Stress, stress, stress

Jisses vilken morgon!
Ska dock inte bara klaga eftersom det började bra med en sovmorgon till halv åtta. Förutom en halvtimme runt sex då jag vaknade en stund. (Är ju bra om man ine sover då...)
”To Do”-listan innehöll en rad saker som skulle göras efter frukosten. Fixa kycklingsallad till dagens snabba eftermiddagslunch, packa kollektionen, hoppas på att paketet med varor skulle komma till posten INNAN jag skulle till jobbet, tvätta, en glasmästare skulle eventuellt komma och byta ett fönster som blivit fel, stryka dagens kläder…
Hur gick det?
Kycklingsalladen fixades efter frukosten. Mellan varven höll jag efter Lukas och försökte lära honom att slänga resterna av en IKEA-katalog som han läst sönder i papperskorgen. Gick bra med salladen, uppfostringsförsöket för vi nog öva mer på.
Packade kollektionen och kollade mellan varven mobilen efter postaviseringen. Inget paket.
Ej heller nåt samtal från glasmästaren.
Efter ett kladdigt blöjbyte blev det en snabbdusch och samtidigt som jag stängde av vattnet ringde telefonen. Glasmästaren. Han stod utanför och undrade om jag var hemma eftersom jag inte öppnat när han knackat och ringt på dörren. Förklarade det avklädda läget och bad honom dröja under tiden jag fick på mig några kläder.
Öppnade i morgonrocken och det konstaterades snabbt att han fått fel mått på det fönster som skulle bytas. Suck.
Dags att måla sig och sen fixa håret. Nya krus-volymtången är suveränt bra.
Hängde den till att svalna och undersökte garderoben när det blir väldigt ledset bakom mig. Klantiga jag! Lukas hade bränt sig på tången, naturligtvis. In på toa och spola, spola, spola hans lilla hand i kallt vatten.

Var var jag? Jo, i garderoben! :-)  (Har inte kommit ut än?!)

Hittade kläder, strök dem. På med dem i racerfart och där kom minsann ett sms också…
Mitt paket hade kommit. Skulle jag hinna trycka in att hämta det i mitt pressade schema???
Lämnade Lukas på dagis nästan kvart över.
Hem och in med alla sakerna i bilen. Ner till äffären.
Hämta paketet och sen swisch till jobbet.
Hann t.o.m. i tid!

Det är inte undra på att vi kvinnor står för en ökande del av hjärtinfarkter...


I mål!

Jag kunde knappt tro mina ögon när jag i måndags mprse ställde mig på vågen. Den visade 65 kg! Mitt mål är uppnått! Jag blev så glad!
Trodde det skulle bli lite kruxigt nu på slutet. Jag var "uträknad" till att nå min målvikt den 8/4 men u var jag där 1,5 vecka tidigare. :-)
Det innebär dock att nu börjar en ny utmaning. Stanna där... Känns nästan ännu värre.
Midjemåttet har minskat med 10 cm. Och nu ska jag erkänna att det är inte mitt midjemått utan en bit länge ner för det är där mitt hull har suttit. Midjan har varit lite mindre hela tiden. Det är alltså de där handtagen som blivit 10 cm mindre. Känns helt okej. Kan ägna en eftermiddag åt att prova favoritklänningarna i garderoben som inte passade i januari. :-)

Vrickade Martin

Kanske 75% av de bloggar jag läser har kommenterat det faktum att Ricky Martin hittat handtaget till sin garderob och öppnat dörren idag. Jag fattar inte- vad är det och noja sig över? Se det så här- killen är diplomat. Tidigare har han varit kvinnors dröm och kanske även mål...nu är det killarnas tur. Jämlikhet- det är väl det alla tjatar om hela tiden...?

Jag skiter faktiskt i vilket.

På smällen

Skulle haft en visning i helgen. Därför bad jag min senaste order att skickas som igår måndag för att kunna få med eventuella orders även från helgvisningen jag skulle ha. Men den blev avbokad så det blev inte mer beställt. Hade däremot trott att jag skulle fått produkterna som jag beställde tidigare, idag. Så blev inte fallet.

Jag skriver "Att-göra:listor". När jag sitter på jobbet poppar det upp saker som jag kommer på att jag måste fixa när jag kommer hem och dagens sån lista innehöll "Packa varor". Nu föll det. Tidsramen gick åt skogen. Fanken. Jag hade tänkt leverera varorna i morgon i samband med en annan visning på samma ort (Och därmed slå två flugor i en smäll) och nu vet jag inte om det går åt skogen. Hoppas, hoppas, hoppas de kommer med posten innan jag åker i morgon så jag hinner packa varorna då.

Sur idag tydligen

Jag är visst sur idag. Fick frågan när Han kom hem idag om jag var sur. Då är jag visst det.
Hade kanske hoppats på att det jag gjort lagom tills han kom hem skulle gjort honom glad men det blev visst inte så. Och eftersom uppskattningen uteblev blev jag sur. Tydligen.

Jag har en manlig sida. Har ett behov av ensamtid ibland. Och just nu kan jag känna att det var länge sen sist. Minns inte när jag var hemma alena utan någon annan i huset. Jag räknar inte den där lördagen när jag var hemma själv på kvällen och Jamie iväg på grabbkväll. Då hade jag ju Lukas hemma. Visserligen sovande.
Nej, en dag på egen hand här hemma vore skönt... Ingen annan att ta hänsyn till... Har så mycket jag vill göra!

Idag kom jag på en typ av hylla/klädhängare som jag skulle vilja snickra till alla mina behåar i kollektionen. Tycker inte om att ha dem liggande i väskorna när jag inte är ute på visning. Känns fräschare att ha dem hängande. Dessutom är det mer praktiskt att ha dem hängande. Rätt vad det är kommer någon som jag vill visa en viss behå och hitta den i en väska ihop med alla andra är bara omständigt. Eller om man ska iväg på nåt och vill ha några behåar med sig och visa... Då vore det så mycket bättre att ha dem hängade på en stång. Visserligen har jag det nu också men det är på ett vädringsställ. Vandringsställ vore bättre ord. Den där ställningen är runt i hela huset och det är mindre trevligt. Var sak ska visst ha sin plats...

Men, innan det blir någon hylla snickrad ska sovrummet färdigställas.

Jag hade hoppats på att Lukas skulle sovit en stund i eftermiddag också efter att jag hämtat honom men jag gjorde misstaget att hälsa på en gubbe längs med vägen och min röst väcker den lille filuren. Sen somnade han inte om igen.
Igår när jag hämtade honom sov han ända till halv fem. Men då blev det ändå inget gjort i sovrummet... Märkligt. Men jag gjorde annat istället...

Avskyr när någon tycker jag är sur. Då är jag hellre arg. Det är mindre gnälligt och mer pondus.

Missade ögonblick

Idag var en sån dag då jag helst hade velat sitta och se hur Lukas hade det på dagis. De skulle vara utklädda till påskgummor och påskgubbar idag. Jag hade fått tag i ett helt bedårande set med kläder till Lukas som faktiskt varit min pappas en gång i tiden. Farmor hade gått en sykurs och sytt ett par hängselshorts med fina veck och en väst med mässingsknappar. Så fint, så fint. Och efter att jag flyttat knapparna i hängslena till shortsen satt de perfekt. Till detta hade jag hittat en randig skjorta på bytaredagen i söndags, ett par grå strumpbyxor som jag klippte av strumpdelen på (såg lite väl bart ut med shorts faktiskt...) och en grå/vitrandig keps. Han var så fin killen och påminde ganska mycket om buspojken Emil i Lönneberga.
Men på vägen till dagis tappade jag kepsen. :-(  JAG blev så himla ledsen över detta. Gick samma väg tillbaka igen knappt tio miniter senare men inget spår av kepsen. Kunde inte fatta att det verkade som att någon plockat upp en pojkkeps klockan tjugo över sju på morgonen på en sträcka av högst 200 meter... Sannolikhet a la´Harrisburg... Men det hade visst hänt. Gick sträckan mellan hemmet och skolan igen men inte ett spår av den fina kepsen. :-(
Tur vi hant memorera på foto igår kväll när vi provade kläderna men så himla synd att den försvann... (Hoppas ändå på en uppenbarelse av något slag...)

