Ugglor i mossen

Det finns ett ord för ord som stavas likadant men uttalas olika. Kommer inte på det just nu bara, annars kunde jag ju stilat lite med mina akademiska ordkunskaper, vilka egentligen är väldigt få... "Ambidextent" är väl ett av de klurigaste orden jag känner till.
Ställde mig frågan häromdagen;

Varför heter den här mannen

Magnus Ugg-la,men den här kvinnan
Caroline af Ugg-Lass
när hon bara stavar med ett "L"?

Det är inte lätt med uttalet av det svenska språket... Hur ska man veta att man anar Ugglor i mossen när det lika gärna kan vara ugglor i moss-enn... (Moss-en är alltså dialekt för "munnen" för er som inte förstod det skämtet...)

Som min kloka far brukar säga; Det är tur man är född i ett land där man förstår språket... :-)Kanske den kloka ugglan i Fablernas Värld kan svara på min fråga?Leverkorv?

I helgen var det ju utlovat underbart väder. Och vi vet ju hur det blev med den saken. Lördagen var vacker men kall- man trodde det skulle vara så ljuvligt och härligt men när man väl kom ut så fick man lite gåshud ändå.
Vi var nere på torget och köpte varsin mjukglass och strosade runt lite. Sen tog vi en tur till Jämshög men kvällen tillbringade vi i TV-soffan med Robinson och...vaad det nu är mer vi brukar kolla på. :-)  (Så viktigt var det!)

Söndagen däremot inbjöd ju till riktigt vårgos! Vi var ute och gick en runda här hemomkring. Jamie bestämde sig för att åka till Hällevik och kolla på fotboll och iochmed att han skulle ut och fara ville inte jag sitta hemma och uggla så jag åkte till Leversjön. Visste att det skulle vara grillning där på eftermiddagen och det lät härligt. Och det VAR det också!!! Helt underbart!!!


Jamie vid Mieån.
Tror jag fått med så gott som alla på bild som var med och grillade....Kanske någon mer än jag gillar det här bordet- här är numret till de som gjort det!

Gårdagen

Nu sover Lukas. Det är då jag måste vara effektiv i mina vardagssysslor. Och nu har prioriteringen fallit på Bloggen! Vill ju berätta om vad vi haft för oss de senaste dagarna.

Igår var vi på IKEA (mamma Lukas och jag). Jag hade skrivit en fin liten lista på saker jag behövde; degskrapa, grindar, tyg, decilitermått (rostfritt utan kant)...mm. Det var inte mycket av de sakerna som stod på listan som fanns i påsen när jag kom hem. Jag hittade ingen degskrapa, ingen äggdelare som föll mig i smaken, ej heller ett sånt dl.-mått som jag ville ha. Grindarna var slut... Men det blev en brandsläckare (Jag inbillade mig att det var ett bra pris eftersom jag har IKEA-family-kortet)), tyg (JA! Det stod på listan), en ugnsform med teflonbeläggning, några leksaksdjur till Lukas, plasttallrikar, lite säkerhetsprylar till lådor och skåp och stickkontakter... Så jag var ganska duktig på att INTE slarva ändå!

Lukas var jätteduktig. Han satt i vagnen och tittade på allt omkring sig och låg i vagnen och sov en stund också. Det var bara precis när vi var nere vid kassan som han tyckte det började bli lite trisst för då var han lite ledsen. Men det hade ju aldrig funkat utan mammas hjälp... TACK mamma!!!

Kan dock verkligen rekomendera er att åka till Ikea på tisdagar kl. 13... Inget folk i vägen. Hur skönt sm helst. Så gissa om jag blev förvånad när jag ser en gammal klasskompis vid utgången. Anna Gustafsson!!! Med familj.Hon hade en flicka på armen som var två månader äldre än Lukas och han pratade glatt med henne.  Så kul att träffa Anna där. Hon var på väg hem från...hem. Från Jämshög till Eskilstuna där hon bor nu. Och då ligger ju IKEA på vägen!

