Besök på jobbet

Jag fick för mig att det var dags att åka till jobbet och hälsa på idag.
Fick också ideén att jag skulle cykla dit och sen åka med Jamie hem.
Förutsättningen för att det skulle funka var att jag fick någon att komma hit och passa mina barn.
Mamma var inte riktigt fit 4 fight så jag frågade Monica och hon kunde komma upp en stund.
Jag fixade en sockerkaka med vaniljfyllning och började plocka ihop ett extra ombyte- en cykeltur på dryga tre mil gör mig lite svettig och då är det skönt att fixa till sig lite när man kommer fram...
 
När jag nästan packat klart ringde Monica och berättade att hennes bil inte startade. :-( 
Nya beslut fick fattas och jag bestämde mig för att ta bilen till jobbet och lämna barnen hos henne i Gungvala på vägen dit. Det gick bra men motionen som jag hade hoppats få uteblev och istället blev det onyttigt, onyttigt...
 
Det var fint att komma till jobbet- de har möblerat om en del och det har gett ett bra lyft till kontorsmiljön. Mitt gamla kontor har blivit skrivarrum och "min plats" är flyttad ut till resten av kontorslandskapet...antar jag...
Det var kul att prata lite med jobbarkompisarna men jag blev inte sugen på att komma och jobba ännu!!! :-)
 
I stan var det strålande solsken medan det här hemma har varit lite halvmulet till och från hela dagen. Det är nackdelen med att bo tre mil från havet...

Färdigutvecklad

Vi satt och åt middag häromdagen då vi sa till Lukas att han inte fick extrasalta sin mat. Vi motiverade det med att hans njurar inte är färdigutvecklade ännu. Det heter ju att barn under ett år inte ska äta saltad mat av denna anledning, barn på treochetthalvt kan väl äta mer salt men man ska ju vara restriktiv med det även som vuxen.
Vi insåg att ordet färdigutvecklad inte är så lätt för ett barn att förstå så vi ändrade oss och sa att Lukas kropp inte är färdigbyggd ännu så därför får han inte äta salt.
Tystnad uppstod för en stund och sen frågar Lukas:
"Pappa, är din rumpa färdigutvecklad?"

Skitunge

Vi har grannar med katt. Flera grannar med katt. Katter. Plural.
Jag har inget emot katter i sig men jag tycker inte om dem på vår tomt. Och inte i vårt garage heller. Där har jag hittat mängder med kattbajs... :-(  Och i lördags kommer Lukas med en kattbajslort i handen. Den hade han hittat i sandlådan.
Såååå...när vi på kvällen sitter och äter med våra grannar pratade vi på skämt om vad som skulle hända om VI hade gått och satt oss och bajsat hos grannen med en av katterna. (Den katt som verkar tro att han/hon numer bor hos oss!!!) Vi satt och skrattade åt det där ett tag...
 
Idag kommer Lukas och säger att han bajsat på gräsmattan inne hos Helena!!! Helena satt här hos mig när han kom och sa det, som tur var!!!
Jag fick gå och plocka upp bajset (BLÄÄÄ!!!) men visst kan man skratta åt det hela ändå?  Vi får hoppas det var en engångsföreteelse. Lukas har ju fortfarande inte lärt sig bajsa på pottan men på gräsmattan hade det visst gått himla bra.

Upp på benen.

I måndags förra veckan var jag på symöte. Då får jag ett sms från Jamie:
"Nu har vi rest oss minsann."
 
Celina alltså. Rest sig. Duktiga tjejen. Typiskt att det händer när jag inte är hemma. Tror det var likadant med Lukas.
Hon reste sig två gånger då den kvällen. (Det började med att hon sträckte sig upp efter Lukas mat...)
Sen fick jag själv nöjet att de det hela dagen efter.

Nähä

...det verkade inte funka nu heller.
 
