Pyssel, pigga barn och sjuka barn

Börjar med att kommentera vädret- det är kass. I lördags morse skulle jag ner till församlingshemmet för att pyssla lite och det var så kyligt att jag tog vinterjackan på mig! Har konstaterat att jag egentligen inte har någon bra vårjacka. Min skinnjacka som jag älskar är väldigt användbar med den är inte särkskilt varm när det är sånt skitväder som nu. Har ju visserligen min militärjacka men när man ska se lite klädd ut funkar den inte så bra...

Det var en pysseldag för oss mammor som brukar vara på församlingshemmet. Och de som varit där tidigare. Vi var inte så många och det var bara jag som var "ny" mamma- de andra hade varit på Öpnna Gruppen tidigare år. En av dem hade jag träffat tidigare men sen var det två andra tjejer som var "nya" för mig.
Vi skulle göra små fåglar till två trädgrenar som skulle vara utsmyckning i kyrkans fikahörna. Jag trodde aldrig jag skulle kunna göra nåt som såg vettigt ut men det gick faktiskt! Maria, som var initiativtagare (tror jag) just till fågeldelen hade gjort ett par fåglar som hon visade innan vi började. Och så förklarade hon hur man skulle göra, sen fick man använda sin egen fantasi. Metoden hette nåt...Minns inte riktigt vad... Nålfilt? Ullfilt? Ull... Det var iallafall ull som man, i dett falllet, la runt ett frigolitägg och sen tryckte ner med en speciell nål det så det fastnade. Lite pilligt men himla kul! Jag satt tyst i tre timmar i lördags och bara pysslade på. Tog bilder men har inte tömt kameran ännu men när jag gjort det ska ni få se hur fina de blev!

Från början var det sagt att en kvinna skulle komma och hålla ett föredrag på e.m. men hon blev sjuk. Kanske lika bra det för när vi hade ätit lunch kände vi att vi ville pyssla liiiite till så det gjorde vi och därefter bar vi upp våra fina alster till kyrkan där de numera bor så fint, så fint...

På kvällen åt vi god mat och kollade på nån film om jag inte minns fel... Klockan blev iallafall halv tolv innan vi kom i säng och det är ganska ovanligt... :-)

05:14 vaknade Celina och skulle inte sova mer. Inte så himla kul. Vi låg kvar i sängen (hon och jag) fram till sex ungefär men då ville hon inte vara kvar där längre. Gick upp, gjorde eld i kakelugnen och fixade frukost. Vid nio väckte jag Jamie och sa till honom att byta av mig- då gick jag och la mig och sov till tolvtiden! :-)
Hade en visning på eftermiddagen utanför Asarum men var hemma i bra tid på eftermiddagen.
Vi grillade lite korv och åt ute... Vädret hade faktiskt vänt och blivit ganska behagligt på söndags eftermiddagen.

I morse fick jag iallafall sovmorgon till strax efter sju. Hörde att Lukas var uppe- han satt i soffan och kollade på barnprogram så jag antog han vaknat innan Jamie kört till jobbet. (Han kan inte med TV´n själv utan vill att nån av oss hjälper honom till rätt kanal...)
Det blev lite stressigt men jag satsade ändå på att få iväg honom till dagis. Men vid lite över åtta tycker jag han börjar se hängig ut. Blank i ögonen och äta ville han inte heller. Jag kände på honom och han verkade varm. Tog febern på honom och det visade sig att han hade nästan 39 grader. :-(  Han har alltså varit hemma från dagis idag och kommer definitivt vara det i morgon också.
Ska faktiskt ringa vårdcentralen i morgon. Grannens pojk har haft halsfluss och förra veckan träffade vi barn som nu ligger i scharlakansfeber. Har förstått att det är himla smittsamt och inkubationstiden stämmer så har vi otur är det det han fått. :-(  

Han somnade på förmiddagen och sov en lång stund. Celina också för en gångs skull. Jag städade igenom ett skåp på toa så där är lite mer ordning nu... Pusslet som jag pusslade för ett par månader sen har blivit uppklistrat på en spånskiva och en kristall-ljuskrona har blivit upphängd.
Nu får vi se hur det går med allt i natt och i morgon. Lukas brukar drömma mardrömmar när han har så här hög feber och han har redan vaknat en gång nu i kväll och skrikit förtvivlat så vi får se hur det går...
Natti.

En härlig dag är till ända... Vi började d...

