Gardinpiff

Hittade en panelgardin som jag kan tänka mig till köks-matrummet...

Vad tycker ni?Skulle i så fall ha den med ett par svarta panelgardiner till...eller möjligtvis mörkgrå. Grafitgrå.
Jag som hade tänkt mig en gardin med något rött i. Men jag gillade denna... Såg den i reklambladet från JYSK idag. Ett ganska bra pris också. 100:-/ par. Är kanske inte så smart att tala om det för andra, då kanske ni köper gardinerna innan jag hinner dit...

Inventering

Nu ska jag plocka upp alla underkläder och se vad jag har i mina magiska väskor... Måste sortera ut en del. Tänker ha en REA-eftermiddag i september plus att jag SKA beställa hem lite nyheter. Låter det intressant?


Bedragen

Överskriften är mer dramatisk än innehållet.
"Jag har läst en bok. (Med stora bokstäver i början på meningarna!)" (Vem var det som sa det???)

Det gick snabbt denna gången! :-)  Ja, boken alltså...
Bedragen hette den och det är Katerina Janoch som skrivit.
Handlar om en barnmorska som bär samma namn som jag. Ho har fyra barn och en make vid namn John. John kommer hem och (han är fotograf) och säger han vill åka till USA och göre ett jobb. Han undrar om det är okej, men det är mer ett klargörande än en fråga...
John åker iväg. Cecilia har problem där hemma och drömmer dessutom att John har en annan kvinna. Bla. bla. bla. bla bla... Jag tänker inte brätta allt om någon av er tänker läsa boken. Tänker jag rekomendera den? Nja... Jo... Lite. Är väl inte den bästa boken jag läst men den gick ju snabbt att läsa ut för jag ville ju hela tiden veta hur det skulle gå med allt... Men det fick jag ändå inte reda på (tillräckligt) efrtersom detta är en bok som är första i en serie på...hur många?

Det enda jag gillade med boken var nog hennes beskrivning av barnmorskans arbete. Tänkte på hur det var när Lukas föddes och frågade Jamie om det verkligen var så jobbigt för mig som det verkar i boken. "Jo, du hade rätt jobbigt faktiskt" svarade han då.  Jasså??? Jag minns inte det så. Märkligt. Lustgasens förtjänst kanske?

Läs den om ni vill, eller så kan jag berätta innehållet för er...
Och nu!:
"Jag ger den tre plus av fem i betyg!"

(Sådär! Nu har jag en egen bokhörna! :-))
Vardagsbilden

Har skapat en ny kategori som jag kallar just Vardagsbilden. Kategorinamnet är taget från vår lokala tidning som vissa av er säkert läser. Jag anser att meningen med dessa bilderna är att man ska ha en finurlig bildtext med ENDAST ett ord som gör det hela lite kul. Verkar inte som att alla i Blekinge håller med mig på den punkten, men så tycker jag! Ibland får läsarna själva skicka in sina bilder och sätta en lämplig underrubrik på det hela. Ibland blir det bra, ibland bara en bild i mängden på grund av att underrubriken inte är tillräckligt vitsig. Så, nu kör jag mina egna vardagsbilder. I duschen idag hade jag sällskap och då slog det mig... Här fanns en vardagsbild med lämplig underrubrik. Eller?FÄRGBAD


Facebook

Jodå, nu har jag registrerat mig. Men mycket mer har det inte blivit. Kan däremot förstå folk som fastnar på Facebook och sitter där i evigheter. Verkar som att man kan hitta mycket kul där. Vi får väl se om jag kan sätta mig in i det någon dag. Nu vilar Lukas igen och jag har massor att göra... Ska nog börja med att äta frukost.

Kvarteret Skatan

Tidigt uppe idag.
Lukas står nog i sängen nu. Han är vaken. Och ibland låter det minsann som att han säger "Mamma!". Sen gör han ett läte också...samma läte som han gör ute när vi ser skatorna på gräsmattan. Låter lite skräningt. Precis som om han satt i halsen. Undrar om han försöker säga nåt...?

I helgen har jag målat! Lukas rum. Taket har blivit vitt och fint och så har jag målat väggarna. En och en halv gång. Sen tog färgen slut!!! Så himla irriterande. (Tänkte skrivit enerverande men vet inte hur det stavas!) Och typiskt. Men det är åtminstone så att man kan se att det kommer att bli bra när det är klart. När man öppnar dörren in till rummet är det som att mötas av solen och man blir genast mycket gladare än tidigare när man möttes av ett grått rum med svartvita fondtapeter som ser ut som en trasig tv-bild.

Nu ska jag och Lukas äta frukost. Senare idag ska distriktssköterskan komma hit och göra ett hembesök och kolla på den lille... Intressant.
Ha en bra dag folk!

Psykande

Har suttit här på kontoret en knapp timme nu. Har balkongdörren öppen. Från klockan sju i morse är det någon som hållit på med ett röjsåg utanför. Fasen vilket irriterande ljud!!! Det är ju tusen gånger värre än någon som klipper gräset! Livet på landet? Fast man bor i "city".
Får väl stänga balkongdörren så jag slipper oljudet. Eller sätta på radion... Grr...

Smultronställe

Igår var första gången denna sommaren som vi åkte till Nabben.
Där var lika härligt som vanligt. Solen värmde gott och det var tyst och lungt sånär på några små båtar som puttrade förbi. UNDERBART!!!


Tro det eller ej

...men jag hittade ett par jeans igår i Olofström! (Av alla ställen.) Ett nytt märke som jag inte testat tidigare. Tror det hette Pulz. Är ju ingen märkesfreak på nåt vis, men ibland vet man vad som funkar och vad som inte gör det.
Trodde inte på dessa jeansen från början, men när de väl kom på satt de riktigt bra. Och tvätten är också helt okej!
Det var ju bara till och handla! Jag menar, så många jeans som jag provade i våras utan att hitta nåt sompassade, och nu passade första paret. Skönt att inte behöva jaga mer.Säg den människa som kan vinkla knäna på detta viset...Tycker fickorna är ganska häftiga, sydda lite på sne och med snygg söm.