Med andra ord verkar det vara runt två veckor sen jag skrev senast. Och mycket vatten har fallit från skyarna sen dess.
Jag kan knappast minnas vad jag hållit på med sen dess...
Förra veckan jobbade jag på Lyktan på onsdagen. Är inbokad varje onsdagskväll nu i sommar och det känns bra! Förra veckan var det mycket folk, runt 300 pers., och vi var en man kort så jag skötte korvkiosken på egen hand. Lite körigare än vanligt men jag tycker nog det gick bra! Barbro och jag hade dessutom en hel del att göra i fiket innan paus så det var full rulle genom hela kvällen- jättekul!!!
Som vanligt kunde jag inte somna när jag kom hem. Hopplöst!
I onsdags hade jag dock lämnat Lukas hos ma & pa för att inte han skulle väcka mig och Celina på morgonen. Det är nämligen han som gör det just nu... :-(  Planen för torsdagen var alltså sovmorgon. Ack så jag bedrog mig.
Celinatjejen fick istället för sig att hon skulle vakna och stiga upp tidigt. vid halv sju sådär. Fanns inte mycket att göra mer än att gilla (?) läget och stiga upp.
Dock hade hon hjärta att somna redan vid nio igen så då kröp jag ner under filten i soffan och nanade i två timmar. SKÖNT!
 
Hämtade Lukas på eftermiddagen och gjorde en god gärning innan jag körde hem från Jämshög- klippte deras gräsmatta. Det hade kört ihop sig för dem själva och med tanke på allt de gör för mig och att de haft Lukas över natten så var det inte mer än rätt.
 
Vädret var fint- bästa dagen på länge. Vi grillade och åt ute och eftersom kvällen var så himla underbar bestämde jag mig för att ta på danseskorna och köra till Sölvesborg! Där spelade Arvingarna på stortorget. Nån slags sommarkvällsfest som kommunen arrangerande vilket innebar att det inte kostade nåt inträde. Fint det!!!
 
Det var inte många där som dansade men ändå mycket folk som lyssnade. Dansbanan var inte stor och inte lätt att dansa på (en gummimatta som låg på kullerstenarna...) men det var ändå himla kul! Jag har inte varit ute och dansat på...1,5 år kanske???... Tack och lov var de som dansade 50% gamla buggkompisar så jag blev uppbjuden. Och faktiskt så bjöd även jag upp, nåt jag annars inte gör i första taget när jag inte dansat med personen i fråga tidigare.
 
Fick dock lämna dansen innan den var slut för Jamier ingde och sa att tösen inte ville sova. Typiskt att sånt händer när man för en gångs skull är iväg och har lite kul...
 
Gud vet vad jag ägnade fredagen åt... I lördags tog jag mig dock i kragen och tvättade min bil. På eftermiddagen åt vi mat tillsammans med grannarna och då glider tiden snabbt iväg till kväll. Trevligt!
 
I söndags påbörjade jag ett projekt med att ringa upp lite gamla kunder och orna mina gamla beställningssedlar i bokstavsordning. Satt ute en stund men det kändes som att regnet skulle komma när som... Är inte heller lätt att jobba med det när Celina är vaken (jag började när hon sov) så när hon var i farten gick jag in till grannen och pratade lite.
Jamie var i Växjö en runda och när han kom hem tog vi en tur till affären och handlade.
Träffade där en gammal klasskomis som jag inte sett sen -94 tror jag!!! (Kom där också på att jag ska skriva ett inlägg om kramar...)
Fortsatte mitt projekt med gamla kunder på kvällen men det gick åter i stöpet när Celina vägrade sova.
 
Planen för dagen var att träffa Susanne men åter igen ändrades den planen. Nu är den framflyttad några dagar och jag hoppas verkligen den blir av nästa gång!!!
Istället blev det städning här hemma, tvätt och matlagning. Det blev en bra dag ändå och åter igen har jag pratat bort lite tid med grannen! Hungrade efter vuxensällskap så jag bjöd in henne på pannkakor till lunch och det blev hon glad för.

Joho

...Jag skrev faktiskt ett inlägg från mobilen i torsdags kväll. Har nu i efetrhand sett att det inte kommit in och jag blir smått pissed varje gång det händer.
Blir ju helt fel att skicka in det i efterhand men jag får väl göra det ändå...
Trycker på knappen nu...

RSS 2.0