Hur som helst så hade jag så himla gärna velat se hur han hade det sin första gång på Blåkulla. För de var där- alla barnen. Och de hade träffat en kärring som bjöd dem på russin minsann. Det berättade Lukas dagisfröken. Och de hade målat lite fräknar och en svart mustach på honom också så han såg mer ut som en påskgubbe än Emil när jag hämtade honom. Min lille prins...

Sa han fel, eller skrev hon fel?

I en av de lokala tidingarna stod det häromdagen om ett bygge som pågår i Karlshamn för tillfället.
I artikeln som publicerades i tidningen (som alltså var längre än den som finns på nätet) stod det att killen som intervjuades hade påpekat hur svårt det var på byggarbetsplatsen nu när det kom gods till dem eftersom det inte fanns någonstans att lägga det. Och sen var nästa problem att om inte godset kunde lämnas av på plats utan lossas någon annanstans fanns det inte på arbetsplatsen när det skulle användas och det i sin tur kunde bli dyrt eftersom det kostar 1000:- i timmen att hyra en grävskopa. En grävskopa.

Skulle ni betala 1000:- i timmen för en sån här:När ni egentligen ville ha en sån här:Lite skillnad, eller hur?

Nattens dröm- en av dem

Häromdagen fick jag en hälsning via mamma från en kvinna som jag inte träffat på väldigt länge. Mamma har tidigare föreslagit mig att ringa henne för att höra om hon vill ha en behåskola/visning men jag har inte gjort det.
I natt drömde jag om henne, vi kan kalla henne A. Och jag fick i drömmen reda på att även hon skulle börja sälja underkläder. Drömmen kändes så himla verklig… Jag ska nog ta och ringa henne i alla fall för att se om hon vill ha en visning. Om inte, så tror jag ändå hon blir glad för att jag ringde.

Utan ansvar

Har ni sett programmet "Ballar av stål" på kanal fem? Då vet ni att där finns ett inslag där en man klädd till en röd djävul går omkring och hittar på sattyg (rent ut sagt) mot folk. Förra veckan var han på Ullareds parkering och tog saker som folk lastat in i sin bil och la dem i deras kundvagnar igen. Idag var han ute och klippte sänder handtag på bärkassar och på paraplyer. Folk tappade sina matkassar och paraplyerna gick sönder (naturligtvis)... Alltså... Hade detta hänt mig så hade jag nog blivit fruktansvärt arg. Jag vet inte om jag hade kunnat ta ansvar för mina handligar i så fall. Jag tror jag hade lappat till honom. Är det straff på sånt?

Bytt, bytt...

Jag skulle egentligen åkt och haft visning idag men värdinnan ringde igår och meddelade att hon fått så många avbokningar att vi flyttade fram den till en annan datum. Det lämnade dagen ledig för andra aktiviteter. Jag hade hört att det skulle vara s.k. bytaredag i Mörrum idag och det kändes som en kul grej att besöka.
Bytaredag innebär att folk har lämnat in kläder, skor, leksaker och dessa varor säljs sedan. Jag fick med mig gossarna Hallenstjerna också och det var bra det. Under tiden jag kollade på kläder och plockade åt mig en drös med såna, tittade Jamie och Lukas på leksaker och la beslag på lite roliga saker... Vet dock inte vem som tycker de är roligast- Jamie eller Lukas??? Än så länge är det nog Jamie. :-)
Himla bra tillställning det där. Jag köpte två jackor för 30:-/styck, flera fina skjortor (Lukas är så himla fin i skjorta!) och några t-shirts och jeans. Sakerna kostade mellan 5-30:-... Finns ingen orsak att åka till Ullared för att köpa kläder till Lukas nu iallafall...  Nästa datum var sista helgen i september. Lika bra att boka det redan nu.

DRAGNINGSKRAFTDRAGNINGSKRAFT

Inga badkrukor.

769a93b920f968d7650f6ec4f370ebf3.png

Kolla varifrån!

Inga badkrukor. Men väl ett tecken på att våren är på ingående. :-) Att man kan ha blommande blommor utomhus. Härligt! Man blir SÅ GLAD! Alltså började vi dagen ute, jag och Lukas. Sen kom Monika och hjälpte till. Både med barnpassning, trädgårdsarbete, städning och mat. Sen spacklade jag en massa i sovrummet och Jamie snickrade under tiden. Sen har vi avslutat kvällen med 20-årskalas hos familjen Svensson i Isaksmåla. Fullt upp hela dagen alltså. Hoppas du det blir mer än sex i natt för jag är ganska trött. Timmar alltså.


Våffeldagen 2010

Jag vet inte om det var en dröm, ett spöke eller nåt annat men först hörde jag ett konstigt skrik. Det lät som en kvinna. Sen skrek Lukas. Men bara lite. Fast tillräckligt mycket för att kungöra för oss att nu tänkte inte han sova längre idag i alla fall. Jag tror klockan var halv sex. Så gick det med den sovmorgonen. Han låg dock tålmodigt i sin säng och filosoferade tills Jamie gick upp vid tio i sex och bar in honom till mig. Det var fullt ös med en gång så ligga kvar i sängen och gosa var inte att tänka på. Upp och hoppa!

Jag gick i sömnen hela morgonen och ville bara att Lukas skulle bli trött och sova förmiddag. När han vaknat så himla tidigt brukar han kunna göra det. Bingo! Han somnade vid nio och då ska jag säga er att även jag gick och la mig. Soffan och filten och jag. Messade Jamie så han skulle veta läget och inte ringa och väcka oss. Det gjorde han ändå. Två timmar senare. Jag blir aldrig glad när jag vaknar av telefonen. Inte Lukas heller. Kul att han har NÅT efter mig...

Det var skönt att ha fått sovit en stund i alla fall. Vi tog en liten omelett sen gick vi ut i det fina vårvädret!!! Vi inspekterade tomten tillsammans och Lukas kommer nog ha en del att springa över när det blir sommar. Hur tusan ska vi kunna hålla reda på honom???
Plockade ner julgransbelysningen minsann, liksom granriset framför trappen. Blev även den del annat fixat och flyttat och donat men mestadels njöt vi bara av vädret. Skönt!

Sen somnade Lukasgossen igen efter att ha fått lite lunch. Jag inspekterade tapetprover i det fina dags-solljuset och fann en favorit som även Jamie gillade faktiskt...
Mamma kom inom med spackel och gjorde påpekandet att nu behövde jag börja äta igen för jag har visst försvunnit. Jasså??? Jag åt ju igår! :-) Alldeles för mycket... Men hon behöver inte oroa sig. Jag har ätit idag också.
Under tiden Lukas sov påbörjade jag spacklingen i sovrummet. Skönt att ha kommit så långt...
Efter kvällsmaten idag gick vi minsann ut en runda. Vad skönt! Inte ofta vi är ute och går hela familjen men idag blev det så.


"Att göra det man måste är att göra det man vill" (?)

Har varit på kalas i kväll. Hos Jamies farfar. Var det 96 han fyllde? Tror det.
Alltså... Om man är på 96-års kalas...då kan man inte prata om en massa GI när Jamies farmor stått och fixat middag till oss. Förrätt, middag och efterrätt på det. Då äter man. Punkt slut.
Så idag har det blivit syndigt värre på GI-mätaren. Räksmörgås med vitt bröd. Potatis till middagen. (Bara två små!) Men det "värsta" var väl ändå annanaspajen till efterrätt. Med någon slags vaniljvisp till.
Ska på dans på fredag kväll. Hoppas jag får dansa gruvligt mycket så mitt samvete rensas något. För... Jag åt en sån där fresetelse igår också. Fy mig.
Tog en promenad bort till Väghult i morse. Trodde jag skulle bli tokig här hemma av alla energislukande saker som bara låg överallt och en gosse som krävde väldigt mycket uppmärksamhet. Så jag tog honom på en promenad i vagnen istället och det var nog skönt både för honom och mig. Hörde fåglar som fick mig att tänka på somrar i Ströby. Kan det bli bättre?