En härlig dag är till ända... Vi började dagen med en avslutning- det var sista gången för terminen på öppna gruppen på församlingshemmet. Jag gick dit med båda barnen, där var lite andra barn och mammor också och dagen till ära grillades det korv. När vi gick hem hade det blivit ett livligt väder. Celina somnade så när vi kom hem spikade jag båda stentrapporna med högtryckstvätten. Sen tvättade jag bilen och då kom regnet. :-( Nu i kväll har jag och Celina varit på symöte hos Petra. Jag vann dagens lotteri- en fin tomatplanta. Vinafton med alla damerna är inplanerad, kul!


Önskelistan- uppdaterad 10/5

* Min favoritparfym- Mysk av märket Alyssa Ashley. Och bodylotion, duschtvål och deo i samma serie. Det är min doft det... :-)
*En oval liten zinkbalja som kan rymma diskmedel, diskborste och en tvålpump. Ska ha den i fönstret vid diskhon i köket. Ca: 15 cm hög...
*En step-up-bräda... Hoppet är det sista som lämnar människan, säger de ju...
*Ljuslyktor av olika de slag!
*En "Whiskeytunna" som man kan plantera blommor i, utomhus. Vill ha en som är ganska bred, men den behöver inte vara jättehög. Vet att de hade på Jem & Fix i våras... Kan även vara bra att kunna ha till att kyla dryck i vid festligheter. :-)
*En Black & Decker Workmate (Lånar alltid pappas och det är ju tröttsamt i längden...)
*...och ljus, naturligtvis...
*Presentkort är alltid bra. På kläder, smycken, blommor, massage, hotellövernattningar, plantskolor, skor...  Det kan  aldrig bli fel.
*En hushållsrullehållare som ser vettig ut och är tung och stabil. Vill inte ha nåt fjantigt med en massa kossor på eller dyl. :-)  Marmor kanske?
* Marshallhållare- såna som är ca 60 cm höga som är på en pinne man sticker ner i marken.
*En gammaldags marmorpiedestal
*En urkärnare till äppel- vad nu en sån grej kan heta
*Ett lass sten+ matta att lägga under
*Ett stort parasoll på "arm", 3-3,5 m  i diameter på tung fot
*Trädgårdsmöbler

*Snälla barn, god hälsa, kärlek, beröring och Fred på jorden. :-)

Tillägg

...Jag glömde ju!!!

*GRÖNA PENGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)


Två tårtor, minst

Jag har bestämt mig. Det kommer (nog) att bli tårta på tårta på torsdag när jag fyller år. Kanske nån annan liten kaka också...tycker ju det är så kul att BAKA!!!

Svärmor ringde häromdagen och undrade över önskelistan. Jag har ju en önskelista stående här på bloggen- den är nästan ständigt aktuell. Finns nog nån liten tingest jag ska plocka bort som trillade in i julas, men annars är den fullt giltig. Kan dessutom göra några tillägg:

Har konstaterat att vi behöver ett stort parasoll och jag vill ha ett sånt där stort (3-3,5 meter) på en hängande arm ni vet. Tung fot ska det vara och en vev och hissa och sänka med. Presentkort i lämplig butik är alltså bra...

Jodå, trots att sambon sagt nej tänker jag önska mig ett lass sten. Ett lass ja. Det ska ligga på uppfarten vid uthuset. Och därtill kommer även önskan om en matta att lägga under stenen så ogräset förblir borta...

Krukor att ha uteblommor i och även blommor är en ständig önskan.
S.k. whiskeytunnor är ett önskemål- de kan ju både användas till blomkrukor och öl/läskkyl!!! :-)

Celina 9 månader

Underbara tjejen!!! Det är en solstråle.
Jag vet att jag inte kommer att minnas nånting knappt om ett par år så här är ett framtida komihåg-inlägg för den sakens skull.

Tösen ammas fortfarande nattetid. Hon vill inte sova hela nätterna utan vaknar runt två-tre och ska mysa lite med mig. Sen vaknar hon vid fem, sen halv sex, och kanske sex och i bästa fall somnar hon om till sju... Det är lite jobbigt, jag vet inte hur vi ska komma ifrån det. Vägra dotte? INte heller schysst. Skaffa napp? Känns nästan DUMT att göra det NU!!! Tror ju iochförsig inte hon skulle acceptera det heller. Kämpa på, det är väl det som gäller. Har läst en del och det sägs att barnen i denna åldern sover ofta oroligt p.g.a. att det händer mycket i deras utveckling och de får väldigt många intryck att ta hand om från varje dag.

När det gäller mat är hon inte överförtjust i nåt. Hon äter inte särskilt mycket och jag vågar inte ge henne särskilt "stora bitar" för hon tuggar inte maten utan sväljer den hel. Gröt gillar hon- fast inte sån på burk. Det ska vara den sorten man tillagar själv. Fruktgröt, typ. Frukt överlag gillar hon.
Jag lyckades få i henne 1 dl välling häromdagen och trodde en ny era hade börjat men den slutade tvärt redan nästkommande dag.

