Fix & don

I morgon onsdag hoppas jag det blir en rikitigt fin höstdag. Jag har köpt tulpanlökar som jag ska plantera och det BLIR fest i Ekebo nästa vecka så jag skulle vilja fixa och dona lite där. Lika bra att städa ur där redan nu. Tiden tills nästa vecka lär väl gå fort.
Det finns mängder av vardagssysslor här inne också. Tvätt in, tvätt ut, tvätt torkas, tvätt hängas in i garderober. Ett evighetsgöra om nåt. Och då har jag ändå nästan helt slutat stryka!

Sen lite kontorsarbete. Papper att sortera. Orders att packa. Klädhängare att sätta upp så jag kan hänga upp min kollektion på väggen istället för att ha den nerpackad i väskor.
Har dessutom en massa produkter som jag inte bär med mig ut på visningar men som jag vill kunna sälja till folk. Är lättare och bättre att ha  dem hängade istället för liggande.

Här finns lampor som ska sättas upp. Och även gardinstänger.
Jodå, jag ska nog ha sysselsättning även i morgon. För omväxlings skull är jag ledig då istället för torsdag som det brukar vara i vanliga fall. Och så är det ju Lukas som ska ha den största uppmärksamheten. :-)

Häxvrål

Grymt sugen på Häxvrål. Hela tiden. Bara vill ha!!!
De är ju helt underbara när man hittar de som är sådär riktigt färska och mjuka i mitten.
På sista tiden har det blivit på tok för mycket godis. GI-tänket är som bortblåst. Jag trivs inte med det. Det absolut värsta är dock att jag inte rör på mig heller. Måste bli bättring här på torpet med lilla fröken Magnesjö. Annars är jag snart lika tjock som i januari. Men det tänker jag inte låta ske.

Snygg Make up

Sen jag såg den här tjejen första gången har jag gillat hennes ögon-make up.
Får se om hon går vidare i Idol idag.
Det är ju inte maken man röstar på. Och jag röstar inte. Tror jag inte...Elin Blom, Idol 2010

Skulle haft en bättre bild, men jag och hitta bilder är inte en god kombination.

Sjuk igen

Inte hälsomässigt dock.

Vi skulle på kräftskiva i lördags och blommor skulle inhandlas. Jag hade bilden klar framför mig. Ville hitta en färdig grupp att ställa utanför ytterdörren. Med en ljung i och lite annat som lyser upp en del i höstmörkret.
Var inom blomsteraffären här i byn, plantskolan precis utanför men de hade inget som fick det att klicka riktigt. Hoppades att det skulle finnas nåt kul på torget i stan istället.

Turen gick via Gungvala och vi lämnade Lukas hos sin farmor. Det gick bra som vanligt. Galonbyxorna och gummistövlarna åkte på med en gång och sen var det nog full rulle hela eftermiddagen. Kolla in bilder på Jeannas blogg.
Vidare in till Karlshamn där Jamie besökte granngården för att fynda jaktkläder och jag promenerade till torget för att kolla in torghandeln.
Och det är där man blir sjuk! Torghandeln i Karlshamn när det gäller blommor, i synnerhet på lördagarna, är underbar! Där finns massor och det är BRA priser som gör att man behöver inte känna sig utfattig om man handlar. Jag hittade vad jag sökte. En korg med en ljung, en aster (heter de väl), någon silvertrassel och lite äppel... Fin! Hoppas Ia & Jan-Åke blev glada för den.

Hittade även en massa andra blommor och om det vill sig väl tänker jag ta en tur dit på fredag för att se om jag kan plocka ihop lite växter som jag kan sätta här ute. Eller är det för sent? Oktober är ju snart här. HALLÅ!!! VART TOG SEPTEMBER VÄGEN???
Oktober/November är ju dock månaderna som kan hålla ihop och bli den där grå massan som inte släpper taget om oss förrän i mitten av mars. Hittar man då blommor som kan hålla sig ganska bra i kyla och ändå sprida lite färg i grådasset så ska man väl unna sig det? Tror att man mår bra av det.

04:20

Denna veckan jobbar Jamie lite annorlunda tider. Han börjar kl. 05 och jobbar till 16. Sen är han ledig på fredag. Detta innebär att han stiger upp kl fyra på morgonen.
Grymt för honom. Begriper inte att han orkar men han har ett helt annat morgonsinne än jag.
Jag hade fullt upp med mig själv i måndags (igår alltså.). Efter att ha varit på kräftskiva i lördags kväll, hemma och i säng vid kvart över två på natten och upp igen vid nio morgonen därpå, var jag ganska trött. Det kändes igår och på jobbet kunde jag nästan inte skriva ett ord riktigt. Blev fel bokstäver och inga bokstäver både här och där. Hoppas dock inte jag orsakade några katastrofer. Tror inte det.
Inlägget skulle dock handla om Lukas.

I morse vaknade han ungefär samtidigt som Jamie stängde dörren till huset.
04:20. Fanns ingeta annat och göra än att försöka lugna honom och få honom att somna om. Jag tog in honom i vårt sovrum och vi la oss i sängen. Det gick bra. I två minuter. Sen larmade frysen!
Den har nåt dille att göra det med jämna mellanrum och då är det bara till att trycka till en knapp så den fryser. Nåt är väl fel på den antar jag.
Den slutar inte larma förrän man trycker på knappen så jag var ju tvungen att tassa ner i köket och fixa detta. Ringde t.o.m. Jamie och hoppades han inte hinnit lämna gårdsplanen ännu men det hade han ju.
Ljuset från telefonen fick dock Lukas att vakna till ytterligare så när jag sen gick upp ur sängen för att gå ner i köket blev han jätteledsen. Hjälpte inte att jag försökte förklara mina tidiga morgonäventyr för honom. Han sprang efter. Gråtandes.
Uppe i sängen igen var han jätteledsen.
Jag fick honom iallafall att lägga sig ner. Ovanpå mig. Jag sjöng Blinka lilla stjärna för honom och han lugnade sig med en gång. Jag smekte honom försiktigt över ryggen och huvudet samtidigt som jag sjöng. När han slutade gråta och verkade slappna av slutade jag sjunga och klappa honom.
"Mea, mea" sa han då så det var bara till och fortsätta. (Mer, mer, betyder det.)

