Lorrie Morgan

:-)

Det blev en shoppingtur till Växjö igår.

:-)

Jamie har länge varit sugen på att införskaffa sig en ny TV. Han har varit helpilsk på en LED-TV sen första gången han såg en. Snacka om kärlek vid första ögonkastet. Och igår gjorde han slag i saken och skaffade en. Plus ett ljudsystem som gjorde mig glad. Delad glädje är dubbel glädje.

Men, min stora glädje var nog ändå mina egna inköp av fyra (!) par skor! Tyckte gott jag kunde unna mig det eftersom stora delar av min skogarderob numera är för liten. Det kunde blivit två par skor till men denna gången stannade jag vid dessa ögonstenar.Jag har införskaffat mig en nyårsklänning som jag tänkt ha i morgon kväll. Tanken var att dessa skorna skulle vara perfekta till den, men när jag kom hem såg jag ju naturligtvis att klänningen var mer blå och skorna mer gröna. Kanske det går ändå fast...jag kommer nog inte ha skor på mig här inne ändå så det kanske inte gör nåt. Men man känner sig mer uppklädd när man har skor på sig.Dessa var bara så bedårande! Var tvungen att ha! ;-)Jag har en annan nyårsfin klänning som dessa passar perfekt till. Tidigare hade jag ett par sandaler med hög klack som såg ut som om den vore av glas som var kanonsnygga till den klänningen men de passar alltså inte längre... Det sägs att man inte ska ha skor som hugger av benet som remmarna på dessa gör... men jag kan väl prova dem till klänningen och se hur det ser ut?!?! Annars får jag ha dem till svarta finbyxor...Bra jobbeskor. :-)

Idag ska jag ge en förklaring till överskriften.
Det finns en countrylåt som heter nåt i stil med "Out of your shoes". Hanldar om en flicka som lånar ut sin finaste klänning till en väninna och lyckas (med hjälp av klänningen?) förföra en man... Och hon som lånade ut klänningen önskade att hon vore i den andra kvinnans skor... Så fungerar min rubriksättning. :-) Klänningar och skor. Lovely!

Pippi Långstrump, bland annatDen här bilden har jag snott från kusin Jennas blogg.
När jag satt och kollade på Stjärnorna på slottet häromdagen slogs jag av att hon faktiskt liknar den här kvinnan som ung...Håller ni inte med?Total

...recall... Filmen som förföljer mig genom årtionden. Det är inte klokt. Nu är den på TV. IGEN. Jag lyckas alltid hamna mitt i filmen-  vet inte om jag någonsin sett den helt från början. Och egentligen är det ingen "Cissi-film" överhuvudtaget, ändå vet jag inte hur många gånger jag fastnat vid dumburken och sett den till slutet från det att jag börjat kolla.
Varje gång jag ser Arnold i en film tänker jag på två saker:
  • Min gamla klasskompis Patrick... :-)
  • Och så faktum att Arnold numera är politiker. Det känns så himla konstigt!

Pysdagar

Nu är det kväll igen. Man undrar vad man gjort idag och jag kan erkänna- inte ett dugg!
Annandagen gick i samma anda, däremot var jag iväg en runda i söndags (igår då va?) och var lite social. Jamie och Lukas var kvar här hemma men jag åkte till Elisabeth och åt nygräddade runda munkar. En tradition tydligen, som jag missat tidigare. Dumt gjort men nu när jag smakat kakan vill jag nog ha mer. Nästa år då... :-)

Man blir ju alldeles förvirrad av dagarna när det är på detta viset. Visserligen är jag ju hemma alla veckans dagar men för tillfället är Jamie också hemma och det är väl där förvirringen träder in. Annars kan jag ju använda honom som referens mot veckans dagar men nu är det alltså kört. :-)

Vi har lite planer för resten av veckan men vi får väl se hur det blir med allt. Nyår ska förberedas lite smått. Vi ska fira här hemma vilket jag ser fram emot. Ska inhandla lite mat men mycket mer fix och trix än så ska det väl inte behövas?


Julafton i bilder

Klicka på bilden om ni vill se den i större format.