Det kändes som att hela dagen gick där på IKEA. Det var kväll när vi kom hem och efter kvällsmat blev det bara till att softa lite i soffan och trösta den ledsna Lukas... Han är ofta lite kinkig på kvällarna och från halv åtta är det bara mamma Cissi som gäller...

Idag har jag en ny visning på lägenheten. Det var en dam som ringde tidigare. Vi får väl se hur det går...

Så här ser tyget ut som jag köpte. Det ska bli madrassöverdrag till Lukas resesängsmadrass och till den madrass som han har när han leker ibland på golvet...

Så här är det:

Ett kort inlägg. Så ni vet att jag fortfarande faktiskt vet hur man bloggar. Jag har så mycket att göra just nu! Frukosten är avklarad, träningspasset likaså, räkningarna är betalda, Lukas sover... Nu ska jag in i duschen, diska, sortera tvätt och plocka lite INNAN han vaknar igen. Klockan halv ett ska vi vara i Bräkne Hoby och hämta en barnstol som jag ringde på igår- annons på Blocket. Och sen ska vi till församlingsgården i eftermiddag och träffa de andra barnen. Fullt upp alltså. Men om jag hinner så ska jag skriva lite mer om hur härlig helgen har varit. Och kanske någon annan fundering.Så här ser den ut- barnstolen. Den kommer ju att matcha våra röda matbordsstolar till 100%! Så bra det kan bli!

Beslutet

Jag hämtade mina nya glasögon igår! Jag är nöjd och det är så härligt att se igen utan en massa repor i vägen. Allting blir så klart och fint!
Och hur gjorde jag med valet huruvida jag skulle välja erbjudandet med ett par extra glasögon utan extra kostnad? Jo, de sa  till mig i börja på veckan att de skulle få in fler bågar att välja mellan som igår fredag. Jag kollade in bågarna men kunde inte se några nya bågar sen jag var där senast. Mycket riktigt- det hade inte kommit några nya bågar. Och även om jag hade sett ut två bågar som jag gillade ganska mycket bland de man hade och välja mellan, så hoppade jag över erbjudandet. Jag hade mamma med mig som smakråd och hon dissade bågarna jag gillade, och eftersom det inte hade kommit in några nya och JAG ORKAR HELT ENKELT INTE VÄNTA LÄNGRE så blev det inga extrabågar. Dessutom har jag ju mina linser och jag använder dem ganska mycket för tillfället så då vore det lyx med ett par bågar till...

Hmmm...jag gjorde faktiskt ett annat inköp också, en kjol och ett linne... I romantiskt stil med spetsar och blommor och volanger!!!!!!! Kan ni tänka er? Men jag gillade kjolen och tyckte den var fin och NÅGONGÅNG ska jag väl kunna vara lite lagom söt...? Ni ska få en bild senare. Jag försökte hitta den på Kappahls hemsida men den fanns inte med där... Och så fick Lukas en solhatt och ett par solglasögon!!!!

Visst är han cool killen? Jag trodde ju han skulle pilla på solglasögonen med en gång men han verkade gilla det mörka framför ögonen och tog det hela med god ro.

Ligga med Laban?

Det sista jag gjorde igår innan jag gick och la mig var att tvätta Lukas snuttefilt Laban. Han (Laban) hade blivit ganska "guckig" under dagen och jag tyckte att det var lite äckligt att låta Lukas ha den bredvid sig i sängen. Frågan är nu om han kommer känna igen Laban när han inte längre luktar likadant. Jag funderade på om jag kanske skulle lägga Laban i sängen hos mig så han fick lite mamma-doft istället för en doft av tvättmedel... Men han var så blöt så han fick hänga på handdukstorken över natten. Vi får väl se om Lukas accepterar sin nytvättade vän.

Gåvan?

Det här känns konstigt...
Jag har aldrig tyckt att jag haft någon gåva att se saker som kommer att ske. Och jag tycker nog inte jag har det nu heller men på senare tid har det hänt mer än en sak som jag tänkt och funderat på och som det sen pratats om på nyheterna eller på andra ställen.
Nu idag hade de ett inslag på de lokala nyheterna på TV4 om en ny typ av kollektivtrafik som skulle vara ett alternativ till bussar. Det var som tåg som gick på räls... Och just denna tanken, hade jag häromdagen när jag satt i bilen och väntade på Jamie när han var och handlade. Jag studerade trafiken på vägen och började fundera...

