Mer vill

På tal om saker man vill göra!
Nämnde jag att Scotts spelar i Vilshult på lördag? På Lyktan! Vor jättekul att åka dit och dansa lite. Nu  har man ju så nära också så det är riktigt lyxigt. Har inte dansat på ett helt år, så frågan är hur mycket man kommer ihåg? Fast egentligen är väl inte det det största problemet- flåset är nog värre. Tror jag skulle bli helt totalt utmattad efter bara en dans! Sannex spelar även de i helgen, i Mörrum på Folkets hus där... Åh vad kul det hade varit! Mörrum är alltid trevligt. Men...det blir nog varken det ena eller det andra. Men "vill" får man alltid säga.

Vill läsa!

Det har inte blivit så mycket läst de senaste 8,5 månaderna för min del. Innan jag gick hem fån jobbet i slutet av oktober förra året höll jag på att läsa "En bit av mitt hjärta" av Peter Robinson. Den boken är fortfarande inte utläst. Nu när jag jobbat har jag läst lite i den igen. Får se om jag hinner läsa ut den innan jag fortsätter min föräldraledighet...


Jag saknar att inte hinna läsa. Vissa ligger ju och läser innan de somnar på kvällarna, men det gillar inte jag. Jag tycker helt enkelt inte det är bekvämt att läsa i sängen.

Nu har jag letat upp en av mina ljudböcker som jag inte heller lyssnat på. Hade en romantisk bild av att man kunde lyssna på ljudböcker och amma samtidigt men eftersom det var struligt med amningen i början så blev det verkligen ingen ro till att lyssna på några böcker. Och sen när det väl funkade så talade Lukas om på ett tydligt vis att rösten på ljudboken jag lyssnade till kände han inte igen. Gick ju inte att äta då ju! Och nä... det var ju en otäck bok med knivar och blod och sönderskurna lik i plastsäckar, så jag tyckte inte det passade riktigt bra ändå.


Nu har jag plockat fram just den ljudboken igen och börjat lyssna på den i bilen på väg till och från jobbet. Har bara lyssnat igenom första cd´n men tycker den verkar bra. Längtar redan efter att få köra hem igen och sätta mig att lyssna. Har läst två böcker av samme författare tidigare. Michael Connelly heter han. De böcker jag läste var "Poeten" och sen uppföljaren "Fällan". Jisses så bra de var! Den bok jag "läser" nu är nog en av hans senaste. "Räven" heter den.

(Tänk att man kan läsa med öronen nuförtiden. Vilken utveckling! Snart kan man nog se med röven också, precis som uttrycket säger... Ursäkta språket.)


Vidare så skulle jag vilja läsa den nya boken av Marian Keys. (Har läst alla hennes tidigare böcker och gillar dem allihop, utom de där "sängkantenböckerna"".) Undrar hur det vore att lyssna på den som ljudbok?
Läste också i tidningen om boken Hypnotisören. Någon ny(?) författare som i Stieg Larson-anda erövrat sveriges bästsäljarlistor...Lät spännande. Liksom Katerina Janouchs bok Bedragen. Tre helt olika genrer men jag tror nog alla skulle tilltala min smak. Får se om det kan bli någon bättring på "hinna-med-att-läsa-"fronten.Ordkunskap

Jag läser en del böcker och det sägs ju vara bra att göra det. Att man lär sig ord... Jovisst, men det innebär väl att man bör slå upp de ord man inte begriper så man lär sig innebörden utav dem. Det gör jag aldrig. Men jag ska nog börja med det. Idag är det ju så enkelt egentligen. Några knapptryck på datorn och sen vet man innebörden av ordet. Jag tänker dela med mig utav min nyvunna kunskap genom att idag dela med mig av betydelsen till uttrycket "Platonisk kärlek" som jag läste på Jeannas blogg...

Platonsk kärlek (eller platonisk kärlek) är enligt den antike filosofen Platon den högsta formen av kärlek. Denna kärlek befinner sig på ett rent idémässigt plan. Sann kärlek för Platon är den själsliga kärleken. I fulländad form skulle denna kärlek utvecklas från att vara kärlek till en individ till att bli insikt eller kunskap. Kärleken var för Platon lika med själens längtan efter idévärlden, denna längtan existerar i och med att själen är fången i den materiella kroppen som är en del av fenomenvärlden.

Dagens förståelse av begreppet omfattar en kärlek utan sexuella inslag och kan liknas vid en mycket djuplodad vänskap.

Det stämmer dock inte med begreppets ursprungliga mening att den platoniska kärleken inte tillåter sexuella relationer eller känslor. Tvärtom kunde en sexuell attraktion vara ett komplement till den platoniska relationen, den var bara inte en del av den eller nödvändig för att relationen ska vidhållas. Pausanias talar om att det finns två Eros, den himmelska och den allmänna. Det är den himmelska som är den goda kärleken, den själsliga, medan den allmänna är den kroppsliga som i sin rena form är av ondo.

Under antiken var platonsk kärlek alltså visserligen i teorin frikopplad från kroppsliga begär men hade i praktiken ofta en homosexuell biton då den företrädesvis var riktad mot en skön yngling. Det var den själsliga kärleken som ansågs ligga till grund för den så kallade gossekärleken liksom kärlek mellan två vuxna män som på så vis ansågs vara vida överlägsen kärleken mellan man och kvinna. Tanken utgår från resonemang i Platons dialog "Symposion".

Idag används dock uttrycket platonisk kärlek endast för att beskriva en icke erotisk form av kärlek. Det sammankopplas alltså numer med djup vänskap mellan människor oavsett kön, och inte med manlig homosexualitet.


Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Platonsk_kÃrlek"


I bilen

Restiden till jobbet är ca: 30 minuter. (Restiden hem är densamma, naturligtvis.) Då hinner man lyssna en del på radion, om man nu vill det. Eller kan man njuta av tystnaden. När jag kör bil är det dock sällan som tystanden tilltalar mig. Jag tycker det är roligt att lyssna på folk OM de är ROLIGA eller har nåt vettigt att säga. Nyheter är också bra att kunna stoppa in i hjärnan under bilfärden. Men...morgonradion är ofta väldigt enformig i musikutbudet. I alla fall de kanaler jag föredrar vilket är reklamkanalerna. Bästa kanalen är enligt mig (ur musiksynpunkt) Gold som sänds från Växjö, men det är inte helt lätt att få den kanalen med sig hela vägen mellan Kyrkhult och Karlshamn. Knastrig mottagning är ingen höjdare så då blir det till att välja annan kanal.


Men... Om man hört samma låt flera dagar i rad på samma sträcka så tröttnar man faktiskt...(Och det är ju ofta samma låtar som spelas på de där kanalerna...) Så! Nu har jag rotat fram en massa gamla cd-skivor där hemma. Länge sen jag lyssnade på dem.

Det blev GES (Glenmark Eriksson & Strömstedt) igår morse. Hemfärden avnjöts ihop med Big Money (Kommer ni håg Pontus & Amerikanarna? Vasa hette väl en av dem- han är med i Big Money. Och den andra halvan är en av bröderna Rongedal. Och så är det producerat av Tretow. Riktig Cissimusik!). Idag har jag sjungit ihop med Michael Learns to Rock, och de får nog följa med mig hem i kväll också. Jag spelar lite högre än vad jag gör med Lukas i bilen och det är lite grand en frihetskänsla att få sitta där och sjunga utan att behöva tänka på hans små öron. Sen är det ju då frågan om texten blir rätt, men det är väl inte så noga?


"Livet är kort", sa fotografen.

Ännu en fruntimmerslunch väntar. Ska inhandla lite mat till hushållet. Passar på när man är "iväg". Visst ska man främja landsbygden, men priserna skiljer sig så mycket från hemmabutikerna till stans affärer så man får se mer till sin egen plånbok än till bygdens affärsmän. Sorry.