Aj, aj

I förra veckan hände det.
Lukas brände sig på luckorna till kakelugnen. :-(  Aj, aj...
Han lyckades ta sig förbi grinden framför den ena kakelugnen och sen var det ett faktum. Han brände sig på ena långfingret. Tack och lov- det kunde ju varit mycket värre. Vi spolade fingret under kallt rinnande vatten i 15 minuter. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och fick rådet att vi skulle sitta med honom så han kunde ha handen i en skål med kallt vatten. Det borde han tycka var skönt. Jodå...
Efter ett tag kom han på att han kunde plaska med handen precis som han gör i badet. Sen insåg han att det där vattnet är ju samma sorts vatten som man kan dricka...
LjusstöpningLJUSSTÖPNING

Gossarna sover.

Jag har kokat mig en kopp te som står på soffbordet och väntar på mig. Plockat till mig några godisbitar från kylen och så ligger boken jag fått i julklapp och ropar på mig. Så... Istället för ett blogginlägg om julen blir det lite egentid i soffan. Man får passa på.
Hoppas ni haft en bra jul trots att jag missat att önska alla en god sådan. I vilket fall önskar jag er god fortsättning!

To be

Jag har faktiskt haft en del roliga tanka under den gågna veckan. Saker som jag tänkt att det hade varit kul att skriva ner. Men, det är nog mest jag själv som hade kunnat tycka det var kul.
Härom morgonen när jag insåg att jag nog fått ögoninflammation kom en tanke upp i mitt huvud:
"Att vara, eller inte vara, det är frågan."
Vara, definitivt, med en ögoninflammation i antågande. Men hellre inte.

Sen gled mina tankar vidare på detta verb: Att vara. Man är. Svenska är inget lätt språk. Tänk om man böjer det fel. Antingen varar man, eller ära(r) man och det är ju fel vilket som.
Ingen fattar vad jag menar men när jag låg där och tänkte fick jag till det ganska bra. Tänk om jag hade haft en printer kopplat till mitt huvud. Eller nej...kanske inte. :-)


Uppdatering

HEJ!
Sådär ja, nu är vi snart framme vid julafton igen. Och som vanligt känns det som att jag vill fixa en himla massa saker som ännu inte blivit gjort.
Veckan som gått har jag varit väldigt mycket sjuksyster-mamma. Som jag berättade senast så var Lukas sjuk. På onsdagen hade febern släppt lite men då upptäckte vi när vi bytte på honom på morgonen att det rann en vätska ur örat på honom. :-(  Jag ringde till distriktssköterskan och fick en tid hos läkaren senare på dagen.
Det visade sig att Lukas hade en spräckt trumhinna. OCH ögoninflammation. Inte undra på att han varit ledsen.  Det måste ju ha gjort ont!
Eftersom jag skulle ta min svin-spruta på eftermiddagen bad jag mamma och pappa komma hit och passa Lukas en stund så jag kunde ta sprutan, svimma lite om det nu skulle bli så, och åka till apoteket, utan att sjuklingen skulle behöva följa med. Jag kände mig faktiskt inte helt i form själv. Hade lite ont i halsen. Och jag vet hur min kropp fungerar. Ont i halsen i en-två dagar, sen kommer feber, huvudvärk samtidigt som halsen känns bättre. Sen rinner näsan i tre dagar. Sen är man ganska okej, bortsett från hostan som brukar hänga med en hel månad. Så brukar det vara...
However! När man skulle ta den där berömda sprutan fick man fylla i ett papper om man var allergisk mot nåt o.s.v. Och där fanns även en fråga om man var frisk...eller hur de nu formulerat det. :-)  Och jag uppgav att jag hade ont i halsen. Och därför fick jag gå från läkarstationen utan att ha svimmat. Det blev inget stick i armen den dagen. Var nog lika bra. För på kvällen mådde jag skit. Utan att ha fått sprutan med stort "S".
Suck, suck, suck... Jag ville inte bli sjuk.

