En vecka avklarad

...Det gick lätt...

Jag har inte hunnit och inte haft så där himla mycket inspiration till att blogga de senaste dagarna. Låg i sängen häromkvällen och beskrev just detta fenomen via ett sms-inlägg men det verkar ha försvunnit i atmosfären någonstans.

Vi var i Gungvala i tisdags eftermiddag och firade svärmor Monica som fyllde 60 i juni. Dagen försvann i en massa ärenden på stan (karlshamn) tidigare på dagen. Lukas och jag köpte doppresent till helgens dop och Jamie sprang i en del ärenden på banken.
Lukas och jag gjorde även en del fynd på stadens torg där en av blomsterhandlarna hade någon slags kanonrea och sålde massor av blommor superduperbilligt.
Ja, vi var där och kollade en runda, jag konstaterade att Jamie fick komma och betala... :-)... Och sen blev det 4 eller fem orchideer, några buketter med liljor, och några andra blommor till fönstrena här hemma... 250 kronor tror jag vi gjorde av med. Och vi fick massor för de pengarna!
Sen fick vi gå på jakt efter Lukas snutte-Laban. Efter att ha kollat på blommorna första gången märkte jag att Laban saknades. Gick tillbaka till affären där vi köpt doppresenten och kollade där- Ingen Laban. Tillbaka mot blommorna igen, kollade längs med torget... Ingen Laban... Men inne hos blomsterhandlaren låg han, nedstoppad i en av blomlådorna... Tack och Lov!!! Och det var naturligtvis lille Lukas själv som stoppat i honom där.

Festen i Gungvala var trevlig. Vi fick börja med att gå en tipspromenad och svara på frågor om Monicas liv. Jag vann!!! :-)  Hade 8 rätt. Så roligt. Tror det är första gången jag vinner en tipsrunda!
Sen bjöds det på lite buffe med kött och potatissallad och diverse tillbehör.
Åskan hängde över oss, liksom regnet... Vi trodde vi skulle behöva äta inne för det kom några små regnstänk precis när vi skulle ta mat, men det försvann lika snabbt igen så vi satt ute. Skönt!

Det var Jeanna som var festfixare och hon hade även fixat en Så Ska Det Låta-tävling och en annan tävling där kvinnorna tävlade mot männen. Roligt, roligt. Kan man lägga på minnet så man har det i minnet tills en annan gång när man själv ska ha fest.

Lukas hade en lekkamrat i Ebba som också var där. De är syssling-pyssling-kryssning nånting...släkt. Ebba är tre veckor äldre än Lukas.
Lukas satt på en trampbil när Ebba klättrade upp och satt sig bakom Lukas på sätet.
"Ebba med" sa hon...
Hanna, Ebbas mamma,(tror jag det var) frågade vart de skulle:
"Till Stan!" svarade lilla Ebba då.
Så himla goa de var ihop...

I onsdags och i torsdags var det ganska slött här hemma från min sida. Vi fick en pall med sten häromdagen som nu Jamie håller på att lägga längs med gräskanterna här. Det kommer att bli jättebra när det är klart... Jag roade mig med Lukas och när han sov läste jag i en bok...som jag läste ut på två dagar. Jag avslutade först boken Sekten. En norsk deckare som var helt ok. Sen läste jag Flickan med pärlörhänge. En helt annan genre men söt på nåt vis. Och bra.

Fredagen gick i samma anda.
Var hos Mia i Olofström och fick mitt fejs rengjort på förmiddagen. Jätteskönt!!! Och så vaxar hon ögonbrynen på en och det är tusen gånger bättre än att få dem plockade. Och så himla ont gör det inte heller...
Var hemom i Jämshög efter det och lämnade några saker vi lånat av pappa. Fick reda på att min farmor ligger på lasarett och väntar på att få en pacemaker inopererad. Hon hade ringt pappa på torsdagskvällen och haft lite ont i bröstet. Efter ett samtal med lasarettet tyckte de hon skulle komma in och pappa körde in henne. Oj,oj, oj vad hon kände sig till besvär och menade att hon ju kunde kört själv... Naturligtvis. Typiskt farmor.
I morgon måndag skulle de iallafall operera in den och det känns bra att de tog beslutet så snabbt.

På kvällana i veckan har vi vid några tillfällen faktiskt kollat på film! Helt otroligt. Vi har suttit uppe och kollat på filmer som slutat vid midnatt. Jag minns inte när det hände senast. Vi brukar aldrig Orka vara vakna så länge!!!

Kommentarer
Postat av: Jeanna

Frågorna till "männen mot kvinnorna" tog jag från ett sällskapsspel som jag har i min spelsamling. Säg bara till om du vill låna. =o)

2010-07-20 @ 01:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0