Jag är en kortmänniska. (165 cm är ju inte så mycket... :-) )  Handlar sällan med kontanta medel, föredrar kort. Till följd av detta har jag kasserat den klassiska plånboken och istället skaffat mig ett etui där jag har mina kort. Den enda nackdelen med detta är de gånger man behöver några futtiga ynka kronor till t.ex. parkeringsautomaten. Då har man inga mynt! Och har man mynt så är det bara de där retfulla 50-öringarna som man inte kan använda till nåt vettigt. Så nu sitter jag här och funderar vilken butik jag ska handla i... Utanför stan där de har gratis parkering eller på ICA i stan...Fast just det... de tar visst kort i parkeringsautomaten på torget... Men inte på baksidan av flaggenhuset där det brukar vara lättare att hitta parkering... Vilket dilemma! :-)


Behöver linsvätska också... Stan är nog bäst... Då kan jag kika på blommorna på torget också! (Hinner jag det?)


Intima detaljer

Vissa kanske tycker det är för intima detaljer att berätta men sluta läs nu då...

Jag har en särskild tvål som heter Tvål intim. Köpt på apotek. Ska vara skonsam och bra för rengöring av de just intima delarna. (Ja... prata nu inte om vad man ska och inte ska- det är inte det saken handlar om...)
Jag berättade ju igår om att jag är väldigt morgontrött... Idag var inget undantag. Så där står jag i duschen och tvättar mig i ansiktet och när det är klart kom jag på...fel tvål. Intimtvål i fejset. Så ser jag konstig ut så vet ni varför. :-)

En annan tid

Jag har just fått en bokning på gods att hämta på Landstinget Blekinge.

För någon dag sen pratade en arbetskollega till mig om Stena Line. Det handlade om någon utsikt där man såg deras färjor när de lämnade Karlskrona.


Båda dessa händelser frambringade samma känsla i mig. Mitt sinne går tillbaka till min (vår) tid på BB. Vi hade ett rum där vi såg färjorna som kom och lämnade Karlskorna. Och jag ser bilden framför mig som jag såg från fönstret... En soluppgång en kall novembermorgon när frosten slagit till. Solen färgade himlen helt röd och orange och det var väldigt vackert. Och där var man med sin lilla nyfödda bebis och det kändes som om världen utanför var helt främmande eftersom man levde i sin egen lilla värld där inne. Omvärldsbevakningen var låg.

Känslan är positiv... kan nog mest beskrivas som en blandning av lycka, trygghet och lugn.


Det känns som en helt annan tid. Så länge sen. Eller?


Morgontrötta gener

Jag är ingen morgonmänniska.  Och jag vet i tusan om jag är kvällsmänniska... Och jag kan säga att jag har inga problem med att gå och lägga mig mitt på dagen och sova en stund.

(Kanske jag är sengångare? De sover ju många timmar varje dygn...)

Nu när jag jobbar och äter frukost om mornarna gör jag det ensam. Det är sååå skönt! (Min klocka ringer kl. 06 varje morgon och då är jag inte särskilt go att tas med.) Att äta frukost ensam har jag gjort de senaste åren och eftersom Jamie är hemma med Lukas nu sover de när jag stiger upp. Är skönt att Lukas sover om mornarna. Hade varit jobbigt om han vaknat vid 5,6,7 varje morgon. Han brukar vakna allt mellan 8 till halv 10. Ganska humant. Sen är han vaken prick två timmar och sen somnar han en stund igen.

Ända sen han föddes har jag ogillat att behöva väcka honom när han sover. Likaså är han ofta lite nyvaken när han just vaknat och inte särskilt social. Märks tydligt om man är ute och åker bil och han somnar. Sen när man kommer fram vaknar han till och då kan hända att folk börjar prata och joxa med honom men han brukar vara ganska avvaktande till att börja med, innan han vaknat ordentligt. Precis som mor sin alltså. :-)


Jag har börjat fundera på hur det blir den dagen vi båda börjar jobba igen och Lukas ska vara på dagis. Ska jag jobba som vanligt- 8-17? Det blir långa dagar för den lille. Jamie jobbar 7-16 och det innebär ju att Lukas i så fall hamnar på dagis tidigt på morgonen och inte kommer därifrån förrän ganska så sent på eftermiddagen. (Även om jag lämnar och Jamie hämtar.) Jag vill inte att det ska vara så... Dels tycker jag synd om pojken om han ska behöva väckas tidigt bara för att vi ska iväg. Och så tycker jag det blir för många timmar på dagis helt enkelt. Dagis i all ära- de är säkert jätteduktiga och kan sina saker där. Men jag vill fostra mina barn själv och det känns nog som att det blir dagis som gör det om han ska vara där alla de timmarna. Vi får väl se hur man löser det...


Jaaaaaaaaaa!!!!!

Jag har fått ett bud på lägenheten som jag tänker ta och ni kan inte ana hur gott det känns!!!!!!! Fy tusan vad gott!
Det lönar sig att vänta ibland... Puh!

Facebook & Twitter

Jag har fått inbjudan till Facebook. Men...jag har hela tiden sagt att jag inte ska gå med. Så läste jag i tidningen idag att det finns någon avdelning inom facebook för Kyrkhultare- gamla som nya. Man kanske skulle gå med ändå för att få lite kontakt med sin nya hembygd?
Likaså funderade jag på Twitter. Fick en inbjudan även dit, och tror jag gjorde en registrering, men begrep nog aldrig hur det funkade så jag har inte ens försökt att Twittra...
Vore kanske kul att komma igång och testa... Har någon erfarenhet av det ena eller andra och kan säga vad ni tycker?

Vaxpropp?

Jag tycker om den där låten med Milow. "Ayo technology". Men när jag lyssnar på en låt så hör jag mest ett par tre rader och sen trallar jag mest med. Så jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på vad den egentligen handlar om. Därför trodde jag hela tiden att han sjöng:
"I´m tired of using technologi
When you sit down and talk to me"...
Tänkte att det handlar väl om att man umgås för mycket med dator och telefon... :-) :-)  Ha-ha... Så fel jag hade!!!!
Kollade upp texten idag... Så här ska det vara:
"Aayooh
I'm tired of using technology,
Why don't you sit down on top of me
Aayooh
I'm tired of using technology
I need you right in front of me"

Hoppsan, så fel det kan bli... Man hör det man vill höra, eller hur är det?

Fruntimmerslunch & Svininfluensa

Det har gått några dagar sen jag skrev sist. Och en del saker har hänt. Det är härligt att skriva blogg. Som jag nämnt tidigare så gör jag det i första hand för min egen skull, som ett dagboksskrivande. Är så kul att gå tillbaka sen och komma ihåg vad man gjort. Man glömmer så lätt. Och vardagen är ju faktiskt riktigt kul att komma ihåg om några år när saker och ting säkert inte är som idag.

Jag har jobbat den gågna veckan och det har varit jättekul! Det har visserligen inte varit jättemycket att göra men eftersom jag är lite segare i systemen än vanligt så gör det inte så mycket. Fast visst kan det bli lite drygt ibland. Hoppas det kommer igång efter semestrarna så det blir lite mer fart då. Men då ska ju inte jag jobba mer...jag ska bara vara inne nu i tre veckor, sen återgår jag till min föräldraledighet.
Man känner verkligen att man inte hinner med någonting om kvällarna när man kommer hem. Då är jag så trött (trots att det inte är så mycket att göra) att efter kvällsmaten vill jag bara ta det lungt. Innan har jag alltid haft massor av energi om kvällarna så det känns lite konstigt. Men jag känner också att förra måndagens äventyr i Sölvesborg har suttit i kroppen hela veckan. Sena kvällar och tidiga mornar är ingen bra kombination för lilla mig.