Ny klänning

...inhandlades igår. Vad tycks???


Elvis P

Hörde just Elvis på radion. "Are You Lonesome Tonight". Den versionen som han skrattar i.
Man blir ju så ljuvligt glad av att höra den för hans skratt är ju grymt smittsamt. Underbart! Det måste vara den bästa smittan av alla!

Tänker alltid på Susanne när jag hör den.

ElvisP :-)


Fixardag

Har satt upp de sänglampor vi köpte i Ullared. Blev jättebra. 
Hängt upp en omgång tvätt. Plockat i ordning i köket. Städat en toalett...

Behöver ta en tur till Olofström eller nåt idag. Har behov av ett nytt fodral till min telefon.
 


Som ni ser har knappsatsen försvunnit... Man borde väl kunna hitta nytt skal till denna gamla trotjänaren? Även om jag gärna skulle vilja ha en ny mobil men jag vet faktiskt inte hur dan jag vill ha. Den behöver vara lite tålig. Jag tappar jämt mobilen. Och nu har Lukas kommit på att den är jätteroliog att leka med. Skulle dock vilja ha en med en bra kamera i. Och, framför allt, det ska vara bra ljud i den så man hör när man pratar med folk. Har en Ericssonmobil också men det är katastrofalt dåligt ljud i den.

Behöver även införskaffa en födelsedagspresent. Och så behöver jag själv en ny mascara, nya jeans... Och så behöver jag ett slipredskap som jag inte vet vad det heter... Har en massa saker att fixa med alltså.
Och så ska jag ringa och boka tid för klippning...
En helt vanlig dag alltså...

PXC

Jag måste komma igång igen!!!
Men har jag tid just nu???
Jag vill ju! Så mycket snyggt har kommit in! Och denna tiden är ju den bästa...
Jag vill ha allt!!!!!

Sparka mig där bak!

Pick-Ture

Jag lovade er bilder från Ullaredstrippen...Så här såg det ut när vi kom ut till bilen efter vår andra tur i butiken.Efter en hel del pusslande var alla saker instuvade i bilen...Jeanna fick dela baksäte med en hel del pinaler. Trafiksäkert? Nej, inte riktigt, jag vet...Efter shoppingen tog vi varsin glass. Jeanna bjöd. Jamie var så glupsk att han ville ha två...

(Nej, jag skojar bara...Den ena var Jeannas.)

Tack för glassen Jeanna!Så här såg det ut i köket morgonen efter vår resa...Lukas ska få ett fusk-akvarium att hänga på sitt rum. Tror han kommer att gilla det!Det blev en del luksaker till Lukas. Leksaker menar jag...Overaller till killen...Jacka till mig...Diverse saker till hemmet...En gunga till Lukas hittade vi också. Och han har redan hittat tutan på den...
Nu ska vi bara ha någonstans att hänga den också.

Vissa av bilderna är tagna av Jeanna. Tack för att du dokumeterade vår resa!


Gult som solen ska det bli

Jag tillhör de som tycker att vi INTE haft en bra sommar i år. Våren var fin och bra- den tidiga våren april, maj... Sen hade vi några riktigt varma dagar i juni, naturligtvis i samband med vår flytt och veckan efter det men sen började det regna nästan varje dag... Vi hade åska här...Hade man kunnat ta tillvara på åsk-energin och samla i påse hade vi nog klarat energiförsörningen i vinter tror jag... (Hade blivit en stor påse alltså...)
Det märks skillnad på att bo vid havet, och inte... Jeanna, som bor så gott som vid havet, har nästan inte haft några regndagar alls...
Hursomhelst... Gårdagen (och även dagen före) erbjöd riktigt härligt väder. Jag har ju påbörjat Lukas rum. Spacklade det i måndags. Slipade väggarna och taket igår. Sen vaknade Lukas- annars var tanken att jag skulle målat taket också igår förmiddag. På eftermiddagen när han sov stod jag inför valet- antingen måla eller njuta av solen och lägga mig på altanen och läsa. Det blev altanen! Måla kan man göra en dag när det inte är sol och gott ute! Och i morse när man vaknade så regnar det. Men idag när jag kollade över arbetet konstaterade jag... Jag får nog spackla om taket igen för jag tycker inte det blev riktigt bra. Vet med mig att om jag hänger upp mig på några skarvar som jag tycker syns för mycket nu, så blir det inte bättre när det är målat och då kommer jag bara reta mig på det sen. Att jag inte gjorde det riktigt. Så...nu har jag lagt på lite spackel till som får torka tills i morgon då jag får slipa igen och hoppas på att resultatet blir bra så jag kan börja måla.

Sprall i fötterna

Har just kopplat in ett par högtalare till datorn på övervåningen. Passade på att koppla upp mig mot Spotify samtidigt. På förstasidan hade de Backstreet Boys bland nyheterna. En låt som heter Straight to my Heart. Klickade på den och med en gång kom gunget i fötterna och benen igång. Vilken go låt! Dans-suget kom med en gång! JAG VILL BUGGA!!!!

I sänghalmen

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord... Så här såg det ut i vår säng häromdagen...


Chair igen

Det har varit en härlig dag minsann!
Ibland är man så konstigt effektiv så klockorna nästan stannar. Åtminstone känns det så nuförtiden när man i vanliga fall inte hinner med nånting.
Jag kan inte riktigt hålla med alla andra som ställer sig frågan vad man gjorde före man fick barn. Jag har ganska bra koll på mitt liv före Lukas och jag anser att jag på den tiden var djuriskt effektiv när det väl skullle göras nåt. Jag kan anse att jag känner lite panik över att jag inte kan vara lika effektiv nuförtiden... För även om jag ÄR effektiv så känns det som att mitt i allt är det någon som vaknar i effektiviteten och så är förtrollningen bruten. Hur lät det där egentligen?