Han somnade inte om. När klockan var 06:05 och det var dags för mig att gå upp verkade det som att han just somnat men när jag steg upp ur sängen följde han med.
Det blir alltid lite kaos när man ska komma iväg till jobbet när han är vaken...

Lämnade honom på dagis och berättade att han varit vaken sen 04:20. Trodde ju att han skulle behöva sova en stund på förmiddagen.

När jag hämtade honom i eftermiddags sov han. Men han hade inte sovit på förmiddagen.
Jag var dock tacksam över att han sov - det innebar att med lite tur skulle han fortsätta sova här hemma och jag skulle kunna göra detsamma.
Och så blev det. :-)
Skönt!

För 48 timmar sedan hade jag tappat väld...

För 48 timmar sedan hade jag tappat väldigt mycket motivation för min försäljning. Men nu i kväll såg vi ett program på tv där de totalrenoverade en bar i New York. Jag började fantisera om de råa utrymmena i uthuset. Hade där funnits vatten skulle det varit enklare och billigare att göra slag i de där drömmarna. Men som det är nu lär det stanna vid en dröm i många år, fast det hade varit roligt att kunna ha en bar där. En bar, ett kök, ett litet sovrum, vardagsrum/allrum och matrum. En liten altan utanför åt väst när norr, kanske även åt öst. Toa med dusch vore ju också bra. Och någon slags kamin som uppvärmning. För mysfaktorn. Kombinerat med nåt annat. Och där kom alltså motivationen in. PENGAR. Mål och drömmar. Och jag SER verkligen den här drömmen konkret framför mig. Synd att jag inte kan rita den.


Avfall

På jobbet har vi väldigt bra lyse (ljus) på toaletterna. Lite väl bra. Alla blemmor i ansiktiet syns. Är inte alltför ovanligt att man blir stående framför spegeln och kollar prickar i fejset och gör en och annan tryckning. Vet att man inte får men vad fasen- det är ju inte lätt att låta bli.
Idag såg jag däremot nåt annat. Hårbotten!!!!!!
Alltså... Jag har tappat en himla massa hår på senaste tiden. När jag klippte mig i augusti hade vi (jag och frissan) en liten överläggning om vad orsaken kunde vara men vi kom inte fram till nåt.
Jag är inte slarvig med mitt hår. Använder produkter av bra kvalite´, fönar aldrig håret (kanske två gånger på tre månader...), plattar inte, använder däremot min krustång lite då och då, men ändå sällan... Och det är bara på håret det syns. Jag mår ju bra i övrigt. T.o.m. naglarna är ganska okej! Mina naglar brukar annars skiva sig men på sista tiden har de hållit bra. Hår och naglar brukar ju annars följas åt. Väl?
Så dä står jag på dass. Och ser botten. Tack och lov inte i en flaska men av min skalle. Öh?
Sådär tunnhårig brukar jag väl inte vara?
Lite panikkänsla. Vad är detta? Håller jag på att bli flint? Det finns ju kvinnor som saknar hår. Tänk om jag är sjuk på nåt vis. Utan att ha förstått det. Vad ska jag göra? Sluta styla mig helt? Klippa av det? Suck...
Ska se om jag hittar några vitaminer i nån hälsokost. Någon nämnde nåt om B7..? Var på apoteket häromdagen men de hade dålig koll tycker jag. Konstigt, de brukar annars vara ganska bra pålästa.

Var gör man av hår-avfall i sopsorteringen?

Världens starkaste

När vi kom in efter eftermiddagens/kvällens pyssel där ute hade Lukas blivit blöt. Jamie klädde av honom på överkroppen så han bara hade byxorna på sig. Så säger Jamie:
"Lukas kommer att bli en stark kille".

(Ja, han har kropp som en skogshuggare (gammaldags) allaredan och bär omkring på allehanda tunga saker med en stor portion muskler och lika mycket järnvilja.)
Min kommentar till Jamie var:
"Ja, Magnus Samuelsson, släng dig i väggen."

Då "morfar" heter Magnus övar vi ibland på namnet.
"Mannus" mumlar Lukas då.
:-)


Skrattrynkor i bakhuvudet

Var på träningsdans igår. Det var jättekul. Lagom mycket folk. Lite överskott på damer som gjorde att man fick vila ibland. Fast jag stod och dansade vid kanten av dansgolvet ändå. Iallafall när det var bra låtar.
Blev på bra humör. Skrattade och log så mycket att jag fick ont i nån muskel eller sena eller nåt, bak i bakhuvudet. Aj,aj... Smärta p.g.a glädje...

Idag har jag varit i Karlskorna och lämnat Jamies bil på service. Under tiden bilen fixades åkte jag med honom i lastbilen. Blev bara en liten runda på ett par timmar. Hade varit kul att åka med en hel dag. Har gjort det en gång tidigare. Skadar ju inte att komma ut och se hur hans verklighet är.

Jeanna var här hemma och passade Lukas. Det verkar ha gått bra. Han somnade vid tolv (när jag fortfarande var iväg) och sen sov han ända till tre! Mamma hade också kört hit för att fixa lite i trädgården. Ja, det var nån typ av utbyte för nåt jag glömt... :-)  Häckklippning kan det ha varit...
Hon skulle luka (heter det luka på riktig svensk?) men hon grävde upp halva trädgårdslandet. Och lukade, vad jag kunde se... Vi får klippa mer häck...

