Måndag med Pirr

Jag har utnyttjat min mor som barnvakt även idag...
En himla tur man har att sonen trivs så bra hos Mormor och morfar. Han vill nästan inte åka hem när man är där!
Idag skulle det vara en informationsträff hos Barnmorskan. En förlossningssköterska från förlossningen i Karlskrona skulle komma och berätta lite. Även om jag fött barn innan kände jag att jag ville lyssna.

Brrr... Det där pirret som känns som nervositet kom nästan med en gång. Iallafall när hon började prata om smärtstillning och visa de olika nålarna och sprutorna. Min förlossning med Lukas gick bra, tycker jag. Det flöt på bra. Jag hade ont, ja, men inte värre än att jag klarade mig med bad, vetekudde och lustgas som smärtlindring. Tyckte att det värsta var när barnmorskan kom för att undersöka mig- det gjorde såååå ont!!!
Idag kände jag mig helt nollad och ställde mig nästan åter frågan hur tusan man ska klara av det hela! :-)  Men naturligtvis kommer det att gå bra. Det kommer att gå iallafall, det är ju så naturen har skapat oss kvinnor... Vi är fantastiska varelser när det gäller den biten!

Det känes iallafall bvra att ha varit på det där mötet och jag hoppas jag kan få till det på nåt vis så jag kan gå på det de kallar för föräldrakus också. Den är tyvärr lagd till onsdagseftermiddagar då jag jobbar. Har visserligen rätt att vara ledig för andamålet men det känns kanske ändå lite som överkurs. Jag får se...

Eftersom det blev en vacker dag rent vädermässigt, var det åter dags för lite grillning. Idag blev det hos mamma och pappa eftersom de hade Lukas där. Lukas roade sig med en träpinne som han kallade för såg och sågade friskt i mormor och morfars lilla skogsdunge med den. Han utforskade även morfars Grålle och lärde sig om oljefilter, tändstift, grenrör, avgasrör och allt annat som ligger synligt runtomkring. :-)  Det är otrioligt vad han snappar upp den där lille.

Å väg hem hör vi honom sitta i baksätet och berätta för Laban att "Pappa kör lastbil och pappa kör mercedes, morfar kör Buick..."
Jag undrar om de fattar vad han säger på dagis om han säger att morfar kör Buick..?
Det sista han sa innan vi gick därifrån idag var iallafall att "Joanna- pappa kör motorsåg..."
Jag vet inte om han försöker impa på Joanna med hjälp av den frasen...


Ingen söndagsmässa

Än en gång ställer jag mig frågan: Vart tar tiden vägen?
Helgen försvann i ett poff. Förra veckan ligger också under fliken förfluten tid och inte vet jag vad som hände.

Helgen var ett roligt kapitel.
Jag började lördagen med att delta i en liten Hälsomässa (den berättade ja väl om...?) och det var en trevlig tillställning med perfekt antal besökare. Det kom en jämn ström med folk hela tiden och jag hade tid att prata med en del och vissa provade t.o.m.! PÅ mässor brukar folk annars vara ganska reserverade, men här fanns en del tidigare kunder och det hjälpte nog till en del. Plus att lokalen var liten och gav en mer personlig känsla än mångfa andra lokaler  jag varit i tidigare.

Från Hälsomässan blev det sen en resa ner till Malmö. Vi skulle fira Olles 1-årsdag. Kul och mysigt. Tror att han och Lukas kan bli några riktiga busfrön ihop när de blir äldre. Tycker mig redan se att Olle "ser upp till" Lukas. Man ser hur han studerar honom. Annars trodde jag mest att det där kom när barnen var/är lite äldre. Vet hur jag själv såg upp till och beundrade mina äldre kusiner och mostrar/morbröder/farbror.