Idag har vi haft besök av sotarn. Vi fick ett påpekande då de var här och sotade att vi hade ett kajbo i ena skorstenskanalen. Något som vi inte hade en aning om- vi hade fått beskedet att samtliga kakaleugnar här var eldningsdugliga. Nu hade vi bokat tid för att få det där fixat så sotarn kom idag. Jag hade ju inbillat mig att de skulle plocka ut det där boet från ovan- det hållet som tomten brukar ta... Men de gick in i huset och ville kolla på kakalugnen... Sen ville de komma upp på vinden och sen upp på taket.
Det hela slutade med en mindre bakläxa där vi fick besked på att vi var tvugna att bygga en bro över all isolering på vinden så de kunde komma åt skorstenen för de var tvugna att ta upp ett hål i den för  att komm åt boet. Så...vi får vänta lite med att elda i sovrumskakelugnen. Det var väl bra att det inte var någon annan ugn det var fel på eftersom kakelugnen i sovrummet är väl den som det kommer att eldas minst i.

Sen började jag minsann spackla i Lukas rum inför den kommande målningen. Hade dessförinnan flyttat ut hans pinaler i form av diverse leksaker och  hans säng in i ett annat rum...

Lukas vaknade naturligtvis mitt i alltihop... Han fick lite lunch och sen gick vi ut en runda och Gud vilket härligt väder det var!!! Efter ett tag somnade han i vagnen och då vände jag hemåt igen för att kunna utnyttja hans sovtid igen... (Man får inte vara dum!)
Och vet ni vad!!?? Jag tog fram de gamla stolarna och putsade till det sista på dem och började sedan måla dem med kall-galven som jag fått av pappa. Jisses så tjockt det var att måla med! Det torkade hur snabbt som helst! Nu är alla stolarna målade och jag ska kolla över så jag inte missat nåt och sen blir det vit färg härnäst...

Det känns som att jag trots allt fått en del gjort idag faktiskt. Jag är så trött nu... Dagen började redan vid 20 i 7 i morse... Hoppas Lukas sover liiiite längre i morgon... Är sååå trött...

Har börjat på en ny bok, men den får jag berätta om en annan dag.


Bildbevis

...på lite Ullaredsäventyr kommer såsmåningom men just nu orkar jag bara inte pilla med kameran och bilderna och överföring och ladda in dem på bloggen. Jag önksar också att jag kunnat filma med kameran och lägga ut det eftersom Lukas har börjat dansa vid radion på golvet! När det spelas musik så dansar han. Iallafall till vissa låtar. Han verkar inte gilla all musik men Anastacia och Miss Li & Winnerbäck har han dansat till idag. Och så är han så rolig...för han har hittat knappen där man ändrar kanalinställningen. En gammaldags tuning-knapp som man snurrar på. Och han snurrar på den och slutar snurra när han har fått in en ny radiokanal. Kul son vi har!

Vad vi har gjort sen sist, del 3

Igår lördag var jag och Lukas och lämnade Jamie i stan. Han skulle iväg med jobbet på kick-off. Efter att vi lämnat honom på torget redan klockan nio, körde vi till Österport och köpte färg till Lukas rum. Nu kan jag måla när som helst! Ska försöka ta tag i det projektet nu i veckan. Blir väl inte helt lätt, men lite då och då så ska det nog bli klart nån gång. På hemvägen stannde vi till i Jämshög och åt en extra frukost. (Jag anade att det skulle vara frukosttid för dem där hemma då...) Tog även en promenad till i tygaffären i byn (eftersom hon har utfärsäljning) för att se om hon hade några lämpliga tyger till gardiner, men hon hade inte öppet...

Fixade och donade lite här hemma igår. Var så stökigt överallt!!! Begriper inte varför... Och på kvällen kom mamma och pappa och gjorde mig och Lukas sällskap och åt tacos. Skönt med lite sällskap på kvällen!

Och så sov jag (vi) ensamma i vårt stora hus på natten!!! Det var lite pirrigt, jag är lite mörkrädd och lyssnar på minsta ljud... men jag har faktiskt sovit gott hela natten så det gick bra att klara det på egen hand här också.

Nu har Lukas legat vaken i vagnen en stund så nu ska vi se vad resten av dagen har att erbjuda. Vi får väl hämta Jamie i stan nån gång i eftermiddag. Undrar hur han mår idag? Han hade visst vunnit en flaska champagne ihop med Håkan... Tvi! (För champagne alltså!)

Vad vi har gjort sen sist, del 2

Torsdagen gick åt till att plocka upp saker. Vi gjorde ett par tappra försök i att montera upp de grindar vi hade köpt men de PASSADE naturligtvis inte!!!! :-)  Jovisst hade vi mätt här hemma men...det är vissa saker man glömmer att tänka på. Att det finns ett räcke som tar emot t.ex. Så grindarna fick packas ner igen. 

Jag gick omkring med en smärre huvudvärk hela dagen. Kanske till följd av lite dåligt matintag och framför allt dryck föregående dag.

Min rygg kändes faktiskt bra hela dagen i Ullared. Tack och lov för det. Men väl hemma igen har den åter börjat spöka. Funderar på om det är det hårda klinkersgolver i köket som sätter sina spår? Går med inneskor a´la´- Foppa-kopia nu så får vi se om det hjälper nåt.

Monica kom hit på kvällen och hjälpte till att stycka rådjuet som Jamie fällde häromkvällen.  Eller rättare sagt- hon gjorde allt jobbet själv... Sen avslutade vi kvällen med att grilla... Det var gott, trots att jag brände köttet ganska rejält!

Fredagen kom. Jamies sista semesterdag! Han har varit hemma i totalt sju veckor nu!!! Det har varit jätteskönt! Känns som att det kommer bli konstigt nu när han ska börja jobba igen. Men ändå behagligt på nåt vis! Skönt att komma in i vardagen igen. Kanske man kan få lite rutiner på livet igen? De hade en diskussion om just det på radion i morse, att man faller bort från rutinerna under semestern och sen hur skönt det är när rutinerna faller tillbaka på plats igen. Jag håller med om det. Jag är definitivt en rutinmänniska...