Idag...eller var det igår...Firade min lilla Blogg ett år förresten! Grattis till mig och bloggen! Tycker vi haft ett kul år tillsammans. Har aldrig lyckats skriva dagbok så länge tidigare, för det får räknas lite som min dagbok det här.

I morgon är det torsdag. H&M öppnar butik i Karlshamn minsann. Jag är ledig. Borde åka och hämta spackel och kanske få mig ett gott skratt på kuppen? Och sen borde jag stanna hemma och spackla sovrummet. I morgon kväll vet jag vad "borde" blev. Härligt när det inte är "MÅSTE". Godnatt.

På byggmarknaden

Var och köpte färg i förgår. Pratade med mannen i butiken om skillnader på olika färg som man kan köpa i fackhandel jämfört med lite billigare byggmarknader.
Han berättade att en kund till honom hade ringt någon dag tidigare och bekänt sina synder:
”Jag har varit otrogen!” hade han sagt.
”Jag gick till XXX&XXX och köpte färg. Billigt! 119:- för en spann. Men fy faaan vilken soppa! Jag skulle måla insidan på garagetaket och jag ska säga dej att jag kunde lika gärna runkat och smetat ut satsen i taket, så illa var det!”

Jag skrattade gott åt det hela. Kan däremot inte fatta att han bara berättade det där utan att tveka. Vissa personer klara ju inte av att höra såna saker och visserligen tillhör jag inte dem, snarare tvärtom, men hur kunde han veta det?


Dessa frestelser...

-3f6acceb587240e8f57a2c3d9c3e208.png

Kolla varifrån!

Dessa frestelser som ständigt kommer i min väg. Idag är det chefen som bjuder på fastlagsbullar eftersom han fyllt år. Och ni skulle sett kak-fatet hos Marie i söndags. Bara sånt som jag gillar. Wienerbröd, gräddbullar (i pinnversionen) och chokladdoppade havrekakor... Och då åt jag inget. Ska jag klara detta idag också?


Det finns...

0-63620e4ba9be74ca0cb037a95cc45252.png

Kolla varifrån!

Det finns hopp för grönt gräs i påsk. Jag ser vissa delar nu så jag har inte gett upp. Julen varar till påska sägs det ju så vi har fortfarande gran med lampor i utomhus. Jag tycker det är tillåtet faktiskt. Finns inget annat lyse på framsidan när det är mörkt så då är det trevligt med en gran som lyser välkomnande. Godmorgon på er!


Jula postorder?

Sitter framför tv´n. Det är reklam för Voltaren. Jamie säger plötsligt:
"Kan du hjula?"
Jag börjar fundera. Det vet jag väl inte!
"Vi får vänta till sommaren och se. Då får jag prova. När jag var liten hjulade jag hela tiden. PÅ gräsmattan. Stå på händer kunde jag däremot aldrig. "

Så, till sommaren ska jag prova mina hjulben.
Kullerbytta...Undrar just om jag kan slå en kullerbytta? Det kan nog bli riktigt kul med sommar år 2010.
Jag fyller förresten 35  i maj.
Hepp!

Idag

Lördag kväll.
Melodifestivalerna som avlöst varandra de senaste veckorna är slut. Det känns tomt men många tycker säkert det är en lättnad. I kväll blir det tv-musikunderhållnig i form av körslaget istället.

Vi har varit lite effektiva idag. Igår lånade Jamie hem en paketbil från jobbet och idag har vi tömt garaget på skit, varit på miljöstationen med det och sen var vi på byggmarkanden i Jämse by och införskaffade gipsskivor, plywood och reglar och diverse annat.
Lukas somnade väldigt passande på hemvägen så vi fick in alla grejerna med en gång och sen kunde Jamie börja fixa i sovrummet under tiden jag körde till jobbet och lämnade bilen igen.
Och minsann. Idag har det kommit upp en vägg i sovrummet så man kan faktiskt fatta hur bra det verkligen kommer att bli. Jamie har snickrat, jag har varit mamma och kokerska. Fru, kallas det väl. (Nej, vi har inte gift oss...) Känns så himla bra att det verkligen börja hända saker.
Dumt nog glömde vi köpa spackel men det får vi göra i veckan. För spackel lär vi behöva. I mängder.
Jag...Vi...har egentligen bestämt oss för vilka tapeter vi ska ha men nu känner jag ändå att jag tror jag vill kolla lite till... Kanske man får nya ideér.
Jag har fått en ny ide´om vad vi ska göra vid väggen vid kakelugnen.
Pappsen kom med ett förslag med rostfri plåt... Jag tycker det låter lite kallt, men man kan ju måla den- det skulle kunna bli skitsnyggt. Vi får se hur och vad det blir.
Nu blir det körslaget.
I morgon ska jag till Alvesta på organistaionsträff- det ska bli jättekul att träffa lite PXC-tjejer igen!

Ge mig en orsak!

...till att köpa en ny fin klänning. Helst två. Har hittat två jättefina kreationer som jag bara sååå gärna skulle vilja ha. Fast den ena skulle nog inte klä mig alls.


Visst är de fina!?!?!?!

LOVE!

Jag har dessutom ett par snygga skor som skulle passa utmärkt till dem...
Så! Någon som ska gifta sig eller nåt...? Jag vill klä upp mig!

Knipkul

Jag har funderat hela dagen på om jag ska skriva detta eller inte men jo, jag gör det. Det gav mig ett sånt gott skratt i morse att jag vill dela med mig av det. Och vaddå...Det är väl bara att släppa på sina murar lite ibland.

Jag använder knipkulor. :-)  Brukar ha dem när jag duschar men under morgonens dusch kom jag på att jag glömt dem så det blev till att stoppa i dem efteråt istället. Lukas var på toaletten samtidigt som det skedde och jag dolde inte mitt fiffel för honom. Han blev därmed lite nyfiken över vart de där små kulorna tog vägen och tittade förvånat. Så såg han snöret... och sträckte sig efter det. Jag smorde in mig med lotion och tog inte på mig några underkläder innan dess och Lukas fortsatte leta efter det där snöret med jämna mellanrum. Det såg så kul ut när han sträckte sig efter snöret och sen gick han runt mig och letade han efter det där också...

(Jag hoppas jag berättat tillräckligt målande för att ni ska se det framför er och skratta gott ni med. Annars har jag ju lämnat ut mig i onödan och det vore synd.)

:-)

Lila

Kommer snön vara borta till påsk? Ja, det får vi väl sannerligen hoppas. Jag har faktiskt inte klagat över snön någonting men nu är även jag trött på den. Jag vill SE gräset på gräsmattan och känna att det börjar bli vår på riktigt.

Förra veckan när Ödet och jag var i stan en runda sprang jag på några helt underbara blomhinkar (i samma butik där den fina spegeln fanns f.ö.). De var LILA! LILA! En underbar nyans av lila! (För tillfället har jag pippi på lila.) Just denna nyansen av lila var egentligen (och dessutom) den ton som jag skulle vilja måla en vägg i vårt vardagsrum på ovanvåningen i, men jag har faktiskt inte hittat den i någon färgaffär. Hinkarna hade gjort sig så perfekt utanför vårt hus på någon av våra trappor. Eller på uteplatsen? Att stoppa i några gula pense´er vore ju som pricken över i. Vi får se om det blir några hinkar- egentligen tyckte jag de var lite dyra… (Särskilt om man jämför med priset på spegeln.) MEN! Jag kan ju alltid köpa en sån där hink och sedan ta med mig till färgbutiken så de kan plocka fram en sån nyans till min vägg. Någon gång. När det blir av att det rummet ska fixas kanske jag har fått en ny ide´. Färgen går dessutom lite åt metallic-hållet. Så himla snyggt! Ja, jag vill ha de där hinkarna…


På tal om mat

Detta är en förrätt. Till en person.
Vi åt den. Och inget annat. Två personer. Sen var vi nöjda.Las Vegas 2008.
Gott.

