FÄRDIG!!! Nu ska det klistras upp och bli...

mms_img39573 (MMS)

FÄRDIG!!! Nu ska det klistras upp och bli en tavla i Celinas rum.


Musik att somna till

För några dagar sedan dansade jag Celina till sömns till tonerna av någon av Michael Buble´s  låtar. Det gick jättebra.
Idag har jag testat att sätta på cd´n i  hennes rum med en skiva med Buble´. Det har gått jättebra! Även om hon varit lite kinkig precis när man lägger henne så går det bra och hon har somnat efter en stund. Fantastiskt!!!
Och så fick hon i sig 50 ml  välling också. Vilken dag! :-)

Imperfekt

Det var skönt att få äta frukost ensam med Celina i fredags. Man minns nästan hur det var förr... Jag har "alltid" ätit frukost ensam så jag uppskattar verkligen att få ensamfrukost. Inträffar ju aldrig numera.
Efter lite fix och don här hemma var det sen dags att bege sig mot Jämshög. Hade ett ärende på väg innan jag skulle "hämta" Lukas. Sen ringde Jamie också... Han körde inte sin ordinarie runda i fredags utan GP-bilen (Malmögodset) så han hade vägarna förbi Jämshög och passade på att visa Lukas lastbilen med släp. Det uppskattades verkligen av treåringen...

Sen körde jag förbi macken och bokade en tvättid för bilen. Fick vänta till halv fyra- hade ju hoppats på att det skulle vara ledigt redan vid lunch. Visst, 30 min uter fanns det men jag vill ha 1,5 timme på mig så det blir redigt gjort... Så så fick det bli!

Bilen blev fin men behöver definitivt en omgång med rubbing & co.
Vi åt kvällsmat hos ma & pa och hade en trevlig kväll tillsammans.

På lördagen fanns inga planer men så hittade jag ett tillgodokvitto här hemma som var sista giltighetsdagen på lördagen så jag föreslog att vi skulle ta en tur till Karlshamn för att kolla på bilbarnstol till Celina. Så blev det. Lukas lämnade vi i Gungvala. Bilbarnstolarna säljs i leksaksaffären och det skulle inte ha funkat att ha honom med sig in dit...
Vi kom hem med en ny fin stol, röd och svart. En ny modell med flera förbättringar jämfört med Lukas. Vi får se om vi kan låta Celina ha den med en gång eller om Lukas får ha den lite först. Hon verkade lite kort för den, fast den är från 6 månader.

På eftermiddagen när vi hade kommit hem ringde Emma & Peter och undrade om vi hade lust att komma ner till dem en runda på kvällen och hälsa på. Så det gjorde vi! :-)  Ett lyckat spontanbesök tycker jag. Man träffas för sällan. Jättekul att barnen leker så bra ihop också. Ludvig 5 år, Lukas på tre och så Valdemar som är två. Full rulle men inget bråk. Och vi vuxna kan umgås på vårt håll. Det blev ganska sent innan vi kom hem, runt midnatt nån gång...Därför blev söndagen lugn utan utsvävningar.
Jag var minsann ute och gick en runda, på egen hand!!!

Idag fick jag sällskap av sambon här hemma. Han är magdålig. :-(  Nu får vi hoppas att resten av familjen klarar sig. Det har varit en lugn dag. Tänkte först att jag och barnen skulle flytt fältet i e.m. genom att åka till öppna försolan i Olofström men Lukas var definitivt för trött.
Nu får vi se vad resten av veckan har i sina gömmor.

Återhöres!

Tisdag, onsdag torsdag. Eftersom Lukas int...