I fredags hade jag en fruntimmerslunch. Det innebär att man ska försöka hinna med att göra en hel dags ärenden på en timma samtidigt som man ska hinna äta också...
I fredags innebar denna lunch besök hos Ågatans tyghandel för att kolla om de hade öppet (till att börja med) och därefter för att undersöka deras gardintyger. Såg ett tyg med lastbilar i deras skyltfönster häromdagen, och ett annat med traktorer... Lille Lukas ska ju ha nya gardiner i sitt gula rum (när det nu blivit målat och klart- kanske ska köpa färg innan vi köper gardiner?) och det vore kul med nåt pojkigt...
Väl inne i tygaffären fick jag beslutsångest. Hittade så mycket fint att jag kände att jag måste smälta allt innan jag bestämmer mig för nåt. Kollade även efter tyg till vardagsrummet och till matsalen. Vet inte vilken modell på gardin jag ska ha heller men nu tror jag mig ha bestämt mig... Iallafall för hur jag vill ha det i matrummet. (Jo, jag skriver "jag" för det känns som att det är jag som bestämmer det mesta i detta fallet. Fast naturligtvis frågar jag Jamie innan jag verkställer mina ideér.)
Jag hittade ett tyg som är ganska gammaldags. Påminner om möbeltyg egentligen...kanske t.o.m. var det? Randigt med vävt mönster. Lite ljusblått, beige/guld och vitt.. Kan passa bra till den gulaktiga medaljongtapeten och kornischerna vid fönstret i matsalen. Tror jag satsar på raka längder. Inte som panellängder, utan längder som man hänger med fingerkrok.
Hittade ett liknande tyg till vardagsrummet, fast med lite brunt och svart i. Men jag tror jag ska vänta med att kolla om det passar tills vi fått hem den nya tapeten.
Lukas rum blir det svåra... HIttade ett annat tyg som jag bara föll för... Tyckte om mönstret och färgerna... Skulle kunna funka i hans rum, men det var ingen pojk-gardin, utan bara en gardin som vilken annan... Det blir svårt! Kan inte bestämma mig för hur dan modell han ska ha. Fönstret är inte så stort och det vetter mot norr så gardinen ska helst inte stjäla för mycket ljus.

Åter till fruntimmerslunchen. Det stundade även barndop i helgen och eftersom jag alltid är ute i sista stund när det gäller gåvor så var inte dennna gången ett undantag. Skulle ner till leksaksaffären och fixa ett presentkort. Det gick snabbt. Men sen var det ju mat också... Fick bli en runda inom hemköp där jag köpte ett par rågbullar och en youghurt. Och sen ut till jobbet igen.

På lördagen skulle vi få besök av Jamies moster och Sven. De kom på förmiddagen och hade bullar och tillbehör med sig. Lukas fick en pall med hans namn på och årtalet 2009. Mariana tyckte att den skulle bli fin i hans rum till att ställa leksaker på. Och så fick han en lastbil med tippflak också. Den har han kört omkring med på golvet. (Trots att han kanske är lite för liten ännu.)

Efter deras besök gjorde Jamie ett nytt röjningsarbete i källaren. Nu var det en gammal dusch som skulle rivas. Dumma jag gjorde precis samma misstag som förra veckan och glömde ta foto före och efter. Får springa ner och plåta idag istället så kanske ni kan se sen hur det blivit när ALLT är borta. Hela källaren blir helt annorlunda, på ett positivt sätt. Vi får väl se vad vi kan göra med utrymmet sen. Mitt enda önskemål än så länge är att vi målar väggarna vita. Då ser man spindlarna lättare. (Örk.)

Vi fick mer besök på eftermiddagen. (Jo, vi hade bestämt att det skulle vara så.) Titti och hennes blivande man Peter. Kul att få träffa dem båda. De hade också en leksak med sig till Lukas, en sån där mojäng som spelar och blinkar. Men man kan slå ifrån ljudet också... :-)  Lukas fattade kanske inte riktigt hur man skulle göra, men han fick bra ljud i den ändå och han bankade och slog på den så den blinkade och spelade en massa.

Vi kunde t.o.m. sitta ute och grilla lite korv och från början blåste det lite men sen blev det en riktigt härlig kväll!

Natten däremot var ingen höjdare...
Vaknade vid midnatt och mådde skit! De nästföljande timmarna tillbringade jag på toa. Mindre kul. Började fundera på om en av mina sista stunder var komna och undrade vad symptomen för svininfluensa är.
Somnade vid halv tre och mådde bättre på morgonen men var inte helt i form så barndop blev det inget.

På söndagseftermiddagen blev det en promenad i vår nya hembygd. Vi har hittat ett elljusspår (minsann!!!) och den rundan gick vi. Och till min stora glädje såg jag att det var blåbärsris längs med en stor del av sträckan och det fanns blåbär också! Dessvärre hade jag ingen möjlighet att plocka nåt då...vi får se om de finns kvar tills nästa gång jag kan ta en runda dit. Hoppas det! Blåbär är sååå gott på paj!
Vi fick några blommor av "moster" Mariana. Visst blev de fina i zinkkannan och  den lilla spannen?
(Tog bilden med min mobil därav bildkvalite´n.)


Mord i skogen?


Idag på min resa genom Blekinges nordvästra skogar råkade jag utföra ett litet mord. Jag blev helt förskräckt när en liten ekorre sprang upp på vägen. Jag hade ingen som helst möjlighet att skona det lilla djurets liv. :-( Ingen mer ekorre i granen. Han håller låg profil fortsättningsvis. Kan hända han sitter i däckmönstret, har inte kollat. Stackarn.


Barnvagn

Jag vill bara att ni ska veta att denna bilden INTE är arrangerad. Han har krupit upp och lagt sig där för egen maskin. Är han go eller?


Duktiga pojken!

När jag kom hem från jobbet igår visade Jamie mig en hel serie bilder på Lukas äventyr han hittat på under dagen. Här är en omgång..."Här är nåt jag nog kan klättra på...""Hmmm...där är pappa. Han kollar...""Jag provar så här....(Pappa kollar fortfarande)"
"Åh, det var lite klurigt detta. Ska det va så här?"
"Sådär ja.""Står du fortfarande där och glor pappa?
""Tjena! Här står jag och hänger!"

Sugen!!!

Det vore så gott att smaka lite på sån deg som man gör smulpaj utav! MUMS! Socker, SMÖR och vetemjöl. Lite extra socker, för det knastrar så gott! ;-) 
Jag börjar nog bli hungrig så här på eftermiddagen.


Nainmattor

Det där med mattor... Jag nämnde väl häromdagen att jag skulle vilja ha en fin matta i sovrummet? Det är ju inte det enda rummet jag vill ha snygga mattor i. Även under matsalsbordet vill jag ha en, och vid soffan i vardagsrummet nere. Visserligen har vi ett otroligt snyggt golv (även om de hundra åren har givit ett visst slitage) men det känns lite mer ombonat med en matta och golvytan är ändå så stor så det kommer ändå att synas. Det är även så att en matta suger upp lite av ljudet av tomrum som ännu inte är bortplockat från rummen där hemma. Möbler finns så det räcker, men det saknas textilier helt enkelt.

Jag mätte soffgruppen igår och funderade på hur stor mattan behöver vara. Det beror ju på hur mycket av soffan som ska stå PÅ mattan. Vissa har ju matta så den bara ligger under bordet men så vill jag inte ha det. Då kasar bara allting omkring. Nej...det får bli en matta så att i alla fall samtliga främre soffben står på mattan. Jamie tyckte att även de bakre benen på stora soffan ska stå på den... Mattan behöver alltså vara minst tre meter lång och gärna tvåochenhalv meter bred. Lite konstiga proportioner men man kan ju kanske kompromissa lite. Har hittat flera snygga Nain-mattor som har ganska vettiga mått.
De här mattorna har jag hittat på Blocket. Vitt spridda över halva Sverige. Och den största med de "bästa" måtten är naturligtvis avsevärt mycket dyrare än de andra; den ligger på 17500!!! Den billigaste kostar 3500:- (har jag för mig.)
Jag tycker den med den röda spegeln (tror jag det kallas)i mitten är väldigt fin. Trots att det är rött i den. Kanske den skulle varit fin i sovrummet? :-) Fast den passar inte så bra till gardinerna...
(Ni kan klicka på de mindre bilderna om ni vill se dem i ett störra format.)

Jag hade aldrig sett såna här mattor förrän vi var på auktion i Ronneby för ett par år sedan. Det var en firma som hette Riksauktioner som åkte omkring och de hade väldigt mycket mattor. Bl.a. såna här Nainmattor. Jag gillar dem för de är inte så vanliga som de persiska mattor man brukar se som ofta går i röda toner. (Fast jag kan gilla dem också om de inte är för blarriga och oroliga i mönstret. )Nainmattorna går oftast i blå och beige toner och det tilltalar mig. Tror det hade varit snyggt till vår bruna amerika-inspirerade soffa. Och nog även till matbordet.