Lukas blev bättre och bättre ju närmare helgen vi kom. Min egen hälsa har gått upp och ner. Kände mig inte sjuk men ej heller frisk.
När lördagen kom fanns det en inplanerad tysklandsresa för min och Jamies del. Ett tag  hade jag verkligen ingen som helst lust att åka iväg men när lördagsmorgonen kom satt vi på bussen... Dårskap. För "lite" sprit och öl.
Det blev faktiskt en rolig resa. Vissa av de andra resenärena på bussen gav oss några goa skratt och så gillar jag alltid att studera folk.
Resan hem tog lite längre tid än beräknat på grund av snöovädret men vi kom hem iallafall om än en timme senare än beräknat.

På söndagen skulle vi åka till Hallabro och fira lite jul med Jamies farmor och farfar men jag skickade iväg Jamie och Lukas på egen hand. Kände mig inte tillräckligt frisk för att sitta och vara trevlig hos ett par som är så gamla som de är. Är inte så kul att komma med förkylningsbaciller till dem som julklapp.  Jag var hemma och pysslade och fixade lite istället. Och läste! Ska rekomendera er en bok: "Snömannen" av Jo Nesbo. Så Himla BRA!!!! Vet i tusan om den inte var snäppet bättre än Hypnotisören faktiskt. En deckare lite i stil med "Poeten" & "Räven" av Michael Conelly.  MYCKET BRA!
Hur som helst var det ganska skönt att vara hemma helt och hållet på egen hand en liten stund. Är inte ofta det händer.

Och sen igår då... Pysslade omkring här hemma...började ta fram våra tomtar och lite annat plock. Känner att det är okej att göra det nu. Men istället för att lyckas skapa julstämning blev det mest kaos överallt. Men jag tycker ändå att det rättade till sig fram mot kvällen. Och det var också då jag insåg att Lukasponken gett mig en julklapp i förskott. Ögoninflammation. Jomen visst, tack för det. Så idag har det varit ett nytt besök på läkarstationen och apoteket... Jamie har lekt doktor och droppat ögonsalva i mina ögon. Han verkar njuta av att göra det. Plåga mig lite. Nej, jag gillar det inte!
Men den bövla förkylningen (eller vad det nu är jag har i kroppen) vill inte riktigt bryta ut. Antagligen ligger jag med en himla massa feber på julafton bara för att jag tycker det är en av årets bästa dagar. Men, i år ligger jag hellre på julafton än på juldagen för då ska vi ju ha julträff här hos oss och det ser jag fram emot jättemycket!
(Det var ju också ett sätt att formulera sig på...Jag kan väl ligga vilken dag som helst egentligen...)

I morgon har jag ännu en dag med ett fulspäckat schema. Ska bli himla spännnade att se hur mycket jag hinner med. I kväll har jag förberett deg till klenätter minsann. Har aldrig gjort det tidigare så vi får se hur det går. Dessutom har jag gjort julgodiset "Rocky Road". Har velat testa det i flera år men nu har det äntligen blivit av. Ska bli spännande att smaka!

Hoppas jag inte tappat alltför många läsare (Även om ni inte är nåt större antal) nu när det var så länge sen jag skrev sist. Det har helt enkelt inte funnits tid över. Eller ork. Och ibland räcker inte händerna till heller. Ska försöka att inte låta det upprepas men just nu lovar jag inget. Känner att det är mycket nu... Men fasen så många intressant saker man skulle kunna skriva om ifall det funnits tid just när man tänker tanken. Sen försvinner det, som en fis i rymden... Märkligt.

:-(

Min lille prins är sjuk... :-(
Han är ledsen, ledsen och ledsen och är inte alls den där glada lilla killen man är van vid. Han har sovit dåligt om nätterna och därmed även resten av familjen. Och igår på dagen satt han mest i antingen mitt eller Jamies knä och halvslumrade. Att få i honom mat är ett superstort projekt. Ingenting är kul eller gott.
Idag hade han 39 graders feber på morgonen. Stackarn. Hoppas han blir frisk snart.

