De senaste dagarnas sysselsättning

Vilka härliga dagar det har varit nu några dagar! Dels på grund av vädret men även på sysselfronten.

Ja, i lördags fick jag lite färg av min korta solning på förmiddagen. Men bara på armarna...resten av kroppen är nog icke-pigmenterad verkar det som. Syns inte att jag varit ute.  Nåja, en liten stund då och en stund då så händer det kanske nåt. Men nu är väl sommaren snart slut...? De har väl inte lovat kanonväder de närmaste dagarna... Synd. Man får njuta vid de tillfällen som ges helt enkelt.

Jo!  Det blev en tur till Gungvala i lördags och även till torget i stan. Köpte två blommor till matrummet vid köket och så två Dahloir som nu står på framsidan.  Tycker det blev ganska bra, även om Dahloirna försvann i de stora krukorna. Men, de tar väl sig tills nästa år och fyller ut krukorna bättre då.

På eftermiddagen flyttade vi  två stora skåp vi hade här och jag var så arg över att vi skulle göra det själva utan att ta hjälp... Men...gjort är gjort... Jag fick två stora blåmärken på armarna på grund av det och det ser så illa ut... Hoppas de försvinnerl snart. För att inte tala om träningsvärken. JISSES! Igår gick jag  som om jag gjort i byxorna! Åtminstone om jag gick i trappor. Aj,aj...

Vi rensade undan en massa ris och grenar också som blivit från när Jamie högg ner ett par träd förra helgen...eller när det nu var. Det blev några turer med släpen till rishögen, men nu ser det iallafall lite mer städat ut. Skönt! Jag tog t.o.m. en bild FÖRE städningen i lördags, men mitt dumma huvud glömde ”efterbilden” så det får jag fixa i senare.

På kvällen var vi så sega och trötta att vi syndade rejält i vår GI-kost och köpte PIZZA!!! Mmmm så gott!!! J

Söndagen gick i vardagsanda i form av husligheter... Städning, gräsklippning, tvättning och allmänt fix. Vi avslutade med grillning på kvällen. Mamma och pappa kom upp ochhälsade på  och så kom Ola & Elisabeth på cykel så de gjorde oss också sällskap! Så trevligt! Jag hade gjort en rabarberpaj  med rabarber (naturligtvis) från det egna trädgårdslandet. Gott! Kanske det blev lite få rabarber  och lite  mycket deg...men det var  gott.

Igår  tog vi en tur till Ikea. Vårt största behov som vi tänkte tillgodose var grindar till våra trappor. Lukas har börjat utforska dem och tycker det är jättekul att försöka klättra upp för dem... Dessutom är det så,  att så länge som vi inte har några grindar på ovanvåningen är det svårt att vara där och göra saker när Lukas är vaken för då måste man ha koll på honom hela tiden. Vill ju inte att gossebarnet ska trilla ner för trappen...

När vi väl kom till barnavdelningen på IKEA och såg deras grindar blev vi dock inte nöjda. Tyckte inte om konstruktionen på grindarna de hade. Tyckte de var för bökiga och opraktiska. Så det blev inga grindar...   Det får bli en tur till något annat ställe som har barngrindar.

Lukas var hos mamma och pappa under tiden vi var iväg. Det hade gått bra! Perfekt!- Då kanske jag kan få iväg Jamie till Ullared också innan han ska börja jobba igen...??? Vi får väl se...

Dagen avslutades med middag hos farmor. Kåldolmar och potatis och god sås som bara farmor kan göra... Kan det bli bättre?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0