Paff Daddy?

Igår... (Hur många av mina inlägg börjar inte med detta ordet? Eller rättare sagt, gör det.) (Fattar ni vad jag skriver när jag formulerar mig så konstigt?) (Kanske jag ska börja om från början igen?)


IGÅR när jag kom hem öste regnet ner. Jag valde därför för en gångs skull att gå in via det som nog är menat som en vardagsingång där hemma. Men jag/ vi använder den aldrig. Men igår gjorde jag det i alla fall eftersom den är närmast garaget.

Klockan var ganska mycket när jag kom hem så därför var det bara till att gå och lägga sig med en gång. (Så gott som i alla fall...)


I morse stod jag och fixade mitt fejs på den toalett som ligger precis bredvid ytterdörren till den entre´ jag gick in genom igår. Så plötsligt lät det som om någon försökte ta sig in genom ytterdörren! Jag tittade ut i hallen och då öppnas dörren!!!! Öh!? Gissa om jag blev paff! (Piff, puff och paff, idag använder jag tydligen alla kombinationer av dessa bokstäver. Vilka vokaler har jag kvar?) Hjärtat slog definitivt några extra slag.


Mitt sunda förnuft sa mig att det var vinden som fått tag i dörren och att den därför öppnade sig. Kanske jag inte dragit igen den riktigt ordentligt igår så den inte gått riktigt i lås? (Det är ett sånt där "flärplås", som jag kallar det, på den dörren. Ett sånt som gör att man kan låsa sig ute om man är lite lagom dum eller tankspridd...)(Som jag är ibland alltså.) Men vilken tur i så fall att dörren inte öppnats under natten! Eller det kanske den gjort? Eller, tänkte jag, spökar det i huset. Hmmm... Jag är ju inte motståndare till det vidskepliga utan tror definitivt att man kan få besök från andra sidan. (Är det Vilshult då om man bor i Kyrkhult?) Och nyss läste jag på Jeannas blogg om vad som hänt henne och då börjar jag undra igen, trots att jag i morse nog valde att tro att det var vinden som spelat mig ett spratt...

(Ni har en länk till Jeannas blogg här på sidan om ni vill läsa vad som hände henne...)


Piff eller puff?

Jag känner att det behöver piffas lite där hemma. Den personliga prägeln finns inte ännu i våra rum vilket gör att de flesta rum känns opersonliga, anser jag. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt riktigt, för det är nog första gången jag kännt att jag behöver piffa och dessutom har plats/utrymme/möjlighet att göra det. I Stenhagen fanns det så mycket grejer överallt så där var det mer puff än piff. Men trots all röra så fanns ändå det personliga känslan.


Jag var hos en kvinna igår som bodde i en lägenhet i Sölvesborg, i ett gammalt hus. Det var som hämtat ur en inredningstidning att komma in hos henne. Jättemysigt! Mycket blommor, ljuskandelabrar, ljusstakar och lyktor och snygga tavlor och kuddar där de skulle vara... Men jag kan erkänna att jag hade nog inte klarat av att ha det så hemma hos oss. Jag ser för mycket pryttlar som dammsamlande objekt vilka gör städning till ett mycket större projekt än vad jag vill att det ska vara.

Men ändå ska ni veta att de 230 m2 vi har att städa idag är mycket mer lättstädade än de 68 vi hade tidigare!


Igår bestämde jag med Titti att hon och Peter (tror jag) ska komma upp och besöka vårt lilla hus på söndag. Det ska bli jättekul att få träffa dem och höra hur det går med bröllopsplaner och allt. Men jag sa till henne att jag inte vill att hon tar med sig något. Jag menar... Ofta när folk besöker en när man flyttat så har de med sig en liten inflyttningspresent. MEN JAG VILL INTE HA NÅT!!! Är jag oförskämd som förutsätter att folk tar med sig gåvor när de ska komma hit, tycker ni? Eller är jag otacksam som säger att jag inte vill ha nåt?
För... det är så här: Vi har hur mycket pryttlar som helst i form av vaser, ljuslyktor och skålar av alla de slag. Vi har inte plats till allt och har inte ens plockat upp allt från lådorna! Och sen är det så att nu vill jag inreda själv och välja de saker jag vill ha i mitt (vårt) hus. Jag vill inte att någon annan ska gå i en butik och tycka att den saken skulle passa hos oss och köpa den till oss. Köp ett presentkort istället om ni tvunget vill ha nåt med er. Eller en blomma. (UTAN KRUKA!) Eller nåt kul till Lukas. Eller stanna hemma! (He-he...nä det sista var ett skämt! Kom gärna och hälsa på, det är kul med besök!)


Jag har utvecklats till en otroligt otacksam person verkar det som...


Roligt på jobbet?

Idag har vi fått en bokning att hämta en "KULVENTIL" på en firma.
"Jätteroligt" säger jag.
:-)

Skitbutik?

Häromdagen var jag och handlade i en av stadens större butiker. Innan jag gick in i butiken besökte jag deras kundtoalett. En ganska fräsch inrättning som de dessutom inte krävde varken femkrona eller enkronor för att besöka. Men jag ställer mig ofta frågan om vi svenskar inte tvättar händerna efter våra toabesök? Det är väldigt ofta man råkar ut för att det inte finns något tvål på allmänna toaletter. De behållare som ska innehålla flytande tvål är ofta tomma.  Så var det även på toaletterna vid denna stora matbutik. Är inte det lite äckligt?

(Ni kanske tänker att de hade väl inte fyllt på just när det tagit slut i behållaren...Men det konstiga är att jag bara några dagar före besökte samma toalett och då var det också tomt... Dum jag är som inte lär mig...)

Låt oss säga att man har varit på toaletten och sen ska handla t.ex. frukt och grönsaker. Om man inte kan tvätta händerna efter toabesöket  grisar man automatiskt ner överallt där man är med sina händer och det är väl ändå inte fräscht? Man kanske inte ska gå på butikernas toaletter före handling, utan hålla sig tills efteråt. Då kan man ju dessutom köpa eget tvål och ta med sig in på toa.

Numera har jag ofta Lukas skötväska med mig där jag är och den har jag laddat med alco-gel. Man borde nog ha några såna flaskor liggande lite överallt så man kan tvätta sig lite då och då när man är på resande fot. Att jag har det i Lukas väska är ju för att man aldrig riktigt vet om man behövar stanna någonstans och byta på honom och då kan det ju vara ganska trevligt att kunna ”tvätta” av sig lite efteråt.

På våra resor i USA har jag besökt åtskilliga toaletter. De flesta är väldigt rena och det finns alltid (oftast)  tvål i behållarna. De har dessutom ofta skyltar där det står att ”Anställda måste tvätta händerna efter toalettbesök.”. (Jag tar visserligen en sån sak för givet men det ska man kanske inte göra...?) Naturligtvis har jag stött på toaletter där också som inte varit så fräscha men överlag vill jag säga att de är bra på toaletter där. Och man behöver inte betala för att gå dit!


18:03 i Sölvesborg

Jag har just bytt kläder på en parkeringsplats tillhörande en matbutik inne i centrala Sölvesborg. Hittade en avsides hörna där inga andra stod. Kanske någon har iaktagit mig och undrat vad tusan man håller på med. Ibland är det tur att man inte är kändis för då hade paparatzifotograferna jublat nu. Visst är det kul att göra människor glada, men sååå glada ska vi inte vara!

Jag ska iväg på en liten extra grej i kväll... Känner egentligen inte alls för det just idag eftersom det är min ”första arbetsdag” och jag är ganska trött i skallen, trots att det verkligen inte varit en jobbig dag. Men man är ovan. I synnerhet vid att stiga upp klockan sex!

Vi får väl hoppas att detta jag ska iväg på inte tar alltför lång tid. Men jag räknar ändå med att jag nog inte är hemma förrän vid tiotiden. Och då har nog min minsta plutt somnat så idag har jag inte fått träffa honom någonting.  Får gosa extra mycket med honom i morgon kväll...


Klockan på vägen

Nu ska jag jobba i tre veckor. Jamie ska vara hemma och ta hand om Lukas. Tror det blir bra, för oss alla. Jamie ser vad det innebär att vara hemma och jag kommer ut i det ”vanliga” livet lite grand.