Idag har varit en alldeles underbar höstdag. Varmt och gott och solsken.
Jag tvättade bilen och det känns så skönt! Nu har jag lyssnat klart på boken jag paratde om häromdagen men nu kan jag istället njuta av att köra en ren och fin bil till jobbet. Det är vardagsnjutning. Fast den brukar inte vara så länge. Håll tummarna för fint väder i några dagar nu!

Har även skickat ett sms till den där tjejen jag skrev om för ett tag sen, som jag egentligen ville erbjuda börja sälja. Nu frågade jag istället vad hon har för sig och om hon kanske är intresserad av en visning. Vet att det nog hade varit bättre att ringa men jag ville inte heller verka påträngande. Nu kan hon själv välja... Om numret var rätt alltså.

Fredag i morgon. Jobbar förmiddag. Underbart!
Dagis är stängt. Mamma ska passa Lukas.

Vad ska man ha för fredgsmys i morgon?
Fredagar är bästa dagen på veckan tycker jag. Vad tycker ni!?

Mobilfoto, Ekebo
Ekebo, ovanvåningen. Visst fasen skulle det gå att göra lite mysigt och fixa lite feststämning här?!!?Kan bli lite problem här. Trappan är ganska brant men ner kommer man ju alltid. (Usch så jag säger. Det blir väl antagligen jag då som trillar och slår mig halvt fördärvad i trappan...)

Nu har jag iallafall bjudit in några brudar till höstmys i uthuset. Vi får se hur det blir.
När jag skickat inbjudningarna kommer sambon och säger att där ute kan vi (Ni ) ju inte vara.
Och jag som tänkte så för att han skulle kunna sitta hemma och inte känna sig i vägen och för att vi inte skulle känna oss högljudda... Aldrig blir det bra.

Rotmos

Hade det så bra uppbokat nu i slutet av september. Kanske lite väl bra t.o.m. Men nu de två senaste dagarna har jag fått två avbokningar och två framflyttade visningar. Jag VET att det är så. Det Är så!!! 12-8-4... Vill man ha 8 visningar, behöver man boka in 12... Typ. Men jag blilr ändå besviken när det blir så. I synnerhet när allt kommer på en gång. Suck. Så mycket för den moroten.
Har min lista att ringa. Får ta tag i det.

Tanken för kvällen är att åka och dansa i Bellevueparken. De har lite "träningsdans" där. Två timmar. Jag kanske inte är behov av att öva men jag tänker åka dit för att motionera. Och bli lite glad. (Bättra på skrattrynkorna lite.) Men innan dess ska jag nog äta en burgare... (Smart.) (Ni läste av ironin va?)


Annexet

Hittade ett annat uthus...Ett litet trevlig orangeri. Helt i min smak. Skulle kunna tänka mig ett sånt. Inte för att ha blommor i.( Eller jo, kanske några stycken i en hörna.) Men tillställningar. Eller att softa i.
Skulle dock behöva en assistent till fönsterputsningen tror jag.

Rock´n roll

Någonstans i mitt bildarkiv på datorn finns en bild av ovanvåningen i vårt uthus, annex, Ekebo...
Jag skulle skrivit ett inlägg om en fest jag tänker ha där och ville bifoga bilden. Nu har jag istället suttit och kollat på en massa gamla bilder från förr, ännu mer förr och ganska länge sen. Hittar inte bilden jag söker, får väl gå ut och ta en ny i morgon.
Konstaterade dock att jag hade ganska långt hår för några år sedan.
Började längta tillbaka till Thailand också.
Vad tjock jag var som gravid och vad liten Lukas har varit...
Livet. Det är bilder som passerar revy.
Ta kort.
Visa eller mastercard spelar ingen roll.

Här har jag börjat min dag. Ja, nu är det ...

bild0275 (MMS)

Här har jag börjat min dag. Ja, nu är det så sällan jag tränar att jag kan skriva om det här. Bara 20 minuter. På lägsta växeln. Men man måste ju börja någonstans. Känns som om alla muskler i kroppen förtvinat och lagt sig som en dallrande massa runt mage och lår. Och dessutom så sakteliga börjat inta även överarmarna. Kriget har börjat. Och jag tänker vinna.


Längtar

I morgon när jag sätter mig i bilen och ska köra till jobbet kommer jag att få höra slutet på den bok jag lyssnat till ett tag. Rum nr. 10 av... (Ber att få återkomma med den infon.)*
Har inte läst eller lyssnat på nåt av denna författaren tidigare. Har kanske inte varit jätteförtjust i boken från början, men det blev bättre och bättre. Jag hade lite på känn hur det skulle gå men nu är det dags för upplösningen- spännnade.

Mördaren i boken har gått omkring i Ecco Free. Skor som jag själv ägde ett par av på 80-talet. Fula som stryk (vilket uttryck!) men ganska sköna. Vår engelsklärare i gymnasiet hade såna (Tror doch inte han har mördat någon eller någon, någonsin...). Kul detalj i boken som fick mig att tänka på honom. Lille Jan.Ecco Free. Visste ni att de hette så?
Mina var bruna.*
Åke Edwardsson heter författaren.

Nu är de härSkrattrynkorna. Visste inte om dem tidigare.
Men det är ju för att jag skrattar så mycket.

Morot

Pratade med min PXC-handledare nu ikväll. Hon gratulerade till placeringen och jag fattade ingenting. Tydligen hade jag kommit som nummer 20 på vår topp 20-lista under augusi. Hoppsan! Det hade jag inte koll på! Kul! Även om man är på "sista" plats är man ändå på listan! Det var länge sen sist!!!Prelude t-shirtbehå. Hudfärgad med lite extra vaddering i nederdelen av kupan. Möjlighet att knäppa som halterneck.

