Införskaffade nya panellängder i helgen. T...

bild0408 (MMS)

Införskaffade nya panellängder i helgen. Tyckte det var på tiden att plocka ner de röda... Dessa känns verkligen som vår. Man blir riktigt glad. Särskilt nu när boken börjar slå ut, solen skiner och fåglarna kvittrar utanför.


Min adapter till datorn har åter rasat sam...

Min adapter till datorn har åter rasat samman. Köpte en ny för ett tag sen men den höll minsann inte så länge. Det är helt kass, jag har ingen koll på nånting! :-) Men, man vänjer sig, och så blir det tid över till annat. :-)


Det är ljuvligt med påsk när den är som de...

Det är ljuvligt med påsk när den är som denna. Varma dagar med sol, umgänge med nära och kära. Enda tråkiga är väl att både jag och nu även Lukas har åkt på någon förkylning. I morgon är det sista lediga påskdagen . Sen väntar en fulltecknad vecka. Fy tusan, nu kommer tiden att gå fort.


I helgen var vi på outlet i Osby och inför...

I helgen var vi på outlet i Osby och införskaffade oss ett set trädgårdsmöbler. Vitt och blått, stål, glas och tyg. Fräscht. Igår fick jag några blå krukor av Monica som jag hämtade på vägen hem från jobbet. Efter att jag hämtat Lukas åkte vi till plantskolan där jag köpte lite blommor. Sen var eftermiddagen räddad. Vi var ute och njöt av vårvärmen - nästan 20 grader! SKÖNT! Vi invigde möblerna på kvällen genom att äta grillat. Den friska luften gjorde nog gott på Lukas för i natt sov han hela natten i sin egen säng och jag fick väcka honom i morse när det var dags att gå iväg. Det gör ont i mig när han för en gångs skull sover!


Lukas arg

Vi har varit i Gungvala en runda idag. Monica hade letat fram en gammal keyboard, modell mindre, som Lukas fick spela på. Han fick den med sig hem sen. Och i bilen ville han spela på den. Jag förklarade att det inte gick när vi satt i bilen, men att han skulle få spela på den när vi kom hem. Jag satt på en cd vilket Lukas brukar uppskatta men idag (nu) sa han åt mig att stänga av. Kommer inte ihåg orden riktigt men det var åtminstone budskapet. En sur kille i baksätet alltså. För första gången sa han "Lukas arg mamma." Jag kunde inte låta bli att le åt det hela men det lär jag väl inte göra om han säger det alltför ofta.
Kanske sa han det för att jag (nog) sa detsamma till honom idag.

Han vaknade tidigt och var vid gott humör. T.o.m. åt lite frukost när jag gjorde det. Sen vet i tusan vad som gick fel men det blev en himla massa protester när jag skulle klä honom. När vi sen skulle gå iväg vägrade han klä på sig, eller att behålla jackan på sig när jag klädde på honom. Han knäppte upp jackan när jag knäppt den. Det var som att gå i gyttja, jag kom ingenstans. Till slut tappade jag tålamodet och kastade hans jacka i golvet och förklarade för honom väldigt irriterat att jag hade tider att passa och inte kunde stanna hemma (Trots att han sa "Stanna hemma, stanna hemma" hela tiden... )(Är grymt jobbigt att inte KUNNA stanna hemma såna dagar- när han VILL vara hemma.) Från början låg vi bra till i tid men allt gnabb åt upp tiden... Jag fick sätta honom i vagnen, utan jacka, utan skor...In med honom i bilen och iväg till dagis. (Tur det var varmt och gott ute...)
Väl framme vid dagis var han på bättre humör men tills jag skulle gå blev han jätteledsen igen.
Man känner sig urusel när man bara går sin väg men vad ska jag göra...?
Kan det vara hela denna historien som fick honom att säga att han var arg på mig idag?
I morgon är det en ny dag. Kommer den att vara som i morse..? Snälla, inte.

Jag äter just nu en av de godaste tårtorna...

bild0407 (MMS)

Jag äter just nu en av de godaste tårtorna någonsin. Köpt på Ninas Konditori i Mörrum. Mums!


Godnatt

Fasen heller...jag hinner inte skriva nåt vettigt idag heller. Jag är trött och det blir nog jag som pyser i säng först idag. I morgon är det sovmorgon. Hoppas jag får det också. När jag frågade Lukas vad vi skulle göra i morogn förmiddag när vi är hemma själva, svarade han: "Sova. Vila." Hoppas han lever upp till det själv också.

Vid matbordet...

När vi skulle äta idag jämrade sig Lukas över att han hade ont i ett finger. Han ville att jag skulle blåsa hela tiden. Och suga. :-)  Har gjort det nån annan gång när han haft ont i fingrana och det mindes han tydligen. Jag blåste och blåste men det blev inte riktigt bra förrän jag suttat på hans lilla finger en stund. Sen jämrade han sig inte mer. Men då började Jamie jämra sig istället. Fast han hade inte ont i nåt finger...

RSS 2.0