Jamie var iväg med "Herrklubben". De verkade ha en trevlig dag...han ringde några gånger så jag fick följa utvecklingen och var ganska beredd på formen han skulle vara i när han kom hem. Visserligen sov jag då, men sen vaknade jag och fick byta sovrum för det gick inte att sova i vår säng på grund av ett oväsen från en bulldozer bredvid... ;-)

Söndagen var sista söndagen i maj månad. Mors dag alltså.
Jag SLAPP frukost på sängen även i år! (Jag tillhör en av de få personer som erkänner att jag inte uppskattar frukost på sängen.)
Det blev en del småfix både här och där. Plockade undan mina väskor och lådor med utställningsmaterial och sen hamnade vi ute i trädgården och plockade en del. Efter en liten lunch somnade både en stor och en liten kille, jag fortsatte pyssla lite innan även jag tog en snabbtupplur på en knapp timma innan vi åkte till Jämshög för att fira med mamma.

Swisch, där var den helgen förbi och sen var det måndag igen...

Sans dans

Det vill till att man läst franska för att fatta den där överskriften.
Det blev ingen dans i helgen.

Jag började helgen med att gå på Holje Marknad. Hade lite förväntningar att kunna hitta två par nya Falska Foppatofflor i glada färger, kanske en blå väska och nåt annat kul... Men när jag kom till marknmaden strax efter tre hade bara ett fåtal av utställarna fått upp sina stånd... :-(  Blev ganska besviken men inte så fattig. Köpte dock ett par tofflor som jag sedan blev jättenöjd med. Lila. En påse marfknadsgodis blev det också... Herre vad sött det är... Men inget annat som jag kan minnas...

Hade haft Lukas hos mamma och pappa under tiden- ha honom på marknad känns som allt annat än rofyllt... När jag hämtade honom ville han inte hem.
På lördagen skulle han och jag vara hemma hela dagen. Jamie var iväg på en endagarsutflykt. Han hade lånat en bil från jobbet och vid halv tio fick jag ett sms att han och resten av sällskapet fick putta igång bilen efter vart stopp eftersom startmotorn slutat fungera.

Lukas och jag hade en härlig dag. Vi fixade en del här inne, sen kom kusin Karin på besök vid lunch och vi fikade och pratade ett par timmar. När hon hade gått fixade jag lunch till mig och Lukas och sen ville han vila. Jag hade satt upp resesängen ute på altanen och han gosade ihop sig där och somnade gott. Själv satte jag mig i solstolen och somnade jag också.  När vi vaknade var det dags att fixa mat igen!!!
Jag började fundera  över vart Jamie tagit vägen och smsade honom men fick inget svar. Ringde, signalena gick fram men ingen svarade. Märkligt. Han kanske inte var på humör???

Kvällen gick och klockan blev mycket. Eftersom det blivit så sent med sovstunden på eftermiddagen och kvällsmat så stressade jag inte Lukas i säng men vid halv tio tyckte jag iallafall att vi skulle tänka på refrängen för hans del. Jag började prata om att gå och bada honom när Jamie kommer hem. Och det första han sa var att hans telefon lagt av strax efter att han smsat mig... Inte hans dag alltså men han verkade ändå nöjd med utflykten.

Vi kom av oss i sänggåendet med Lukas så klockan blev nog halv elva innan han var i säng och började blunda.

På grund av denna sen hemkomst blev det ingen dans i lördags men jag hade nog inte det rätta suget då ändå.

I söndags blev det en del fixat här hemma. De hade ju pratat om att det skulle regna hela dagen men det kom inte förrän vid kvällen så vi hant t.o.m. en grillning innan dess... Vi grillar ofta...

Profet i hembygden

På en av mina promenader i förra veckan började en liten plan ta form i min hjärna. Jag har länge funderat på hur jag ska kunna marknadsföra mig här i byn för att få folk att veta att här finns någon som är suveränt bra på det här med underkläder!!! :-)
Så, nu har jag bestämt mig för ett projekt.
Jag bjuder in Kyrkhultskvinnorna till visning i vår lilla stuga vi har som just nu är tom. Det kan bli jättemysigt!
Jag har skrivit ihop en inbjudan som gäller för ett flertal tillfällen och nu ska den kopieras och spridas. Spridningen blir det stora jobbet... Får ta en rejäl promenad nån dag/kväll och lämna lappar i brevlådorna i byn. Samt sätta upp några i affären och på några andra ställen.