Jag vet att det inte på nåt vis är en nyhet. Detta transportsätt finns ju på andra ställen men... det kändes ändå konstigt att jag hade tänkt tanken så lokalt och nu pratade de om det på nyheterna.

Och som sagt, det var EN av de saker jag tänkt på på senare tid, som det nu pratats om mer "på riktigt".

Jag kanske ska nämna andra saker jag tänker på och sen får vi se om det kommer upp till diskussion i media. För, det är inga personliga saker jag "kommer på" utan mer allmänt.

Tittut

Lukas hälsar till alla som läser bloggen!

Same old story

Samma gamla visa... Jag sitter här och pysslar med Spotify och letar lite låtar. Och jo, det är kul, men hmmm...jag trodde det skulle vara ÄNNU bättre. Jag letar t.e.x efter en låt som heter "Same old story", det är originallåten till BJörn Skifs Håll Mitt Hjärta, men den verkar inte finnas. Jag har hört den på P4 nån gång, men jag skulle vilja lyssna på den igen. Och den finns ingenstans där jag söker... Typiskt! Sångaren som gör den heter Andre de Lange (eller nåt sånt...). Keep on searching girl...

Att göra

Jag behöver skriva en "Att-Göra-Lista".  Och sen bocka av den allteftersom jag gjort det jag behöver göra.
Det är ett väldigt effektivt sätt att få saker gjorda! Man bara skriver upp saker somska göras, vad som helst. Och de behöver inte vara i någon särskild ordning. Prioriteringen sköter sig självt när man ser allt som behöver göras. Vissa saker är ju mer akuta än andra. Och en del saker behöver ju inte ens skrivas upp... T.ex. diskning och tvättning. (Jo, vissa behöver nog skriva upp det, men jag är inte en av dem.)

 • Städa klädkammaren
 • Skicka ansökan om dagisplats
 • Fixa till balkongen
 • Gå igenon lådan i byrån (som jag inte vet vad den innehåller!)
 • Leta fram mina Thailandsbilder- har ingen aning om var de är...
 • Sortera mina bilder på datorn
Ja...så kan det se ut... Nu är det bara till att sätta igång, och bocka av. Men först ska jag träna! "Ska bara..."


Spotify

Jag har just laddat ner Spotify!!! Oh, det kan nog bli kul detta... Nu har jag inte alls lust att gå på engelskakurs. Vill bara sitta här och leka DJ!!!!

Gjorda sysslor

Det har varit två härliga dagar som gått. I söndags var hela familjen Sjöstjärnorna i Jämshög. Jag tvättade bilen och den blev sååå ren och det var så skönt att få det gjort. Usch, jag skäms ju för att det inte blivit gjort tidigare, men det är inte så himla lätt med en liten bebis minsann... Trodde verligen inte den skulle bli så ren som den blev, men bra produkter (Smartab!!!) och en underliggande vaxning som inte slitits bort gör nog sitt...
Det blev naturligtvis fika och då åt Lukas banan för första gången! Det gick riktigt bra. Han sa inte "Blä" iallafall som han gjorde till gröten. Även om man inte tror han får i sig nåt så kommer nog något litet ner i strupen iallafall. Och han verkar tåla det.
På kvällen kom Ma & Pa och Simon hit till oss och vi åt Thaimat. Så himla gott!

Igår var jag alltså och köpte mig nya jeans (lämnade tillbaka de andra till torgnissen- det var inga problem), lämnade in mina glasögon och tog en ny tur till Jämshög. Det var ju ett strålande väder och OH! Vilken värme! Mamma gick en runda med Lukas i vagnen under tiden jag fortsatte med löven... Mamma tror att de har mest löv i trädgården i hela Sverige... Nu är jag klar med baksidan av huset och framsidan... Nu är det bara norr och söder kvar... Men igår var det skönt att kratta löv. Eller räffsa... Ingen vind som gjorde att de flög iväg, och varmt och gott.