Celina kryper inte. Hon sitter på rumpan och hoppar fram. Hon vänder sig dit hon ska genom att styra med höger eller vänster ben. Ska försöka att lägga henne oftare på mage för jag ser att de gånger jag gör det finns det kryptendenser i benen på henne. Men än så länge kasar hon baklänges och blir mest arg när hon inte kommer framåt.

Arg blir hon också om man tar saker för henne. Det kvittar om det är leksaker eller papper som hon stoppar i munnen. Arg blir hon!

Lukas och hon däremot leker underbart fint tillsammans! Lukas är en jättebra storebror och barnvakt- att man nu kan vara det redan vid tre års ålder. Visst förekommer det lite kiv ibland men det vore väl konstigt annars.

Jag tycker verkligen tiden rinner iväg. När jag var hemma med Lukas minns jag tiden runt 8 månader som jobbig för jag tyckte bara allt var kladd men så känns det inte alls denna gången.

Att somna henne på kvällen kräver också finess. Lukas kunde vi ge gröt och sen lägga i sängen utan krusiduller. Sen lekte han av sig bland gosedjuren tills han somnade. Celina bryr sig inte alls om kompisarna i sängen. Fåtal är de gånger vi kunnat lägga henne och hon somnat i sängen. Hon somnar för det mesta i någons famn eller av att jag ammar henne... Idag tog det en hel timme innan hon somnade... Jobbigt...
Hoppas det ändrar sig med hennes sov(o)vanor för de är lite jobbiga faktiskt.

Däremot sover hon bra på dagen. Två gånger- förmiddag efter att ha varit vaken ca: två timmar, och sen nån gång på eftermiddagen. Hon sover ofta i vagnen och det funkar bra tack vare min "Celinaradio" (som Lukas kallar den. ).

Hon pratar sitt eget lilla språk. Da-da-da och ma-ma-ma... :-) 
Goa tjejen...

Tisdag 8/5

Ibland blir rubriksättningen väldigt simpel. Fantasin tryter och jag känner att inlägget bara kommer vara en dagboksanteckning om vad vi hittat på idag.
Lukas sov länge. Antagligen eftersom han aldrig sov middag igår. Därför skippade vi dagis och när jag frågade vad han ville göra och han svarade "Gå till Församlingshemmet." tyckte jag det lät bra.
Det är kul att han föreslår det tycker jag. Vi har varit där flera gånger nu då det bara varit vi där- visst- det är jättesynd och trisst att ingen annan kommer dit, men det blir ändå lite speciellt för oss som är där. :-)  Miljöombytet för det första. Man kan inte hålla på att städa när man inte är hemma. Det blir en del prat med Anita och så leker man med barnen. Jättebra!!!

När vi skulle gå hem föreslog jag för Lukas att vi skulle åka till "morfars verkstad" i Kylinge och hämta några rör... Han började genast prata om morfars truck.
Så blev det- en tur till Kylinge för att hämta några tegelrör som Jamie har för sig han ska bygga ett vinställ av. Sen hem till Jämshög för att umgås lite och få med mig en vattenpump hem. Vi (Jamie) har planterat en massa grödor i trädgårdslandet och en kvälls vattning innebär ca: 100 liter vatten. Det blir en dyr grönsak innan sommaren är slut. DUMT dessutom när man har en egen brunn på tomten som inte används. Dessutom är det rör dragna så det ska kunna gå att använda vattnet på ett enkelt sätt till bevattning- hoppas vi. Nu ska vi införskaffa några kopplingar och sen ska vi förhoppningsvis vattna betydligt billigare.

Jag har börjat fundera över min kommande födelsedag. Vad jag ska bjuda på. Var helt inne på grillning ett tag men nu har jag börjat fundera på såna smörgåstårtor som jag gjorde till "symötet" för två veckor sedan. Och sen då? Tårta??? Jag kan väl knappast bjuda på paj, nu IGEN??? I så fall får det bli någon ny sort som jag inte gjort innan. Jag är så dålig på att baka tårta... Får kolla i lite receptsamlingar och se vad jag kan bli inspirerad till.

Min förhoppning var egentligen att hinna ringa lite visningar i kväll men Celina vägrade somna så det gick inte. Nya försök i morgon kanske?

Måndag, 7/5 2012.

