Barnkalas & tandläkarbesök

Lukas fick i förra veckan sin första inbjudan till barnkalas! Det var hos en flicka på hans avdelning som heter Ebba. Hennes mamma och jag går på samma syjunta också.
Även om nog inte Lukas riktigt fattade vad barnkalas innebar blev jag glad för hans skull.
 
Sitter och funderar över mina egna minnen vad gäller barnkalas. Det första jag tänker på är en händelse i första klass, på en rast när en av tjejerna delade ut inbjudningskort. Vi klätttrade på en klätterställning och en av de andra flickorna fick ett fint kuvert med en inbjudan, men inte jag... Kan inte komma ihåg mitt första barnkalas bland klasskompisar men minns ett kalas från min barndom i Kylinge.
Sofie fyllde år och jag, Tobias och Nina skulle gå dit. Det kändes spännande och jag minns att vi hade ballonger med oss. Minns dock inte så mycket av kalaset men har för mig att vi lekte ryska posten och jag inte fattade nåt!!! Vi kan inte ha varit gamla då... jag var väl i fem, kanske sexårsåldern. Nej, jag ska nog låta det vara osagt förresten... Kan ju t.o.m. ha varit när jag fyllt sju med tanke på att Tobias var med...
Detta var en liten lång parentes...
 
Barnkalas var det som gällde i lördags.
Vi inhandlade present i fredags; en fjärilshov som hon hade önskat sig och ett fiaspel.
Jisses, jag tyckte det var busenkelt att köpa present till en femåring men har ingen aning om vad en barnkalaspresent ska kosta... Sånt tycker jag kan vara lite småjobbigt, att veta på vilken nivå man ska ligga.
 
Lukas verkade tycka det dröjer en hel evighet tills hans födelsedag för han sa:
"Jag fyller ALDRIG år..." på ett surt och tjurigt sätt.
Ett tag skulle han inte heller gå på kalaset utan stanna hemma...
Vi var i Jämshög på fredagseftermiddagen. (Och nu är jag ute på ett sidospår från rubriken igen...) Jamie var iväg på after work med jobbet så vi stannade faktiskt en stund (jag och barnen) och åt kvällsmat.
Innan vi började äta blev Lukas ledsen och klagade över att han hade ont i ett öra. Jag tog en tur till byn och införskaffade alvedon...
När vi skulle åka hem klagade han dessutom över att ha ont i magen så ett tag trodde jag nästan inte det skulle bli nåt kalas för hans del.
Han somnade tvärt när han kom i säng och t.o.m. skrattade när han la sig ner... :-)
Jag hade nästan en liten förhoppning om att det skulle dröja ett tag innan Jamie kom hem... Båda barnen sov och jag skulle just "mysa" (?) till det framför datorn och kolla ifatt mina missade avsnitt av Dallas när han kom hem...
Trodde i min naiva värld att TV4play innebär att jag kan kolla på de program jag vill se när som helst men riktigt så bra var det ju inte.
Det senaste avsnittet gick bra att se gratis, däremot ville de att jag skulle betala för att se de tidigare men det ville inte jag.
Dallas är ju en såpa så det går ganska bra att missa nåt avsnitt och ändå hänga med märkte jag.
 
På lördagen var iallafall Lukas pigg och fri både från magont och öronvärk så det blev kalas iallafall.
Jag hoppas han tyckte det var kul.
Jag stannade kvar hos Ebba under tiden kalaset varade men försökte ändå inte övervaka alltför mycket. Lite mysigt att Lukas faktiskt kom och satt sig i mitt knä vid ett flertal tillfällen.
Jamie var hemma med Celina. Han hade haft för sig att han skulle klippt häcken på förmiddagen men han blev hastigt förkyld på morgonen så det blev inget av med det. Lika bra egentligen - kunde blivit en något körig förmiddag i så fall kanske...
 
Efter kalaset känns det som att vi vilade omlott här hemma och kvällen tillbringades och avnjöts med familjen här hemma och lite filmmys. Skönt. Vi har farit omkring en hel del de senaste helgerna...
 
JUST DET!
Jag och Celina var minsann en runda på jobbet i fredags förmiddag under tiden Lukas var på dagis.
Trevligt att träffa jobbarkompisarna även om det verkade vara en körig förmiddag med kanske nån person för lite på plats.
Tog en runda uppom stadens torg också. Inhandlade lite höstblommor som jag sedan sysselsatte mig med igår söndag med att plantera här ute. Blev två cyklamen i järnurnor på trappen och sen lite prydnadskål och silverfall i en vit betongkruka vid altantrappen.
Har även påbörjat projekt trädgårdsmöbelrefreshing... :-)  Håller på att slipa ett gammalt möblemang som ska få lite fin vit färg och så ska det minsann sys lite kuddar till... Lär bli lagom klart till nästa vår, antar och hoppas jag...
(Och nu behöver inte herr Hallenstjerna ställa frågan om de där andra stolarna och när de är klara... Jag har fortfarande inte bestämt vilken färg armstöden ska ha...)
 
Rubriken talade om ett tandläkarbesök också.
Det var Lukas som idag varit hos tand"läkaren" och fått en riktig koll av sina tänder.
Han vågade inte sitta i stolen själv, utan fick sitta/ligga på mig i mitt knä. Lite trångt för sköterskan med alla verktygen men det gick.Inga hål i tänderna. Sen när sköterskan skulle putsa tänderna blev det lite spänt. Tandkräm gick bra, men den goa putspastan fick hon inte sätta på. (O det som jag gillar så mycket. Skulle kunna gå till tandläkaren för att få tänderna putsade alltid...) Lukas fick ett klistermärke med Bärgarn som belöning. Funderar dock på om det kan ha varit så illa att vi glömde Laban där i tandläkarstolen innan vi gick hem... :-(
 
Tänker... Nej tusan- han ligger ju i man väska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kom på det NU! :-)
 
Eftermiddagen har ju varit helt underbar!!!! Varmt och skönt!
Har vägrat vara hushållerska idag utan bara njutit av att kunna sitta på altanen och inte frysa. Finns en del städning att ta itu med men det kan jag göra en annan dag när det är kallt och regnar, typ.
Blev grillning i kväll och vi kunde äta ute och ha dörren öppen tills barnen somnat vid åtta.
Synd att det inte blivit så många såna kvällar i sommar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hypofysen

Tillbaka! Tack för knuffen :-)

2013-02-15 @ 11:37:37
URL: http://hypofysen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0