Julpyssel

I år känner jag för första gången på många, många år att jag har tid och möjlighet och kanske även plats att julpyssla. Förra året infann sig aldrig den känslan. Känns som att det enda jag gjorde då var att se till att det fanns mat till Lukas. Om jag inte matade honom så pumpade jag brösten så det skulle finnas mat till nästa gång, eller höll jag på att diska de där bröstpumpsmaskindelarna. Denna diskning. Den höll verkligen på att ta knäcken på mig. Då hade vi ju inte diskmaskin så all diskning skedde för hand och jag minns att mina händer verkligen tog stryk av det där.
Puh, det tillhör verkligen det förflutna... Det var verkligen jobbigt, men så här i efterhand är jag glad att jag inte gav upp. Men, det var iallafall det som till en viss del tog bort tjusningen med julpyssel förra året. Minns att vi tog fram adventsljusstakarna i vardagsrummet men det var också allt. Och det kändes ändå som att det var så mycket andra saker överallt och trångt och dant så julsaker hade bara gjort lägenheten än mer uppställd. Känns mycket bättre i år när det finns  230 m2 att julpynta. :-)

Jag är ändå ganska sparsam med mitt pynt. Stjärnor och stakar tycker jag om, men det där småplocket orkar jag inte riktigt med. Det kan så lätt bli att det känns oroligt och stökigt tycker jag. Iallafall i mitt (vårt) hem. Jag kan däremot tycka det är mysigt när man kommer hem till andra som har det jättepyntat, men skulle inte orka med att ha det så själv.

Hursomhelt.
I år känner jag att jag skulle vilja pyssla lite mer än jag har gjort hittils.
Jag vill göra godis. :-)
Har letat upp en del recept som jag sparat på mig genom åren just för att jag trott att jag skulle hinna med att göra godis tidigare.
Jag skulle vilja göra några blomstergrupper. Eller grupp och grupp... Plantera några hyacinter i krukor som jag köpte i somras just för ändamålet. Och så vill jag göra någon lite större julgrupp också. Tycker det är trevligt och så älskar jag doften av hyacinter!
Sen skulle jag vilja piffa liiiite mer också. Sådär lagom. Inte för mycket, utan lagom. Men det känns ändå som att jag inte har nån fallenhet för det!!!

Vi får väl se hur det blir. Lite i taget. Jul lär det bli i vilket fall.

Snusk

Igår hörde jag på radion att det ska arrangeras en erotikmässa i Karlskrona i februari.
I dagens tidning uttalar sig vissa politiker om detta. Men de använder ordet "porr" istället.
Alltså, jag tycker inte att erotik och porr är samma sak. Men det är det kanske?

Symöte

Igår hade vi symöte här på Hasselbacken. Det såg ut så här:

 

Vi började med lite glögg och pepparkakor. Sen hade mamma fixat paj och sallad (det var hennes symöte egentligen) och åtminstone tyckte jag att det var en lyckad och mysig kväll!

Det ska bli ljusstöpning i Ryedal på lördag och här förbereds det hela.

Barnen busade friskt.
Lukas verkade tycka det var jättekul med deras lek för han var med och skrattade glatt hela tiden.


 

Tänkt

Det är lätt att falla
Men desto svårare att landa

SkarpsinneNågonstans har någon en skruv lös...

Fasen också! (Byxlös igen.)

Det blev en konstig dag idag.
Här hemma i köket finns en tavla där jag brukar skriva min att-göra-lista. Idag skulle vi på Glöggkväll till Johanna och därför tänkte jag uträtta några ärenden i stan innan vi åkte till Johanna.
PÅ Listan stod:
  • Nordea (inte ofta man har ärenden till en bank men så var det...)
  • Jobbet (Skulle diskutera mina blivande arbetstider med Per Inge)
  • Jysk (Behöver några gardinpinaler, naturligtvis, och de hade 30% på sånt denna veckan.)
  • Johanna-present- Ylvas (Ville ha en liten present med mig/oss tills ikväll och hade sett en lämplig present i Olofström. Skulle jag köra den omvägen för att hitta en present? Nej, jag bestämde mig för att kolla efter present i stan istället...)
  • Charlie (Lämnade in mina stövlar till skomakaren för ett tag sen och de ska vara klara för avhämtning nu)
Vad händer?
Jamie ringer och ber mig ta med en sak han glömt för att han ska kunna fixa till sig direkt efter jobbet och inte behöva köra hem och sen ner till stan igen. Vi bestämmer att vi ska träffas på jobbet.
Jag lastar bilen med Lukas och ska lyfta in barnvagnen med ett ergonomiskt korrekt lyft då ett välbekant ljud låter från mina nedre regioner... Det har hänt så många gånger nu så jag vet precis vad det var som hände.
Byxorna sprack!!!!! :-(

