Vild lördag

Egentligen skulle jag krypa ner under en filt på soffan. Eller ringt en del samtal. Eller kanske tränat lite.
Men jag vill skriva ner min helg för den har varit lite tokig på sina ställen.

Jamie skulle iväg med jaktlaget. Det var dags för den årliga älgafesten där männen (mestadels) lagar en trerätters middag till oss damer som vi sen får tillfälle att avnjuta på kvällen. Barnen får också följa med.
För att slippa böket med att ha två bilar stående i Tjurkhult (Hallabro) ca. fem mil härifrån skulle Jamie åka upp med Monika som ändå skulle (nästan) åt det hållet.

Jag hade önskemål om att göra ett besök på Bytaredagen i Mörrum men inte med mina barn med mig. Mamma hade lovat att ta hand om dem en liten stund.
Såååå... Det blev en tur till Jämshög där vi lämnade barnen. Vidare till Mörrum och lämna Jamie. Sen hade jag två timmar att slå ihjäl innan bytaredagen öppnade. Hade hoppats på att kunna träffat Susanne en stund men de hade kräksjukan på besök och då håller man sig gärna undan. Jag gjorde ett besök på Ljungsleds plantskola istället. Körde därifrån med 24 penseér i bagaget.

Jag blev en av de första i kön vid folkets hus. Det gjorde inte så mycket- solen sken och det var gott att stå ute och bara koppla av.
Min tanke var att hitta en jacka till Lukas plus några jeans. Kanske nåt kul till Celina. Eventuell nån leksak eller nåt annat bra.
Det var en lång kö bakom mig så jag satsade in mig på jackorna med en gång. Hittade en tuff jacka i skinnimitation, helt ny. Lapparna från butiken satt kvar- de skulle ha 50:- för den. Taget. Fanns även jeansjackor men de är så kalla och stela så jag hoppade över det och satsade på att hitta jeans istället. Det var svårare. Hittade två par men hade hoppats på mer. Letatde efter nån snygg skjorta också till honom men det fanns inte.
Kollade in flickkläder till Celina istället. Fanns en del men lite slitet tycker jag nog. Nåja, några fynd gjorde jag ändå.
Leksaker hittade jag inga.


Var hemma i Jämshög vid halv tre igen. Med en icke önskvärd huvudvärk med tanke på kvällens begivelser.
Tre timmar senare var jag, som Willie Nelson sjunger, "On the Road Again"...

Kom lite sent till festen men väldigt lagom till förrätten. En tunnbrödskorg med räkfyllning och stenbitsrom. Gott!
Hamnade dock lite väl långt ifrån Jamie (eller var det han som satt lite väl långt ifrån mig kanske...) så det var inte mycket matro. Två barn att hålla koll på. Lukas var duktig men lite osäker eftersom han inte träffat folket innan. Men som vanligt så släppte det efter ett tag. När huvudrätten ätits upp (Lukas sprang bort till Jamie och åt av hans mat i hans knä) var det full rulle på honom. Huvudrätten var en älgwok! Först tyckte jag det saknades nån krydda men efter ett tags tuggande var den väldigt god!!! Försvinnande god verkade det som för jag tror det tog slut alltihop!
Tiden gick fort och Celina blev trött. Gav henne gröt och pyjamas men hon kom inte riktigt till ro i allt stök. Hon är ju van vid lugn och ro när hon ska sova så det var nog inte så konstigt. Nåja, till slut somnade hon iallafall, i hallen. Var lite synd att jag hade glömt "barnvaktradion" hemma.

Eftersom Lukas var lite förkyld försökte jag få hem Jamie vid kvart över tio. Jag visste ju hur det skulle bli...  ("Bara denna ölen med...")
Många av de andra (alla) barnfamiljerna försvann vid denna tiden. Lukas kom fram till mig och sa:
"Alla barnen har gått hem nu". Jag tyckte synd om honom...
Celina vaknade igen när folk skulle gå hem för hon var ju i hallen...
Jag fick henne att somna på nytt i min famn och för att det inte skulle vara iskallt i bilen bad jag Jamie gå ut och starta den så den var varm tills vi skulle hem.
Jag vet inte varför jag sa det men jag bara sa "Se nu till att inte låsa bilen!" när han gick ut...
Vad tror ni händer?????