Tisdag, onsdag torsdag. Eftersom Lukas inte mådde så bra på måndagskvällen blev det en helt lugn tisdag. Han bränts inte och visade inga andra tecken på att må dåligt. På onsdagen körde vi ner till Jämshög en runda. Även då verkade han må bra men det var lite si och så med matlusten. På kvällen lagade jag lax med grönsaker och till Lukas kokade jag även ris. Han åt nästan ingenting!!! Jag begriper mig inte på honom. Vi satt i en hel timme vid bordet för att han skulle äta men icke. Han fick sitta kvar ytterligare 30 minuter sen tröttnade jag, tog hans tallrik och slängde maten. DÅ skulle han ha den. Det blev ett himla liv och han blev jätteledsen. Vad tusan... Hur ska man göra??? Nej, jag tog inte fram mer mat. Han fick gå och lägga sig- klockan hade blivit kvart i åtta... I morse åt han en burk med joggi, en morot och en skiva rostar bröd med ost. Sen ville han ha en smörgås till och det fick han- den fick jag slänga... :-( Hur får jag honom att äta?! Samtidigt undrar man ju om det är nåt fel. Mår han inte bra? Kan barn sätta ord på såna känslor? Idag ska han sova hos mamma och pappa. Jag får hoppas han äter nåt där. Får höra i morgon vad de säger. Själv har jag haft besök av Johanna och Kicki och hennes dotter Alice. Alice och Celina är nästan lika gamla så det var kul att se dem ihop. Och så var det trevligt att träffa de andra också naturligtvis. Nu ska vi se hur denna natten blir... Ingen är den andra lik...


Ny kamera

Vi har fått låna en riktig värstigkamera.
Den är så bra, så bra...

Knäpper blixsnabbt och knivskarpt!

Canon EOS 7D
Får väl bli nästa tillägg på önskelistan. (Där jag f.ö. ska plocka bort en del saker kom jag på nu.)
En av tio som jag fick av Jamie på Alla-hjärtans dag.En liten bit av mig.Snöflingorna som föll i lördags var verkligen stora!

På tur

Det vi inte fick gjort i lördags blev istället söndagens lilla utflykt. Cadillacen förvandlades till sardinburk när vi stuvade in sex personer* plus lite packning (varav en snöskyffel och en låda med grytor) och begav oss söderut till Limhamn för att hälsa på bror Tobias med familj. De har köpt hus och flyttat in för ett par veckor sen och nu ville vi ju stilla vår nyfikenhet.

Tycker det var ett trevligt ställe. Det kommer bli bra när de väl kommit i ordning och fått in lite möbler. (De har  flyttat från en tvårummare på 50 m2 så det saknas en del möbler.)

Testade min navigator som finns i mobilen och den tog oss faktiskt till rätt adress med en gång. Bra att veta till ett annat tillfälle.
Lukas och Olle lekte bra ihop. Det kan nog bli full rulle i sommar när de ska ut och springa på gräsmattan här, där eller nån annanstans!
Tobias & CelinaPå vägen hem var det vårvarning i luften. Kyligt ja, men soligt och på Skånes åkrar såg man gröna små strån sticka upp. När vi kom hem till Kyrkhult 2,5 timme senare var vårens som bortblåst. Här var det kallt med frost på vägen och i natt föll det lite nysnö som pudrade till marken som blivit bar i helgen.

Vi pratade om att åka och hälsa på farmor Iris idag måndag. (Ma & Pa, jag och barnen). Men så kom jag på att de ju kan komma hit istället. Så idag har vi haft besök. Jag bjöd på lite tacopaj (GI-style) till lunch och lite smulpaj till kaffet. (Jag smakade en liiiiten bit!)
Lukas har inte ätit idag. Han åt knappt inte igår heller. Ja, alltså det lilla han äter är inget man kan överleva på. Men när alla åkt hem fick vi nog förklaringen. Jamie hade kommit hem och lyckades få i honom en del tacopaj. När han ätit upp nästan allt kom det upp igen... Så det är väl vår tur med vinterkräkan nu då... :-(  Typiskt nu när det är sportlov och allt.
Stackars Lukas...
*Den är faktiskt sjusitsig!

Kort (lördag) (Kommer efter Lång-fredag)

:-)

Vi hade planer på att ta en tur till Limhamn idag. Skulle hälsa på Tobias med familj i deras nya hus! Men de har ju utfärdat lite varningar för busväder med bl.a. underkylt regn så det blev ändrade planer i sista stund.