Mina "nya" jeans som faktiskt inte är sååååå him la gamla att de ska låta på det viset ännu. :-( igen.
Suck. In och hämta ett par nya jeans, fyllde bilen med skräp till återvinningsstaionen...

Ringde Jamie och beklagade mig och undrade om han ville köpa/betala mig ett par jeans. Jodå, det skulle han göra.  :-)

Kom till jobbet. Lukas sov. Pratade med chefen, tiden gick och Jamie fick sina saker.
In till stan. PRIO ett: Present till Johanna. Besökte tre olika butiker i racerfart och hittade sen vad jag sökte. Likadana muggar som jag fick i söndags. Fin-fina, tycker jag... Och så blev det en påse jul-te till det.
Dessutom hittade vi julgardiner till köket. Med roliga tomtar på.

Snabbt som attan in på Vero Moda där jag hittade och provade ett par jeans för alldeles för länge sedan som både passade kropp och smak. (Tror jag på tomten också eller?????) De fanns ju inte kvar... Och inga andra som skulle kunna passa heller... :-(
En snabb bit mat på Marinas kebab och därefter bort till Johanna på glöggkväll. Supertrevligt och naturligtvis gott med glögg, pepparkakor, lussekatter och kolor.

Hem vid halv åtta. Körde inom Kylinge och lämnade min bil som ska in på verkstad. Den gick ju inte igenom besiktingen. :-(

Kollade på Ullared... Packade upp gardinerna. De luktade skitilla!!!!!!! De ligger redan i tvätten för det går bara inte att hänga upp nåt som luktar så illa.

Morgondagens (ena) projekt blir att stryka och hänga gardiner i köket. Igen... Är man knäpp eller?Effektivitetsteorin

Vaknade med ett konstigt ryck i morse. Jag kände mig klarvaken med en gång och min första reflektion var att sängen kändes tom. Trots att jag inte vänt mig åt Jamies håll kände jag att han var inte där. Tack och lov! :-) Klockan var ÅTTA!!!!!! När fick man sova till åtta senast? Non stop från det att man la sig..? Minns inte. Så skönt det var!
Lukas måste ha varit jättetrött för han sov ända till tjugo i nio.

Man kommer inte ifrån att det blir konstigt med såna sovmornar. Man tappar verkligen tid.

Jag har funderat lite på hur jag numera spenderar mina kvällar. Efter familjen kvällsmat och iordningplock brukar det bli lek och lite bus med Lukas tills han ska ha sin gröt vid åtta. Ibland hinner man kasta lite ögon på TV´n men för det mesta måste den vaktas annars leker Lukas glatt med av/på-knappen.
När Lukas sen somnat brukar vi fortsätta TV-tittandet i TV-soffan.

Förr... Innan jag blev mamma så var jag ganska effektiv på kvällarna. Då var det "alltid" nåt som gjordes. Träning, dans, fix med det ena eller andra, försäljning... Varför har jag blivit en soffpotatis??? Även om jag känner mig trött vid tio så finns det ju två timmar från åtta då Lukas brukar somna. På två timmar hinner man faktiskt med en del. Jag måste skärpa mig! Men visst, man behöver ju koppla av och varva ner också. Vilken balansgång livet är! :-)

Knipkulor

Vi kollar på "Vem kan slå Filip & Fredrik". Första tävlingen handlar om att man ska skjuta iväg en pingisboll med munnen så långt iväg som möjligt. Diskussionen oss emellan börjar. I Thailand är ju flickorna grymt duktiga på att skjuta ping-pongbollar. Med de undre regionerna. Jag säger att de har nog inte mycket inkontinensproblem eftersom de kan kontrollera sina knipmuskler på det viset. Jamie tyckte jag skulle testa. Äh, nej. En pingpongboll i underlivet- glider den ut av sig själv? Eller hur svår är den att få ut om den kommer "för långt in"? (Har vi roliga diskussioner eller vad?)

