Ny jakt

Vi fick ju ett påpekande av sotarn när han var här och skulle fixa kajboet i skorstenen att vi även behövde riva en del av tapeten som sitter vid kakelugnen eftersom den satt för nära. Märkligt, eftersom jag upptäckte att det suttit tapet där så länge som huset stått här, i över hundra år alltså, men nu hux flux funkar det inte med tapet så nära. Men, har sotarnissen sagt att det ska bort så gör jag som jag blir tillsagd.
En bit på varje sida... Och ni vet ju hur det är med gamla hus och tapeter. Man hittar FLERA lager...

Jag tror jag räknade till minst fem lager med olika tapeter. Och det roliga var att två av dem såg praktiskt taget likadana ut! Och saken är den att den tapet som låg näst underst såg helt ljuvlig ut!Den är ju t.o.m. lite modern idag när det är mycket medaljongtapeter... Eller kanske det är jag som ligger lite efter? Det kanske var förra året det var (medaljonger) på tapeten??? :-)
Hursomhelts! Jag fick ner en bit som var ganska stor, så man kunde se färgerna och en del av mönstret.

För ett tag sen hittade vi ju en tapet som vi bestämde oss för att ha i vardagsrummet på bottenvåningen men vi har inte beställt den ännu. Eftersom jag ändå skulle åka till plantskolan och köpa en blomma till mamma i födelsedagspresent (hon fyllde år igår) så tänkte jag att då kan jag ju ta en tur till färgaffären samtidigt. Så blev det.
(Så många fina växter de hade på plantskolan. Och krukor! Hmmm... Skulle vilja ha några ljung här utanför i ett par krukor och ett par cyklamen... )

Sen åkte vi vidare till Ryd. Lukas somnade på vägen dit. Anade att det skulle bli så. Funderade ett tag på om jag kunde lämna honom i bilen under tiden jag sprang in och beställd tapeten, men nej det kändes inte bra.
Försökte ha honom sovande på armen men det gick ju inte!!! Så mycket roliga saker det finns i en färgaffär- där kan man ju inte sova!

Visade även den gamla tapeten för tjejen som expeditierade mig och hon gav mig flera tapetkartor att kolla igenom för att se om jag hittade nån som liknade den jag hade med mig, men det var inte så lätt med en livlig krabat som kröp omkring och utforskade allt nytt omkring honom... Jag får ta en ny tur dit utan Lukas en annan dag.

Väl hemma igen ville jag få Lukas att somna igen. Blev en runda i vagnen och min önsking gick i uppfyllelse. Vid det laget var jag väldigt hungrig och fixade mig ett par smörgåsar som jag njöt av ute i solen. Vilken värme!!!

På kvällen var det kalas i Jämshög. Trevligt som vanligt och en hel del folk. Vi hade resesängen med oss för att Lukas skulle kunna sova lite, men det var inte vad han ville... Så vi körde hem vid kvart över nio och då somnade han i bilen, naturligtvis...

Kommentarer
Postat av: Jeanna

Tapetern var jättefin! Både vackra färger och mönster!

2009-09-16 @ 11:06:40
Postat av: Cissi

Visst var det! Nu vet jag lite vad jag vill ha... Kan tänka mig liiite starkare färger. Men, vi får se vad det blir till slut. Sovrummet är ändå ganska långt ner på priolistan.

2009-09-16 @ 11:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0