De senaste dagarna

Min helg är slut. Hela veckan är slut. Jag är...nog inte slut.
Slutet av veckan tuffade på som vanligt.
Mamma fyllde 60 i onsdags så det var fest i Jämshög igår. Liten fest. Bara vi barn med sambos, fruar och barn. Och så lilla farmor. En lugn tillställning men lite annorlunda jämfört med tidigare år. Nu hade vi en Lukas som höll låda HELA kvällen. Han fick nog sockerchock. Han fick läsk att dricka (första gången) och vägrade därmed att äta. Men energi hade han ändå. For omkring och hade myror i brallan mest hela tiden. Och så hade vi lille Olle. Han var inte så himla nöjd med livet. Jämrade sig en del men visade upp sin solsida några korta stunder. Go kille. (Ska se om jag hittar några bilder i kameran sen.)

Vi hade lagt ihop till en present till henne. En vas blev det. Orrefors Residence. Skitsnygg!!! Och hon verkade bli glad för den- det var det bästa!
Jag var och köpte den där presenten i Mörrum hos Katis glas. Fasen så mycket fint hon hade där! Blev helt sjuk på allt fint... Lite pysselsaker som höjer mysfaktorn i hemmet. Hoppas kunna göra ett besök där snart igen och kanske köpa nåt kul till Hasselbacken. Hittade bl.a. snygga krukor som jag skulle vilja ha i sovrummet.
Sen är det ju det där med detaljer. Det finns ju små bord- kallas de för ljusbord? Det skulle knappast funka att ha ett sånt bord här med Lukas som definitivt skulle utforskat det. :-(  Får se hur jag ska lösa det. Vill PIFFA!!!!!


Igår på kalaset efter maten fick jag jätte,jätte,jätteont i magen. :-(  Minns inte när jag hade sååå ont i magen sist. Inte alls kul, tur i oturen att jag var hemma i Jämshög. Fattar inte varför. Brukar få så ont i magen om jag har ätit något fel, men igår åt vi inget konstigt. Nu i kväll har jag ätit resterande pannkakor som vi åt till lunch igår- om det var de som det var knas i märker jag väl det i natt. Kan säga att jag känt mig matt i magen hela dagen idag också. Som om det varit kramp i magen på nåt vis. Mindre kul. Sov faktiskt en liten stund mitt på dagen- det fick det hela att kännas lite bättre.

Sysselsättningen innan gårdagens kalas bestod bl.a. i att städa bilen och ta in trädgårdsmöblerna. (Inspirationen till det fick jag från morgonens "Ring så spelar vi". Verkade som att det var sysselsättnigen folk skulle syssla med igår.) De där trädgårdsmöblerna skulle vi nog helst skicka till återvinning. Tanken var att skaffat nya i våras men vi hittade inte några vi gillade. Risken är ju att vi inte hittar några till våren heller och då får väl dessa möblerna hänga med en säsong till.

Idag har jag varit och röstat. :-)  Tänker inte berätta på vad, men jag tycker helt klart att det är viktigt att GÖRA det.

Har varit på visning i kväll igen. Gick ganska bra. En trevlig visning och värdinnan bokade dessutom in en ny visning i november. :-)  Kul!  Då har Dominique kommit in i svart/silver och jag kan aaaana att hon kommer att gilla den. :-) 

Var på ännu en visning i torsdags. Långt ute på landet. Huset låg så otroligt vackert precis vid en sjö. Även om det var mycket höst den kvällen jag var där kändes det som ett härligt ställe att bo på. Utsikten från vardagsrummet var alldeles sagolik. Det är en av de saker som är rolig med mitt lilla extrajobb-att få se hur folk de har det och bor.

Vi har hunnit med ett tandläkarbesök också. Lukas. Introduktion i tandläkarvärlden och stolen. Jag som förälder fick pekpinnar, eller information, om vad som är bäst för Lukas tänder och munhälsa. Lukas själv var mest intresserad av alla knappar och sladdar i undersökningsrummet.
Ibland frågar jag mig vi är de enda som har en sån aktiv (snart) 2-åring? Är det inte fler barn som vägrar sitta still i förälderns knä och titta på en tant (?) som visar bilder i ett blädderblock?
Det blev en snabbtitt i munnen på honom också och det såg bra ut.

Godnatt eller godmorgon eller goddag till er och välkomna till en ny vecka... Hej då tills nästa gång.

Kidz

Mer Lukastokigheter.

Idag när jag tog fram dammsugaren och började dammsuga köket kom Lukas med sina Kidz hörselkåpor och drog dem över öronen.

Apan Cissi

Vet ni…

Det finns dagar då jag inte alls är på humör. Vissa känner till det, andra tycker jag verkar vara en person som jämt är glad och positiv. Men det finns väl INGEN som jämt är glad och positiv?

Hursomhelst. Det finns dagar då jag är arg. På dåligt humör. Tvär. Brukar försöka hålla mig undan från folk de dagarna. Lite svårt på jobbet kanske, men jag har min egen lilla hörna som jag sitter i så jag kan hålla mig undan ganska bra.

Sen finns det dagar som idag.

Jag tror jag är trött. Kanske. Fastän jag fått ganska många timmars sömn de senaste dagarna har jag inte haft kvalitativ sömn. Lukas har vaknat och kommit in i vår säng och för tillfället snarkar han som en hel karl! Jag tappade en del timmar i början av veckan men igår eftermiddag tog jag mig en tupplur efter jobbet så jag tog nog igen en del förlorad sömn då.

Dessutom har jag ont i nacken.” Aj,aj där” som Lukas säger. Haft det i två dagar. Det smittar av sig upp i huvudet. De senaste dagarna har jag haft en elektrisk värmedyna på mig på jobbet. Ser inte klokt ut men det värmer skönt och lindrar effektivt smärtan.