Äta,äta, äta

Jag funderar en del… På vår senaste resa till USA besökte vi några nöjesparker. Jag försöker komma på vilken av dem det är jag ska beskriva. Var det Universal studios? Kan ha varit det.

De hade en smart grej man kunde köpa i samband med att man löste sin entre´biljett. De kallade det för ”All you can eat-pass”. ( Amerikafolket är ju tokiga i mat och överallt kan man köpa något att äta. Och läskedrycksautomater finnsockså överallt!) Detta var en biljett som gav dej rätt att äta hur mycket du ville under hela dagen. (På vissa speciella ställen i nöjesparken.) Helt perfekt. Man ställde sig i kö på något av matställena som fanns och sen valde man sin meny. Man fick dock bara ta en meny åt gången men det fanns inget som sa att man inte fick gå tillbaka och plocka ut en ny meny när man ätit upp den första. Och det fanns även glass och kakor bland det man kunde äta och välja på. Så himla smidigt! Slippa hålla på att betala för varje gång. Och det bästa var att det blev ganska mycket billigare och humöret blev också bra eftersom man inte gick hungrig. För när man var hungrig så åt man. Tur man inte var där fler dagar än man var kanske.

Usch… ibland längtar jag verkligen efter ett helt lass med skräpmat.

 

 


"Denna där?"

Jag såg ett program på TV, tror det var i förra veckan. Det handlade om porrstjärnor och deras liv... Ska inte beskriva så mycket av det men en sak tänker jag ta upp...
Där var en person. Som var född som kvinna. Och hon hade sedan blivit man. På alla sätt och ställen utom just där det verkligen syns om man är kvinna eller man. DET var en person som såg ut som en grovarbetare. Kan inte påstå att jag tyckte personen i fråga såg bra ut. Det var en person bara. Fast en väldigt, väldigt muskulös sådan. Näst intill rakad skalle om jag inte minns helt fel. Men hon/han hade alltså sin vagina kvar. (Är svårt att veta vilket ord man ska använda sig av i detta sammanhang.) Nej, det visades inga bilder på det hela utan då man såg personen naken var det hela skuggat.

Jag har lite svårt för det där...
Det är en man på alla sätt utom när Det klär av sig. Då är det en kvinna. I en mans kropp. Märkligt. Ja, det är väl bara förnamnet.
Som jag nu fattade det bodde denna Det med en kvinna. Den kvinnan- är hon då lesbisk, straight eller bisexuell?
Denna där hade dessutom skaffat sig en karriär inom porrindustrin där Det hade sex med män. Och vad är då Det? Bisexuell eller straight?
Man ska kanske inte fundera på det i detta fallet?
Jag antar att denna person besöker herrtoaletten...men vart skulle Det gå om Det var på ett badhus? Nej, jag vet, antagligen och högst sannerligen så går man inte till offentliga badhus i det läget men OM?
Om  personen i fråga ska gå ut på dejt vad letar den efter då? Kvinnor som gillar kvinnor? Kvinnor som gillar män? Eller män? Män som gillar...Vad?

Nej. Man ska nog inte fundera för mycket. Det finns annat att grunna på.

Casanovas Kvinna

Ja, så heter boken jag läser just nu. Den handlar om sexmissbruk. Har kommit till drygt halva boken och jag tycker den är bra, bra, bra. Man lär sig alltid nåt. Och boken är dessutom sann vilket gör det än mer intressant. Får se hur det slutar. Vill ni veta?

Drömbil på G?

I natt har jag drömt om pumpor.

Är det ett tecken på att vi ska gräva upp trädgårdslandet och odla pumpor där i sommar?

Eller betyder det att en god fe kommer till mig och förvandlar en grönsak till en drömbil som varar tills klockan slår tolv på natten för att då återgå till det normala igen?

Eller var det bara en dröm? Utan någon som helst betydelse.


Dagens lunch...

7bf2a3158d545c5c448848c6cb66388a.png

Kolla varifrån!

Dagens lunch blir pannkakor! Har ett recept med dinkelmjöl som gör det tillåtet att äta i fasen vi just nu befinner oss i. Vägde mig i morse och vågen stod då på 66.8 kg. Målvikten är 65. Känns inte SÅ HIMLA avlägset fast det går betydligt mer sakta nu än i början. Jag vill helst äta mina pannkakor med ganska mycket socker. Som knastrar gott i munnen. Blir inget socker idag. :-( Men de frasiga kanterna som jag också gillar, ska jag nog kunna njuta av.


Storseans i Kyrkhult

Så är det dags igen. Nu på onsdag den 17/3 kl. 19 är det storseans i Kyrkhults Folkets hus. Vet att jag sagt tidigare att jag skulle berätta mer om det men jag blir ju aldrig färdig. Kommer jämt annat emellan. Och så glömmer jag. Nu kom jag på det eftersom Emmie skrivit på sin blogg att hon köpt tarotkort...
Tänkte att jag nämner det här. Finns kanske någon av er som läser och som tycker det låter intressant. Gå dit då!
På onsdag är det en man som kommer dit. Kan inte säga om det kommer att bli bra eller dåligt eftersom jag inte vet vem han är. Lasse Rydström heter han iallafall.

Många blir väldigt avståndstagande när man berättar att man gått på Storseans. Men jag lovar, det är INTE FARLIGT! De gånger jag varit på det, sitter publiken på rader som man gör när man är och lyssnar på vilket föredrag som helst. Eftersom det kan vara ganska många människor ska man inte räkna med att man kan få kontakt med någon. De gånger jag har varit iväg har mediet pratat med kanske ett tiotal olika personer i publiken och förmedlat saker till dem. Det har inte varit några otäcka saker men ibland kan man bli lite berörd.

Jag vet egentligen inte varför jag går iväg. Nyfikenheten antagligen. Om det skulle finnas någon som vill säga mig nåt? Vi får väl se om det blir någon som vill säga mig något på onsdag. Annars kan det vara intressant att bara vara där och lyssna och iaktta.

Om någon är intresserad kan man anmäla sig på seans.kyrkhult@hotmail.com
Det går också att gå dit oanmäld.

Omedelbar utlösning

Vi har ett hus med väldigt mycket konstiga kopplingar hit och dit när det gäller det elektriska.
Min dröm är egentligen att el-sanera hela huset. Dra om varendas tråd och få ordning på alla kontakter. Här finns nästan dubbla golvkontakter vid varje fönster av någon konstig an-ledning. Tror att en av de förra ägarna hade bra koll på hur saker och ting fungerade men sen har det varit andra ägarae efter det och med tidens gång har överlappningen om el-mysteriet på Hasselbacken ebbat ut i intet. Här finns några strömbrytare som styr väldigt många eluttag men vi har inte hittat dem alla ännu. Så, ibland har vi ström i en kontakt, ibland inte. Och ingen vet varför.

I köket har vi en härlig belysning i form av infällda lysrör (inte sååå himla ekonomiskt men det ska bli lite ändring på det) i takbjälkar. Är väldigt snyggt när det funkar men på sista tiden har lysrören börjat slockna ett efter ett. Vi upptäckte det oerhört oekonomiska i dessa lysrör när vi skulle köpa nya. Och därmed är de ett utdöende släkte här hos oss. (Ja, de är väl utdöende överhuvudtaget...?)
Idag stod jag och grejade lite mat och det började bli dags att tända belysningen... Poff, sa det då och så slocknade alltihop.
Proppen gick.
Dagsljuset gav mig tillräckligt lyse ett tag till men när det blev dags att steka och jag insåg att köksfläkten gick på samma propp fick jag ge mig ner i källaren för att fixa el-ändet. :-)  Vi har en sån där smidig sak. Inga porslinsproppar utan bara en switch man slår till. Fixade det, upp i köket, fläkten startade och jag tände lamporna och poff... Allt slocknade igen. Det var väl själva fasen då...
Ner i källaren igen.
Matosen låg som dimman över Lützen när jag kom upp i köket igen. På med lamporna igen. Poff! Nåt måste vara fel. Jag fixade maten innan jag fixade "proppen" igen. Så länge fläkt och lampor inte var på samtidigt funkar det bra men sen går det inte. Konstigt. Det har ju gått förrut. (Ja, just det...)