Blev lite konstigt men dagen blev istället en lugn hemmadag. Ett tag föll det snöflingor som var ca: 5 cm (minst!) stora. Det la sig som stora sjok utanför. Lukas var ute och skottade för fullt. Duktig kille... Sen bad han mig komma ut och dra honom på kälken en stund. Det gjorde jag men gav upp eftersom det inte fanns nån bra runda att köra här ute med en kälke med gamla medar.
Vi gjorde en snögubbe istället och en snölykta.

Snöfallet förvandlades till regn men jag hoppas våra alster kan få överleva nån dag.

Kvällen kommer att tillbringas i soffan med melodifestival del 3.
Happy Lördag.

Rena rama långfredagen idag. Celina fick u...

Rena rama långfredagen idag. Celina fick upp mig redan halv sex och sen somnade hon inte om. Och det blev ingen mer vila sen heller. När jag hade hämtat Lukas på dagis åkte vi till Jämshög. Jag lämnade honom där och körde till Olofström för att hitta en present till min gudmor och moster Bebbna. Hittade flera bra saker men bestämde mig för en vit träask med sex fack att ha tepåsar i och två ljus från Yankee Candle. Tänk vilka bra presenter man kan hitta i lilla Olofström. Jag hittade massor av saker som jag själv skulle blivit glad för! Det blev en tur till Bebbna på kalas i kväll. Trevligt och många härliga släktingar. Fick tyvärr åka redan vid nio på grund av trötta barn... Nu är även jag trött. I morgon väntar nya äventyr. Godnatt.


Mitt Ekorrhjul

Det föll en massa snö mellan tisdagen och onsdagen. Jag körde ner och hämtade Lukas i Gungvala på förmiddagen och sen fick det bli en runda till Jämshög. Tyckte jag kunde göra en god gärning och hjälpa dem där hemma med snöskottningen. Det var ett bra träningspass för en otränad individ som jag. :-) 
Eftersom Celina inte hade sovit så bra på natten hoppades jag kunna synka barnens eftrmiddagslurer så att även jag skulle kunna take a nap men icke... Katastrof uppstod när vi kom hem. Lukas hade somnat i bilen och jag bar in honom men han var sååå lesen... Ville bara sova i bilen. Jag la honom i hans säng och trodde ändå han skulle somna om. Gick ut för att hämta Celina- hon vaknade när jag lossade stolen från sätet... :-(  Kommer in, klär av Celina och bär upp henne till hennes säng. Hon är ledsen och jag ger henne mat. Lukas tjatar om Laban...som ligger i bilen så det blir till att gå ut ännu en gång. Hur dum kan man vara som glömmer Laban... Suck. Sen var alla vakna och det blev ingen gemensam tupplur.

När väl Celina somnade var Lukas vaken. Ringde Jamie som var på väg hem från jobbet och konstaterade att jag skulle kunna vila en stund när han kom hem. La mig på sängen (Lukas kollade på DVD så han var lugn)... Hant väl nästan somna när telefonen ringde så så gick det med den sömnen. Det var en kvinna som ringde på en annons vi hade och hon skulle komma med en gång och kolla så det var bara till att "gilla läget."

På kvällen lyckades jag få i Celina en halv dl välling och hon sov lite bättre i natt. Vaknade strax efter tio och sen igen vid två. Sov till 06:15... Betydligt bättre än de senaste nätterna...

I morse var det åter igen kallt. Minus tolv tror jag vi hade när vi gick till dagis.
Celina somnade på hemvägen så jag fick en dryg timme att "stampa" på här hemma. Vedförrådet här uppe behövde fyllas på, tvätt skulle fixas, disk och plock... Fick det klart lagom tills hon vaknade.
Sen var det bara till att klä på oss igen, hämta Lukas, hem och fixa lunch som han inte ville äta förrän jag hade väntat i 45 minuter och sen slängt den i soporna. Då blev han skitledsen och tjöt efter mat! Var bara till att värma nytt och tack och lov åt han upp den.