Jamie kommer in och är smått förstörd och säger:
"Bilen gick i baklås Cissi! Jag låste inte! Den bara låste sig själv..."

Yeah, sure...
Hursomhelst... Bilen var igång. Och låst. Vi hade ingen extranyckel med oss och det är omöjligt att pilla upp de låsen. Krossa en ruta? Otänkbart... Vad fanns det att göra?

Jag fick låna en bil av en av de som var på festen. Kom då på att mina nycklar till huset ligger i min bil, liksom min telefon och plånbok. Jamie hade inga nycklar med sig. Jamie fick ringa mina föräldrar (som också var på fest) och fråga om de kunde köra hem till oss i Kyrkhult och hämta extranyckeln till min bil och sen köra och möta mig någonstans...
Som tur var hade de vår extranyckel till huset med sig.

På tillbakavägen mot Hallabro kom det nåt djur rullande emot mig från höger sida. Jag hade inte en chans att väja undan. Usch...Så det lät!!! Det riktigt krasade och jag fasade för vilken syn jag skulle se. Jag förstod att mitt offer inte var vid liv. Det var första gången jag kört ihjäl nåt och sen visade det sig vara en kanin. (Jamie plockade bort den när vi passerade igen på hemvägen...)

1,5 timme senare var jag tillbaka igen till min då varmkörda bil (!)... Festlokalen var tom sånär som på Jocke som stannat och städat under tiden Jamie passade barnen. Celina hade vaknat och var ledsen och längtade efter mamma (-s mat).
Fick naturligtvis säga till Jocke om min lilla viltolycka på vägen. Som det lät kändes det som att hela högersidan på bilen skulle vara nersplaschad med blod från det lilla livet. Det värsta var att de båda jägarna bara skrattade åt min olycka...

Det tog nog ytterligare 30 minuter innan vi lämnade Tjurkhults skola och då hade vi ytterligare ett kort stopp på vägen innan vi frtsatte vår resa hem. Jamie "skulle bara" kolla på nån slags fälla som Jocke hade i garaget... (Alfons ligger som en ande runt vårt liv emellanåt...)

Tidsomställningen till sommartid gjorde att klockan var närmare tre innan vi var hemma...
SUCK!
Nästa gång ska vi inte ha några stackars barn med oss på denna tillställning... Jag tycker inte det känns rätt, trots att det finns andra barn i samma ålder som Lukas. Gillar inte kombinationen av (smått)berusade vuxna och barn...

Tack och lov sov Lukas länge på söndagen. Klockan var nog runt två när han vaknade. Men hans förkylning hade blivit ganska mycket sämre.
Celina sov ganska bra, vaknade vid nio. (Fast hon var  vaken på natten också nån gång...)

Eftersom jag inte hade varit hemma på två dagar fanns det en del att ta itu med. Jag begriper inte att det kan bli så stökigt och uppställt när man inte är hemma...

Vi grillade korv till lunch och sen blev det inte nån ordning alls med maten för framåt eftermiddagen åt vi våfflor! Jättegott men himla onyttigt. Hela helgen har gått i matsyndens tecken så denna gången var första gången på många veckor som vågen visade mer i vikt än för en vecka sen... :-(  Nåja, det var bara 4 hg så det är ganska marginellt... :-)

Jag var ute och planterade mina penseér på eftermiddagen och njöt med en kopp te i en hörna där solen lyste och det var lä. Är nöjd med resultatet och tror jag kom på att jag ska måla en bänk vit och ha stående där jag satt vid garagets vägg..

Celina verkar ha fått Lukas förkylning. Hon har sovit jättedåligt hela natten och jag har inte fått många timmars sömn. Kollade febern på henne och den visade 38,7. Första gången hon har feber.
Hoppas det går över fort så hon kan sova bättre i natt för jag är trött! Lukas är också snorig och går omkring med genomskinligt snor under hela näsan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0