Pyssel, pigga barn och sjuka barn

Börjar med att kommentera vädret- det är kass. I lördags morse skulle jag ner till församlingshemmet för att pyssla lite och det var så kyligt att jag tog vinterjackan på mig! Har konstaterat att jag egentligen inte har någon bra vårjacka. Min skinnjacka som jag älskar är väldigt användbar med den är inte särkskilt varm när det är sånt skitväder som nu. Har ju visserligen min militärjacka men när man ska se lite klädd ut funkar den inte så bra...

Det var en pysseldag för oss mammor som brukar vara på församlingshemmet. Och de som varit där tidigare. Vi var inte så många och det var bara jag som var "ny" mamma- de andra hade varit på Öpnna Gruppen tidigare år. En av dem hade jag träffat tidigare men sen var det två andra tjejer som var "nya" för mig.
Vi skulle göra små fåglar till två trädgrenar som skulle vara utsmyckning i kyrkans fikahörna. Jag trodde aldrig jag skulle kunna göra nåt som såg vettigt ut men det gick faktiskt! Maria, som var initiativtagare (tror jag) just till fågeldelen hade gjort ett par fåglar som hon visade innan vi började. Och så förklarade hon hur man skulle göra, sen fick man använda sin egen fantasi. Metoden hette nåt...Minns inte riktigt vad... Nålfilt? Ullfilt? Ull... Det var iallafall ull som man, i dett falllet, la runt ett frigolitägg och sen tryckte ner med en speciell nål det så det fastnade. Lite pilligt men himla kul! Jag satt tyst i tre timmar i lördags och bara pysslade på. Tog bilder men har inte tömt kameran ännu men när jag gjort det ska ni få se hur fina de blev!

Från början var det sagt att en kvinna skulle komma och hålla ett föredrag på e.m. men hon blev sjuk. Kanske lika bra det för när vi hade ätit lunch kände vi att vi ville pyssla liiiite till så det gjorde vi och därefter bar vi upp våra fina alster till kyrkan där de numera bor så fint, så fint...

På kvällen åt vi god mat och kollade på nån film om jag inte minns fel... Klockan blev iallafall halv tolv innan vi kom i säng och det är ganska ovanligt... :-)

05:14 vaknade Celina och skulle inte sova mer. Inte så himla kul. Vi låg kvar i sängen (hon och jag) fram till sex ungefär men då ville hon inte vara kvar där längre. Gick upp, gjorde eld i kakelugnen och fixade frukost. Vid nio väckte jag Jamie och sa till honom att byta av mig- då gick jag och la mig och sov till tolvtiden! :-)
Hade en visning på eftermiddagen utanför Asarum men var hemma i bra tid på eftermiddagen.
Vi grillade lite korv och åt ute... Vädret hade faktiskt vänt och blivit ganska behagligt på söndags eftermiddagen.

I morse fick jag iallafall sovmorgon till strax efter sju. Hörde att Lukas var uppe- han satt i soffan och kollade på barnprogram så jag antog han vaknat innan Jamie kört till jobbet. (Han kan inte med TV´n själv utan vill att nån av oss hjälper honom till rätt kanal...)
Det blev lite stressigt men jag satsade ändå på att få iväg honom till dagis. Men vid lite över åtta tycker jag han börjar se hängig ut. Blank i ögonen och äta ville han inte heller. Jag kände på honom och han verkade varm. Tog febern på honom och det visade sig att han hade nästan 39 grader. :-(  Han har alltså varit hemma från dagis idag och kommer definitivt vara det i morgon också.
Ska faktiskt ringa vårdcentralen i morgon. Grannens pojk har haft halsfluss och förra veckan träffade vi barn som nu ligger i scharlakansfeber. Har förstått att det är himla smittsamt och inkubationstiden stämmer så har vi otur är det det han fått. :-(  

Han somnade på förmiddagen och sov en lång stund. Celina också för en gångs skull. Jag städade igenom ett skåp på toa så där är lite mer ordning nu... Pusslet som jag pusslade för ett par månader sen har blivit uppklistrat på en spånskiva och en kristall-ljuskrona har blivit upphängd.
Nu får vi se hur det går med allt i natt och i morgon. Lukas brukar drömma mardrömmar när han har så här hög feber och han har redan vaknat en gång nu i kväll och skrikit förtvivlat så vi får se hur det går...
Natti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0