Det kan ju inte mer än bli en flopp men hur som helst har jag iallafall gjort en kort presentation av vad jag gör, var jag finns och hur de får tag i mig.
Min tanke var att få igång detta tills nästa måndag men just nu känns det ändå tight med tid. Kan ju flytta fram det nån dag...

Ska delta på en hälsomässa hos Petras Lugn och Harmoni i Möllebjörke på lördag och tills dess har jag beställt hem de nya bikinisarna. Ska bli intressant att se hur de tas emot. Alla är välkomna dit och det är gratis inträde och jag tror det blir en mysig liten tillställning med flera bra utställare! 10-13 är tiden och adressen är Möllebjörkevägen 72. Så här har hon skrivit på Facebook:
Prova på massage,smyckeförsäljning, frisör på plats och pratar om sommarens trender,nagelförlängning,försäljning av olika produkter och mycket mer....

Hoppas jag själv får en stund över till att kolla in vad de andra har att erbjuda.

Att luras

Innan vår Floridaresa var Lukas badrädd. Eller rättare sagt, han avskydde att tvätta håret och bli blöt i håret. Efter två dagar i poolen i Florida var han badtokig och väldigt orädd. Att bada honom i badkaret där var inte heller några problem. Tvätta håret gick bra.
Hemma igen var han samma badkruka som innan vi åkte.
Han gillar att bada men blir livrädd när det handlar om att tvätta håret.
Men så häromdagen när jag skulle bada honom kom jag på en ide´. Jag tog fram en liten spegel som han kunde titta i under tiden jag schamponerade honom. Det tyckte han var kul. Han fick också hjälpa till med att schamponera lite under tiden jag höll i spegeln. Sen förklarade jag för honom att han kunde titta i spegeln under tiden jag började skölja håret i nacken, försiktigt. Han koimmenterade det med nåt i stil med "Gör inte ont alls" eller "Är inte farligt..."...nåt åt det hållet.
Sen kom utmaningen- hjässan och håret där. Jag pratade med honom och han fick själv ta över duschmunstycket. Jag höll i spegeln. Han sköljde lite försiktigt vid sidan först. Sen visade jag honom i spegeln var det fanns mer lödder och han sköljde igen och igen. Till slut blev han inte ens rädd när han fick vatten i ansiktet, utan t.o.m. skrattade till slut!!!! Vilken befrielse! Man får ha sina tricks och ideér med de där barnen...

Racervecka med fredagsstart

Det är fredag i morgon. Konstigt. I tisdags tyckte jag det kändes som att det var fredag då.
Veckan började med födelsedagsförberedelser i måndags. Jag skulle bjuda på lasagne på tisdagen när jag fyllde år så jag fixade lite köttfärssås till det i måndags. Dukade lite fint med min Maria Björnbärsservis som jag tycker så mycket om och en ljuslila duk som är som gjord för servisen. :-) Tycker jag lyckades ganska bra för en gångs skull!
Ja, och så fixade jag en ananaspaj som jag skulle bjuda jobbarkpmpisarna på.

Ja jisses... Jag började måndagens eftermiddag med en tur till affären. Med Lukas. Jag tror minsann det var en av de sista gångerna på länge jag har honom med mig i butiken. Han har för mycket vilja för att kunna följa med. Han vägrar att sitta i kundvagnen utan ska absolut GÅ SJÄLV och därmed utforska hela butikens innehåll. Och när man försöker få med honom tjurar han eller blir VÄLDIGT högljudd. Suck... Det är skitsvårt att vara förälder. Man ska vara sträng och samtidigt vill jag ju inte att det ska höras över hela affären att "Nu är den där pojken och hans mamma och handlar igen..." Samtidigt kan man ju inte hålla honom borta från en sån sak alltid heller. Då blir det ju fel på andra hållet. Vad gör man??? Var finns kursen att gå i föräldraskap? Jisses, vi hade ju ...vad hette det...?... BARNKUNSKAP i nionde klass- men det räcker inte!!!! (Mycket MÄRKLIGT!!!)