Känner mig dock inte alls på humör. Skulle nästan vilja säga att jag känner mig nedstämd och ledsen på nåt vis. Åtminstone när jag sitter på jobbet. Har inte känt så när jag är hemma på dagarna eller kvällarna. Hinner väl inte känna efter då kanske. Hoppas det går över. Jag är ju alltid glad…

 


Andra Barnet

Vi var på barndop i lördags.

Hanna och Micke döpte sin andra dotter; Cajsa.

Vi var bjudna på barndop till Kallinge kyrka kl. 10. En lördag? Lite märkligt tyckte vi och eftersom festen efteråt inte skulle äga rum i samma lokal som då den första dottern Ebba föddes, trodde vi att det kanske var bröllop på G. Suck… Ja, visst vore det kul med ett bröllop men inte den dagen. Hallå!?! Vill man ha 11 september som bröloppsdag? Njae… Och sen var saken den att jag och Jamie var dessutom bjudna på kräftskiva på kvällen och vi hoppades och räknade med att kunna gå på den. Hmmm…

 

Det blev inget bröllop. Så bra! Helt sjukt vilket Ego jag har, men denna lördagen var jag glad att det bara var barndop och inget annat.

Jag lade dock märke till en sak: Skillnaden mellan första barnets dop och andra. Eller kanske det bara var från min sida.

Då Ebba döptes var Lukas liten. Han låg i vagnen och sov hela dopakten. (Ebba är bara tre veckor äldre än Lukas.) Nu var han vaken och alert på alla de vis under hela barndopet. Man tappar en del fokus från själva dopet och jag tror att det var nog inte bara jag utan även vissa av åhörarna som satt runt omkring som blev distraherade av Lukas energi. Även Ebba fick naturligtvis en del uppmärksamhet, även om jag tyckte hon var betydligt lugnare än busen Lukas.

Saken är i alla fall den, att barn nummer två hamnar liiiite i skymundan. Eller kanske det bara är jag som tycker så? Det var ju mest Lukas som stal uppmärksamhet, så hade det inte varit för honom kanske jag ägnat mer uppmärksamhet åt lilla Cajsa..?

 

Det var i alla fall en fin tillställning och det blev t.o.m. applåder i kyrkan då två tjejer framfört  ”Handens fem fingrar”. Lukas ville applådera redan då de spelat första psalmen, men det var det ingen annan som gjorde.

 

Tog jag några bilder?

Nej, vi glömde kameran hemma…


Apan Lukas

Lukas har blivit en riktig klätterapa.

Jag kan ju säga att det anade jag redan från början. Från den dagen han kom ut i ljuset har han klättrat. Då klättrade han på mig. Nu klättrar han på allt…

Han har kommit på att det funkar att ta stolar till hjälp att nå tidigare outforskade höjder.

Han hämtar stolar i matrummet och går omvägen utikring hallen för att slippa tröskeln mellan köket och tv-rummet. Drar och påtar stolen framför sig. Ställer den vid köksön och utforskar världen där. Ställer den framför micron och ugnen och kladdar på dem. (Inte bra!)

Han ställer stolen vid skåpen i köket där vi har torrvaror- väldigt intressant. Allt annat som finns uppe på arbetsbänken är också en ny värld. Igår hittade han en köttyxa… Jättekul det kunde blivit då.

 

Vi hade tidigare ett barnsäkert kök. Men vad fasenb gör man när han utforskar allt som en upptäcktsresande i vildmarken? Det tillhör väl utvecklingen antar jag och man får väl se det positivt att han inte bara sitter på golvet och jollrar men… Lite lugn och ro nån gång hade inte skadat.


Modell för en dag

Här är några av bilderna som togs på mig idag.
45 stycken togs det totalt.
Jag köpte ...några stycken.

Reaktionen här hemma blev som jag trodde men han mjuknade lite när jag visade dem. ;-)
Ja, det var ganska dyrt men...Började med min favoritklänning.Och här kommer ännu en favorit.
Gillar även skorna som är ett riktigt lågprisfynd från Walmart . :-)
Inga skor man går mycket i, men man kanske kan gå långt i dem ändå! ;-)
Kallar dem för mina glas-skor.Black and white...
Och så jeansoutfiten. Där jeansen aldig syntes...


Skulle kanske föredragit att blivit fotad vid den vita bakgrunden med dessa kläderna, och sen vid den färgade bakgrunden med båda klänningarna men sånt visste man ju inte då. Men det var en kul grej, och det var jättekul att bli sminkad av ett proffs- en kille dessutom!

Skinkfrestelse

Läste på Fiskens blogg om hans son och diverse sovproblem. Här har det också varit lite si och så med sömnen på sista tiden.

Lukas har numera fått för sig att vi ska sitta hos honom och sjunga en lång stund och flera gånger innan han ska somna. När man lämnar rummet ligger han och dåsar och det ser verkligen ut som att han är mer sovandes än vaken. Men högst 15 minuter senare ljuder alltid ett välbekant ljud från hans rum och vi får böra om från början igen. Igår var inget undantag.
Jamies och min tid tillsammans om kvällarna har krympt till minimalistiska stunder. Trisst.
I natt vaknade jag och trodde klockan var betydligt mer än det sen visade sig- den var halv tolv. Lukas ledsen. Jag hämtade honom och bar in honom i vår säng. De senaste gångerna vi gjort så har han somnat ganska fort. Inte i natt. Det tog en himla tid och det skulle snurras runt och sittas upp och allt möjligt innan han fann någon ro. Till och från har jag fått lyfta bort honom från min kant eftersom jag annars kunde legat på golvet. Men det tog ändå priset när han la sig med huvudet på min rygg och stoppade ner sin ena hand mellan mina skinkor... Då hade jag visst mumla nåt om att "Nu räcker det Lukas...". Kanske jag lika gärna skulle kunna sagt "Nej inte nu Jamie..."