Emellanåt känner jag mig lite isolerad när jag är hemma med Lukas. Ni kan tycka att det är upp till mig själv att se till att jag inte känner så...och jovisst. Men det kanske handlar om prioriteringar.  Jag pysslar hellre omkring där hemma med det praktiska än sätter mig och införskaffar omvärldsinformation när Lukas väl sover. Visst, en del läser man ju, men jag tycker faktiskt att jag blivit mer ”off” när det gäller nyheter sen Lukas föddes.

Men frågan är hur mycket kontakt man har med omvärlden när man sitter på ett kontor hela dagen. Ingen radio är på så nyheter hör man inte. Och internetsurf är ju (egentligen) inte tillåtet.  Så det blir den stunden man sitter i bilen på resan hit och hem igen. Och då är det nyheter på finska!!!   Ha-ha...nej, det är nog inte då...Men det vore väl typiskt?

Men det är ganska kul det där med pendlande. Idag har jag kört sträckan på ”riktigt” för första gången, vilket innebär att jag kört sträckan och sett att

”Jag kör hemifrån kl. 07:20.”

”Nu passerar jag Svängsta och nu är klockan 07:40.”

”Nu är jag framme på jobbet och nu är klockan 07:48.”

...sådär typ. Fattar ni?

När jag bodde i Jämshög och pendlade hade jag full koll på vad klockan var (eller skulle vara) när jag passerade Kylinge och när jag kom till Pukavik och sen vid Mörrum.Då visste jag också att om klockan var mer så låg jag risigt till. Jag visste att om jag satte mig i bilen när klockan var t.ex. 07:36 så skulle jag hinna precis till jobbet i tid...

Nu har jag en ny sträcka och nya tider att mata in. Men jag fungerar så. Är det någon mer som är likadan?

 


SkåprensningDet fanns en orsak till att jag valde att ha alla plastburkar i ett av de nedre skåpen. Och det var just detta... Om det hade varit matporslinet som haft sin plats i detta skåpet hade vi inte haft så många hela talrikar kvar nu...

Musbajs till salu!

Igår lördag hade vi en stor projektdag här på Hasselbacken. Jag hade bett mamma komma upp för att vara barnvkat. Från början var tanken att vi skulle klippa häcken, men som ni vet (kanske) så gjordes ju det i veckan som gick. Men här finns ju fler saker att göra.

Jamie började med att krypa ner i krypgrunden som finns under en del av huset. Där fanns saker som inte skulle vara där och vi hade fått starka rekomendationer om att plocka bort detta. Byggnadsmaterial i form av brädor t.ex. Inte så bra att ha det där...
Så mitt uppdrag blev att stå utanför det lilla kryp-in-hålet och ta hand om skräpet. Tack och lov att jag inte behöv e krypa!!! Jag tror inte mitt psyke hade pallat det.
Nu är krypgrunden iallafall rensad och fint i ordning. Där fanns, förutom brädorna, en gammal lampa (Shit! Glömde gnugga på den för att kolla om det fanns någon ande i den som hade tre önskningar till mig!!!), en krossad glasflaska, tidningspapper (Inte helt ovanligt i gamla hus...)- daterat den 3 Maj 1911 och det mest märkliga av allt- vass! Ja, ni vet sånt som är vid sjökanten. Antagligen är det ditlagt som någon typ av isolering i samband med huset byggdes...

Det var iallafall så himla skönt att ha fixart i ordning där nere...
Sen tog vi en fika ihop med barnvakten. Tyckte vi kunde unna oss en liten bit vetefläta och jag kan inte säga hur gott det var! Just fläta med lagom mycket kladd i tillhör nåt av det godaste fikabrödet jag vet...och även om det inte var så mycket kladd i denna var det ändå gott. :-)

Sen stod jag påp mig och tyckte vi skulle fortsätta i källaren. Anticimexnissen som gjorde besiktingen på huset mätte upp ganska höga fukthalter i den bastu som var byggd där nere och påpekade också att den var felbyggd för att ligga i en källare och rekomenderade dä för att den borde rivas. Så- detta blev nästa projekt...

Fy attan! Det var bra att vi rev den.
Vedt inte när den senast användes, men jag tror inte de förra ägarna gjort det. Men den hade haft andra hyresgäster i väggarna. Möss... Det var FULLT av musbajs inne i väggarna och isoleringen hade de festat på rätt rejält. Twi. Hade man kunnat sälja musbajs som gödsle hade vi nog kunnat göra oss en mindre förmögenhet här igår.
Men nu är väggarna borta och av bastun återstår endast en lampa och den vägg som termostaten till aggregatet satt på. Vi räknade med att det var strröm där som vi nog behövde ha lite hjäp med att plocka bort... Men sen visade det sig att sladden inte var inkopplad, men det såg vi inte förrän vi städat av det där nere...
Hursomhelst! Det känns underbart att ha fått ut bastun och även matkällaren som låg bredvid. Inte så konstigt heller att det var höga värden i bastun eftersom hela golvet var alldeles fuktigt. De hade inte haft någon golvbrunn dit vattnet kunde rinna och dessutom hade de använt bastun till att torka tvätt i. Inte helt ovanligt.

Jag är lite arg på mig själv för att jag inte tog några bilder på eländet före och efter rivningen och även under tiden... Men nu är det ju förbi. Nästa projekt vi ska genomföra ska fotodokumenteras. Blir så mycket roligare att berätta om det då.

Att fixa med...del två.

Jag tycker inte att vi har nåt mysigt sovrum... Det är så stelt och sterilt på nåt vis.
Alldeles för vitt. Golvet är ljust och det är en kall ton. Väggarna är ljusa, förutom fondväggen bakom sängen. Det är många dörrar i rummet... De stör mig egentligen inte så mycket för de leder till väldigt bra rum :-) men däremot gillar jag inte garderobsdörrarna. Låg och funderade på hur man skulle kunna göra det hela mysigare... Framtidsplanen är Nytt Golv och Nya Tapeter. (Menar ni att jag såg många snygga sovrumstapeter när vi var i Ryd häromdagen???). Sen vill jag slå igen garderoben och sätta dit de lösa garderober vi har som är i samma serie som sängen. Det utrymme som finns som är garderob idag kan istället utnyttjas från mitt s.k. syrum som ligger bakom...


Nåja...detta ligger ganska långt fram i planeringen. Mycket annat behöver fixas innan dess. Mer akuta saker... Man skulle ju kunna lägga en snygg matta på golvet också. Det hade nog lyft rummet en del. En s.k. Nain-matta vore skitsnyggt till kakelugnen, byrån och sängen... De mattorna går i blå toner... Hade varit skitsnyggt.

"Keep on dreaming girl", säger jag bara...


På tal om buske

Skrev "Rhodendendronbuske" i mitt föregående (nedanstående) inlägg och fick följansde kommentar från Jamie när kommenterade:
"Stavas det så?"
"Vad?"
"Rhodendendronbuske."
"Det är inte lätt att stava till. Det är som necessär, det är inte heller lätt att stava till. Det lär jag mig aldrig" svarade Jamie.

Men, vad säger ni? Fick jag till det rätt?
Att fixa med...

Jag berättade ju att Jamie varit ute häromdagen och krattat vid "grinden". Så här såg det ut när han var klar.
Den östra grinden sett från trappen upp mot huset.

Tyvärr har de lagt asvaltskanten så nära grinden att den kommit för högt upp så nu går grinden bara att öppna inåt.
Grinden sett från gatan.

Tanken är att vi ska göra iordning här så det finns trappsteg hela vägen upp. De gamla trappstegen har försvunnit någonstans. Tror faktiskt bara att det varit stenar som legat som trappsteg på den nedre delen. Har däremot hittat två granitstolpar som jag funderar på om man kan använda. Rhodendendronbusken (Himla massa bokstäver...ska alla vara med? Ja, frågar man socialdemokraterna så ska de ju det.) längst upp ska bort, eller ansas väldigt mycket...
Naturligtvis ska grinden målas också... Och räcket behöver också fixas. Det är nog det klurigaste av allt.
"Vi må pröve" som dansken sa...