Vilseledande marknadsföring.

2a9b9eca9b5303a359aa1346de5683d5.png

Kolla varifrån!

Vilseledande marknadsföring. Jag menar, 13:02 för en liter. Det är väl för tusan inte nåt lågt pris. Någonsin.


Kläderna

Slänger ut lite bilder på kläderna jag fick...

Blir säkert ännu finare när jag strukit den...
Kommer att funka bra både till jeans och dito kjol hoppas jag.Spännande färg för att vara till mig men den kändes okej i provhytten. Var snygg till de svarta jeansen jag hade på mig då!Så himla gullig. Hoppas jag kan känna mig på gulligt humör någon gång så jag kommer att bära den.
Har faktiskt köpt den för att jag ska kunna ha den till kjolen som är på bilden nedan. En kjol som jag köpte i samma butik förra året och då fanns det en ännu snyggare blus till men jag köpte naturligtvis inte den då och när jag väl fick tummen ur till att skulla köpa den var den naturligtvis....slut.Kjolen sitter lite lägre på dockan än den gör på mig. Eller gjorde iallafall. Vet inte hur bred jag är/blir över baken sen, så det kan ju hända den hamnar en bit längre ner än förra våren. Men det tror jag egentligen inte. Behöver nog ha en liten färgklick upptill kanske? Min tanke var egentligen koftan på den första bilden, men den var så tight i armarna att det inte funkade riktigt med blusen under. Får se vad man kan hitta på. Mitt lilla fejs är kanske en färgklick så det räcker!?! :-)
Snygga sandaler till är ju ett måste. Undrar om de jag har som skulle funka till passar???

Snön faller,...

3397ca2759bad0ac92bba0e15bcb4bab.png

Kolla varifrån!

Snön faller, och jag med den. Ska man gå och vila en stund kanske?


Blä

Var hemma vid halv tio i onsdags kväll. Micrade den ugnsgratinerade korven som Jamie hade gjort till kvällsmat tidigare på kvällen. Var ganska hungrig men hade ändå inte jättemycket matlust. Åt, pratade lite och sen blev det till att gå och lägga sig med en gång. Hade svårt att somna trots att jag var ganska trött. Låg och vände och vred men hittade ingen skön sovställning. Var nog lite ororlig över nacken trots de goda rötgenbilderna.
Sen kröp det över mig. Illamåendet. Tog mitt inre i besittning och lämnade mig inte i fred. Fick ingen ro. Var uppe och drack och var på toa och allt möjligt. Inget hjälpte. "Vet" att den bästa medicinen i såna lägen är en liten, liten whisky men jag förmådde mig inte att ta den.
La mig till att vila i alla möjliga av husets hörn men det gick inte att somna. Gav till slut upp och la mig i sängen igen. Vägrade låta illamåendet vinna över mig. Skulle egentligen velat stoppa fingrarna i halsen men jag klarar bara inte av det. Vet att om jag bara lagt mig på knä vid toastolen så hade jag spytt och livet hade säkert känts bättre men jag avskyr att kräkas!!!

Somnade väl vid två halv tre nån gång och vaknade vid tjugo i sex igen. Mådde inte bra. Var på sätt och vis glad över att det var torsdag och ledig dag.
Lukas var oförskämt pigg men jag lyckades få honom att sova en stund på förmiddagen så att jag kunde göra samma sak. Mr. Kräk hade dock vunnit slaget över min kropp efter en dust på förmiddagen men det gjorde också att jag kände mig något bättre. Jag trodde att det kunde varit korven som kanske var dålig. Maginfluensa? Usch nej...

Illamåendet höll ändå i sig under hela dagen. Det kom och det gick.
Gjorde "god" kvällsmat till oss på kvällen men jag åt knappt inte alls.
Hade GI-syndat på eftermiddagen med att äta ett par skivor rostat bröd och druckt en mugg varm oboy men vad fasen- jag mådde skit och det måste väl räknas som undantag?

Fick ringa Annika på jobbet som skulle kommit hit en stund på kvällen och säga till henne att det inte blev nåt av vår lilla pratkväll. :-(  Hoppas vi kan få till det en annan gång istället... Typiskt. Jag hade sett fram emot att träffas lite.

Och så var det ju mina kläder. De som hängde i kassan på KappAhl och väntade på att jag skulle hämta dem... Ringde Jamie och han hämtade dem åt mig. Och sen fick jag dem också av honom. Det var ju iochförsig inte meningen men... Tack då! :-)

Idag är det fredag. Det visade sig att det var inte korven som var dålig, för mitt illamående har nu hoppat vidare till Jamie. Han mår idag som jag mådde igår. Skit alltså. Själv mår jag bättre men är inte i perfekt form. Ute faller snöflingorna i stora sjok. Stora som bara snöflingor kan vara i mars månad. Är det sista fallet för denna vintern tro?

Ödet

Jamie är världens snällaste.
Jag FICK ett par nya skor av honom! :-)  Så, jag ville naturligtvis köra upp till stan i onsdags efter jobbet för att köpa dem. Visste dessutom att Kapp-Ahl skulle ha 30% på ett helt köp på torsdagen... Tänkte att jag kunde kolla in om det fanns några kläder jag ville ha, prova dem och i så fall hänga undan dem tills på torsdagen. Så skulle jag inte behöva prova och trängas med alla andra då.
Hittade en del fina saker som jag hängde undan. Trippade sedan in på Intersport och köpte skor.
GLAD!
Satte mig sedan i bilen och började hemfärden.
I korsningen rådhusgatan/ågatan satte ödet stopp för min hemfärd.
Hade precis svängt ut på ågatan när en kill/man gick rakt ut på övergångsstället. Jag stannade hastigt och PANG! Bilen bakom mig körde rakt in i mig. Vilken smäll!!! Jag trodde att hela bakluckan skulle vara intryckt men efter att ha stannat och kollat läget visade det sig att bara kofångaren bak spruckit. Hon som körde på mig hade också klarat sin bil bra...
Det blev till att skriva rapport och greja... Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men det värsta var ju ändå nacken. Kände att jag skulle nog göra säkrast i att kolla upp den. Det hade varit en ganska bra smäll även om det inte gick särskilt fort.

Så det blev akuten för min del.
Jag var lite öm i nacken och en läkare kände där jag hade ont. Han tyckte det var bäst att jag fick röngta nacken så han kunde se hur det såg ut.
Fick sitta och vänta ett tag sen kom jag på att de ju pratat om att rötgenavdelningen i Karlshamn skulle stängas om kvällarna. Skulle jag behöva åka till Karlskrona?!?! Åh, suck och stön... Jag ville ju hem...
Tack och lov fanns det både maskin och personal i Karlshamn för mitt ärende. Fick lägga mig ner på en brits med huvudet i en u-formad skål. Sen åkte jag in och ut i en stor o-formad grej som lät och såg ut som ett ufo. (Kanske?)

Panikkänslan som funnits från början försvann och jag tyckte det gick bra och jag tänkte på PXC-konferensen i januari. Vi fick då varsin "pin" när vi kom dit och på min stod det "Jag övervinner mina rädslor". Japp, "jag övervinner mina rädslor", tänkte jag när jag åkte fram och tillbaka och röntgades. :-)  Studerade istället maskinen inifrån och tyckte det var häftigt trots situationen.

Fick sen vänta ytterligare en stund innan jag fick beskedet från doktorn att det såg bra ut. Om jag skulle få ont eller problem skulle jag vända mig till en sjukgymnast.
Trodde jag skulle få en krage eller nåt men jag fick åka hem som jag var...