Utvecklingssamtal

Det var dags för utvecklingssamtal idag. Tycker inte det var så länge sen vi hade det men tiden går ju fort. Fick dock förklarat för mig att det var nog int ett år sen sist, men eftersom en kollega ska gå i pension till våren valde chefen att köra utvecklingssamtalen nu för att få lite pejl på våra tankar.

Vi har fått några ämnen vi ska fundera ikring inför det här samtalet. Vet inte om vi gick igenom alla de ämnena men det kändes ändå bra efteråt.

I helgen kände jag mig nämligen lite uppgiven inför jobbet. Kände att jag tappat motivationen. Som att mina arbetsuppgifter sen jag kom tillbaka från min mammaledighet blivit utfasade och lite mer diffusa. Har inte riktigt tillräckligt att göra alltid och det känns tråkigt. I sommar när det var semester och jag hade Svenssons jobb (som ska gå på semester) kändes jobbet roligare. Som det är nu, tycker jag att hans jobb är det på kontoret som känns roligast.

Framförde detta på utvecklingssamtalet och det var nog lite det chefen undrade och ville höra. Nu får vi se vad som händer vidare. Frågan om jag kan tänka mig gå upp i arbetstid fanns ju också. Både vill och inte vill. Känner inte rikitgt för 100% även om det hade varit gott med ett bättre lönekuvert. (innehållet iallafall...) Samtidigt vill jag inte försaka tiden med Lukas. Och jag Vill Kunna jobba med mina underkläder utan att känna mig stressad. (Fast min extra sysselsättning är inte populär på jobbet...)

Får se vad som händer... Tiden går fort.

Tankarna fortsätter...

Funderar fortfarande på klädvalet. Känner, att om det skulle bli underkläder vore det skönt med nåt annat plagg. Typ en snygg glansig morgonrock. När jag gick ut från jobbet idag for en tanke genom mitt huvud; PÄLS! Ha! Ja, det vore väl kontroversiellt på mer än ett sätt. I synnerhet om jag bara skulle ha det, och ett set snygga underkläder. Och det var det som var tanken i så fall. Fast det lär inte bli så. Skulle vilja haft en SVART päls i så fall och det vet jag inte om jag kan få tag i. Och i vilket fall skulle den ju inte vara Min och då känns det inte helt rätt.

Kom på nästa ide´på väg hem från dagiset. En verkstadoverall. Det skulle bli en sån där bild som man kan se på vissa almanackor.
Det hade varit Jag, med både overall och underkläder. Fast kanske inte så snyggt. Den overall jag äger är blå, det sår MAGNIMEK på ryggen och den är nerkladdad med vit och gul färg här och var.

Sen är ju nästa fråga- ska jag ha nåt på fötterna?!?!

Som det känns nu lutar det åt en svart klänning. Det känns enklare.

Ingen micraJag älskar min bil. Verkligen.

Här ser man att saker och ting funkar som de ska om olyckan skulle vara framme.
Känner visserligen inte till förutsättningarna eller orsakerna i just detta fallet men det känns ändå tryggt. (Tryckt?)

I detta fallet bryr man sig inte så mycket om bensinförbrukning. Tror jag inte.


Något som är jag

Jag har blivit medbjuden av Jeanna att gå på ”Modell för en dag”. Jag var inne på att göra detta för några år sedan men fick då inte med mig nåt folk så det blev inget av men nu ska jag alltså iväg. Man blir sminkad av proffs (håret får man fixa själv) och så ska man ha tre ombyten med sig. Sen tar de foton på en och om man vill kan man köpa med sig bilder hem. I övrigt så kostar det ingenting.

Har sett bilder på andra som gjort samma sak och de är jättefina. Ibland kan det bli lite tråkigt dock för man ser likheterna i tänket- många bilder på olika personer fast i samma poser, men jag tycker ändå det ska bli kul. Fick dessvärre reda på vad det kostar OM man vill köpa bilderna och det verkade inte billigt (vilket jag inte trodde). Det var inte ens överkomligt, utan snarare väldigt dyrt. Men… Vi får se…

 

Jag har redan bestämt mig för två av klädbytena. Jag är en jeanstjej, så ett byte lär gå i jeanstänket. Kanske t.o.m. med min svarta hatt och min svart skinnjacka. De är jag och hänger alltid med.

Sen blir det en omgång med min orangea klänning. Trivs jättebra i den och känner mig fin i den fastän den inte är exklusiv på nåt vis. Men den är också jag…

 

Sen är det tredje omgången.

Där funderar jag fortfarande.

Ännu ett jeansbyte med kort jeanskjol och någon sötare topp?

En fin svart klänning med strassdetaljer och diverse smycken…

Eller…underkläder? (Vågar jag det?)

Alla tre representerar Mig på sitt sätt.

 

Vad tycker ni???


Lucka i kalendern för sjukdom på onsdag, men slipper helst

Var ju hemma med Lukas i fredags. Han var förkyld och hade feber. Det gick dock över redan på en dag, han var mycket bättre igår. Ingen feber. Lite snuva kanske men pigg och vild som vanligt.
Vi trodde därför det var tänder som späkat i fredags. Men... Nu har Jamie ont i halsen. Han hade det i morse när han vaknade. Och jag känner mig lite halvkonstig också i halsen.
Fasen, jag har, som vanligt, inte tid att bli sjuk. Inte förrän på onsdag. För på tisdag ska jag till Växjö på en HemINfo och det vill jag inte behöva boka om för sen rullar det på som tusan... Så ska jag bli sjuk får jag bli det på onsdag och frisk tills på lördag för då är det ju helg med nya happenings...