Åter till min lilla veckorapportering.

I tisdags fyllde jag 36!!! Jisses! Nu undrar jag vart tiden tar vägen! Jag fattar inte... 36.... Det låter så himla gammalt. Men jag är ju fortfarande ung i sinnet och det är en god tröst!

Det blev kalas med de allra närmaste och det kändes bra! Fick en del fina presenter, bl.a. en hel drös med blommor som jag sedan ägnade onsdagsförmiddagen åt att plantera.
Lasagne blev det alltså, och så tre sorters kakor och en underbar tårta. Känner mig väldigt nöjd med dagen och kvällen och kalaset. Lagom på alla sätt och vis!

Igår var det onsdag och ja, det blev blomplanering på förmiddagen. En kruka hamnade på stentrappen vid Fornstugan- konstaterade att det blev fint med en blå stenkruka där med cerisa blommor (petunior) i eftersom dörren dessutom är blå till stugan!
Fick även några skarpt rosa...fanken nu kommer jag inte på namnet...(!) (Hjälp- en blomma med gröna blad och blommor som många har i balkongkrukor och som man kan övervintra... De luktar ganska mycket, fast inte så mycket blomma, utan har mest en skap doft som ändå inte luktar illa... ) (Jag kommer nog på vad de heter snart...)
Hursomhelst- två såna blommor blev det planterat i ett par svarta krukor som hamnade vid garaget.
Lukas hjälpte till också- särskilt med vattningen.

Han fick även ett vansinnesutbrott då det blev dags att gå in för att fixa sig iordning inför dagis. Ville absolut inte in utan skulle vara kvar ute. Han kan vara väldigt tjurig och envis den där killen. Gener från både sin mor och far antar jag...

Får skriva en enskild berättelse om hans utbrott vid ett senare tillfälle.

Idag har det varit full dag på jobbet. Blev en härlig dag rent vädermässigt framåt kvällen så det blev korvgrillning idag och så har vi äntligen fått ut "picknick"bordet från garaget som vi köpte i Osby och som Jamie målat... Får ta en bild och lägga upp för jag orkar inte beskriva för er som inte vet vad jag menar.

Veckan har alltså varit full av allt möjligt. I morgon är det fredag (på riktigt) -det är veckans bästa dag. Sen kommer helgen och då hoppas jag vädergudarna är på rätt humör så man blir glad.


***************

PELARGONIOR HETER DE JU, BLOMMORNA!!!! Där poppade det upp!!!

***************

Nu är jag skittrött och måste sova...

Flicka eller transvestit?

Vi hade en skön oplanerad helg framför oss och nu är den slut.
Kändes skönt att gå hem från jobbet i fredags och veta att det inte fanns något särskilt inbokat. Eller jo, det gjorde det ju... Jag hade en visning inbokad idag, söndag. Men den blev avbokad i fredags kväll... Så, hela helgen blev tom. Men ändå full.
Jamie sysselsatte sig i trädgården igår. Jag började fixa inför veckans kalas.:-)  Bakade en kaka och skulle sen hitta ett recept till kanelbågar men det gick inte så bra.
Tog en tur till Jämshög eftersom mamma har receptet (men hon hittade inte det eftersom det alltid varit Jag som bakat dessa kakor...)... Där lämnade jag Lukas en liten stund för att köra tillbaka till Olofström för att kolla på tapeter. Vi ska fixa ett rum till Lukas så han får ett pojkrum istället för sitt bebisrum. Bebisrummet ska någon annan få... :-)
Det ska bli kul att göra ett rum till honom, men det känns som att tiden lite rinner iväg. Därför vill jag inte att det ska bli nåt stort projekt. Kanske det t.o.m. stannar vid en stor burk färg, typ. :-)
Det verkar nästan så, för i det otroligt kundvänliga Olofström hade färgbutiken stängt kl. 12 eftersom det är Sommar, tydligen... Jag var där kvart över tolv.
Nåja, jag strosade runt lite i byns butiker men fann för en gångs skull ingen inspiration till någonting någonstans. Däremot hade byn arrangerat nån typ av loppis och många föräldrar sålde leksaker och barnkläder. Slumpen förde mig till ett bord där en bekant stod. Hon tittade undrade på min mage och frågade om det blir en flicka. Jag vet ju inte...
Hon hade en hel back med kläder som hon skulle slänga om hon inte fick dem sålda den dagen. Jag fick dem allihopa... Nu får vi se om det blir en flicka, det var mycket rosa i den där lådan.
Köpte även två par skor till Lukas, varav ett par tofflor med spindelmannen på. Ett par nummer för stora men han har dem redan ändå...