Sen fick vi vila i två helt underbara timmar!!!!
En timme senare var det bara till att stå och laga kvällsmat och ja...sen var det kväll igen.

Happy Valentines day

Jag fick två alla hjärtansdags-presenter redan igår, Ingen av pojkarna här hemma kunde vänta tills idag med att ge sin present till mig.
Lukas hade gjort en blomsterpinne till mig, i form av ett hjärta med en massa glitter på.
Jamie kom hem med en bukett tulpaner. Mysiga pojkar jag har!

Natten blev tuff. Min lilla tjej tycker jag ska ge henne uppmärksamhet varannan timme på natten så....det gjorde jag. Kan dock erkänna att jag känner mig ganska trött och sleten idag. Nappflaskelyckan från i förra veckan har hittills inte lyckats upprepa sig. :-(  Vet inte om hon sover så dåligt för att hon är hungrig eller om det bara är gos hon vill ha.

Lukas var på dagis en runda, jag gick ner till församlingshemmet. Celina somnade i vagnen på vägen dit så jag fick roa mig på egen hand med de andra mammorna och barnen. Men det gick bra det med!

Sen bar det iväg till Gungvala. Jeanna skulle mysa med Lukas idag och bjöd oss på LCHFpannkakor till lunch. Lukas fick en film och en cd och så en tablettask Pim-pim... Själv fick jag en bukett med rosa tulpaner med mig hem.
När vi ätit körde jag hem med Celina igen och Lukas är kvar tills i morgon f.m.

Jag fick dock inget gjort här hemma trots att sonen var hemifrån. Försökte få Celina att sova en stund men hon hade nog fått lite för mycket sömn på förmiddagen för hon ville inte sova. Inte förrän Jamie var på väg hem med Thaimat och då var det ju knappast nån mening  för mig att slänga mig på soffan.

Nu i kväll har vi myst med lite film i soffan och sen hoppas jag på bättre sömn i natt än den som gick!

Beroendeframkallande?

Som jag visade i ett tidigare inlägg inhandlades ett pussel i förra veckan.
Påbörjade det igår och det gick ganska bra när väl Lukas hade gått och lagt sig och jag fick lite lugn och ro. Nu är det bara det svåraste kvar. Himlen... Och den består väl av knappt 500 bitar i varierande nyanser av vitt som skimrar som en skymning. Det blir en utmaning men nu när jag såg bordet med pusslet på sög det genast i pusseltarmen och jag kände att det var lika bra att gå undan och inte börja pilla på det, då hade jag nog fastnat där en stund.
Först ska disken undan, lite tvätt fixas och sen får vi se...

Radio Gaga

Jamie fyllde år i torsdags. Det firades som sagt i helgen men jag gjorde en liten uppvakning i tosdags när det var hans dag (vilket han tjatade om hela dagen...)
Jag skickade ett mail till P4 och bad dem spela nåt med Linda Bengtzing. Nämnde också att han önskade sig en Corvette.
Det är inte första gången jag önskar låtar i Önsketimmen så de kanske känner igen mitt namn vid det här laget.
Vid tjugo över nio ringde telefonen med skyddat nummer och när jag svarade var det radions Daniel! De hade pratat med Jamie men han ville inte vara med i radion så jag fick prata lite istället! :-)  Ha-ha... Det gick väl bra. Det är ju inte första gången. Min tidigare dröm om att bli "radiopratare" blev smått besannad för en kort stund.

För tidigt

Så har ännu en stjärna försvunnit från oss. Whitney Houston. Sorgligt. Alldeles för tidigt.

Kärt återseende

Inför gårdagens festligheter här hemma konstaterade jag att de enda jeansen jag har som passar inte var rena... :-(  Och så mycket annat fanns det inte att välja på... Så jag dyker in i garderoben och börjar botanisera bland mina "gamla" jeans som ligger huller om buller överallt. Och lyckas få på mig ett av mina tidigare favoriter!!! YES! Vilken härlig återerövring!
Har gått ner mellan 4 och fem kilo nu på lika många veckor och det känns bra!!! Har haft en bra helg med lite kalas och avbräck från kosten men nu är vi tillbaka på banan igen och det känns riktigt bra. Jag gillar den goda GImaten och blir nästan lite besviken varje gång jag syndar med nåt. Det smakar inte så smaskigt som minnet minns det.