Får väl ta och dricka mig lite apelsinjuice nu då. Vi har förresten varit duktiga här idag och igår. Målat fönster. Alla till hela huset (utom de tre nya). Och burit in resten av veden. Nu är kroppen behagligt trött. Juice, dusch, säng.
Godnatt.

Förintade städer

Någon plats hade plötsligt förvandlats till en ödeplats. Allt levande, alla byggnader var numera ett grått stoft. Det påminde om askan som kommer från en vulkan före utbrottet. Ingen visste orsaken till detta, hur det gått till, eller varför.

På jobbet fick vi en förfrågan om att slå ett världsrekord. Vi skulle klara av en lastning/lossning med två man under angiven tid. Det var en särskild transportör som skulle utföra jobbet- det var ett krav från kunden. (Kunden var i detta fallet AAK- vår största kund och antagligen Karlshamns största arbetsgivare...)
Transportören ville ha jobbet.
Dagen därpå låg fabriken i ruiner. Staden gick inte att känna igen. Vi insåg att Karlshamn hade råkat ut för samma öde som den andra platsen. Då vi pratade med kontakterna på AAK klargjorde de för oss att vi inte skött vårt uppdrag- det var vårt fel att staden låg förintad under ett grått askdammstäcke.
Världsrekordet- det hade handlat om att evakuera och tömma en hel stad på folk och ting. PÅ två timmar. En omöjlig uppgift för två personer.

Senare satt jag i en truck. Jag skulle hjälpa till att lossa en lastbil. (Nej, jag kan inte köra truck egentligen men detta hänger nog ihop med att jag ställde frågan till Jamie igår, om det är svårt att köra truck.)
Jag körde genom terminalen och ut på lastbilens lift. Detta var en stor vanlig truck, inte en sån där mindre variant som vi har inne på terminlen.
När jag stod ute på liften ser jag att liften ligger fri- den ligger inte emot lastbryggan. Den klarar naturligtvis inte  tyngden från trucken utan ger vika. Jag inser detta och lyckas hoppa ur trucken innan liften viker sig, trucken trillar i marken och börjar brinna. Då börjar aska falla från himlen och jag inser vad som håller på att ske.

Panik råder. Vissa har inte förstått allvaret i det som kommer att hända. Spädbarn, kvinnor, män...alla förvirrade. På väg någonstans. Och detta var ute i skogen utanför Asarum där jättegrytorna finns... Trots det var det ett stort samhälle med industrier, järnväg och allt annat som hör därtill.
Min mobil ringde. Det var pappa. Han skulle hämta mig och vi bestämde i utkanten av samhället, vid en parkeringsplats.
Han skulle vara där 15:20.
Om vi inte sågs skulle vi höras, på nåt vis.

På vägen dit mötte jag en av tjejerna på AAK. Jag frågade henne hur de kunnat göra som de gjorde- ställa frågan om Världsrekordet och sen inte ge oss mer info. Jag jämförde det med att jag skulle ställa frågan om en kvinna ville ha en visning, hon svara "Ja" och att jag dagen därfå skulle stått på hennes trapp med mina saker. Tjejen från AAK bara skrattade och sa att hon skulle hämta sin kalender och boka en visning!!!

Jag lyckades ta mig till parkeringen där jag skulle möta pappa. Han var inte där. Jag ringde hans nummer men kom inte fram. Letade efter hans bil men såg den inte. Jag såg folk och bilar överallt. Hur skulle man kunna komma fram och tillbaka här? Var bättre att försöka gå och möta honom. Kruxet var att det var en Y-korsning fram till platsen- från vilket håll skulle han komma?

Plösligt ser jag min farbror springa över en grusplan. Ropar hans namn och springer ifatt honom. På det viset hittade jag även pappa och vi kom iväg därifrån. Det sista jag minns är att han frågade hur det var med min bil...


****

Hur konstigt kan det bli?
Känner att det fanns en del behandlig av gårdagen i drömmen men allt annat då? Aska och förintade städer. Jag fattar inte hur det gick till. Verkade ju vara "någon" som låg bakom men drömmar innehåller ju inte all information man vill ha ibland. Vi får se om Karlshamn finns kvar när jag ska dit näst. Idag fick jag stanna hemma och passa en sjuk Lukas. Snorigt, Hostigt och febrigt. Dagis är rena rama smitthärden säger Jamie. Så är det kanske, men det är lika mycket ett ställe att bli imun på. :-)

Hoppas er dag är bra. Min har varit det, trots en sjuk kille. Alvedon är magiskt.
Tror kvällen kommer att avnjutas med lite Thaimat från staden i drömmen.

Mörkläggninsgardin.

bild0265 (MMS)

Mörkläggninsgardin.


Got to do

Har en sak jag måste göra. Som jag inte vill göra. Men jag måste. Och det känns så himla jobbigt för jag vill inte vara den som bråkar och "håller på". Usch... Jag vill inte göra mig ovän med folk. Men nu har jag ju dessutom lagen på min sida och gör rätt. Har kollat detta med Konsumentombudsmannen till och med. Usch så jobbigt...

Lite (PXC)galen

PXC-livet gör mig lite crazy ibland. Jag har kommit på att det är bra att Våga saker. Våga Fråga. Vara mer framfusig. Skicka ett mail eller ett meddelande till någon avlägsen kompis som man kanske har på Facebook. Fråga om personen i fråga vill ha en visning. Ibland går det, ibland inte. Vissa svarar inte ens- det är lite trisst. Är man idiotförklarad då, eller är det bara en tråkig människa? Ingen mening att fundera mer på det. Finns andra människoir att lägga energi på.