Tänk då om jag INTE fått de där skorna eller fått för mig att jag skulle hängt undan de där kläderna. Då hade jag kört direkt hem från jobbet och det hade aldrig hänt.

Runkat på akuten?

:-)

Nej, så var det väl inte men om man pratar lite illa kan det väl låta så om man har röntgat sig? Får ni med alla bokstäverna när ni säger RÖNTGAT? Eller blir det "Rönkat" av det?

Renoveringen

Innan vi röjde ur sovrummet på skräpet i lördags såg det ut så här.


Tidiagare var det alltså tre garderober här och en dörr in till utrymmet bakom. Vi ska nu göra en vägg som går kant i kant med den väggen ni ser på bilden där dörren är. Sen kommer det att bli en annan dörr in till utrymmet bakom där vi alltså tänkt göra en klädkammare. Den lilla vägg-kanten till vänster på bilden ska kapas ytterligare en liten bit eftersom det är där den framtida dörren kommer att hamna. Japp, det kommer att bli så himla bra...

!!!!!

Åh jag skulle vilja skriva mer men man "måste" ju vara lite social också!!!

Hoppas minnet och rubrikerna står sig till en annan gång.

Vad händer

Tisdag kväll. I väntan på att The Mentalist ska börja (denna vecka på en rimlig tid för en sov-förståndig människa som jag) så blir det några uppdaterande rader så jag vet om några dagar vad jag gjort sen sist.

Det blev en del fejat här i lördags. Svärmor var här och passade Lukas. Jag och Jamie rev ut laminatgolvet i gamla sovrummet och bar ut all bråte som blivit. Nu hoppas vi snön försvinner så vi kan komma åt släpen och köra allt skräp till tippen. Ser lika mycket fram emot att få vårstäda garaget på allt skit som redan hamnat där som att få i ordning sovrummet. Nästan, iallafall...
Och sen som ni kanske sett, rev jag ner ytterskiktet på väggen vid kakelugnen. Har nu i efterhand konstaterat att det blir till att täcka över väggen igen. Den är lagad med olika brädor...verkar som att det varit en dörr i ena hörnet, och det förstör tyvärr en hel del av charmen. Vi får väl se om jag hittar någon annan vägg nånstans som jag kan få bevara. Finns dock en del andra annorlunda ideér kring vad man kan "täcka" väggen med så det är inte 100% säkert det blir en traditionell tapet ändå. Vi får se.

TACOS på kvällen!!! Så himla gott! Första brödet på sex veckor! Gissa om det var gott i munnen!?!?
Andra chansen på TV. Är ledsen över att inte Alcastar gick vidare men jag röstade inte så jag har egentligen ingen talan. Går inte mer in på det.

Söndagen gav mig en go promenad i det fina vädret. Fick dessvärre skoskav på båda fötterna så det blir till att införskaffa ett par nya gymnastikskor. :-(  Trodde mina fötter skulle funka i de gamla men nu vet jag att det inte gick. Aj, aj. Tack gode Gud för Compeed.

Var på visning på eftermiddagen. Kan inte säga att jag är nöjd med min egen prestation. Måste öva på min behå-skola tills nästa gång. Den lät alltför flummig denna söndagen. Är inte helt nöjd med försäljningen heller men det blir så ibland. Hoppas de som handlade blir nöjda med sina varor iallafall...

PÅ vägen hem blev det ett ärende inom Jämshög och sen ännu ett ärende i form av en leverans långt ut i skogen... Klockan blev en hel del innan jag var hemma och då var jag ganska trött.
Är iallafall skönt att vara trött för att man gjort nåt istället för att man bara legat på soffan vid tv´n.

Vi konstaterade under helgen att Lukas mage inte är i riktigt bra form. Han har bajsat ofta de senaste dagarna och det är inte riktigt som det brukar vara. Dessutom har han varit lite extra varig i ögonen och emellanåt lite varm. Därför fick Jamie stanna hemma med honom igår. Jag jobbade.
Efter jobbet passade jag på att uträtta några ärenden.
Körde upp till stan och gick inom INTERSPORT och kollade på gympadojor. Fasen vadd et är svårt det där. De man har är ju alltid bäst. Fast så är det ju inte för mig längre då alltså...
Provade tre olika. En lite grövre sko med goretex men dessvärre med sämre dämpning. Ett par Nike och ett par New Balance. Kan inte riktigt bestämma mig för vilka men det lutar åt New Balance. Har haft flera andra av det märket och alltid varit nöjd med dem... 1300 spänn fattigare i så fall. Inte riktigt vad jag hade räknat med just nu.

Som ni kanske också såg var jag runt och vimsade i lite andra butiker. Blev helt sjuk på inredningsbutiken som hade spegeln i ett av nedanstående inlägg. De hade mängder av fina saker... Hittade även ett halsband där... 495:-!!! Det är på tok för mycket för nåt som inte ens är gjort av guld. Tycker jag.

Sprang runt i några klädbutiker för att kolla hur det kändes... :-)

Var inom optikern för att kolla upp en annan sak. Förälskade mig i två par bågar...
Och så några andra ärenden innan jag var hemma...
Hoppsan så mycket jag hant med på en eftermiddag. Och många drömmar blev det.

Jamie har varit hemma även idag med Lukas.
Tack och lov verkar han vara piggare nu. Vi hoppas t.o.m. att han ska kunna gå till dagis i morgon.
Nu känner både jag och Jamie dock att vi börjar få ont i halsen. :-(
(Nej, det måste vara inbillning!)
Kanske var det därför jag kände mig helt utslagen i morse när jag tränade?

Denna veckans vägning gav inget jubel dessvärre. Samma vikt som förra veckan. Hoppas det blir andra siffror nästa måndag...

Dagens citat 9/3

”Det är ju så tråkigt när man sugit av dem för då är det roliga slut!”

Svaret blev:

”Ja, men med dessa är det tvärtom, det är då det roliga börjar.”

 


I en...

0-72c4a80e58e517b024dbceb8f985e2e6.png

Kolla varifrån!

I en inredningsbutik i stan, Karlshamn, hittade jag en spegel som föll mig helt i smaken. Vill ha. Är så kul att gå runt och kika lite men man blir väldigt sugen på massor av fina saker!


Dagens sysselsättning...

7223b9445f8fecfdb0bfcd66d21adbb1.png

Kolla varifrån!

Dagens sysselsättning har bl.a bestått i att riva bort de skivor som låg i kant med kakelugnens båda sidor. Sotarn påpekade det i samband med sotningen att så fick det inte vara om vi skulle elda i den. Fler tapeter har upptäckts på vägen och under skivorna fanns alltså denna trävägg. Jag skulle kunna tänka mig att ha det så, fast helt trärent inga tapetrester kvar. Men det gick inte hem hos den andra parten som också ska sova här inne. Kan jag övertala honom tro? Tycker det hade varit ganska häftigt faktiskt. Och lite annorlunda.


Min hemlighet

Nu har jag en Hemlighet som kommer att få mig att kunna gå hur långt som helst om man får tro vissa.

:-)

Vi får väl se.

Gi-rapportering

Har ju missat att rapportera hur det var på vågen i måndags. 67.3 kg. Midjan kvar på samma ställe som förra veckan. Har alltså 2.3 kg kvar till mitt mål på 65 kg. Men det känns som att vikten behöver ner lite till för att jag ska bli nöjd och sen måste jag gå upp en del igen. Måste träna mera och bygga upp lite mer muskler. Jag konstaterade häromdagen att jag blivit plötsligt plattrövad och det är inte mitt mål. As måste man ha. :-)

Har inhandlat två kokböcker i GI-kostens tecken idag. (Bokreafynd!) Var massor av goda saker där man kunde göra. Blev sugen på en himla massa...mestadels efterrätter dock! :-)

Skitdag

Nu ska jag låta som en småbarnsmamma igen.
Fredag med sovmorgon. Jag skulle börja klockan tolv idag. Morgonsysslorna finns alltid överallt. Det finns vissa rutiner som följs, allt annat är bonus och plus. Lite beroende på humör och allt möjligt på den lille.
Idag var det ingetr större fel på humöret. Men jag började undra hur det var med hans lilla mage.
INnan jag lämnade honom på dagis hade han bajsat tre gånger. Japp... Hur ska man veta om han är dålig eller om han bara har bra fart på magen?
Jag lämnade honom och tänkte att om han var dålig på riktgit så skulle de ju höra av sig från dagis. Han verkade pigg i övrigt.
Jobbade. Kom på att min mobil låg kvar i bilen när klockan var tre. Men visst, på dagis har de mitt jobbnummer att ringa i första hand eftersom vi inte ska ha mobilerna på jobbet. Och ingen ringde. Dessutom slutade Jamie ganska tidigt så han hämtade Lukas i bra tid.