Tillbaka i Jämshög började jag leta efter receptet jag åkt dit för. Gick bet på det. (Fast i kväll gjorde jag kanelbågar ändå.)

Lite spontant bestämdes en preliminär räkafton här hemma framåt kvällen...
Hem igen och efter ett klädbyte blev det till att stapla ved i källaren. Gick bättre än jag trodde trots att jag börjar känna mig smått otymplig redan!

Räkaftonen blev av och vi fick dessutom besök av Farmor. Vi åt räkor, paj, hemmagjorda potatischips och vitlöksdip, kräftstjärtar och bröd... Smaskens minsann. Och trevligt som tusan!

Kvällen avslutades naturligtvis (?) med melodifestival. Blev förvånad över att det gick så bra för Sverige.

Mamma och pappa sov över i det vi kallar Fornstugan. Helt perfekt att ha ett litet krypin där man kan erbjuda gäster övernattning!

När vi vaknade i morse berättade jag för Lukas att mormor och morfar hade sovit ute i Fornstugan. Efter en stund skulle han gå ner och kolla en sak i hallspegeln. Sen kom han inte tillbaka. Jag började ropa på honom och när jag kom ner i hallen var dörren ut öppen!!! Då hade han tagit på sig gummistövlarna och traskat ner till Fornstugan och höll låda där nere!!! UNGE!!! :-) Mamma sa att han hade stått och kikat in genom ett av fönstren! Hur tusan han nu lyckades med det..?

Jag och Lukas har pysslat, donat och vilat idag. :-)  Vi planterade bl.a. några prydnadspumpor som jag har vissa planer för. Får se om jag kan återkomma i det ämnet vid ett senare tillfälle. Och så blev det alltså kanelbågar bakade. En plåt som blev döbakade och en plåt som brändes. Lite grann som pest eller kolera alltså. Får se om jag ska kassera dem eller erbjuda dem till mina kommande gäster på tisdag!

Slutligen har jag tränat flås. Känner att jag verkligen MÅSTE ta tag i min kondition innan det blir för sent så jag tog en skön kvällspromenad när Lukas lagt sig. Underbart!!! Nu måste det ske varje dag fortsättningsvis!
Såg dessutom att det är dans till Sannex i Mörrum på lördag. Vore kul om man hade kunnat glida omkring på golvet där då. Vet dock vad planen för lördagen är så det kan bli svårt. Kanske.


Två jämshögsprofiler

Simon & jag på Kafe Å kaj på Liseberg förra helgen.

HÄRLIGT!!!!

(Nej, jag drack inte öl!!!)

Pink Lady
I förra veckan var jag och klippte mig och tonade håret. Jag hade klänningen med mig för att hårfrisörskan skulle kunna tona håret i en nyans som verkligen skulle matcha klänningen. Hon tyckte det var jättekul och tog genast fram en färg som hon tyckte jag skulle ha.
Jag var lite skeptisk från början... Kanske inte till färgen utan mer till om jag skulle trivas i den men nu vet jag att jag stormtrivs!!! Frisyren blev också jättebra. Dessutom köpte jag en ny produkt; ett pulver som man masserar in vid hårrötterna där man vill ha volym och den är verkligen otroligt bra! Nu använder jag bara den, och lite spray och sen känner jag mig fixad och fin!
Fick beröm av flera på bröloppet att jag var fin i håret- det kändes kul att få höra!
Bad Jamie att ta en bild så jag kan visa Jaquie (frissan) hur resultatet blev, med klänning, smycken och skor... Men han kapade ju bort fötterna...
...så det blev till att spexa lite...