Jag har en massa namn på kvinnor jag har tänkt ringa. De där avlägsna bekanta som jag en gång kände väl, eller som jag numera känner ytligt. Såna samtal drar jag mig för. Vill inte vara en av de där säljarna som tränger sig på. Häromdagen träffade jag en av dessa kvinnor i affären. Nämde för henne att jag tänkt på henne nästan varje dag på sista tiden och att jag funderade på att ringa henne. Hon sken upp som en sol och blev jätteglad och säger sen "Vad har jag NU gjort!?" med ett skratt... Detta är en person som jag tillbringade några tonårskvällar med, som bara flöt iväg till nätter. Vi hade så mycket att prata om och hon är en väldigt rolig person. När jag nu berättade att jag säljer underkläder mottog hon det positivt och vi bestämde att jag SKULLE (SKA) ringa henne i det närmaste. :-)  Får nog se till att ha en sovmorgon inbokad dagen efter hennes visning (om det nu blir någon alltså, men det hoppas jag...). Det kan bli en sen kväll...

En kollega på( PXC-) kontoret har en massa bra ideér som han ventilerar med mig. Idag ringde han mig och gav mig förslag på hur jag skulle kunna hitta fler säljare. Nu har jag fått förslaget och mottagit det. Nu måste jag själv jobba för det.

Jag har de senaste dagarna funderat på en tjej som även hon bor här i byn. Jag gick i gymnasiet med henne och jag träffade henne vid sjön i somras. Vi pratde ett tag men jag tror inte jag frågade vad hon gör nuförtiden.
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig henne som en potentiell säljare. Nu är frågan- kan jag bara söka upp henne och fråga vad hon gör nuförtiden och höra om hon vore intresserad av lite extrainkomst...typ?

Alla vill väl få en sån fråga? Eller? Antingen det, eller så tycker hon jag blivit helt blåst. Och då kanske hon inte vill prata mer med mig och ger mig dåligt rykte i lilla byn så vi måste flytta... Fast nej, det tror jag inte. :-) Jag ska nog ringa henne. Vad har jag att förlora???

Åter torsdagsledig

Jag tycker inte det har funnits så mycket att skriva om de senaste dagarna. Ibland blir det så. Man jobbar, kommer hem, och dagarna bara försvinner... Om det inte händer nåt speciellt skriver jag inte om det. Och finns det inget annat jag vill ventilera så håller jag också tyst. Men det borde ni ju ha lärt er vid det här laget.

Nu är jag ju tillbaka i vardagen igen och det innebär lediga torsdagar. Härliga torsdagar.
Jag hade en del planer för dagen och fick dessutom instruktioner av Jamie igår; Måla fönster! Så, jag visste att när Lukas sov skulle jag måla fönster- inte helt lätt att göra det när han är vaken och vill vara med och moooona (som han uttalar "måla"...).

Det var ju en härlig dag. Åtminstone att sitta inne och kolla ut. Det skulle kunna varit 25 grader. Men nu är det september och nordanvinden gjorde ett bryskt besök här i byn. Fy tusan så isigt. Brrr...
Jag (vi) har eldat i kakelugnen en liten stund var dag den här veckan. Det tar bort den där råa känslan som finns här annars. (Vi har inte satt på någon värme i övrigt.) Det är skönt med de där kakelugnarna (även om vi just nu bara nyttjar en av dem.)

Dagen började i rimlig tid, redan vid sju. Efter de ordinarie morgonsysslorna bestämde jag mig för att stanna inne tills temperaturen stigit några grader utomhus. Vid det laget hade jag inte fattat att det var brr-isigt-kallt av vinden. Jag röjde bland Lukas leksaker och sen fixade jag med gardinerna i sovrummet som jag köpte när vi var i Ullared för två veckor sen. Det blev bra! Lukas hjälpte mig att sy upp dem genom att sitta i mitt knä och försöka ändra insträllningarna på symaskinen under tiden jag sydde.

Under tiden jag pysslade på ovanvåningen pysslade även Lukas. Tystnad innebär bus från hans sida. Och plötsligt var det tyst.
"Lukas... Du hittar väl inte på bus???"
Tystnad.
"naaaeee..."
Jag gick för aytt kolla. Hittade honom inte först men sen satt han i en fotölj. I sitt EGET RUM! Och han bara satt där. Och tittade. Så go! Jag satte mig och pratade med honom.
"Lukas, är du trött?"
"Naaaeee..."
"Du ser lite trött ut. Jag ska se om jag hittar Laban." (Hans snuttefilt.)
Hittade Laban, la honom i sängen.
Lukas rete sig upp från fotöljen och log. Klättrade upp på sidan av spjälsängen. Jag lyfte upp honom i sängen. Han la sig på kudden och somnade nästan med en gång.

Nu skulle ju jag måla. (Moooona.)
Hmmm... Kommunikationen hade inte riktigt funkat och jag blev helt paralyserad när jag inte fattade om jag skulle måla allt eller bara lite? Alla fönster, eller bara några...
Öh?
Ringde arbetsgivaren :-)  (Jamie alltså.) och kollade läget. Vi konstaterade att en del förarbete behövde göras som visst blivit missat. Jo, en del var fixat, men jag hittade lite fler saker som behövde fixas. Och detta under tiden här var en glasmästare och bytte en ruta i ett fönster (som dock inte skulle målas...). Hant inte mycket mer än så förrän Lukas vaknade och var ganska ledsen. Tror det var nån fluga eller nåt som väckte honom för han brukar sova längre an de tre kvarten det blev idag.

Ingen målning blev det.
Inte förrän Jamie kom hem och vi gjorde en del samarbete med gosse och fix.

Och sen var ju denna dagen också slut.
Fasen vad snabbt det blir mörkt om kvällarna. Man tappar ju tempo totalt. Att få nåt gjort efter åtta är ju hopplöst. Kass.
(Självdisciplin...)

Lukaskillen har kommit på hur bra det är m...

bild0264 (MMS)

Lukaskillen har kommit på hur bra det är med pall. Man kommer ju UPP! Lägg märke till fötterna, hur han står på tå. Lilla goa killen.


RSS 2.0