Hittade detta pussel i affären häromdagen....

mms_img55870 (MMS)

Hittade detta pussel i affären häromdagen. Kunde inte motstå det- såg en blivande tavla till Celinas rum framför mig. Och jag som inte har nåt annat att göra...


Idag (10/2 2012)

... Lukas är hemma från dagis. Sjuk. Förkyld. Hostar mycket och lite varm emellanåt.
Vi tog en runda till Jämshög idag. Äggförrådet behöver fyllas på och Eknegården är bästa stället att göra det på. Blev en påse potatis också för i morgon ska det bli fest för Jamie som fyllde några år igår. Vi har planerat en trerätters meny som känns som att den kan bli enkel att göra. =Man kan förbereda de flesta rätterna i ganska god tid.
Det kommer att bli... Ska jag berätta det nu för de som inte vet... Hmmm...
Jo.
Basilikamarinerade räkor till förrätt.
Vår gamla käpphäst; Baconlindad fläskfile´med potatischips och sallad till huvudrätt.
Och vaniljpannacota med hallon och blåbär till efterrätt.

Jag blir hungrig bara jag tänker på det.


Fredagen då det hände

Ja, det var väl inte så avancerat egentligen.
Celina lyckades sutta i sig 60 ml välling från flaskan. Hoppas nu inte det var en engångföreteelse.

Hon har gjort det en gång tidigare. Det var väl tre veckor sen eller nåt. Men då var det mammamat (bröstmjölk) i flaskan men sen dess har det bara varit tvär-nej från hennes sida.

VI gör ännu ett försök i morgon!

PÅ rätt väg

Vid gårdagens kvällsmat uppstod en diskussion mellan far och son här i huset.
Sonen skulle köra till mormor. Själv. Fadern ifrågasatte att sonen visste vägen till mormor:
"Så, åt vilket håll bor mormor då?"
Lukas funderade ett tag och sen kom det:
"Hon bor förbi sophuset."

Ja, det är ju iochförsig helt rätt. Vi lämnar ofta soporna på vägen till mormor...
Ett poäng till Lukas.

Kyrkligt


På söndagen den 5/2 var det en gudstjänst i kyrkan där barnen som döptes under förra året skulle uppmärksammas. Vi fick komma och hämta en liten plakett i form av en druvklase som hängdes upp i ett träd med Celinas alla namn på och datum.
Lukas kommentar när vi kom in och satt oss ner:
"Där framme äter man chips!"
Han syftade på nattvarden. Han var med på den då Celina döptes. Och han fick visst ett litet oblat. Goa killen.

Kyrkhult känns kyrkligt. Det är ganska många som går i kyrkan på söndagar verkar det som. Denna söndagen var där en liten barnkör med tre flickor som sjöng och de fick minsann applåder. Och så bjuder de (kyrkan) på kyrkkaffe efter gudstjänsten.
Det känns lite trevligt att gå till kyrkan här men det finns fortfarande mycket kvar att göra tycker jag för att det ska bli mer lockande. Vet dock inte hur egentligen...

Satt och funderade på det där med bibeltexter. De läste en text som jag aldrig hört innan som handlade om en kvinna som hette Hanna bl.a. Lukas var ju föga intresserad av det de pratade om men hade det funnits bilder att titta på skulle det ju blivit som en saga- det väcker ju alltid intresse.

När det gäller kyrkorglar så är det ett häftigt instrument som jag tycker man skulle få höra lite mer av. Men inte bara psalmer utan lite mer upp-hottad musik. Vore ju skithäftigt! Kanske inte passar ihop med en gudstjänst men nån annan gång kanske...

Nu har jag kommit ifrån ämnet här visst...