Vågad

Det är torsdag idag. Ingen sovmorgon, Lukas vaknade redan lite över sex och då är det bara att gilla (?) läget och ta sig upp. Solen skiner och det kan bli en fin dag. Hoppas det blir lagom eftersom vi ska åka till Karlshamn och strosa en stund.
Hoppas ni inte är alltför många som kommer ihåg mitt inlägg "Beach 2009" som jag skrev i april.... Eller, nu påminner jag er om det eftersom jag idag har vägt mig... Vi håller ju på med vår GI-kost. Jag tycker själv att jag känner mig smalare. SKÖNT! Ni vet de där byxorna som jag letade en hel evighet innan jag hittade nåt som passade...? De är ganska så stora nu. Sitter inte alls så tight som de gjorde när jag köpte dem. Med andra ord måste det ju ha gått på rätt håll. Sen har jag syndat vid några tillfällen det tänker jag inte förneka. Det kan ha blivit lite potatis när det varit kalas. Häromdagen drack jag vin när vi grillade!!! Ett glas, knappt. Men, den största synden av alla- GODIS- tycker jag att jag hållit mig bra borta ifrån.

Förra veckan visade vågen på under 70 kg- det var väldigt länge sen sist kan jag berätta. 68,4 tror jag det var... Så, idag hade jag ju en liten förhoppning om att det kanske skulle vara runtikring samma vikt. Är medveten om att det har nog varit lite slarv den gågna veckan... Men.... :-(   :-(  :-(    Nu är jag uppe ÖVER 70 igen. PISS! Det känns ju inte så! Kom ni inte här och snacka om muskler och vikt, det där har jag koll på...det finns inga extra muskler i min kropp jämfört med förra veckan. Fanken! Och jag som "sparat" mig de senaste dagarna för att kunna äta en smålandsrulle och (faktiskt) en langos idag på festivalen... Vad gör jag nu?

Jag gör det ändå! Iallafall om jag känner för det!

(Undrar om jag kommer i min orangea klänning...? Vore fin att ha idag...Ska prova.)
Grayton Beach i Florida, 2007.
Vilket ställe! Vi var nästan ensamma på hela stranden. Ändå var det jättefint väder och varmt och gott i vattnet. Men de, amerikaneserna, tyckte nog det var kallt...)

Ansa häcken

:-)

Ännu en dag är borta. Men vi är kvar! :-)

Vad har vi haft för oss de senaste dagarna? Tiden bara rinner iväg...
I måndags var vi och kollade på tapeter i RYD. Ja jisses. Ska ni tapetsera om och ni inte vill ha nåt som alla andra har så tycker jag helt klart ni ska åka dit. Till Lasses i Ryd. De berättade att de har över 600 tapetkataloger... Inte konstigt att vi var där i nog 1,5 timme. Det var t.o.m. så Lukas somnade på deras soffa de hade i rummet där de hade alla tapetkartor.
Vi åkte iallafall hem med några olika alternativ och nu tror jag vi bestämt oss. Det blir en amerikansk tapet... Och jag lovar- det är inte just för att den är amerikansk, utan bara för att vi gillade den mest. Den föreställer en skog, kan man nog säga... Och vi gillar färgerna i den- passar till möblerna här och tapeten i matrummet bredvid. Den är visserligen ganska mörk, men det kommer nog bli sååå snyggt tror jag.

Igår hade vi skrivit ihop en lång lista på saker vi skulle komma ihåg att ta med oss både hit och dit och handla och allt möjligt... Vi ägnade stor del av dagen åt att köra ärenden alltså. Var i Gungvala, i Karlshamn och i Jämshög. Blev mycket fixat och donat och det var kanske skönt att komma härifrån också för en dag. Kvällen avslutades med besök av Jeanna och Monica och lite grillning. Trevligt.

Idag har vi pysslat och donat här hemma. Jag har hängt upp gardinerna i sovrummet och tvättat ett antal tvättar... Skönt med egen tvättmaskin!!!!!! Sen var jag i tomtens verkstad igen och fick en skottkärra för det hade vi kommit på att vi behövde. Stannade till på Maxi i Olofström också och handlade bl.a. sopborstar... Jamie har varit duktig och lukat bort en massa ogräs längs med uppfarten och nu är det uppsopat och bortforslat med skottkärran.
(Någon som kan förklara varför det heter Skottkärra? Man skottar ju inte med den...)
Sen har han använt sin "nya" häcksax också och ansat häcken med... Den längs med Hasselvägen... Det blev fint! Nu ska vi bara se till och tvätta av grindarna också för de är gröna med alger och mossa... Lite synd att de inte är bättre skötta, men det ska vi nog få fason på...

Nu väntar sängen och i morgon ska vi minsann besöka Östersjöfestivalen om vädret tillåter...

Godaste champinjonen...

...är väl ändå den som man tar från stekjärnet när man står och steker dem? Varma, smått gyllenfärgade och med viss smörsmak. Gud så gott!!!

Matlagningsmusik

Olika humör, olika musik. Olika tillfällen, olika musik. Så tycker jag det är... Jag står just nu och lagar mat och då finns det nästan ingen bättre musik än Per Myrbergs "Sommarnatt"-cd. Han sjunger Taube, och man blir så himla glad och det känns kul att laga mat!

Sommarvärme

Sommaren verkar ha kommit av sig helt och hållet. Så... nu har vi premiärtänt i kakelugnarna här! Tänk att det skulle ske mitt i sommaren!

Mammahjärna ur funktion

Berättade jag om torsdagens miss då jag helt glömde bort att vi skulle träffa de andra mammorna och barnen?

Nej, jag ser nu att jag inte berättat om särskilt mycket av den gågna veckan. Jag har bara beklagat mig över mitt tråkiga bloggande...

Inte för att jag tror någon undrar, men jag kan berätta att vi var på auktionen i Farabol. En liten stund. Vi hittade inget av intresse och körde hem ganska snart igen. Vi känner att det finns mycket saker vi INTE behöver. Glas, skålar, möbler, karaffer...allt det där har vi i överflöd. Vad vi är ute efter är snygga mattor. STORA mattor. Och kanske lite snygga krukor att ha i trädgården. Och en bra bokhylla till kontoret. Men det fanns inte i Farabol och det var nog inte helt oväntat.

Jag har skapat en önskelista på saker som behöver införskaffas allteftersom... Den där listan har än så länge bara vuxit. Ska bli skönt att beta av den...

Jo, Lukas och jag skulle egentligen åkt till Asarum i torsdags. Vi var nerbjudna till en av mammorna och hennes Tim. Jag såg fram emot den där träffen och berättade ändå för Lukas om det på onsdagskvällen innan vi gick och la oss. Men på torsdagen när vi vaknade var allt som bortblåst. Dagen gick till att plocka och städa. Jamie var iväg en runda på ärenden när jag hux flux kommer på ”Shit! Vi skulle ju vara hos Johanna och Tim nu!!!”. Då var klockan 13:40. Och jag var inte umgänges-skick...   (Nytt,bra uttryck. ) Jamie hade min mobil där jag hade Johannas nummer så jag kunde inte höra av mig till henne heller för att be om ursäkt.

Jo, senare gjorde jag det. Så pinsamt! Hon svarade senare på kvällen att det blir så ibland. ”Mammahjärnan” fungerar inte alltid, skrev hon. Och fy tusan vad bra det stämmer!

Sen på kvällen hade vi lite grillning och filmvisning av förra årets amerikafilm. Vad kul det var att se!

 

Vi satt inne och åt, för vädret var inge vidare. Kul att ha invigt vårt nya matmöblemang! Och även den nya soffgruppen fungerade bra att sitta i.

 

Det var nästan så min mammahjärna var urkopplad även på fredagen. Eller inkopplad, beroende på hur man ser det.

På torsdagskvällen bestämde vi oss för att vi skulle ta en tur till Jämshög på fredagen. Inhandla lite diverse saker på byggfirman där... Men, Jamie tog lite sovmorgon och jag tog hand om Lukas den morgonen. Och så satt jag här och funderade när jag åt frukost och konstaterade ”Jag måste ju till jobbet idag!!!”. Jag hade sagt att jag skulle komma ner denna veckan och nu var det fredag och jag hade inte varit där! Dessutom var det sista dagen innan Svensson gick på semester och jag kände att jag ville stämma av det sista med honom innan han gick.