Är t.o.m. en sån där som användert samma toalett om man t.ex. övernattar på en camping, eller om man är på konferans någonstans... Är det fler än jag som är såna? Lite knäppt va? Precis som om man känner sig hemma på ett visst dass, även om det som finns bredvid ser likadant ut!

Vi tog en tur till Karlshamn i fredags. Hade en lång lista på saker vi behövde (trots vårt beök på Ge-kås). Vi åkte till Leksakshuset för att kolla på grindar. IGEN! Och även bilbarnstol. Konstigt. Detta var vårt andra besök i den butiken då vi kollat på just dessa produkter, men ingen kommer och frågar om man vill ha hjälp. Vi hittade inte vad vi ville ha, så vi gick över till Miljö istället.

Där hittade vi förlängare till just den grinden vi hade köpt i Ullared. Grinden fanns alltså där också- precis samma grind, till det dubbla priset...

Och så hade de andra enkla trägrindar som gick att kapa till lämlpig längd så det blev tre såna också. (Försäljaren blev näst intil lite chockad när jag sa att vi ville ha tre stycken! ”Vi har många trappor” motiverade jag det med.)

Sen pös han iväg för att leta fram så många grindar vi ville ha... Men vi kände oss inte riktigt klara och stannade kvar och kollade på barnstol också, så efter ett tag kom han tillbaka och undrade om vi ville ha mer hjälp... Jodå, vi fick en bra beskrivning av stolarna de hade och hur de funkade och lite allt möjligt...så det blev en bilstol också.

Han hjälpte oss även att montera in den så det eländet slapp vi pilla med själva. Lika bra det, tror jag...

Väl hemma blev grindarna monterade efter en stund och det kändes så skönt att äntligen fått fason på det! Nu kan man ha Lukas på ovanvåningen och pyssla omkring med lite göromål utan att behöva ha full koll på honom hela tiden, eller att stänga in oss i ett rum..


Vad vi har gjort sen sist, del 1.

Söndag morgon.

Jag har...

Alltså, morgon... det är nu klockan halv elva det. Fast jag steg upp vid sju så är det fortfarande morgon i mina ögon och min hjärna.

Jo. ...jag har just varit ute och gått en runda med Lukas. Solen skiner- det börjar bli varmt. Daggen håller på att torka bort från gräsmattorna. Jag gör ett försök i att sitta ute och skriva idag. Det funkar egentligen inte så bra för det är svårt att se på skärmen här ute. Jag envisas naturligtvis med att sitta i solen...

Det var några dagar sedan jag skrev senast. Känner mig tråkig för det. Har haft lust att berätta för er vad jag håller på med men det har varit fullt upp!

I onsdags var vi i Ullared. Ni som kikar på Jeannas blogg visste redan det, har inte hunnit berätta det själv bara.

(Åh! Jag har en keps på mig- inte ofta man ser mig i keps- som jag köpte när vi var i Thailand för...tre år sedan?...och den luktar fortfarande Thailand! Fick en doft av den i näsan nu... Tänk vad en doft kan göra med minnet...)

Tillbaka till livet!

Ullared var det ja. Vi lämnade Lukas hos mamma och pappa redan i tisdags kväll för att kunna köra iväg utan att behöva fixa med honom på onsdagsmorgonen. Så konstigt det kändes att komma hem på kvällen. Alldeles tyst och konstigt. Vore väl märkligt om man inte skulle sakna honom?

Jag hade trott att det inte skulle vara så mycket folk i ”Ullared”. Vecka före lön. De flesta har börjat jobba igen. Barnen har börjat skolan. Inga barnbidrag eller pensioner som är utbetalda i dagarna... Men ack så fel jag hade! Det var fullt av folk! Men inte så pass att man behövde köa för att komma in eller ut...

Det blev en hel del handlat. Vi började med att köpa sakerna till Lukas. Två grindar och overalller och andra kläder. Vi köpte kläder i alla möjliga storlekar. Måste kolla över vad och hur mycket... Det blir så mycket raffs och plocka ner i vagnen och man har ingen koll på vad som hamnar där till slut.

Har däremot konstaterat att vi glömde kolla/köpa skor och strumpor och ett underställ i rätt storlek. Leksaker blev det en del. Vi har knappt köpt några leksaker till honom alls så nu köpte vi några stycken såna där saker som spelar och har sig. Han har fått en av dem nu...vi får portionera ut dem lite allteftersom.

Efter Lukasinköpen tog vi en lunchpaus och sen återupptog vi shoppingen igen. I andra rundan blev det mycket saker till hemmet. Damkläder fanns det inte mycket som var nåt att ha! Jamie däremot köpte en snygg skinnjacka. Jag hittade några typiska Cissi-tröjor på herravdelningen och ett par på sportavdelningen hos damerna, men någon snygg jacka som jag hade hoppats på fanns det inte. Däremot blev det en ny varseljacka som kan vara bra att ha till höstpromenaderna.

Känner att en tur till en stad med lite modebutiker vore nog inte fel. Känner mig så kollosalt tråkig i klädväg för tillfället. Men frågan är om det inte är sån jag är!? Linnen och jeans varje dag . Jag trivs i det. Frågan är om det är för att jag inte hittar nåt annat i garderoben, eller för att det är jag?

Nåja, jag skulle iallafall vilja ha nån snygg överdel som känns lite luftig. Nån paisleymönstrad tunika med lite rysch ouch pluffs och pysh... J  Och nya jeans. Igen.

(Känns som att jag kom ifrån ämnet där...)

Efter att vi hade fyllt (toppat!) varsin vagn med diverse attiraljer och Jeanna, som också var med, likaså, var det dags att bege sig till bilen. Oj! Skulle vi få plats med allt? Vi fick fälla ett säte och stuva in pinal efter pinal. Vissa saker var definitivt skrymmande som t.ex. en babygunga, flera lampskärmar, en papperskorg, blomkrukor och en stor korg... Men efter en del fixande så gick det. Vi gick ner en runda på NetonNet också efter det men det blev inga inköp där...

Vi var hemma på Hasselbacken igen vid elva. Hittade en närmare väg när vi körde hem så den ska vi köra upp  till Ullared nästa gång... Ryd, Alvesta, Värnamo och sen 153:an bort. Vi tjänade nästan 30 minuter på det.