Jeanna och Monika var med oss i kyrkan och följde med hem på en liten fika efteråt.

Senare på eftermiddagen kom ma & pa upp. Pappa överraskade Lukas med att ha Jamies gamla radiostyrda bil med sig. Lagad. Oj, oj, oj...det har körts mycket med den. Både nu och då. Men...Vi tog faktislkt undan den ett tag för det var risk att den går sönder igen annars. :-( Fler tillbakablickar

...så jag hinner ikapp nån gång!
Fredagen den 27/1 2012 känns lite luddig i minnet.
Det har ju kommit en del snö här så när jag hämtade Lukas på dagis var de ute. De har verkligen bra möjligheter till utomhusaktiviteter. Denna dagen var de vid en pulkabacke som låg bakom gymnastiksalen. Har inte ens lagt märke till att där varit en backe men den var ju kanon som pulkabacke! Naturligtvis är det ganska svårt att få hem Lukas när de är där och leker men till slut gick det.
Enligt en anteckning jag gjort var vi hos mamma på kvällen...

På lördagen den 28/1 vet jag iallafall hur det var!
Då var jag hos Josefin i Jämshög på tjejfest!!! Mamma tog hand om Celina och det gick jättebra. Avståndet mellan Josse och mamma var väldigt överkomligt så när tösen blev hungrig körde jag hem, matade och mös lite och sen återvände jag till festen igen! Jag behövde bara åka hem två gånger!!! En gång vid åtta och sen vid elva igen och sen somnade hon.
Josefin (och Jonas) hade satt ihop en helt underbart rolig musiktävling a´la´Så Ska Det låta- helt klart suveränt kul! Vi var tre lag och minns jag rätt vann det lag som jag var med i! :-)

Det blev lite avstånd från GI den kvällen. Jag åt EN godisbit, ETT chips (och det var inte ens gott!!!), ett glas välkomstläsk, några såna där estrellastjärnor som bara smälter i munnen...och pyttelite ris plus två skivor vitt bröd.
Hade dessutom egentligen tänkt unna mig EN drink och istället gått mellan Josse och mamma men blev så bortskämd med att kunna ta bilen eftersom det ar så kallt så jag hoppade över drinken! Hade skitkul ändå!!!!

Det blev discodans efter tävlingen och efterrätten (som jag visst också smakade- äppelpaj kan jag inte säga nej till) och det var också roligt. Fast roligast är det nästan att vara lite DJ. :-)
Spotify gör ju det hela väldigt enkelt! Vilket underbart musikarkiv att ha tillgång till vid såna tillfällen. Skillnad på det och som man gjorde som liten med alla sina kassettband...  :-)

Fick faktiskt sovmorgon på söndagen (Den 29/1) ända till halv åtta. Skönt! Och att vakna i ett hus som är tyst är ju helt underbart!!!
På eftermiddagen var jag iväg på ännu en visning. Denna gången utan hjälpreda men det gick även det.

Förra veckan är borta...
Jag och Celina var nere på församlingshemmet på tisdagen (den 1/2) en runda under tiden Lukas var på dagis.
På fredagen den tredje gjorde jag mitt besök på jobbet. Gjorde en ny kladdkaka som jag slängde ihop på morgonen innan jag åkte iväg. Blev väldigt sen med att lämna Lukas på dagis trots att vi den morgonen gick upp redan vid halv sju! Det är tidigt här... Han var allt annat än samarbetsvillig när vi skulle äta, borta tänderna, byta kläder, ta på ytterkläderna... Man blir SÅ TRÖTT och till slut tar tålamodet slut. Jag försöker att bara prata med honom, tjata, tjata, tjata men till slut blir jag faktiskt arg och skäller på honom. Men inte hjälper det och då blir man ju nästan ännu argare.
Den morgonen blev jag så trött på honom så jag sa att han skulle klä på sig själv overallen, stövlarna och mössan under tiden jag gick ut i bilen med Celina. Jag hade hjälpt honom på med kläderna innan men då hade han  klätt av sig igen under tiden jag klädde på mig själv...
När jag sen kom tillbaka igen stod han på trappen och var jätteledsen eftersom han trodde jag skulle köra utan honom...