Det var kul att få jobba lite. Det mesta sitter i hjärnan där det ska men man är lite seg i vissa lägen och funderar på hur det var man skulle göra. Och sen hittar man inte riktigt i systemen, vissa program är borta och de gamla lösenorden funkar inte. Så, det är bra att vara inne och öva lite innan det blir skarpt läge vecka 30!

Ha-ha...när jag sitter där på jobbet kommer nästa aha-upplevelse. Vi är ju bortbjudna på 20-årsfest på kvällen!!! Jisses, det hade jag också glömt! Ringde hem för att påminna Jamie om detsamma för något sade mig att inte han heller skulle ha det i minnet... (Fick leta upp vårt nya telefonnummer på internet för det hade också försvunnit i min nya hjärna..! Vi ska få tillbaka det gamla numret sen och därför har jag inte totalmemorerat det nya...)

Det var ett kul kalas! Moa och hennes kille Simon hade fixat lite lekar och jag tyckte det var roliga lekar. I synnerhet den ena. Vi var tre lag som tävlade mot varandra. De hade spänt upp en lina med tvättklämmor på, cirka 60 cm från marken. Man skulle då springa fram till linan, lägga sig på rygg och ta sig upp mot linan och fånga en klämma i munnen och sen springa tillbaka till laget för att låta en ny tävlare springa fram till linan. Alla tre lagen sliogs om samma klämmor så ibland kunde det bli trångt där framme. Och de där sista klämmorna var lite lagom salivgeggiga. J Jisses vad jag skrattade! Och det blev en riktigt fight om den sista klämman minsann.

Moa och Simon som var lekledare på bilden till vänster,

Lukas och Jamie på bilden i mitten och

Ola och Elisabeth på bilden till vänster. 

Dumma jag missade att få en bild på födelsedagsbarnet...

Lukas blev helt fascinerad av Johanna och Samuels hund Millis. (Eller vad var det hon hette?)

Priset för oss som hamnade på andra plats i tävligen var att få välja ur en påse med godis! Det var gott att synda med ett Kexchocklad minsann!

 

Igår var vi riktigt lata här på Hasselbacken. Jag sov dåligt på natten. Vaknade av Lukas 04:17 och efter det somnade jag inte om. Så när han vaknade igen vid halv sju gick jag upp. Däremot tog jag en tupplur sen när han sov på förmiddagen och ännu en på eftermiddagen!!! Skönt! Så, igår laddade vi batterierna för att kunna vara lite piggare och duktigare idag. Nu har jag slarvat riktigt ordentligt genom att sitta här och blogga men jag VILLE det!!!


Flashback

I morse när jag satt här och åt frukost spelades en låt på radion med Thompson Twins. Är det någon som minns dem? De har väl kanske bara haft en hit, och det var den som spelades. Fråga mig inte vad den heter. Inte nu. Samtidigt som låten spelades på radion susade mitt minne tillbaka en massa år, till den tiden då man bytte idol-bilder med varandra i skolan. Det var små fick-bilder, stora posters, helsidor ur OKEJ- och Fridatidningar och klistermärken...

Från början hade jag bara en enda idol och det var Carola. Carola var bäst! Och jag kunde inte fatta att alla andra förkastade henne och tyckte hon var dålig. När hon kom ut med Runawayskivan försökte jag ändå få med mig fler kamrater i Carola-idolskaran genom att förklara att den hade faktiskt fått bra kritik från någon (hade jag läst i en tidning) som i vanliga fall inte gillade Carola men denna skivan tyckte han ändå var bra.

Nej, det hjälpte inte... Ingen mer än jag gillade Carola. Det som var bra var att jag var den enda som ville ha idolbilderna på henne. Och jag FICK dem, utan att behöva ge något i utbyte.

Men, så en dag, kom jag på att det ju fanns andra artister också. Och då ville ju även jag ha lite andra bilder än endast Carola. Problemet var ju att jag inte hade några andra bilder än Carola...som ingen ville ha...och hade därmed inget att byta med! Men, jag hade en bild...En tidingssida med just Thompson Twins. Och de hade ju en låt som var jättebra, men det verkade bara vara jag i hela världen som tyckte det. Så, där satt jag med alla mina bilder på Carola och en enda på Thompson Twins och ingen ville byta.

 


Tråkmåns?

Jag känner mig så tråkig... Jag bara skriver om vad vi gör och allt här hemomkring. Men... Jag ser min blogg mycket som en dagbok och därför får ni stå ut med det. Mitt liv är på detta viset. Ganska oexotiskt, men jag är nog inte särskilt exotiskt heller... :-) 
Denna dagen har bara försvunnit med allt annat ljus bort i fjärran bland stjärnornas glans. (Så vackert!!!)
Vi fick en härlig sovmorgon. Lukas är vår väckarklocka och den ringde inte förrän halv tio idag!!! Annat lär det bli i morgon, tror jag. För idag somnade han nyss och sitt sista mål mat åt han vid kvart i åtta ungefär. Igår åt han gröt mycket senare och jag tror det var lite därför han sov så länge. Vi får väl se...

Vi började dagen med en tur till lägenheten. Nu är det verkligen tomt där. Det som återstår är två lampor som jag lämnade omattifall det skulle vara skumt vid visningstillfället. Och en hatthylla som jag nog kommer att byta ut mot en gammal. Naturligtvis kommer köparen att få reda på det. Konstigt, tycker jag, att en hatthylla måste finnas. Men så är det. Man klarar sig inte utan hatthylla- bara så ni vet. Hur många av er bär hatt? :-)

Sen gick färden vidare till tomtens verkstad där vi fick en massa bra saker. Trädgårdsredskap, brandsläckare och verktyg. Och så har vi skrivit mer på önskelistan, såsom spett och verktygstavlor... Där fanns även en ljuslykta som farfar eller farfars far gjort... Kan vi hitta lämligt ställe att hänga den på vore den kul att förvärva.

Det blev ett stopp i Jämshög också där mamma bjöd på god grekisk sallad. Farmor var också på besök och det var härligt att få träffa henne.

Sen blev klockan mycket innan vi var hemma och maten avnjutits...och så var denna dagen slut. Sånt är livet.
Man får minsann lära sig utnyttja kvällarna också om det ska vara på detta viset. Eller att stiga upp tidigare. Men! NÄR SOV VI TILL HALV TIO SENAST??? Just det.

I morgon är det auktion i Farabol. Kanske det blir en tur dit, fast vi behöver då sannerligen ingenting. Vore bara kul att komma iväg och kolla läget. Vi får se... Jag lär berätta om så blir fallet.

Nu ska jag krypa under täcket med en katalog och kolla på textiler. Se om jag får några goda ideér till gardiner till det här stället...

I sängen

Tro det eller ej, men jag sitter i sängen med datorn i knät och skriver. Inte särskilt likt mig men i väntan på att Jamie ska komma och lägga sig tänkte jag roa mig med bloggen en strund. Ja, vissa av er tycker säkert det finns roligare saker att göra i sängen men...nu blev det så här. :-)

Idag har vi fått ytterligare en del fixat. Lite småfix. Jag är äntligen klar med alla mina kläder... Har ju fått sortera bort en hel del eftersom det inte finns så mycket garderobsplats här som i Stenhagen. Och så har ju kroppen förändrats en del på sista tiden så egentligen borde nog fler plagg hamnat i "kasserat och passerat-lådan" men nu HOPPAS jag faktiskt att vissa av de där kläderna ska kunna passa igen. T.ex. en del klänningar och ett par rosa jeans...

Vi har flyttat på ett par lampor från matsal till vardagsrum och vice verca. Lite svårt att få dem att hänga bra, lämpligt placerade. Hur tusan hittar man takbjälkar att fästa lampkrokar i? Någon som vet??? Vi har  en tung lampa som behöver fästas ordentligt, som nu hänger lite "fel".

