt- det vet jag själv efter att ha varit där flera år...

Sen hade jag hoppats på att broder Tobias skulle ha möjlighet att hjälpa till, vilket han sagt tidigare att han skulle...men det var då när vi skulle flyttat första helgen i juli... Men denna nya datumen var han upptagen med jobb...

Även Jamies mamma är upptagen med en fest...

Men jag tror nog det ska gå bra ändå... OM VI NU FÅR VÅRT HUS!!!!
För vad tror ni har hänt?????

Jo, den nuvarande ägaren ligger på lasarett med hjärtproblem och kanske inte kommer att kunna komma till banken på måndag när vi planerat skriva papprena...  :-(
Jag hoppas naturligtvis i första hand att han blir frisk, men det är ju så himla typiskt!!!! Både för oss...och kanske även för honom?

Vad mer kan hända?
Mycket...
Punktering på en fullastad lastbil?
Att Jamies knä går åt skogen...
Att man ligger i maginfluensa när vi ska flytta...
Att huset blir träffat av åskan och brinner ner natten innan vi flyttar dit...

Ja, mycket. Men förhoppningsvis kommer allt att gå bra.

Frisyrer

Har suttit och kollat runt lite...Först hittade jag detta kollaget med bilder... Gillar frisyren längst upp till vänster. Men nu är det ju så att jag bara ska klippa mig, inte fixa med en massa färg, toning eller slingor. En sån frisyr behöver nog lite extra piff för att bli tuff...?

(Piff för att bli tuff? Låter nästan som piff och puff.)Har funderat på nåt åt detta hållet, men det är ganska tråkigt... Fast visst är det en snygg nacke?Meg Ryan har varit "förebild" för en av mina tidigare frisyrer. Vad jag minns trivdes jag bra i den- påminde om den till höger.
Vore kul att krylla till det lite busigt som på vänsterbilden också.... Meg är ju så himla söt bara så det blir inte riktigt rättvist. Och så har hon sådär snyggt blont hår... Och slinga det i den nyansen innebär för min del att jag ser ut som en risbuske.

Kommer jag att sova i natt tro?

Klippning

I morgon onsdag ska jag klippa mig! Det ska bli så skönt, men jag har ingen aning om hur jag ska ha det. Måste kolla nu i kväll och se om jag hittar några inspirerande bilder. Jag tror att jag måste kapa lite (snyft, snyft) eftersom jag fällt så djuriskt med hår den sista tiden. Min lilla toffs i nacken är inte vad den har varit. Har aldrig haft särskilt tjockt hår och nu är det dessutom ännu färre strån så ...det blir nog saxen i morgon... Vi får väl se vad proffset säger. Någon som kan ge några inspirerande tips? Bilder mottages tacksamt. :-)
Denna frisyren hade ju varit giiiven om man hade varit man...

(Jag skämtar. Naturligtvis...)

Grrr!

Tror ni inte mina batterier till kameran är Helt Totalt (Fucking) Slut!!!??? Jodå! Har testat att ladda dem flera gånger men kameran vill bara inte funka... Kanske blir ett kort som den orkar med sen dör den. Trisst och frustrerande... Har skickat Jamie till att springa inom nån bra butik och köpa nya  under dagen... :-) Måste ju kunna dokumetera livet nu när det händer så mycket!

Ljuva 80-tal?

Ska hitta nåt att lyssna på när jag tassar omkring bland flyttlådorna här...
Har stått och trampat i 20 minuter idag minsann! Var en evighet sen sist. Kom av mig när jag blev förkyld men nu måste jag ta tag i träningen igen. Jo, och då trampade jag till E.L.O... Tror jag tycker det är Världens Bästa band! Och det är Jeff Lynne´s förtjänst. Tror jag gillar all musik han gör. Iallafall...nu sökte jag på Mel Kim i Spotify. Kommer ni ihåg dem? En sån där Stock Aitken & Watermanproduktion som påminner om alla andra deras produktioner... Minns att jag gillade "Respectable" när den spelades på radion då...under det "ljuva" 80-talet... Ska lyssna på dem en liten stund... Sen kanske man hoppar vidare till Rick Astley, lite Kylie Minogue och sen seglar man kanske vidare på 80-talsvågen mot Pet Shop Boys... Eller så blir det nåt helt annat!


Ännu en helg har gått...