Han berättade naturligtvis med en gång när han kom till dagis att mamma skulle köra iväg utan honom...

Det var iallafall trevligt att träffa jobbarkompisarna, fast tiden där gick lite fort. Kan trots allt dock erkänna att jag just nu inte alls känner för att börja jobba igen...

Helgen blev ganska lugn.
Det har varit superkallt de senaste dagarna. Någon morgon hade vi -18 grader här, i helgen var det dock lite varmare. Kanske runt tio minus?
Kakelugnarna jobbar friskt hela dagarna och hjälper till ganska bra med inomhustempen.
Vi fixade lite med lite småsaker här hemma... Dammsugade bakom kylen och frysen t.ex. Vi trodde det skulle sitta galler där men icke... Nu vet vi det.

Melodifestival på kvällen hemma i tvsoffan. Ingen höjdare tycker jag.


Tillbakablickar

Bloggåret började ju jättebra! Jag kom igång fint och höll ett vettigt tempo på uppdateringarna.
Nu var det två veckor sen sist. Vet inte om det är nån som saknar mig, men jag saknar mig själv. Åtminstone i framtiden! :-)  Då, när jag kommer att gå tillbaka, och inte minnas vad jag gjorde under dessa två veckorna.

Minnet är naturligtvis dåligt redan nu. Men lite minns jag och det ska minsann präntas ner så ni inte tror att jag bara sitter och rullar tummarna...

Torsdag 19/1 2012

Dagens gick åt till planering. Jag skulle ha en visning på kvällen och då är det bara att ha lastat  bilen med saker redan på dagen. Celina skulle med eftersom hon fortfarande envisas med att vägra flaskmatas... Blir genast mer att tänka på då. Saker som inte får glömmas.
Eftersom jag skulle ner mot Asarumstrakten så följde svärmor Monika med denna gången. Dessutom var det hos en arbetskamrat till henne som visingen var så det var ju lite extra smidigt.
Det gick iallafall bra. Inte mycket folk men det är ju så jag vill ha det. I synnerhet nu när jag har Celina med mig som ibland behöver lite uppmärksamhet.

Fredagen den 20/ 1 2012

Jag hade planerat att ta en tur till Karlshamn och hälsa på arbetskamraterna. Tänkte köra dit när jag lämnat Lukas på dagis vid kvart över åtta. Då skulle det nog bli lagom att kunna fika med de flesta på förmiddagen vid tio... Fixade en GI-kladdkaka redan på torsdagen så jag skulle kunna fika nåt ihop med dem. Passar även bra till Annika eftersom hon är glutenintolerant.

På natten var jag vaken ett par gånger och matade Celina och minns att vid fyratiden kände jag mig lite konstig i kroppen.
Vaknade vid sju och mådde pyton!!! Blä! Illamående och GRYMT YR! Det bara snurrade och jag trodde jag skulle tuppa av när som helst.
Insåg att jag inte skulle orka lämna Lukas på dagis så han fick vara hemma. Åka till jobbet var helt uteslutet. :-(  Fick panik över yrseln. Ville inte gå omkring här hemma och riskera att ramla med Celina på armen så jag bad helt enkelt Jamie komma hem för att hjälpa mig. Allra bästaste Jamie gjorde det. Vad sjutton skulle jag annars gjort???
Den första tiden låg jag bara på golvet på toa och väntade på...ja, urket. :-( 
Drack vatten och efter ett tag vågade jag stå på benen.

Så här i efterhand måste jag konstatera att det antagligen var vätskebrist eller nåt märkligt blodtrycksfall.
Jag piggnade till på förmiddagen och framåt kvällen kände jag mig nästan normal.
Syndade faktiskt lite under dagen och åt rostat bröd till frukost.