Mamma och pappa hade kört hit med Lukas. De såg ganska trötta ut när vi kom hem. Lukas sov, naturligtvis... Jag som hade längtat efteratt få krama om honom och prata lite fick vänta tills morgonen därpå.


Pest eller Pinsamt

Om det kommer folk på spontant besök, vilket är värst- att hela hemmet är uppställt som en loppmarknadsplats, eller att man luktar lite illa?

Boktips!

Ni som läser här med jämna mellanrum har sett att jag inte läser så mycket böcker nuförtiden. Men jag påbörjad en "ny" bok med Peter Robinson för ett par veckor sen och nu har jag läst ut den! Den var SÅÅÅÅ BRA! Eftersom det fanns vissa återkopplingar till en av hans tidigare böcker i denna och den boken tyckte jag också var väldigt bra kanske det berodde på det...??? Men jag vill bara rekomendera den... "I Djävulens sällskap" hette den. Mycket bra! Nu har jag kommit på hur jag ska få tiden att räcka till åt läsning...Kanske jag kan köpa Marian Keys nya och gosa med den näst? Åh så gott!

Gråter aldrig

Igår var jag hemma i Jämshög en runda på kvällen. Tyckte det var tråkigt att vara hemma ensam med Lukas utan Jamie. Han skulle nämligen iväg och hjälpa en kompis med en flyttning... Så jag körde hem till Jämshög och umgicks lite. Lukas var på bra humör som vanligt och pappa gjorde konstaterandet att han  "aldrig" gråter, den pojken. Nej, så är det nästan... Det är väldigt sällan han är ledsen. Och det är så skönt! Det är en väldigt glad bebis... Han gråter på nätterna ibland, men somnar för det mesta med en gång om man tar upp honom och vyssar honom lite. Han gråter när han trillar och slår sig, men det brukar gå att blåsa bort ganska fort. Men när han är hungrig, då gnäller han... Men inte gråter. Så när pappa sa att Lukas aldrig gråter då höll jag med. Men idag var det en annan gosse...

Vi har haft besök av de andra mammorna i föräldragruppen. Jättekul att äntligen kunna bjuda upp dem hit och lika kul att få träffa och se barnen igen och hur de utvecklas. Caroline kom först med sin Erik. Och jag och Lukas gick ut och mötte dem. Lukas började spralla och skratta av glädje när han såg Erik. Sen kom vi in och pojkarna hamnade på golvet. Lukas började med att försöka dra Erik i håret vilket både jag och Caroline försökte avvärja. Erik hade hittat någon av Lukas leksaker och ville hellre leka med den än med honom... Och  Lukas försökte ta tillbaka sin leksak och sen... Sen blev han jätteledsen! De andra barnen droppade in och Lukas blev bara mer och mer ledsen. Va???? Gossen som brukar tycka om att träffa de andra barnen.
Jag gav honom lite mat och efter ett tag så började han acceptera de andras närvaro men det tog verkligen sin tid... Märkligt. Hoppas det bara var en engångsgrej. Var ett tag sen vi träffade de andra- kanske blev det för rörigt för honom? Vi får se, jag får försöka komma ut i svängen lite häromkring också och träffa lite fler mammor och barn...

Mammas hjälpreda...Idag har Lukas lärt sig att baka kanelbullar.Han har också fortsatt sin skåprensning......och nu har han även upptäckt att det finns saker i lådorna i köket.

Palmeklubben?

Från igår kväll och under dagen idag har jag haft grymt ont i ryggen. Det har bara blivit värre under dagen. Först trodde jag det var träningsvärk. Sen funderade jag på om det är ett bygynnande ryggskott. Nu undrar jag om det kan vara nåt annat som spökar. Njurar eller livmoder eller nåt sånt?
Får hoppas det går över lite kvickt så det inte blir ryggskott a´la Olof.

Mer att frysa in...

...Fick samtal från JägarJamie för en liten stund sen. Han var glad. En bock mindre i skogen.  Det lär bli fullt i frysen...

Bakfull!

Jodå, visst blev det bak. Efter två turer till affären och ännu ett konstaterande att jag inte hade några vanliga bullformar (men det fick gå med alu-formar istället...) så blev det alltihop, Aja-kakor, vaniljhjärtan och vanliga kanelbullar.
Känns som att det blev en heldag av det faktiskt. Men det var kul! Så nu är frysen full av bakverk.
Det här är ajakakor.
De ska pudras med floursocker innan man äter dem. Fyllningen är hallonsylt. (Fast i receptet är det faktiskt gele´.)
Vanilhjärtan.
Första gången jag gör såna. Men det gick bra. Och även de ska ju pudras lite innan man äter dem.

Och så kanelbullar. Inget konstigt med det.

Nu kan ni komma och fika när ni vill! Med reservation för slutservering...

Baktankar

Är väldigt sugen på att baka nåt! Aja-kakor, vanilhjärtan eller kanelbullar... Var nere i affären och köpte mjölk och hallonsylt nyss för att kunna göra bullar eller ajakakor...Kommer hem och märker att jag inte har nåt vetemjöl. Så blir det i GI-kostens kölvatten. Eller bakvatten kanske? Får bli en runda till affären igen...

Suck, rubriktorka.

Jag har tränat en liten stund nu på förmiddagen. Skönt! Jag känner att jag behöver komma igång med att träna igen, känns som att hela kroppen har rasat ihop de senaste månaderna. Känner det i synnerhet i ryggen och axlar/nacke.
Mitt viktminskningsprogram har helt gått åt skogen. Ett tag låg jag bra till att nå mitt mål men efter att ha varit nere på 68 kg ett flertal gånger, och lika många gånger hoppat upp till 72 kg igen så känns det som att jag får komma på nåt nytt. Vad sägs om sunt förnuft och ett vettigt leverne?
När jag stod där och trampade på maskinen så susade ganska många tankar genom huvudet. Saker som jag tänker att det vore kul att skriva om här... som vanligt är det mesta som bortblåst nu.