Fina skor ha??? Oh yes, Cissi-shoes till tusen. Och jag hade dem på mig ända tills det blev dags för dans!

Eurovisionschlagerfestival

Långt ord. Många bokstäver. Vet inte ens om det heter så.
Men så mycket dålig musik det finns! :-)

Nu vet jag att vi alla är väldigt olika i smak och tycke där men jag tycker det är svårt att säga om det finns någon bra låt. Jag har nog inte hört alla men ganska många. Eftersom jag varit ute på vägarna både i tisdags och torsdags hörde jag en del av låtarna på radion. Och dessförinnan har jag sett några program på TV. De där inför-programmen.
Rumäniens låt hade jag däremot inte hört förrän igår i bilen och DEN GILLADE JAG!!! Den är just nu min egen personliga favorit. Håller nog på den, faktiskt. Den gjorde mig glad och jag ville dans anär jag hörde den. Vi får se om jag orkar kolla på eländet i morgon kväll.

Brinnande hus

Jag befinner mig i farmors gamla hus. Det ska rivas men först tömmas på möbler och annan bråte. Där finns mängder med saker! Det är inte bara jag som är där några till men nu minns jag inte riktigt vilka. Vi fick 45 minuter på oss att ta vad vi ville ha. Det fanns bl.a. en gammal spis i gjutjärn, en vedspis. Den stod på ovanvåningen och jag ville verkligen ta tillvara den. Jag bad några starka karlar om hjälp att ta ut den men ingen hjälpte mig. Jag bar och kånkade på en massa andra saker som jag inte ville släppa ifrån mig... Just när tiden skulle gå ut gick jag in i huset och tog spisen över axeln och bar ut den själv!
Sen in i huset igen- det var jag och tre eller två andra. Utanför stod några tjejer med en tändsticksask. Och tände på! De satte fyr på huset och vi var kvar inne. På ovanvåningen. Trappen som gick ner från ovanvpningen var bortplockad och vi var fast! Jag ropade på hjälp- vissa av min familj fanns utanför och tittade på oss men de sade att de inget kunde göra. Ingen anstrände sig att ens hämta en stee fastän jag viiste att det fanns i närheten. Frustration var vad jag kände, och besvikelse, naturlitgvis. Varför ville ingen hjälpa oss???
Jag vet dock att vi på något sätt lyckades få ett staket rest mot huset som vi kunde klättra ut på... Men vad kostigt man drömmer ibland..?

Detta var natten mellan tisdag och onsdag. Jag hade varit iväg på vising på kvällen och kom i säng ganska sent. Hade egentligen sovmorgon på onsdagen men eftersom jag då skulle göra ett glukostest på MVC skulle sovmorgonen bli blott en halvtimme lång.
Natten bjöd dessutom på en kissepaus (jag brukar annars aldrig vara uppe och tramsa med sånt på nätterna) två omgångar oroligheter från Lukas och en frys som larmade. Mindre kul. Är det undra på att man blir trött? (Och fet?)

Trasig

Nu handlar det inte om mig. Jag är hel.
Jag läser en bok med ovanstående titel. En bok som handlar om en flickas uppväxt som tyvärr inte alls varit så hjärtlig som man kan önska.
Det finns de som undviker såna här böcker med motiveringen att de mår så dåligt av att läsa dem. Jag förstår dem. Men det blir ju också lite verklighetsflykt att inte läsa. Att det finns barn som har haft, och ännu värre, HAR det så idag som denna flicka jag läser om. Man blir så ledsen när man läser och tänker på det och samtidigt blir man arg.
Flickan i boken utsätts för övergrepp från sin styvfar. Och även hennes syster. Hennes mor verkar aldrig vara hemma utan lever sitt eget liv med snatterier, stölder och spelmissbruk.
Än så länge har jag bara läst en fjärdedel av boken men jag vill ändå slå ett slag för den. Man blir så arg när man läser den men jag känner ändå att det är viktigt att fatta att alla lever inte i en idyll utan längt därifrån.