God cheesecake och mer sås...

Jag skulle ju bjudit mamma-barngruppen från Karlshamn på lite lek och fika här i fredags. Tyvärr var det så många som lämnade återbud, plus att det var några som inte lämnat besked alls, så till slut var det bara jag och en annan mamma kvar. Kändes lite trisst eftersom jag tycker det är så kul med att få träffa alla barnen vid de här tillfällena. Ställde in och flyttade fram det hela ett par veckor istället. Hoppas att det blir fler som kan komma då.

Jag hade bakat en pepparkakecheesecake till det här så jag fick bjuda upp ma & pa på en eftermiddagsfika istället. Kakan fick godkänt och jag själv tyckte också den var god så den kan jag göra fler gånger. Men jag behöver en ny form för jag råkade dra sönder den andra när jag skulle ta bort kanten på den.

Fredagen avslutades med mer godsaker. Var ute med jobbarkompisarna på kvällen. Jättetrevligt! Vi var på Terassen i Karlshamn och åt. Jag var en av de få som åt förrätt. Huvudrätt. Och efterrätt... :-) Inget avacerat men gamla goda klassiker. Gravlaxtoast till förrätt, Chateau Briand till huvudrätt (oxfile´med sparris, tomat, sallad, pommes (jag ville ha det istället för stekt potatis!) och bearnaisesås) och sen vaniljglass med chokladsås till efterrätt. Varför ska man böka till det med en massa konstiga saker? Micke åt sniglar till förrätt och jag var helt fascinerad av detta. Fick smaka en och det var ju riktigt gott!!!
Sen gjorde vi ett kort besök på Loch Ness innan turen gick hemåt igen.

Hoppsan...

Söndag morgon. Andra advent. Julkänslan kommer och går. Men, julen är ju inte här ännu så det är väl ingen brådska med att känna jul i kroppen än. Fick dock en föraning igår. Då var vi i Gungvala hos Monica och hade en sammankomst med "Monica-släkten".
Vi skulle äta gröt och byta varsin julklapp. Alla hade fått en person de skulle köpa till. Jag skulle köpa till Gunnar. Trodde jag. När de läste upp "God Jul Gunnar önskar Cissi" på den första paketen rynkades flera pannor. Oups. Jag skulle inte köpa till Gunnar. Jag skulle köpa till Mariana. Pinsamt.
Det här bestämdes ju för ganska länge sen så om jag rört ihop namnen på nåt vis eller omjag fått fel från början vet jag inte. Tack och lov hade jag köpt en ganska könsneutral julklapp så det var lätt att lämna den vidare. Låsolja, plus en annan olja som tinar frusna lås och en stor förpackning tändstickor. Bra att ha nu in vintertid.
Själv fick jag ett par jättefina bautastora muggar med tomtar på och ett jul-te som jag smuttat på nu. Gott.

Det var en trevlig eftermiddag och det lottades redan vem som ska köpa julklapp till vem nästa år och det lottades också fram att vi ska arrangera det hela.

Utbrott

JAG VILL KÖPA EN HEL DRÖS MED SKOR!!!!!!!!!

Jag saknar min gigantiska skogarderob som numera bara står och hånler mot mig. :-(  Mina fina skor... Dumma fossingar som inte pallade trycket av att bli tjock. Det är min teori iallafall...