Det är otroligt vad man glömmer snabbt. Igår frågade jag Jamie vad vi hade gjort i lördags...  Och nu känns det nästan som att jag glömt det igen! :-)  Dagarna bara flyger iväg...
Lördagen gick iallafall åt till att tvätta... Och så vilade jag en stund på dagen. Var SÅ trött, har blivit en del vakna stunder om nätterna den senaste veckan så jag hade väl en del sömn att ta igen.
Vi gick en liten runda på eftermiddagen, på kvällen kollade jag på Babel. Bra film. Annorlunda, men bra. Jag hade nästan ont i magen av oro för vad som skulle hända med barnen i filmen. Tack och lov slutade det bra, för nästan alla... Fast jag skulle ändå velat se mer! Ja, ni vet hur det känns ibland...man vill veta "hur gick det sen?".

Igår var vi hemma hos mamma och pappa och hälsade på. Färgen till stolarna hade kommit!!! Jisses vilken burk, så tung den var. Innehåller 98%  (!!!) zink. 3 dl var det i burken och ja...den vägde plenty. Över kilot iallafall. Densitet är ett spännande fenomen... Billig var den inte heller, men snälla pappa bjöd på den. Tack pappa! Hoppas nu det blir ett bra resultat. Mycket hänger på mig och att jag gör ett bra underarbete. Som alltid när det gäller målning (och make-up) :-) .

Vi gick en runda i skogen också. Är första gången sen Lukas föddes. Det blir inte fler gånger heller så länge som man behöver ha honom i vagnen- iallafall inte den rundan. Var lite bökigt med stenar och rötter här och var. Vi får hålla oss till färdiga vägar och slingor fortsättningsvis. Det konstiga var att han sov gott, trots allt skumpande.
Men skogen är såååå fin!!! Älskar den rundan!

Kvällen avslutades med ännu en film: "Vi hade iallafall tur med vädret igen"...
Den var väl sådär... Jag har faktiskt inte sett den första filmen, bara en snutt...scenen där han (pappan) hamnar i biltvätten... Usch, var nog inte så gammal då och tyckte det var ganska otäckt. Men nu klarade jag denna filmen bra, utan att blunda! Några fniss blev det väl, men inte mer... Sen har ju jag något udda humor tror jag... Såg en del av en annan film häromdagen...den gick på femman, tror jag, och den var väl egentligen ingen höjdarfilm. Men DÅ skrattade jag flera gånger... Ska se om jag kan få fram vad den hette...

Planen för dagen är att köra och köpa tyg till stolarna. En liten provbit så jag kan testa och sy och se om det går bra att göra som jag tänkt mig. Kommer att bli ganska tjockt med dubbelt tyg och skumgummi så jag befarar att symaskinen och nålen kanske protesterar...
Ska också se om jag hittar skumgummi och öljetter. Öljetter finnas i den där syaffären på ronnebygatan tycker jag... För jag vill ha ganska små öljetter, inte så stora som man brukar ha till gardiner. Ja, ni som sett bilderna på hur stolarna såg ut innan jag började på dem ser hur små de ska vara... Skumgummi däremot vet i tusan var jag ska hitta- någon som vet?
Sen ska jag köra till Jämshög och slipa den sista stolen klart och förhoppningsvis lägga på zinkfärgen. Zpännande!

Idag är det en vecka kvar tills vi skriver papprena på huset!!! LÄNGTAR!!!!!

Sockersemester

Vår nya diet har gett lite resultat... Jag följer inte alla reglar som finns men har lagt om kosten ganska rejält de senaste två veckorna.
Frukosten består av två ägg i någon form. (Eller tre om de är scambled...) Kanske bacon till det. De flesta dagar äter jag en tallrik yoghurt, naturell, med lite bär på. Ibland lite socker på (fast det inte är tillåtet...).  Jag står mig väldigt bra på de här frukostarna och det tar lång tid innan man känner att man behöver äta igen. Jag har väl ätit något mer under dagen, men inga mängder... De senaste dagarn har det blivit ett par laxtoast till lunch. Och sen på kvällen har det varit kött av olika de slag med grönsaker till. Ingen pasta, ingen potatis. Men såser och dressingar.
Och nu till det bästa: förutom en svag viktminskning så tycker jag att magen är i väldigt god form... Jag brukar annars bli ganska uppsvälld (som det så fint heter) men nu är jag verkligen inte svullen... :-)  Förträffligt härligt. (Men jag ska erkänna att det fortfarande finns ett visst godissug kvar...)

Felsägning

Jag vet inte hur det kom sig riktigt men vid läggdags igår fick jag en kommentar från Jamie som blev lite fel...

"Jamen Cissi, du har ju svamp! sa han." med en viss tvekan på svamp.