I natt har Lukas sovit hela natten!!!!!!!!!
Han somnade igår vid tio, sen vaknade han inte förrän vid halv sex i morse. Så skönt! Hoppas han kan göra det till en ny vana. Nu vilar han igen och jag ska plugga igenom kvällens engelska. Det är sista kurskvällen idag. Det har varit en bra kurs tycker jag.

Nu är jakten slut.

Jag har köpt ett par jeans. Så skönt! Att kunna ta på sig ett par jeans utan äkta slithål! (Läs nu rätt snälla ni!) (Slithål finns kanske inte i den svenska ordlistan men gör ****hål det då?)
Det blev ett par enkla, mörka jeans med LÅG midja :-) men tyvärr inte så mycket häftiga detaljer på... Det är dragkedjor på fickorna bara... Och så är det helt tighta! Smala som tusan i benen, men det är faktiskt skönt. Har jag några skor som passar såna jeans??? :-)  Skopunkten eller Din Sko (=Min SKO) har nog annars!!!! :-)  Jättebra orsak till att få köpa ett par nya skor alltså...

Äntligen igen...

Nu har jag bestämt mig för vilka glasögonbågar jag ska ha. Det blev paret jag hade väntat så länge på... Egentligen gillade jag de andra bågarna bäst framifrån för jag tyckte de skimrade så fint, men alla andra tyckte de här bågarna så därför valde jag dem... Jag brukar ju aldrig göra så, men denna gången blev det så. Jag tyckte ju naturligtvis om även dessa väldigt mycket. Ni får se dem sen när jag fått dem.
 
Nu drabbades jag av ett annat litet dilemma istället... Jag berättade ju om mitt presentkort. Och ja, det skulle lösa sig så jag kunde använda det. Sen såg jag att det för tillfället har en annan drive (Nya driven!!!Nya driven!!!) (Skämt som nog bara Jamie förstår...), där man kan få ytterligare ett par glasögon GRATIS... Det är vissa utvalda bågar som man kan välja emellan (annars kunde jag ju tagit det andra paret som jag uteslöt...) och enkla standardglas. Man kan ju göra ett par slipade solglasögon om man vill det( då får man bara betala för färgen i glaset), eller ha ett par extra bågar och byta med... MEN! Om jag vill utnyttja det erbjudandet så kan jag bara få 500:- för mitt presentkort... Hmmm... Men å andra sidan får jag alltså ett par extra glasögon... Vad ska jag göra?

Hur det gick?

Facit för gårdagen blev så här:Det ser vär härligt ut? Jag blir alltid badsugen när jag ser en sån här sjö som ligger helt spegelblank och där solens strålar glimmar på ytan.

Jodå, jag bestämde att jag och Lukas skulle köra upp till skogen och överraska Jamie med lite bullar. Packade in oss i bilen och kom så här långt...då möter vi Jamie i den lille Fule Gule på väg HEM! Snopet. Så...vi fick vända hemåt igen. Vi sa att vi kunde ta och fika i Gungvala istället...men där var dels ingen hemma och dels inget varmt vatten till den svettige skogshuggaren så vi fortsatte hem till Karlshamn. Vi tog faktiskt fikan inomhus för bbrrrr vad kallt det var ute!

Senare på eftermiddagen begav vi oss iväg på kalas till Carl. Det var trevligt och kul att få träffa honom och de andra.
Och Lukas fick en hel hög med böcker som vi ska läsa och titta i! Tack Carl!!!Ovan: En glad 4-åring.
Ovan: T.v. Kusin Annika och Sonja.
Mitten: Samuel & Carl.
T.h. Kusin Christel, Carls farmor (förlåt mig, jag minns inte namnet...) och Berit.

Mat och träning...