Sen berättade Jamie att lilleman hade bajsat tre gånger till efter att jag hade lämnat honom. Stackars kille.
Nästa gång får vi stanna hemma när det är tre förmiddagsbajsningar gjorda. Men det är minsann inte lätt att veta?!?! Eller?

Nya frisyren...

3c9e62f9dcaf54ca47729e0a868b40c1.png

Kolla varifrån!

Nya frisyren ser ut så här utan att jag donat för mycket med den nu på morgonen. Några sprut med sprayflaskan och lite ruffs med fingrarna bara. Lagom för en vardag. Är nöjd.


Olof Röhlander

Sen årskonferensen i Göteborg prenumererar jag på nyhetsbrev från killen vi hade som föreläsare då. Olof Röhlander hette han. I måndags hade jag fått ett nyhetsmail som han skickat från New York. Här är ett litet utdrag från det:

"Jag satt i en sån där gul taxibil igår och funderade på huruvida taxichaufforen älskade sitt yrke. Jag tänkte för mig själv: "Ser man till att göra det man älskar till sitt yrke, då lever man sin dröm."

Med andra ord: Älskar du att shoppa, gör det till ditt yrke. Älskar du att resa, gör det till ditt yrke. Älskar du att följa idrott, gör det till ditt yrke. Älskar du att köra bil, gör det till ditt yrke. Det låter kanske konstigt, men det finns människor som får betalt for att göra det de älskar. Vad älskar du att göra, och går det kanske att göra det till ditt yrke? Eller lever du kanske redan din dröm?
"

Och nu kom tankarna om mitt mål igen! Vad ska jag ha för mål?

Jag vet att jag vill ha en ny kamera. Det är ett mål på vägen. Och så SPA-weekenden som jag skrev om innan. (Se nedan). Hamnar jag på SPA så är kameran fixad. Två flugor i en smäll. Härligt!

Vad älskar jag att göra?
Jag tycker om att göra folk glada och umgås med folk jag tycker om. Vad kan man göra av detta?

Hmmm... Men å andra sidan vantirvs jag inte på mitt nuvarande jobb så jag känner inget jättebehov av att göra mer eller annat. Jag har det nog ganska bra faktiskt. Hur har Ni det?

Som en evighet sen

Det känns så. Det var en evighet sen det var månad och födelsedags hos farmor. Ändå har tiden inte på något vis känts dryg. Tycker det gått fort. Det hänger nästan inte ihop riktigt.

Lukas sover fortfarande lite dåligt vissa nätter. Häromdagen vaknade jag av honom klockan halv fyra. Och vad är de första orden som finns i min hjärna? Jo, det är en melodi:
"Jag vill om du vågar..."Tralalalala...
Pernilla Wahlgrens låt. Vad fasen, var kom den i från mitt i natten? Obehagligt.

Lukas har fått vara på dubbla kalas denna veckan. (Typiskt mars med kalas var och varannan dag... ) Ett av barnen på dagis hade bjudut hem alla de andra barnen på barnkalas så de var där en stund på förmiddagen. Och personlaen också. När jag kom för att hämta honom var de ännu inte tillbaka så jag gick och mötte dem. Allt hade gått bra. Lukas hade sovit nästan hela tiden. :-)

Igår var jag och fixade håret. Klippte, tonade och fixade ögonbrynen också. Är jättenöjde med resultatet. Har ungefär samma färg som förra gången fast lite, lite mörkare denna gången. Sen köpte jag en grej också... En volym-krus-tång kan man väl kalla det. Den är som en platt-tång fast bara 2 cm bred och så med krus-plattor som man bara använder närmast hårbotten. Lyfter håret och ger bra volym... Jag blev helt såd på den när hon testade den på mig. Jag som annars inte brukar använda nåt sånt kände att detta ska jag unna mig idag... Har inte provat den själv ännu men det behövs inte för det som gjordes igår sitter fortfarande i håret. Happy, happy!!!

Nu ska jag packa varor och sen ska jag försöka ringa in ännu några visningar. Har fått en utmaning från PXC där man kan hamna på SPA-weekend i september om man jobbar lite. Låter himla spännnade. Ska försöka satsa på det. Känns inte omöjligt. I annat fall fanns det lite mindre "priser" på vägen så man kan få belöning för mindre... Men SPA låter väl bra!!??
Någon mer än jag som vill sälja underkläder och åka på SPA? Hör av er! Det finns plats för fler i vårt glada gäng!

Socke(r)kaka.

676b828a7aeb8d5cb678d11cdb37c5a1.png

Kolla varifrån!

Socke(r)kaka.


Lukas äter...

7e22f9479b1ce36280afdc5efd11d2fd.png

Kolla varifrån!

Lukas äter ägg som om det vore frukt. I vanliga fall brukar jag dela ägget i klyftor men idag tog han det innan jag hant blinka. Men det gick visst att äta ägg så också. Två stycken rakt ner i magen. En bra start på dagen.


Hur orkar han?

...Jag skulle aldrig stå ut med att bo ihop med mig själv.

Jag är så rörig. Men jag har ändå ganska bra koll. Ganska.

Men var är tandtråden egentligen?

Förresten...Behåarna har kommit fram. JAG hade lagt dem i en låda. Där vi har vantar och halsdukar. 100% logiskt. Visst.

Grattis Farmor!

Idag är det visst vår. Vissa säger att Mars är en vår-månad. Jaha... Och tomten kommer väl på midsommarafton också...

Hade tajmat dagen så himla bra att jag jobbade till 13. Fixade en massa postförsändelser som skulle skickas men saknar alltjämt frimärken. Körde (lyssna på detta!) VIA McDonalds på vägen "hem" (jag skulle inte hem egentligen) och körde då på den "nya" bron i Karlshamn. Den som det tog 30 år att bygga. Så bra det blev när någon till slut fick tummen ur och satte spaden i jorden. Inte en dag försent.
Blev en kycklingsallad på hemvägen för det är tillåtet att äta det. Dock inte de goda (?) krutongerna eller brödet som är till. Är en ren stöld att betala de pengarna det kostar för lite mat men idag fick det bli så.
Jamie har varit föräldraledig idag eftersom dagis haft stängt. Skulle träffa honom och Lukas i Jämshög för att sedan åka ner till Kylinge och hämta min bil som varit där på lagning.

Försökte få tag i Jamie här hemma utan att ringa hit men det var lögn i hel... (Mobiler med Telenor som operatör funkar inte i Kyrkhult.) Vi hade inte bestämt nån tid och jag visste att Lukas sov och om telefonen (den vanliga) ringer när han sover så vaknar han. Ville ju inte väcka gossen. Ville dock veta en sak som jag skrivit i min kalender som naturligtvis låg här hemma... Fick klara mig utan den infon.

Tänkte att jag kunde ta bussen till Kylinge istället för att gå hemma och vänta och inte ha nåt att göra. Kollade in internet och hittade en buss. Åtta minuter senare!!! Puh! Hoppade i stövlarna och började gå upp till byn. Högklackade stövlar. Blöt asfalt. En stor väska (jag som nästan aldrig har väska) med blommor och diverse brev och papper och allt annat tugnt. Skulle jag hinna? Orkade inte springa med de stövlarna. Gick fort. Sprang lite iallafall. Kom till ån. Såg bussen köra förbi på bygatan 100 meter längre bort. Tack. :-( Var det den bussen? Det kom en buss till. Nu skulle det nog inte komma fler. Tittade på klockan. 14:32. Jag hade missat bussen.