Det är tur att man förstår vad han menar när han inte säger vad han vill ha sagt. Det var meningen han skulle säga "mask" men så blev det svamp... :-)  Nu har jag visserligen varken svamp eller mask, men jag tyckte ändå det var lite kul!

Talang

Vi har kollat på Talang de flesta fredagar och idag har ju finalen varit. Tycker helt klart det var rätt man som vann. "Trollkarlen" Charlie Caper. Jag ringde t.o.m. och röstade men den första rösten hamnade på fel kille för jag slog fel nummer!!! Tack och lov hamnade den rösten på killen som spelade piano- tycker han också var väldigt duktig! Men för att kompensera mitt misstag fick jag ju ringa och rösta igen (två gånger) på Charlie...Kul med trolleri där man verkligen inte ser hur det går till och där tricken dessutom inte är förutsägbara.
En värdig vinnare av Talang tycker jag!

Uppgivet

...suck...
Idag tycker jag att jag är trött på allting!
Har just fått Lukas i säng, hoppas han sover en stund nu. Ibland kan han sova i nästan tre timmar på förmiddagen, en annan gång blir det 45 minuter. Man kan verligen inte planera någonting...

Mamma kom just och ringde på dörren. Jag undrade vem tusan det kunde vara... Bra med titthål ibland! Hon kom med min dator!!! Åh så skönt! Ska lägga in lite bilder sen, men jag har faktiskt inte startat upp den ännu. Är konstigt att man kan längta efter sin egen dator så mycket. En liten pryl. Men man blir ju van vid sitt. Och det är inte klokt egentligen- att vi har varsin dator Jamie och jag... Men man blir smått galen om man vill använda datorn till nånting och den är upptagen! Bra med två för husfriden alltså...

Har ännu en visning av lägenheten i morgon. Kanske är det därför jag känner mig så uppgiven? Jag är så TRÖTT på alla saker överallt och vill bara ha lite mer struktur på saker och ting. Nu flyttar man bara omkring på allting känns det som... Igår torkade jag av golvet här. Ser så hemskt ut när man tar upp Lukas när han krupit omkring och han har mer hår på bröstet (nästan) än Jamie! :-)  ...och damm... Stackarn. Men idag är det skitigt igen... Man får ju inte bort allt skit i hörnen, bakom alla kartonger, så det är väl det som kryper fram när man fått bort det andra...

I natt har Lukas varit vaken två timmar (tror jag). Begriper inte varför. Han ville bara inte somna. Ska väl inte gnälla egentligen eftersom det är så sällan det händer men...han är ju så gammal och stor nu att han borde sova hela natten!!!! När han får ett eget rum ska jag försöka vara lite hårdare :-) mot honom... Som det är nu sover han ju inne hos mig och Jamie och då vill jag ju inte låta honom ligga i sängen och gnälla för länge om nätterna. Gubben behöver ju få sova eftersom han ska upp och jobba...

Vet inte vad planen för dagen är. Tror det blir en runda ner till stan för att köpa en provbit av vaxduken som ska användas till stolarna. Ett tag tänkte jag köra hem till Jämshög och göra slipningen klart och kanske måla en omgång, men det verkade inte vara någon hemma där idag så jag struntar i det.

Igår var jag på jobbet en runda och försökte jobba lite. Behöver friska upp minnet en del men det gick ju sådär. Kom  inte in på datorn för mitt användarid är stängt för tillfället... :-(  Jovisst, det var inte oväntat, men det är så bökigt att få det till att funka igen. Ringde supporten och det skulle de  fixa på en gång men under de fyra timmarna jag var där så löstes det inte. Men jag satt och lånade lite andra datorer och hjälpte Annika med lite papperssortering och helt lost i systemen är jag nog ändå inte. Men det är ändå en del nytt som jag behöver ha koll på tills jag ska hoppa in och vara semestervikarie... Hursomhelst så var det faktiskt KUL att vara där.

Nu vet ni att jag lever... Kände att det var ett tag sen jag gjorde min röst hörd här på bloggen. Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen de senaste dagarna...

Plötsligt händer det

TRISS har någon ny hittepåide´för tillfället... Man kan skrapa fältet där det i vanliga fall döljer sig ett "X" under som talar om hur många gånger vinsten man vinner... Nu kan där istället stå en massa andra roliga saker... Som på nedanstående lott...


Här vann vi 50:-! Så kul!

Sen skrapade jag ytterligare två lotter och på den ena såg det ut så här....Då stannade allt för en stund och jag tänkte "Är det min tur nu?".

...Men nej, det var det ju inte....
:-(

Synd, för det hade ju kommit grymt lägligt just nu.