Var på MVC i förmiddags för den "obligatoriska" cellprovstagningen man blir erbjuden vart tredje år. I väntan på min tur läste jag i tidningen Mama om nåt som jag nu tror kanske jag råkat ut för; delad magmuskel. Det drabbar 30% av alla kvinnor som genomgått en graviditet. Jag har läst om det tidigare men inte tänkt så mycket på det... Hann inte läsa hela artikeln heller... Där fanns en del träningstips som jag vill ha. Får se om jag kan hitta det numret av tidningen nånstans. Det hela visar sig som att magen är putig. Och det tycker jag min mage är. I så fall på grund av att bl.a tarmarna trycker ut magen eftersom muskeln delat sig och inte håller emot... I kväll ställde sig dessutom Lukas framför mig och började slå på min mage. När jag undrade varför han gjorde så, svarade han: Jag skulle bara kolla om du hade en bebis i magen." Av barn får man minsann veta sanningen... Vi var på Öppna förskolan i Olofström också idag. Där kom jag på vad jag skulle kunna tänka mig att arbeta med!!! En kvinna var där från Civilförsvaret och föreläste bl.a om barnsäkerhet. Intressant och lärorikt och jag tänkte att hon verkar ha ett roligt jobb! Jag undrar om det ÄR hennes jobb, eller om det är ideellt...


Helgen är slut. Den började med en bussres...

Helgen är slut. Den började med en bussresa till Jämshög där Celina grät hela vägen från Olofström. Förskräckt upptäcker jag att hon har fullt med blod i sitt ena öra! Jag bar henne från bussen till Ma & Pa , Lukas fick åka i vagnen. Det var lite tungt men det gick. Blodet i örat verkade vara självförvållat... Mamma bjöd oss på rökt lax. På lördagen var jag med BK Union som utställare på Medvindsmässan i Olofström. Det var kallt!!! Jag hade som tur var tagit med vinterjackan annars hade jag nog frusit sönder. Vi stod på Storlekplatsen och där blåste väldigt kallt. Är ändå nöjd med dagen- det var kul och mycket folk. Var grymt trött på kvällen och ägnade mig faktiskt åt att spela spel på facebook. Vilket förvärv. Har fortsatt med det även idag för jag har blivit superförkyld. Vädret har varit fint men kallt. Lite bättre i e.m så då grillade vi korv och grannarna var också här och gjorde oss sällskap. Nu väntar en ny orörd vecka...


Traditionell Valborg

Kungens födelsedag inföll detta året på en måndag. Underbart att Jamie bett sig ledig och vi alltså haft långhelg ihop här hemma! Det har blivit städat och fixat både ute och inne!
Jamie har fixat mycket i trädgården och jag trampar omkring här inne. Dessutom förberedde jag en del inför måndagens fest redan under söndagen. Fixade en potatissallad och marinerade 5 kg kött.

(Sitter och funderar nu på hur helgen sett ut... Vi åt ju tacos ihop med ma & pa också... Var det i lördags eller söndags tro??? Söndags måste det ha varit- de var ju i Malmö på lördagen.... Hmmm, så var det nog ja...)

För en gångs skull var vi klara och färdiga (nästan iallafall- om inte gästerna hade kommit för tidigt..:-)  ) vid 16 då vi sagt att folk kunde börja droppa in.
Detta året var vi ett ganska stort gäng- Emma & Peter m. barn, Johanna & Magnus, Vi 4 (naturligtvis), Jeanna och hennes Magnus, Ia och Jan-Åke m. barn och så bjöd jag in en av kille och hans mamma från Lukas dagis- Linda & Kevin. Tobbe dök också upp framåt kvällen.

Folk kom när det passade dem med tanke på jobb och sånt. Det blev full rulle ganska snabbt med tanke på alla barn. Vi åt korv, tiden försvann och sen grillade vi kött och åt inne med potatissallad, grönsallad, bearnaisesås och grillade tomater. För enkelheltens skull blev det kladdkaka med grädde till efterrätt.
Celina hade ju vänligheten att vakna redan 05:14 på Valborgsmässoafton så första kladdkakan blev gjord redan vid sex på morgonen här hemma...

Hur som helst! Jag tycker verkligen det är kul att fixa fest och ha en massa folk här hemma! Är nöjd med denna kvällen och hoppas även gästerna var det. Vi hade ju ett stråååålande väder med riktigt varmt och gott så det kunde man verkligen inte klaga på.

Denna dagen har varit lika härlig. Det jag inte gjorde igår innan gästerna kom gjorde jag idag- tvättade av trädgårdsmöblerna!!! Och så fick jag uppdraget att ta bort några nässlor i vår ena rabatt.
Vi tog en fika med grannarna och sen har vi varit hos Tobbe & Enikö och grillat. Ma, Pa & Farmor var också där. Härligt!!!!

Nu är det bara tre dagar kvar av denna veckan sen är det helg igen. Man blir alldeles förvirrad i skallen...

RSS 2.0