Veckan som kommer är full av planer. Det är träff med mammorna från föräldragruppen en dag, vi ska till Stenhagen och hämta de sista pinalerna i morgon plus att vi ska besöka pappas lilla lager där det finns allt möjligt bra att ha... Det är kalas på fredag... Och lägenheten ska visas någon kväll... Var det i morgon eller på tisdag...??? Hmmm... Jodå så det finns vissa planer och fler lär det bli... Och jag skulle behöva ner till jobbet nån dag också.

Nu ska vi sova...

Hasselbacken i bilder

För er som inte sett vårt nya hus- här kommer några bilder...Hasselbacken sett från infarten.
...Från några olika vinklar utifrån...Ena hörnet av trädgården erbjuder en underbar rabatt som skyddar helt från insyn från grannarna.
På framsidan av huset finns en trapp som vi ska rusta upp så den kommer fram lite mer...
Kök med synliga takbjälkar,köksö med en snygg lampa och en kvarlämnad gammal liten kvarn.Vardagsrum och matsal.Både den smala kökstrappen (smit-trapp som jag fick lära mig av arkitetbrodern att det heter) och den breda trappen från inre hallen leder upp till ett allrum på ovanvåningen.


Ovanvåningen innehåller också fyra sovrum och ett rum som vi tänker ha som kontor och ett badrum.Kvällspromenad

Det blev alltså en promenad igår kväll för att kolla in Bygglovstrailern. Var skönt som tusan ute trots att klockan var närmare halv tio.
Vi gick ner till Södersjön och kollade läget också. Vad fint där är! Jamie kände på vattnet och han sa det var varmt.En härlig kvällsbild från Södersjön.Gossarna...


Storfrämmat i byn...

När Jamie kom hem från jobbet igår fick jag reda på att det var kändinsar i byn.
Det var gänget från Bygglov som höll på att spela in i ett av husen här i Kyrkhult.
När vi flyttade hit sa morbror Ola att detta var Kyrkhults häftigaste hus. Jag vet inte, jag tycker nog Bygglov-huset är ganska coolt faktiskt. Ska bli kul att se avsnittet i höst- antar att det kommer att sändas då.Tog en bild på trailern på lite avstånd, liksom huset... :-) Visst är det häftigt?!?!

Vi gick faktsikt fram till huset, trots att det ligger på en återvändsgata... Och där satt hela Bygglovsgänget på trappen och höll på med nån tagning. Ha! Jodå, han är faktiskt lika snygg i verkligehyten som på tv den där...Mattis, eller vad han nu heter. :-)

Flytten i bilder...Här kommer några bilder från flyttdagen...

Här har vi hela glada flyttgänget. Vi åt lunch i vårt nya matrum här på Hasselbacken. Lasagne och sallad som Karin fixat. Kanongott! Underbart också att kunna använda det här stora bordet som vardagsbord!Simon & Totte på vår fina trapp...
Vardagsrummet sett från hallen (överst) och köket (här ovan) i samband med flytten...

Resning

Nu har det hänt! Lille Lukas har rest sig på egen hand!!!!
Jag satt och åt på golvet och hade lagt barnstolen ner för att  använda bordet där till min talrik. Då kommer gossen och kämpar sig upp, alldeles själv. Så stolt man blir! Men så mycket svårare barnpassningen blev med en enda gång!

Leverans

De ringde från möbelaffären igår och undrade om de kan leverera soffan, soffbordet och vitrinskåpet på fredag. Som i morgon alltså. Visst...
Så i morgon kväll kan vi fira att Jamie börjar sin semester med att avsluta kvällen i vår nya soffgrupp och kanske se nåt litet program på TV... Eller bara slappa. Hoppas jag.

PAX-Ännu ett garderobsäventyr

Jag håller fortfarande på att packa upp kartonger. Det går ganska bra, jag är verkligen inne på sluttampen nu. Visst, en hel del finns fortfarande kvar ute i Ekebo, men det är inte de där nödvändiga sakerna. Men, kanske ett än större projekt eftersom det blir mer sortering av de sakerna där ute. Nu börjar det iallafall kännas ganska bra här inne. Köket är dock fortfarande rörigt eftersom det hela tiden blir någon slags "sambandscentral", som mamma lämplig nog döpte det till igår. (Hon var uppe på kyrkogården för att kolla till det och kom inom en runda för att se hur jag, vi, hade det. Men hon hittar fortfarande toaletten här i huset utan att fråga var den är...)

På ovanvåningen är det lite mer krigszon. Där ligger mycket av våra kläder i resväskor och kartonger och jag har fortfarande inte hittat våra handdukar och badlakan! Begriper inte var de är...

I en av hallarna (eller vad man ska kalla det) här fanns det några extra garderober som vi övertog från den förra ägaren. Jag hade lagt märke till att det inte finns så mycket garderober så jag tyckte vi kunde betala någon krona för dem om de ville sälja dem. (De ingick inte i husköpet alltså.) Även om jag kände att de kanske inte skulle stå där de stod så var de ändå rejäla och värda det priset de ville ha.
Jag har försökt komma på bra placeringar till de där garderoberna och gått omkring med tumstock och mätt och funderat en del. Jag hade väl så gått som bestämt att en av dem kunde stå i det som är Lukas rum. Och igår skulle garderoben flyttas...
Men...då hux flux kom jag på att den ju skulle passa vid en av väggarna på "kontoret". Mätte, och det skulle funka och Jamie sa inte emot.
Nedmonteringen började. (Eftersom den var för stor för att flytta monterad...) Det gick snabbt innan svordommarna kom och humöret började tryta... Lillemannen hade sitt typiska kvällshumör så lättade nog inte upp stämningen. Nåja, garderoben var slutligen i mindre bitar och bars upp till ovanvåningen.

Vid detta laget var det dags för Lukas att äta så jag satte mig med honom medan Jamie började med monteringen. Och sen kom de där underbara kommentarerna som av någon konstig anledning följer med IKEA-produkter.
"Det här stämmer inte"
"Den måste ha varit felbyggd tidigare"
"Att någon kan ha blivit förmögen på att sälja sån här skit fattar jag inte!"
"Aldrig mer Ikea!!!"
"Jag eldar snart upp skiten!"

Känns det igen!?
Efter mycket om och men stod garderoben där iallafall. Men missnöjet var stort.
"Nej, den passar inte där."
"Var ska vi nu ha bokhyllorna med alla pärmar?"
"Det här rummet kommer inte bli bra."
" Var ska vapenskölden hänga nu? Och vitrinskåpet med alla skyttepriserna- var ska det stå?"

De där sakerna som vi tidiagre hade planerat ha i det där rummet hade fallit bort ur mitt huvud i jakten på den optimala garderobsplaceringen... Vet inte riktigt hur det blir till slut. Men om den ska flyttas igen slutar det nog med en brasa på gräsmattan eller nåt... Eller måste det vara en väldigt bra humör-dag...


En banan

Har ni hört den där "driven" som är på Rix FM där de ringer upp en Preem Bensinstation någonstans i Sverige, och så får den personen som står vid kassan sina varor sina varor betalda av Preem? En ganska kul grej tycker jag.
Nu ringde de en station någonstans och frågade om de hade någon vid kassan. Jodå, det hade de ju. De räckte över luren till honom och pratade lite och ställde frågan om han hade handlat  nåt. Jodå, det hade han; en banan.
"Grattis, då batalar Preem den bananen!" sa killen på Rix FM.  Ha-ha... Tror inte personen ifråga hade hört talas om den här grejen så han trodde nog att någon skämtade. Jag menar- en banan!!!??? Ha-ha-ha!!! Snopet!

Ooooaaahhh!!!!

SPINDEL!!!!!
JAG TYCKER INTE OM DOM!!!!
I synnerhet inte de som är storlek större vilket innebär... Äh, jag vet inte.

Denna hade hamnat i flyttlådan bland badlakanen. Urk... Men den är död nu. Den trodde den var smart och kröp ut ur kartongen, men jag såg den och...oups...den fick en stor flyttlåda i huvudet och nu har jag torkat upp den från golvet med en bit papper och spolat ner den i toastolen. Nu är jag, som vanligt, bara rädd att den ska återuppstå och bita mig i rumpan när jag sitter på toastolen och gör mina behov... (Spolade jag?) (Ja, alltså om jag spolade ner spindeln alltså...måste kolla!)

RSS 2.0