Vad gör man i Jämshög i väntan på en sambo?
Köper frimärken.
Går in på Strössel för första gången och kollar på barnkläder. Köpte en pyjamas till Lukas och en t-shirt. Rea är alltid kul. Lämnade två PXC-broschyrer till tjejerna i affären. (Alltså, de har ju även internetförsäljning. Vad kul!) (Ja, alltså, de säljer barnkläder på nätet...)

Sen...gick jag hem till mamma och pappa igen en stund innan Jamie kom.
Därefter åkte vi till Underbara Farmor som fyllde år idag. Det var faktiskt dit jag ville komma. Till Farmor!!!
GRATTIS på Födelsedagen farmor, även om du inte har internet!

Skrothelg

Det finns de som ibland säger att de "skrotar omkring". Jag tror det var det jag gjorde i helgen. För jag vet inte vad jag gjorde och jag tror ärligt talat inte att det var nåt vettigt. Det blev en liten trampstund på maskinen på förmiddagen. Jamie var duktig och röjde med sovrumsprojektet. Nej, det går verkligen inte snabbt framåt men det kommer att bli så förträffligt bra när det är klart! Ska ta några bilder när det är ljust i rummet så ni ser vad som händer. Inte för att ni  är intresserade utan för att jag är som jag är.
Den kommande helgen har vi bokat upp barnvakt för att vi BÅDA ska kunna riva runt lite. Vi ska bl.a. ta upp golvet och kanske såga upp en vägg lite mer. Ska bli kul. Känner att det är nog dags att sätta fart nu. ("Du ska inte tro det blir so-o-mmar, ifall inte nån sätter fart"... Joho, det blir visst sommar och det är just därför jag vill bli klar med sovrummet för då vill man väl bara vara ute. Jag tror, jag tror på sommaren... Helt otroligt men jag gör faktiskt det. Vilken var det nu Hasse och Tage trodde på? Eller inte trodde på? Och var var det han bodde...?)

Jamie skulle iväg på herrkväll med bowling och grejer på kvällen. Ha-ha... Från början och ända tills på lördagen när Peter ringde så hette det att han skulle vara nykter och städad eftersom vi (ju) går på vår fina GI-diet. Men stora gossen i huset blev lätt övertalad så jag skjutsade ner honom till en bastu i skogen på en väldigt slirig skogsväg på eftermiddagen. Sen pös jag och lilla gossen hem igen och hade en mysig kväll här hemma. Lukas hade inga bråkiga planer för kvällen utan somnade strax innan åtta och jag kunde glädjas (?) åt melodifestivalen alldeles själv. :-)  Nej, det var väl verkligen inget att glädjas över? Fanns det NÅGON låt överhuvudtaget som lät vettig? Nej. Jag hade ganska höga förhoppningar på Peter Jöback faktiskt för Någon hade sagt att den var tippad som vinnare för hela rasket men icke... Den tog ju aldrig fart! Visst, låten var inte dålig, men den var ta mig tusan inte bra heller!  (Snygg rock dock och snygga ljuseffekter!)(Gillade även detaljerna längst ner på jeansen och så bootsen naturligtvis. :-)  )

(Ska jag nu glida in på festivalen också...?) Det finns nog risk för det...

Kära nån, vilken urusel omgång. Vi kunde varit utan denna.
Sibel... Hoppig låt. Ge henne mat. Mycket mat.
Py Bäckman. Nej. Inte nåt för mig. Folk som lyssnar på texter kanske gillade låten men jag hade fullt upp med att se en blandning mellan Ossy Osbourne och John Lennon framför mig. Och så var det en Py.
Lovestoned. Det blev inget av det heller. Trodde det skulle kunna vara nåt bra men det var ännu ett platt fall. Hängde upp mig i intervjun på den ljusa killen som visade sin håriga bringa. Jag är inte sån att jag avskyr håriga bringor men jag tyckte inte om hans buske i den djupa t-shirtringningen. Och sen på scen hade de ju inte synkat sina kläder på nåt vis. Det gav lite "Sound of Music" -känsla.
Anna Bergendal. Lilla söta Anna. Var det någon som såg vart gitarren tog vägen? Jag fattade inte att hon ens kunde få den att hänga på kroppen när hon stod och spelade i början men eftersom jag aldrig kunnat spela gitarr är det kanske inte en så stor gåta för dem som bemästrar det. Men att kunna trolla bort en gitarr däremot är det väl få som kan. Kanske Joe Labero var med på ett hörn? Fast det mest trol(l)iga är väl ändå att det var SVT som filmade på ett sånt sätt att man inte såg. Snyggt med publiken som höll alla ljusstavarna när hon sjöng sin låt. Hemskt med Converse-skor till en sån klänning. Söt låt men... Nja... Jag vet inte. Är det nåt för Europa det?
Neo. Trodde inte han skulle få gå vidare till andra chansen men tycker ändå det var kul att han gjorde det. Jag ska inte säga att jag gillade låten men jag avskydde inte den. Hade dock problem med hans skrikiga och pipiga röst i refrängen. Det var ändå lite BWO-känsla över det hela.
Noll Disciplin. Idiot. Jag tyckte det var en kul text på de ställen jag lyssnade på den. Killarna gjorde ett bra framträdande för som jag fattade det hade de inte så himla mycket erfarenhet av större tillställningar. Gillade dem mer än man kan tro om man känner mig. Men absolut inte så jag spelar in dem på band och lyssnar på dem. :-)  (Rart va? Minns ni? Man satte bandspelaren framför tv:n och tryckte på play och rec och så fick man låtarna inspelade. Men var tvungen att vara tyst för allt hördes ju på inspelningen. Ljuva minnen från 80-talet...)
Pernilla Wahlgren!!!! Var det bara jag som log i soffan? Låten lät 80-tal. Pernilla dansade 80-tal. Hon hade två nya italienare med sig som nog inte var italienare men ändå dansade likadant. Viftade med armar och ben a la piccadilly circus. Höjningen i låten fanns där. Och axelvaddarna på klänningen med fransarna som hängde ner... Klassisk schlager men det kändes så passe. :-)  Jag log hela låten igenom.
Peter Jöback. Ja, där har ni redan läst vad jag tyckte.

Där lämnar jag lördagens festival...

Nej, bara en sak till. Det var någon som hade några roligt klädda dansare. Såg ni dem? De hade en sån där tratt för ansiktet som man hade förr i tiden när man körde moped. Varför hade de det? Var det i Annas låt?

Eftersom jag räknade med att jag skulle få gå upp samtidigt som Lukas på söndagsmorgonen gosade jag ner mig i sängen ganska tidigt. Trodde jag. Klockan stod på 00:någonting så sådär himla tidigt var det ju inte. Men visst hade jag rätt i att det inte blev någon sovmorgon på söndagen.
Jag var trött och när Lukas somnade vid elva-tolv på förmiddagen slängde jag mig på soffan och somnade jag med. Vaknade dock av att mobilen ringde så det blev ingen lång sovstund. Sen satte jag mig och försökte boka in lite visningar men det gick sådär. De flesta verkade vara ute och njuta av vädret som var i söndags. Sol och lite vårluft. Man kanske skulle gjort det istället? Idag har det ju snöat igen och varit kallt och bistert som tusan.

Vi avslutade helgen med en ganska bra film. "Linje 1-2-3 Kapad" hette den. John Travolta och Denzel Washington. Vet inte vad de gett pojkarna att äta före filminspelningen för jag tycker de såg lite pluffsiga ut båda två (i förhållande till hur de brukar se ut) men filmen var helt okej. :-)  Det kan ha varit att de hade beklätt båda två med någon typ av skäggväxt också kanske som gjorde att de såg lite annorlunda ut. :-)


RSS 2.0