Snart Fredag igen

Är det någon mer än jag som ibland inte fattar vart veckorna tar vägen? Börjar väl bli gammal kanske?
I morgon är de fredag igen. Denna veckan har bara försvunnit. Vet inte om jag gjort nåt vettigt överhuvudtaget.
Lukas och jag ska få besök av de andra mammorna och barnen från föräldragruppen i morgon. Kul! Jag har försökt fixa en pepparkakscheesecake till fikat i morgon. Har aldrig gjort cheesecake tidiagare så vi får se hur det blir. Jag tabbade mig lite med gelantinet så det kanske inte stelnar som det ska. Får väl se.
Annars... Köpte mig en otroligt gosig fleece-teddy-filt igår. Röd på ena sidan och vit på andra. Mjuk och go och varm. Vi har tidiagare slagits (nästan) om pläden här i tv-soffan, men nu har vi alltså varsin. :-) 
Idag har jag trampat på maskinen för första gången på hur länge som helst. Det kändes bra! Måste komma igång med lite mer regelbunden träning. Har dock varit lite bättre på att promenera på sista tiden och det är ju alltid nåt. Men, en gång är ingen gång.
I tisdags förmiddag var vi nere på församlingshemmet en stund. Jag kände mig lite off och jag gick faktiskt dit just för att få träffa lite folk. Det hjälpte väl för stunden men jag hittade nog inte formen riktigt förrän igår kväll faktiskt. Så kan det bli ibland.

Det rinner till

Jag är inte den som gillar att zappa mellan tv-kanaler, men idag blev det så. Hamnade på 4+ där Per Myrberg lagade mat. Var inte riktigt med från början men det var nån slags fisk. Från början såg det inte så gott ut. Vita fiskbitar som puttrade omkring i en slabbig sås. Men så la han upp dem på ett vitt fat, de fick sällskap av några sockerärtor (Lägg  märke till, gott folk, att det heter ärtOR och inte ärtER!)- det såg genast trevligare ut och sen slabbade han till det med en rejäl dos sås. Då rann det till i gommen minsann. Härligt med en kock som fattat det där med generösa mängder sås. Är ju hopplöst när maten hänger sig i gommen för att det inte finns tillräckligt med flyt i munnen... :-)

Ja, jag vet, jag har varit lite frånvarande ett par dagar men nu känns de som om jag är back again. :-)

Stopp

Fick en kommentar häromdagen här på bloggen som gjorde mig ledsen och besviken och den känslan sitter fortfarande kvar. Kommentaren i sig är nu bortplockad för jag tyckte inte den hörde hemma här. Därför har jag nu lagt in en spärr så jag får godkänna era kommentarer innan de publiceras. Blir tyvärr så ibland. Hoppas ändå att ni som är flitiga på att kommentera fortsätter med det.

Sviningt värre

På tal om att längta...
Nu är det snart julafton. Och jag ser fram emot det. Som vanligt.
Det jag ser fram emot när det gäller julafton är umgänget med mina släktingar. Vi har en helt crazy jul då vi träffar min mammas syskon och deras familjer. Vi brukar vara runt 30 personer.
Jag får berätta mer om det sen när det närmar sig mer.
Nu handlar det om söndagseftermiddagens förberedelser inför julaftonsmaten.
Under några år tillbaka har min mamma och syskonen och deras familjer styckat en gris och fixat julmaten som fixas skall. (Ja, naturligtvis inte sillinläggningarna, men det man kan få ut av en gris som hör julbordet till.)
Under alla dessa år har jag haft nåt annat inplanerat denna dag då de gör det men i år skulle jag faktiskt kunna vara med en liten stund.
Så, på vägen hem från Ronneby, hämtade jag Lukas och sen åkte han och jag och mamma vidare till morbror Magnus. Där var det full fart med köttbullerullning och korvstoppning så det var bara till att ställa sig vid närmsta lediga station och hugga i. Mamma tyckte jag kunde göra pressyltan men nej... Det ville jag inte.Johanna, Joel, Ola och jag rullade köttbullar. Det blev ganska så några stycken...Morbror Magnus och John packade färdiga köttbullarna i påse.Railey med en dryg meter korv..."Bebbna" fixar den rätta längden...Fullt upp överallt...Paus med ärtsoppa, punch och pannkakor...Arbetet med pressyltan påbörjades när Lukas och jag åkte hem. Vilket pill!Det har varit ett grishuvud, då bilden togs var det ingenting men vi får väl se vad det blev sen.
Jag stannade ju inte tills det var klart men det blev säkert bra.


(Klicka för större bilder.)

RSS 2.0