Det kommer att bli en resa till Ullared den kommande veckan. Ser verkligen fram emot det. Först och främst är vi i behov av kläder till Lukas och grindar till trapporna. Sen kommer det antagligen och med alla säkerhet att bli en del bra-att-ha-saker till huset. Vi har skrivit en lista på saker... Precis som det står på Ge-Kås hemsida att man bör göra... :-)  Sen kommer det troligtvis även att bli en del piff-saker till hemmet. Hoppas faktiskt på att kunna hitta en del sånt som kan hjälpa mig att sätta den där personliga prägeln här hemma. Vidare hoppas jag hitta nåt snyggt klädesplagg till mig själv. Vore skitkul om jag kunde hitta ett par jeans... (Ha-ha-ha...tror jag på det själv eller???) En ny vinterjacka skulle jag också vilja ha. En i ull, gärna turkos. Lite snygg och tuff sådär. Vi får väl se vad det kan finnas.

Dö-kul?

Ni må tycka att följande inlägg låter opassande men ni ska veta att jag trots detta har respekt för alla som ligger på våra kyrkogårdar.
(Som liten fick jag lära mig att man inte springer på kyrkogårdar. Tänkte på det idag när jag var och satte blommor på mormor och morfars grav. Jag gick med raska steg över kyrkogården...)

Var alltså på kyrkogården och satte blommor på mormors och morfars grav idag. Det blev riktigt fint, trots att jag inte fick ihop så mycket blommor från den lilla (?) trädgården. (Stor trädgård, en rabatt...)

Det var väldigt många mördarsniglar där... Måste vara snopet och vara mördarsnigel på en kyrkogård.

"Jag har en plan"

Sitter här i ett hus som håller på att vakna. Funderar på dagens planer.
  • Vi var och hämtade 454:an och släpen igår. Planen är att vi ska ta hand om skräpet som blev när vi rev ut bastun och matkällaren. Ska bli skönt att få bort det. Det luktar lite unket. Och så är det en massa spikar som sticker upp som man kan göra sig illa på. Inte så bra.
  • Det finns tvätt som behöver sorteras och hängas in
  • och två toaletter som behöver städas.
  • Om jag hinner tänker jag köra ner till stan och städa av lägenheten en sista gång. De nya ägarna tar över på måndag och visserligen är lägenheten flysstädad men det var över en månad sen så där är nog lite dammigt nu.
  • Har behov av att beöka en lampaffär. Tror jag ska ta en tur till Ljus Och Miljö i Asarum. Vi har en konstig lampa i tvättstugan som vi behöver en ny lampa till. Det värsta är att den gamla råkade falla i golvet igår och jag vet inte om den klassades som en energilampa, eller som ett lysrör. Vilket som är ju direkt hälsofarligt, om jag fattat saken rätt. Den gick sönder... Och om det nu var en energilampa så har jag hört att man ska vädra friskt i rummet... Och om det var ett typ av lysrör så innehåller den väl cancerogena ämnen när den är förbrukad och hur kul är det???
  • Har en bit paj över som kanske arbetskamraterna skulle uppskatta att få till kaffet i eftermiddag.
  • Måste ringa tre samtal... Kanske fyra.
Sädär ja. Nu har pojkarna där upp vaknat och kommit ner till mig... Lukas försölker hjälpa mig att skriva dagens blogginlägg. Jag har redan sagt ordet "Nej!" flera gånger... Det är numera det mest förekommande ordet här hemma tror jag... Och jo, Jamie säger det lika ofta som jag... :-)

I wanna dance!

Hörde en grymt bra låt på radion idag och innan låten var slut hade jag gjort ett konstaterande. Det måste vara Whitney Houston! Hörde från någon på jobbet i förra veckan att hon var tillbaka... Och nu hörde jag låten "I Look To You". Så himla bra!!! Har lyssnat på den i Spotify nu och den är så bra att man nästan börjar böla! Welcome back, säger jag bara! Och vad skönt det vore att dansa lite gott med någon till denna låten.


Welcome back Whitney!De senaste dagarnas sysselsättning

Vilka härliga dagar det har varit nu några dagar! Dels på grund av vädret men även på sysselfronten.

Ja, i lördags fick jag lite färg av min korta solning på förmiddagen. Men bara på armarna...resten av kroppen är nog icke-pigmenterad verkar det som. Syns inte att jag varit ute.  Nåja, en liten stund då och en stund då så händer det kanske nåt. Men nu är väl sommaren snart slut...? De har väl inte lovat kanonväder de närmaste dagarna... Synd. Man får njuta vid de tillfällen som ges helt enkelt.

Jo!  Det blev en tur till Gungvala i lördags och även till torget i stan. Köpte två blommor till matrummet vid köket och så två Dahloir som nu står på framsidan.  Tycker det blev ganska bra, även om Dahloirna försvann i de stora krukorna. Men, de tar väl sig tills nästa år och fyller ut krukorna bättre då.

På eftermiddagen flyttade vi  två stora skåp vi hade här och jag var så arg över att vi skulle göra det själva utan att ta hjälp... Men...gjort är gjort... Jag fick två stora blåmärken på armarna på grund av det och det ser så illa ut... Hoppas de försvinnerl snart. För att inte tala om träningsvärken. JISSES! Igår gick jag  som om jag gjort i byxorna! Åtminstone om jag gick i trappor. Aj,aj...

Vi rensade undan en massa ris och grenar också som blivit från när Jamie högg ner ett par träd förra helgen...eller när det nu var. Det blev några turer med släpen till rishögen, men nu ser det iallafall lite mer städat ut. Skönt! Jag tog t.o.m. en bild FÖRE städningen i lördags, men mitt dumma huvud glömde ”efterbilden” så det får jag fixa i senare.

