Semesterswisch

...Någon som hört det ordet tidigare?
Nej, men alla upplever det. Tiden bara rusar iväg när man har semester och plöstsligt har (i mitt fall) fyra veckor gått.
Jag har haft en bra start tycker jag. Lördagens INGENTING-syssla innebar mys på altanen med en bra bok som jag läste ut samtidigt som vatten med bubblor i avnjöts.
Sen tog jag tag i diverse pysselaktiviteter. Fixade med lite sånt där som inte blivit gjort innan. Hushållssysslor kallas det visst. Jätteskönt att kunna göra det sent på kvällen... Jag hade energi för en gångs skull.

På natten vaknade jag med ett ryck av att någon ringde på dörren mitt i natten. Mindre kul... Men han som stod utanför hade nog haft en bra dag. Synd att han hade glömt nycklarna hemma när han åkte iväg. Fast, det har jag också gjort så nu är vi kanske kvitt!? :-)

På söndagen frågade jag Mr Ringklocka om han ville åka till Havet. Nej, han hade fått ont i bihålorna så han ville vara hemma. Lukas och jag slog våra påsar ihop med mammsen och pappsen och sen bar det iväg. Till stranden där inga andra var... (IRONI!)
Jag har aldrig varit med om dess like! Vi kom ju vid en illa vald tidpunkt, ungefär klockan 13. Då alla är där, ingen har kört hem, och vi vanliga människor som inte åker till havet kl. 10 kommer då. Logistik när det gäller havsbad och parkeringstillfällen är så gott som obefintlig. Iallafall i Sölvesborgs kommun och Sandviken. Men nu hade de iallafall satt upp skyltar om parkeringsförbud så man bara fick parkera på den ena sidan av vägen. Tidigare år har folk parkerat på ett fullständigt egotrippat sätt. "Här ställer jag! Vaddå att man inte kan mötas eller komma förbi...Nej, det bryr inte jag mig om...!" (Ja, så verkar folk ha tänkt ibland.)
Det finns en åker som det är tillåtet att parkera på. Infarten till åkern blev igenpluggad av bilar som skulle både in och ut så där blev det kaos. Väl inne på åkern vet jag inte hur folk tänkt. Man kan inte parkera lodrätt bakom en bil om det står en annan bil farmför den, vågrätt. Men folk tror väl att bilar idag är som Inspector Gadgets. Hade varit smidigt i söndags kan jag säga...

However. VI hamnade längs med vägen (på den sidan man fick parkera) och på eftermiddagen när vi skulle åka hem insåg jag att det var en riktigt bra plats att ha stått på. Bilen hade stått i skuggan hela dagen så den var fortfarande sval inuti!!!
Hem, in med mat i huvet, duscha, byta kläder och racersnabbfix med hår och fejs. Ner till Mörrum på dans för att göra av med lite kalorier.
Kom lite sent så jag hant bara dansa en dans före paus. Efter pausen kom jag inte igång med dansen riktigt bra. Blev stående ett par danser och hade ett tag en tanke på att köra hem igen och vara lite social men sen släppte det och jag fick dansa resten av kvällen.
Det var Jannez som spelade. Blev lite besviken faktiskt. Minns dem som ett band med många bra låtar som jag gillar men i söndags spelade de en hel del knepig musik. Iallafall enligt mitt tycke.

Tycker iallafall jag fick en bra söndag...

Och idag har jag haft en kanonbra måndag!
Det har varit varmt och klibbigt som tusan. I förmiddags öste regnet ner några gånger men jag höll mig inne och fixade en del i sovrummet och klädkammaren och det kändes jätteskönt att äntligen få lite mer struktur på saker och ting.
På eftermiddagen kom fröken Sol tillbaka till vår lilla by. Fader vår, eller Lukas far rättare sagt, föreslog att vi skulle gå till sjön och bada. Det gjorde vi och fy attan så skönt det var! Så här ska det vara att ha semester!!!

Kommentarer
Postat av: Ann

Jobbigt det där med fulla badstränder och parkeringar. Undrar hur man skulle kunna skrämma iväg alla så man får stranden för sig själv?

2010-07-15 @ 20:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0