Lördagen den 21 / 1 2012

Det var bestämt sen nån vecka tillbaka att vi skulle åka till Hallabro och träffa lerduvor. :-)  Tack och lov mådde jag bra på lördagen (Jag trodde faktiskt jag fått nån vinterkräksjuka först eftersom det härjar en del sånt här omkring nu.) så vi kunde åka. Vädret var lite sisådär för ändamålet. De hade pratat om snö men när vi körde var det uppehåll. Visst.
Tills vi kom halvvägs till Hallabro. Då började det snöa rejält. Sen avtog det lagom tills vi kom fram.
Jag trodde först det bara var vi, Conny & Ulrika och Hanna & Micke med familj som skulle skjuta, men det visade sig vara Jamies jaktlag som skulle ha lite kul. Och så skulle det grillas korv också...

Vi var ju kompletta familjen och när vi kom fram visade det sig att Hanna med barnen och Ulrika var hemma i Davremåla så jag och barnen gick dit ganska snart.
Jag sköt tio skott. Träffade två! SKITKUL!!! Vill helt klart göra om det igen men under lite less stressade former. Ett barn i vagn (med hörselskydd naturlilgtvis!), en kille som undrade vad vi gjorde och ett halvt jaktlag som stod och tittade på... Är väl bra att träffa 20% under de omständigheterna? !

Resten av dagen blev mysig. Vi åt lite lätt lunch när vi kommit hem till Ulrika och sen lekte barnen friskt! Snön yrde utanför fönstret och vi hörde gubbarnas skott en bit bort.
När Jamie & Conny kom hem bestämdes det att vi skulle stanna på lite kvällsmat.
Det hela blev (som vanligt ihop med Persson/Stahl) en trevlig kväll för oss alla.
När vi skulle köra hem hade det snöat hela dagen. Massor av snö. 10-15 cm. Och fyra mil hem på dåligt skyfflade vägar. Underbart med fyrhjulsdrift då.
Jamie tror dessutom väldigt gott om traktens bönder och resonerade att de är angelägna om att få komma ut och snöröja nu när snön äntligen kommit. M.a.o- det blev "småvägarna" hem. Inte fasen hade de plogat. Träden hängde över vägen på vissas tällen, fulla med snö. (Hängbjörk...) Skulle haft en "fin" vinterbild på det men man stannar inte och tar såna bilder klockan tolv på natten. (Inte jag iallafall...)

Söndagen den 22/1 2012.

Lugnt tempo hela dagen och ännu en visning i Asarum på kvällen. Monika var med även denna gång, nu tror jag att även hon kan behåskolan snart! :-)

Måndag 23/1, Tisdag 24/1

Nu fick jag två sjuka barn igen. Förkylningar. Så himla trisst. Celina roade sig (?) med att vakna en gång i timmen under hela natten... Inte så kul, nej...

Onsdag 25/1
var Lukas på fötter igen... Han fick gå till dagis och vad jag gjorde vet jag inte.

Torsdag 26/1
kände jag mig så himla trött. Jag orkade helt enkelt inte kriga med Lukas igen för att få iväg honom till dagis. Visserligen skulle det kanske varit lugnare att få vara hemma utan Lukas för jiiiisses vilken Trotsdag. Det sliter nåt så djuriskt på humöret!!!
Jag kan inte begripa: När man fått barn får man gå på träffar där man får tips och råd om hur man tar hand om de små. Sen blir det inte mer.
Vi läste barnkunskap när vi gick i nian- märkligt!
NU skulle man behöva en kurs i föräldraskap och hur man bemöter en treårings vilja på bästa sätt.
Ibalnd funderar man ju på hur man ska göra... Tänk om våra uppfostringsmetoder leder till att Lukas blir en osäker kille? Eller en brottsling!? Det kanske låter extremt men man undrar ändå...

Sådär, jag har hunnit ikapp med en vecka... Nu är det bara resten kvar.
Nu ska här lagas kvällsmat!

Celina Sex MånaderDen här lilla prinsessan blev sex månader igår, den 6 / 2.

Vart tar tiden vägen???

RSS 2.0