Sockertopp

Det blir dåligt med inlägg här på bloggen om helgerna. Det är så mycket annat som händer då och på nåt konstigt vis hinner jag bara inte skriva så mycket... Nu har jag dessutom lånat bort min dator till Simon så för tillfället skriver jag på Jamies dator. Det går väl lika bra det men jag har inte lagt över några bilder till denna datorn så det blir inga bilder förrän min dator är hemma igen...vilket den nog snart är.

Igår var det verkligen fullt upp. Vi hade två festligheter inbokade. Barndop i Ringamåla och examenfest i Jämshög. Innan dess var vi och röstade!

...fanken, jag är alldeles seg i skallen. Jag ger er mer info när jag är piggare. Känns som sirap i hjärnkanalerna just nu.


Moderskänslor

Jag gillar Sweden Rock! Tycker det är en go festival och att stämningen där är förträffligt trevlig. Har inget emot alla svartklädda rocknissar som en gång om året alla samlas på ett och samma ställe och röjer (utan såg, Jeanna) utav bara tusan. Jag brukar inte heller ha några problem med föräldrar som tar med barn på konsert så länge de skyddar deras hörsel...men i morse blev jag trots detta väldigt ledsen när jag såg bilden på morgontidningens framsida.
På bilden fanns en av alla Norjes hårdrockare i sin utstyrsel och med sig har han sin dotter, sex månader gammal, hängade i en bärsele på bröstet. På bilden som var i tidnigen såg hon  inte ens levande ut..! Först trodde jag faktiskt det var en docka, men så var alltså inte fallet.
Artikeln handlade om den här killen som fått sin hårdrockskärlek klassad som sjukdom.
Hårdrocken betydde allt för honom. Det fanns bara en sak som var viktigare för honom och det var hans barn.

Jag har egentligen inga problem med föräldrar som tar med barn på såna här tillställningar, men jag reagerade ändå på den där bilden. Nu stod det i artiklen att killen var hur snäll som helst och det betvivlar jag inte alls...men jag tänkte ändå "Stackars barn!".
Jag hoppas verkligen inte att han bar omkring sin dotter där på sitt bröst med facet utåt hela dagen... I mitt huvud ekade bara alla rader där jag läst hur uttröttande det kan vara för ett litet barn att sortera alla intryck det får av att SE nya saker hela tiden. Och sen började jag tänka på vad som händer när den här killen börjar digga! Jag såg framför mig hur den lilla flickan bara studsar omkring där...

Jag tycker det är helt okej att han har flickan där en liten stund, men man fick nästan intrycket av att han hade hand om det lilla barnet på egen hand under hela festivalen och det var det jag tyckte kändes fel. Jag sökte ändå information i artikeln om just hur mycket flickebarnet skulle få hänga med på, men det framgick inte...
Det blir så fel ibland.
Bilden är hämtad från BLT´s hemsida där ni även kan läsa artikeln jag bloggar om ovan.
http://www.blt.se/noje_o_kultur/sweden_rock/hans-karlek-till-hardrock-ar-klassad-som-sjukdom(1359181).gm


Hjärnfärg

Idag har jag varit på jakt efter zinkfärg som jag ska grundmåla mina stolar med. Var hos en av färgaffärerna här i stan och frågade om de hade zinkfärg. Han tittade frågande på mig och gick mot färgavdelningen.
"Vi har den här" sa gubben och pekade på en grå nyans.
"Innehåller den zink då?" undrade jag. Jag började förstå att han trodde jag menade zinknyanserad färg när jag frågat...
"Nej." Han pausade. "Vad ska du ha den till?"sa han på ett näst intill vresigt sätt.
Jag förklarade att jag skulle måla metall, stänger, och att jag ville ha rostskydd.
"Jamen då kan du använda denna färgen. (Han pekade åter på den grå nyansen.) Den både skyddar och lackerar på en gång..."
Jag tvekade. Min kloka far hade rekomenderat mig att använda zinkfärg och han borde väl veta vad han pratar om så mycket skrot som han haft. :-)
"Du vet ingen som har zinkfärg?"undrade jag.
Gubben verkade inte fatta att det överhuvudtaget finns ett ämne som heter zink som faktiskt rostskyddar metall...
"Nej" svarade han helt kort.
"Jag får kolla vidare då...Nu vet jag vad Ni har iallafall..."