På kvällen var vi så sega och trötta att vi syndade rejält i vår GI-kost och köpte PIZZA!!! Mmmm så gott!!! J

Söndagen gick i vardagsanda i form av husligheter... Städning, gräsklippning, tvättning och allmänt fix. Vi avslutade med grillning på kvällen. Mamma och pappa kom upp ochhälsade på  och så kom Ola & Elisabeth på cykel så de gjorde oss också sällskap! Så trevligt! Jag hade gjort en rabarberpaj  med rabarber (naturligtvis) från det egna trädgårdslandet. Gott! Kanske det blev lite få rabarber  och lite  mycket deg...men det var  gott.

Igår  tog vi en tur till Ikea. Vårt största behov som vi tänkte tillgodose var grindar till våra trappor. Lukas har börjat utforska dem och tycker det är jättekul att försöka klättra upp för dem... Dessutom är det så,  att så länge som vi inte har några grindar på ovanvåningen är det svårt att vara där och göra saker när Lukas är vaken för då måste man ha koll på honom hela tiden. Vill ju inte att gossebarnet ska trilla ner för trappen...

När vi väl kom till barnavdelningen på IKEA och såg deras grindar blev vi dock inte nöjda. Tyckte inte om konstruktionen på grindarna de hade. Tyckte de var för bökiga och opraktiska. Så det blev inga grindar...   Det får bli en tur till något annat ställe som har barngrindar.

Lukas var hos mamma och pappa under tiden vi var iväg. Det hade gått bra! Perfekt!- Då kanske jag kan få iväg Jamie till Ullared också innan han ska börja jobba igen...??? Vi får väl se...

Dagen avslutades med middag hos farmor. Kåldolmar och potatis och god sås som bara farmor kan göra... Kan det bli bättre?


De senaste dagarna i bilderConny, Ulrica, Hanna, Micke och lilla Ebba kom på besök i veckan. De hade vägarna förbi. Ja...Vi grillade! :-) 

Vi fick en inflyttningsgåva i form av en stor kruka med några fina blommor och gräs i. Den passar perfekt på framsidan!

TACK SÅ MYCKET!
Och den krukan har alltså fått sällskap av Dahliorna som jag köpte i lördags.För er som undrar över bilden jag la in igår kväll på mitt ben...
Jodå, grannen har en Pitbull men den hade inget med benet att göra. Det var helt enkelt fläckar av en massa körsbär som fanns på riset som vi fraktade bort i lördags. Jag är helt oskadd!!!

  Backen framför Fornstugan där vi rensade ris med bl.a. körsbär, i lördags. Då kan man bli lite fläckig. Ingen fara med mig alltså...

Och under tiden Jamie körde fram och tillbaka till riskomposten passade jag på ett rensa trädgårdslandetr på blåbär och smultron...
Ännu en grillbild, denna tagen i söndags kväll.Aj,aj... Grannen har en pit-bull...Jag berättar i morgon....

Rastlös i solen

Jag satte igång diskmaskinen och en maskin tvätt. Lukas sov. (Sover) Och ute strålar solen. (Nu bytte jag tempus hux flux- men det går väl bra att läsa ändå?) Eftersom jag har suttit inne hela veckan tycker jag att jag kunde unna mig en stund i solen tills Lukas vaknar igen. Har legat där i en timme nu men nu har rastlösheten tagit över. Började med att läsa i boken som jag påbörjade igår- den har börjat bra iallafall... men sen när jag snurrade runt och la mig på rygg la jag ifån mig boken och så började tankarna snurra istället. Och nu vet jag så många saker jag vill göra och behöver pyssla med att det finns inget slut på det.
Det blir en tur söderöver idag. Ner mot Gungvala och kankse till stan. Tänker eventuellt ta en runda till stadens torg idag istället. Vore kul med lite blommor...
Behöver också besöka min lägenhet för att rensa innanför dörren. Antar att det ligger tre veckors reklam där. Minst. Och så har jag lovat Simon några flyttkartonger också... Vore skönt att bli av med dem. De står just nu i garaget och tar plats för min bil som annars skulle kunna stå där i skuggan och ha det svalt och bra. Hmmm... så nu skrider jag till verket. Ha en bra dag gott folk! Glöm inte dricka vatten när det är varmt!

Jag bestämde...

0-37132a6dea2288700962fe2caa92f9ef.png

Kolla varifrån!

Jag bestämde mig för att ta en lugn lunch. Har en ny bok med mig som jag ska börja läsa när dagens sallad med kyckling är uppäten. Hoppas den är bra, boken.


I bloggträsket

Jag är lite fast i bloggträsket. Och det innebär inte bara att man vill skriva inlägg hela tiden, utan att man vill kolla vad andra har skrivit. Det är en drog i sig!

Det finns vissa bloggar som jag besöker regelbundet. Vissa skrivs av personer jag känner, andra har jag ingen aning om vilka de är. Men det känns som att man blir kompisar på nåt konstigt vis även om det naturligtvis inte är så. Ibland lämnar jag lite små kommentarer om det finns nåt att kommentera. Jag skriver inte bara för att skriva nåt- det känns lite trisst tycker jag. Sen när jag inte har nåt för mig letar jag upp nya bloggar. Kanske det är en person som låter intressant och då sparar jag adressen och besöker sidan igen.

Jag brukar klicka på "senaste inläggen" som rullar på blogg.se och se var jag hamnar. Det kan vara en överskrift eller ett bloggalias (eller vad det kan kallas) som får min uppmärksamhet och gör att jag undersöker. De mest intressanta är nästan de anonyma bloggarna. Sen  ibland är det tips på blogg.se om intressanta inlägg. Häromdagen hittade jag t.ex. ett recept som jag bara känner att jag måste testa nån dag... Åh så kul det är!

Frihetskänsla

Jag har varit ute på stan i ett jobb-ärende en stund på förmiddagen. Vilket helt underbart väder det är! Jag ville inte alls åka tillbaka till kontoret och krypa in i det kyliga luftkonditionerade kontorslandskapet. Ute på stan gick folk omkring i shorts, klänningar och linnen. ÄNTLIGEN är sommaren här!
Mitt ärende bestod i att göra en besikting hos en klädbutik... Och vad sugen jag blev på att gå omkring och shoppa loss en massa! Det hade varit så kul med en ny garderob!!! Hade varit kul med en ny plånbok också- full med pengar. Hmm... det är väl därför jag sitter och jobbar i det kalla kontorslandskapet istället för att vara någon annans...