...bokstavligt talat.
Har idag börjat dagen med ännu en portion med amerikanska frukostpannkakor med bacon, lönnsirap och scramled eggs. Gott! Och ett glas apelsinjuice till det. Jag inbillar mig att det är ganska nyttigt, faktiskt... Proteiner är väl bra? Bacon=proteiner och eftersom jag steker i teflonpanna så är det ju så himla bra för man kan hälla bort mycket av fettet...), och pannkakorna nja...de innehåller ju en del kolhydrater, men idag använde jag en del kesella eftersom filmjölken inte riktigt räckte till receptet/smeten vilket innebar att smeten blev lite tjockare och därmed kunde jag spara in en del på vetemjölet... Och till det nyttigaste; ÄGGEN! Jag skramlade sex ägg...och Jamie åt ju hälften...men...Att äta tre ägg till frukost är väl bra? Och sen lönnsirapen...ja, den är väl inte så nyttig, men det är en del av livets goda.

Sen har jag ställt mig på träningsmaskinen igen. Idag ökade jag med ytterligare en minut! :-)  (Nej, jag talar inte om hur många minuter jag är uppe i nu- är fortfarande inte tillräckligt stolt över min prestation för att skryta så mycket om den). Och när jag står där på trampmaskinen så kollar jag på nåt matprogram på TV. :-)  Vet inte vilket program det var idag men kocken (kan det ha varit Niklas han heter?) nämnde att vi får i oss 6 kg tillsatser om året via vår mat!!! Det är ju otäckt mycket! Puh, jag memorerade det så jag kunde berätta det för er...

Nu ska jag göra några sit-ups också...

Nu då?

Solen skiner och det verkar vara ännu en underbar dag... Jamie är i skogen... Vad ska jag göra?
 • Mitt kusinbarn Carl fyller 4 år. Jag är fadder till honom och det vore kul att gå på kalas. Men jag vet inte ens om han ska firas idag, eller någon annan dag...
 • Behöver tvätta bilen (som jag och Simon har delad vårdnad om)
 • ...och kan i samband med det fortsätta lövkrattandet i Jämshög. Det har varit paus i de sysslorna ett tag p.g.a. diverse åkommor...
 • Köra upp till skogen och överraska Jamie med en fika?
Vi får väl se hur det går. Nu ska Lukas badas!

Vardagsbilden

I BLT har de varje dag (?) en vardagsbild och en smått finurlig text under. Ibland tycker jag de fått till det bra på de där bilderna, andra gånger ser det bara tillgjort ut. Här är min vardagsbild... Det är visserligen ingen vardagsbild så som de brukar vara i tidnigen, men ordvitsen finns där... Eller?BAJSPÅSE

Nära slutet?

Ni som följt mitt spännande (?) jeansrace ska få följande uppdatering.
Jag hittade killen på torget som hade de där jeansen jag såg i förra veckan. Jag tror dock att det var nån modell färre nu, men ett av paren föll mig i smaken och jag tog en chansning. Han skulle vara tillbaka på torget på måndag igen, och om de inte passade skulle jag få lämna tillbaka dem. Och så lär det bli, för de var på tok för små. Tyvärr, för det var ett av de snyggaste jeansen jag sett på länge... Snygga silverbroderier och glitterstenar och snygg blå färg med lagom lyster!
Fanken att de inte passade... Och han hade ingen större storlek... :-(Smaktest

Jag gillar de där dumlekolorna med lakritsfyllning. Men de är svåra att hitta numera. Tidigare fanns de i lösvikt, men nu är det mestadels originalkolorna som finns bland lösgodiset. Jo, jag vet att jag pratade om Beach 2009  för några dagare sen men... Igår fick jag iallafall för mig att testa en sak. Jag gjorde negerbullar med Pernod, i hopp om att få lite dumle-lakrits-smak över det hela. Men nja...det märktes inte så mycket faktiskt. Fast de blev goda ändå!
Dumburken

Jag tror jag har något gammeldags syn på TV-tittande.
Jag tycker att folk idag tittar alldeles för mycket på TV. Man måste kunna leva ett liv utan den där "burken". Varför ska man sitta och kolla på TV på dagarna? Då finns det så himla mycket annat att göra! Möjligvis att det kan vara en bra sysselsättning för den som är sjuk eller möjligtvis om det är dåligt väder och man verkligen inte har nåt annat att hitta på...men att bara kolla på TV för att man inte har nåt annat att göra tycker jag är...förgörande. :-)  Jag vet inte om det ordet finns, men det tror jag nog...annars har jag uppfunnit det nu!