Fredag kväll. Jag har just satt mig till r...

Fredag kväll. Jag har just satt mig till ro i soffan. Känns som att det är första gången denna veckan. Har haft fullt upp med visning, trevligt umgänge, jobb och livet i allmänhet. Har de senaste veckorna haft en strulig mage och fick i måndags (tror jag det var) grymt ont i magen. Inte bebismagen, utan den vanliga magen. Fick plötsligt för mig att jag blivit laktosintolerant och har lekt doktor med mig själv under veckan. Åt dock en ganska stor talrik fil till frukost idag, för att testa, men det gick bra så min egen diagnos verkar fel. Tack och lov. Pratade med barnmorskan om det häromdagen -om det kan finnas något samband med graviditeten, men det trodde hon inte. Men, man vet aldrig.


Vi är hemma efter en härlig helg i Götebor...

Vi är hemma efter en härlig helg i Göteborg! Det var Tobias och Ylva som bjöd till bröllopsfest... De gifte sig för två år sedan, men då var det ingen som fick vara med. Jag tyckte det var kul att det blev en fest ändå till slut. Jag har en fulltecknad vecka framför mig och fortfarande ingen fungerande dator så vi får se när jag kan berätta mer. Jag hoppas det blir snart!


Bara lite

Hemma även idag med Lukas. Har sovit dåligt i natt. Lukas har sparkat mig i ryggen, bebisen har sparkat mig i magen. Är med andra ord ganska trött och funderar starkt på att ta en tupplur nu när Lukas vilar middag.
I kväll ska jag ut och äte med några jobbarkompisar. Det ser jag fram emot men jag hoppas jag känner mig lite piggare då än nu.

Fick ett positivt samtal från VD´n på PXC igår. Jag har fått ta över ansvaret för ett gäng tjejer, vilket innebär att jag nu blivit mer ledare än jag var tidigare. Ett ansvar som jag ser fram emot, samtidigt som det känns lite som en utmaning eftersom jag vet att Marie som tidigare varit deras handledare varit jätteduktig. Jag har själv deltagit i deras organisationsträffar så jag vet... Samtidigt har jag därmed träffat tjejerna och de mig.

Livet i övrigt tuffar på som ett lokomotiv av modernt slag. Det finns massor jag vill göra och gör. Hinner inte berätta om allt som ni märker.
I helgen hade vi iallafall traditionellt valborgsfirande här och det var trevligt.
Vi hade bjudit in några vänner, både med och utan barn. Vi var 9 vuxna och fem barn om jag räknar rätt. Det börjar bli ganska annorlunda tillställningar nu jämfört med hur det var för några år sedan när vi bara var "vuxna". Det är väl tidens gång antar jag.

Vi satt ute och grillade och åt och sen flyttade vi inomhus tills det var fikatajm. Vädret var bra för att vara Valborg. Uppehåll, solsken, emellanåt varmt och stundom kallt.

Igår däremot var det ju inte alls maj-väder. Snarare aprilväder. Kallt, 5 grader och faktiskt några flingor snö!!! Så vill jag inte ha det i denna ljuva månad!
Idag har jag inte ens varit ute. Solen skiner men det är nog lite kyligt. :-)  Har ingen termometer ute så jag har inte koll. Frös iallafall i morse i köket så jag tände en av kakelugnarna för att värma mig och huset lite. Skönt.

Har förhoppningar om att få en ny adapter till datorn i veckan. Kanske det blir lite mer ordning med bloggandet sen då. Vi får se och hoppas på det. Jag har ju ingen koll på mitt liv i framtiden om jag inte skriver nåt. Och ni har ju ingen koll på mig i nutiden. Typ.


Jag har varit hemma med Lukas idag. Han fi...

Jag har varit hemma med Lukas idag. Han fick feber igår kväll, strax över 39 grader. I natt har han varit varm som en kamin när han legat mellan oss. I morse hade febern gått ner till 38. Man kan nästan inte tro han har feber när man ser all energi han har men emellanåt märks det att det inte är som vanligt.


RSS 2.0