Fortsatte sedan till Beijer. De hade iallafall zinkfärg, men det var på sprayburk och jag tror det hade blivit
på tok för mycket spill om jag skulle spraya stolarna så jag lämnade den på hyllan. Men de HADE iallafall färg
med zink...Kom hem till pappsen och berättade om mina eskapader. han skulle ändå till järnaffären i lilla Jämshög och skulle passa på att kolla om de hade zinkfärg där...
Och vet ni vad?????
De hade inte hemma men DE KUNDE BESTÄLLA!!!! Så om en vecka finns det en liter zinkfärg på Jämshögs järnhandel minsann... Heja småbygden!

!

Jag längtar till den 22:e!!!!!!

Nya nummerplåtar

Idag när hela familjen (för en gångs skull) var ute och gick så kom jag på VARFÖR det gått så dåligt med nybilsförsäljningen på senare tid.
Jag tycker det verkar som att vår fina planet Jorden alltid löser sina egna problem i slutändan. Kolla på djuren; när det blir för många av en ras så blir det någon slags pest eller dyligt som får rasen att snabbt minska i antal. De starkaste överlever och sen kan de börja producera sig själva igen... Jag tror det är likadant med oss människor. Vi drabbas av olika pester och smittor för att vi helt enkelt är för många. Och nu är det likadant med bilarna. :-)
För visst är det så att det börjar bli ont om nya bilreg.nummer? Eller har jag fel?
Såg en bil idag med en nummerplåt som hade bokstäverna XYZ...då är det inte många bokstäver kvar på alfabetet. Så det är ju klart att bilarna drabbats av någon farsot (farsoten är alltså minskad nybilsförsäljning) så att nummerplåtarna ska hinna ikapp! (Nej, jag fattar naturligtvis att det inte blir fler bokstäver i alfabetet, men vi ska helt enkelt skrota de skruttar som finns på vägararna...) Detta är alltså orsaken till varför nybilsförsäljningen minskar i Sverige.

:-)


På G

Igår var jag och Lukas i Jämshög och jag fortsatte med mitt stol-renoveringsprojekt.
Jag har nu putsat klart fyra av fem stolar- bara en kvar alltså. Det går ganska bra. Hittade  ett tyg på stan i förra veckan som jag ska köpa hem en provbit utav och testa sy i för att se så det funkar att göra som jag tänkt mig. Nu börjar tiden rinna iväg... Planen är att stolarna ska vara klara tills vi ska flytta och nu har ju tillträdesdagen flyttats till den 22:e så det känns inte så avlägset längre! Underbart!Så här såg de ut innan jag på började arbetet med stolarna... Tror ni jag kommer att lyckas?


Studentfesten hos Josefin

Vi var ju på studentfest i fredags. Jättetrevligt! Vi fick tyvärr avvika redan vi niotiden. Lillemannen var trött och det kändes bäst att köra hem honom så han fick sova. Dumma jag missade att ta bild på huvudpersonen för dagen- Josefin! Missade att ta med kameran ut när vi skålade för henne på gräsmattan...
Men matbordet fick jag två bilder på. Karin hade fixat och donat och det var så gott! Och se så snyggt upplagt det var!Mumsigt värre...


 

Och Lukas bekantade sig med moster Bebbnas halsband- det verkade jättespännande...
Och sen var det Pontus som bekantade (?) sig med Lukas. De verkade komma bra överens.Godmorgon alla pigga!

Här är det ingen sovmorgon minsann! Lukas vaknade tjugo i sex och ja...då är det bara till och stiga upp. Försökte verkligen få honom att somna om efter en stunds mat men icke. Men om en stund, ja då kommer han att somna igen och sova ett bra tag, omjag känner honom rätt. Och vad ska jag göra då? Gå och lägga mig igen, eller tassa omkring här i röran och göra det mindre rörigt? Vi får se. Känner mig ganska trött faktiskt. Nu ska jag äta frukost...

Varmt

Vilket underbart väder! Har öppnat balkongdörren på vid gavel och hör fåglarnas kvitter in i lägenheten blandat med en best of skiva med Brad Paisley. Funkar bra. Country och fågelkvitter.
Hade tänkt att ställa mig på trampmaskinen men när jag såg att tempen stod på 27 grader på displayen så beslutatde jag mig för att inte göra det... Har packat två flyttkartonger med badlakan och sängkläder och liknanade... Nu ska jag hoppa in i duschen och sen i eftermiddag ska vi ner på församlingsgården och träffa de andra barnen och mammorna en stund. Är snart slut för säsongen där nere. Lite synd, men visst...såna här dagar är man ändå inte så sugen på att krypa inomhus och sätta sig. Sist vi var där var det väldigt varmt i lokalen så vi får se hur det blir idag.

RSS 2.0