Och så den där känslan av lite frihet när man går omkring utan någon annan. Den är härlig! Missförstå mig inte. Lukas är hur go som helst, men en runda på stan på egen hand är underbart!!! Så har jag alltid tyckt.

Torget var fullt av blommor... Jag funderar på om jag ska åka dit igen nu på lunchen för att se om jag hittar nåt fint att pryda våra tomma fönsterbänkar med. (Ja, alltså, det var blomsterförsäljare där. Jag knycker inte kommunens blommor som står på torget... Det lät nog så! Ha!) Men det är väldigt skönt att bara lägga sig här ute i solen när man ätit klart och slappa en liten stund tills man ska börja jobba igen... Vi får väl se hur det blir.


Dagens lunch.

7fc4ac3bf6a1c3fca8fdc7026d55d9e3.png

Kolla varifrån!

Dagens lunch. Sallad med fetaost. Sitter ute och njuter av solen. Så skönt! Hoppas vädret håller i sig i helgen också. Skulle tagit en ny bok med mig, läste faktiskt ut den gamla igår, men jag glömde det. Konstigt va?


Bär-Inte mig emot

De senaste dagarna har det varit tyst här på bloggen. Har varken haft tid eller något särskilt att berätta.

Det har blivit lite mer fart på jobbet, tack och lov. Händer liiite mer om dagarna där nu än förra veckan.

I måndags kväll var vi i Gungvala en runda och hälsade på. Monica har varit på Island och det var kul att höra om hur hon haft det. Kände igen ganska mycket av det hon både pratade och visade bilder om. Kul! Sen gick jag och Jamie ut i skogen en runda för att plocka blåbär. Alla människor pratar om hur mycket bär det är överallt så till en början blev jag riktigt besviken över att vi inte hittade någonting alls. Ris fanns, men inga bär. :-(  Men sen rörde vi på oss lite till och då minsann kunde man sitta nästan på ett och samma ställe och bara plocka. Två liter fick vi ihop, sen orkade den ene av oss inte mer. :-)  Får se om det kan bli fler tillfällen innan säsongen är över.

Igår hade mamma och farmor varit hemma och plockat svarta vinbär. De hade fått ihop tio liter plus lite till som de lämnat i en burk därhemma. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med de där extra bären men jag kollade på internet och hittade ett recept på svartvinbärslikör så det började jag pilla med igår. Rensade bären och petade i dem i en gammal whiskyflaska. (Jamie tyckte nog det var bra att få en orsak till att tömma flaskan... :-)  )Sen hällde jag på vodka och nu ska det stå i tre veckor. Sen ska man sila det hela och sen tillsätta lite annat.... Vanilj och floursocker bl.a. Ska bli spännnade att se hur det blir när det är klart!


Ägglossning?

Två ägg om dagen. Det är bra! Tidigare har jag ätit två ägg till frukost, men i förra veckan kokade jag äggen där hemma på morgonen och sen tog jag med dem till jobbet och åt dem i skivor på ett par knäckebröd till förmiddagsfikat.

Hemma har vi en äggkokare. En lysande uppfinning. Man stoppar i äggen, häller på lite vatten och sen blir det ångkokat kan man säga. När vattnet kokat bort och äggen är klara låter ett surrande ljud, ganska högt och räligt. Inte så bra när man har en ganska öppen planlösning, hela huset sover och det känns som att minsta knyst hörs hur tydligt som helst. För att skona skönhetssömnen för mina två pojkar som ligger och sover varje morgon (Jamie & Lukas alltså...) kokade jag mina ägg igår kväll istället.

I morse tänkte jag när jag tassade omkring där hemma "Får inte glömma äggen", och så packade jag ner tillbehören till dagens lunch- fetaost, gurka, lök...tomat och sallad har jag på jobbet... Sådär ja...


När jag kom till Kyrkhults utkant kom jag på- "Tusan! Äggen ligger i kylskåpet!"


Seg i hu-ett

Oh!
Det blir definititv ingen dans i kväll! Jag sitter i soffan framför tv´n. Jamie kollar på nåt...vet inte vad. Jag underhåller mig med datorn. :-)  Har haft en BRA dag!!! Fått en del gjort... Städat bägge bilarna. SKÖNT! Nu vill jag tvätta dem också. Och polera. Är på tiden. Får se om jag hinner med det...nån gång... Innan vintern är här. Jodå, det ska väl lösa sig.

Jamie har varit duktig. Kört en runda med gräsklipparen. Tyvärr funkar ju inte uppsamlaren så vi fick kratta gräsmattan efteråt för det låg stora tussar med gräs överallt. Sen tog han tag i lite annat fix... Bl.a. högg han ner körsbärsträdet vid fornstugan och även en del syrener och nån liten bok. Blev jättebra! Nu ska vi bara få bort allt ris så man ser hur det ser ut utan träden och buskarna. Idag försökte jag faktsikt ta några foton men kameran strejkade naturligtvis så vi får se om det kan bli bilder en annan dag.

I kväll har vi grillat, åter igen. Denna underbara sommarsysselsättning som man bör åtnjuta så ofta man kan. Idag kom mamma och pappa på besök. Nice, nice, trevligt. Jag har syndat med ett par glas rött vin (ÅH så gott!!!) och lite Baileys till efterrätt. Mums! Var länge sen jag drack sååå god baileys sist! Nu har man väl klantat till sina kurvor igen...
Nu längtar jag verkligen efter sängen. Hoppas Lukas sover längre än till 07:15 i morgon. Idag har han inte sovit mycket alls...

Tack!

Hej alla! Jag vill bara säga tack till alla er som kommenterar när ni läser bloggen. Har de senaste dagarna varit några fler än vanligt och det uppskattas ska ni veta. Ibland är det så att jag inte har någon motkommentar...någon gång missar jag t.o.m en kommentar och ser den alldeles för sent... Men TACK ändå för era kommentarer!

RSS 2.0