Midsommarmys i flera dagar

Vårt midsommarfirande här på Hasselbacken började redan i torsdags.
Jag hade gjort ett nytt försök att bjuda hit lite mammor och nu blev det bättre uppslutning. Fyra mammor med barn var här och vi hade en underbar tur med vädret. Linda R hade inhandlat glass och jordgubbar plus bakat en god paj som vi njöt av.
 
 
Barnen fick ett eget bord. Jag dukade först med våra stora djupa talrikar men insåg att hälften inte skulle få plats då. Några skålar blev ett bättre alternativ.
 
 
På kvällen grillade vi i all enkelhet med ma & pa här hemma.
 
Midsommarafton började ju med vackert sommarväder och sen blev det...midsommarväder. Vi var bjudna till Jan-Åke och Ia i Böket och där tillbringades större delen av dagen.
Vi började med att göre en midsommarstång. Vi tjejer gjorde stången och killarna plockade blommor. Härligt med ombytta roller. Killarna misslyckades dock med sitt uppdrag eftersom vi inte fick tillräckligt med grönt och blomster för att täcka stången. Alltså hade vi tjejer klarat det helt på egen hand. Fast vi fick faktiskt lite god hjälp med att resa stången... (annars brukar det kanske vara tvärtom- att vi tjejer hjälper killarna med det...)
 
 
Jamie har hämtat lite grönt att klä stången med.
 
 
Mindre snack och mer verkstad killar så blir saker och ting bättre gjorda... :-)
 
 
Jan-Åke verkar tycka det är jätteroligt med midsommarstång.
 
 
Prinssessan af Chokladsås.
 
 
Celina åt banan med hjälp av fötterna. Hon skrapade med foten (som en vindrutetorkare på en bil) längs med bordet så hon fick bananbitarna dit hon ville ha dem.
 
Det var en trevlig fest med ganska traditionell mat- dock ingen matjessill men det gör inte mig nåt för det tillhör inte mina favoriter! Istället var matbordet kompletterat med varmrökt lax och det är fint det!
 
Efter dans kring midsommarstången blev det jordgubbar och glass. Och regn. Sen fick vi sitta inne med stängd dörr resten av kvällen för annars anföll knotten oss! Är ganska rejält knottbiten ändå- det hant jag bli när jag stuvade in barn och packning i bilen när vi skulle åka hem.
 
På hemvägen såg vi tre vildsvin, rådjur, räv, katt och Jamie fick för sig att det var en bäver men jag vet inte vad det var...
Vildsvinen sprang av vägen och lyckades ta sig förbi ett fårstängsel. Ingen av oss begrep hur det gick till.
 
Förmiddagen idag gick åt till att sova ikapp i omgångar. Jamie fick sovmorgon, jag tog morgonpasset med Celina (som ändå sov till halv åtta. Fast jo, hon var vaken vid fyra också och fick välling...). Sen gick jag och la mig när Jamie steg upp och fick sova till elva då Lukas kom in och sa "Nu är det morgon. Nu får du vakna." Då gick Jamie och la sig igen...
Celina sov förmiddag då och sen när hon vaknat begav vi oss till Jämshög för lite familjärt umgänge. Både Tobias med familj och Simon & Hanna är hemma i helgen så det blev en liten härlig familjesammankomst med ännu en grillning. Farmor var också med.
 
 
Mamma & farmor njöt varsin grillad i solen.
 
 
Lukas och Olle njöt av varandras sällskap. Har en viss känsla av att de där kommer att ha mycket bus för sig när de blir lite äldre och ses...
 
 
Och nu heter den lille Valter. Och han växer.
 
 
När det regnade- vilket det gjorde- så fick vi sitta under balkongen och äta. Det gick bra det också.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0