Just nu står tv´n på här i rummet, men det är helt enkelt för att jag tröttnat på radion. Den är ett sällskap just nu, men jag hade lika gärna kunnat kolla på tv utan bild eftersom jag inte ägnar rutan så mycket uppmärksamhet.
Likaså tycker jag att det är bra med tv under tiden man lagar mat... Som sällskap och informationskälla. För man kan inte kolla på "nöjesTV" och göra nåt vettigt samtidigt. Däremot att ta till sig information/nyheter funkar alldeles utmärkt. Därför är en sk. frukost-tv nåt jag verkligen vill ha i mitt kök men absolut inte som sällskap vid frukostbordet. Ej heller när man äter middag... Men det är nog en grej jag har med mig hemifrån. Det fanns en TV i köket där, men den skulle man inte kolla på när man åt! Och det är ju så himla rätt!!! Vad händer om tv´n står på när man äter? Man kollar på den! Och då tappar man all social verksamhet kring middagsbordet.

Jag blir också irriterad på tv-zappande. Och när man missar början eller slutet på ett program (som man verkligen vill se) p.g.a. att någon annan zappar omkring bland kanalerna p.g.a. att det visas reklam på den kanalen man ska kolla på, eller att nån "ska bara kolla" något på en annan kanal.

Åh! Jag har mer jag vill skriva men just nu hinner jag inte! Jag får fortsätta en annan gång.Visst är min TV-bild kanske något konservativ, men jag tycker ändå det är skönt att det existerar fler kanaler än "Ettan och Tvåan."
OBS! Klockan på bilden står still men det gör inte tiden! :-)

Försäljare

Jag har  varit hemma i fem och en halv månad nu. (Ja, fanken vad tiden rusar iväg) Och under den tiden har det ringt ett antal telefonförsäljare. Många fler än jag upplevt tidigare.
Det vanligaste förekommande är elbolag. Sen är det tidningar, strumpor, trosor, rakhyvlar, barnböcker, barnkläder och hur mycket andra saker som helst. Och än så länge har jag inte "gått på " någonting. Konstigt egentligen att jag klarat mig ändå, för alla dessa sakerna är ju bara sååå himla bra!!!

Smek-namn :-)

Kollade på Färjan häromdagen. Det var ett äldre par som gick ombord...har svårt för att gissa åldern...70-kanske??? De var särbos och hade (som jag fattade det) blivit ihop på äldre dar. (Sånt tycker jag är gulligt och fint.) Båda två var (Ja, nu får ni ursäkta om det blir helt fel...)Älvsborgsfans. (Det är fotboll va?) Och de klädde sig bara i gult och svart. Nja, damen hon klädde sig i guld också. (De kunde ju lika gärna hejat på Mjällby då va?) Damen hon hade ett smeknamn på gubben:

Staven!!!!

Jag skulle gärna vilja fått det förklarat för mig. :-)

Snabba ryck

Igår ringde en man vid halv fem och var intresserad av lägenheten. Han ville komma och titta på den och jag undrade när det passade honom.
-Jag står ute på gästparkeringen just nu, så jag kommer gärna med en gång! sa han.
Oups! Jag förklarade att det är ganska stökigt här (för det är det jämt tycker jag) och att jag gärna skulle velat städa av det lite innan men han menade att han inte skulle kolla på stöket utan bara på lägenheten...

Ja, vad gör man? Han fick naturligtvis komma upp och han verkade ganska intresserad MEN (för att säga som mr. Irving gör)...han var också i behov av lägenheten ganska omgående.

Alltså: det står i annonsen att tillträde inte är förrän i början av juli... Varför kollar man på lägenheten då, om man behöver den NU?

Vi får väl se hur det går...

Äntligen!

I julklapp fick jag ett presentkort av mamma på Synoptik. Jag känner att det vore kul med nya glasögon. Jag vantrivs visserligen inte i mina gamla bågar, men de börjar tappa färgen och glaset är väldigt repigt, så det är ingen lyx att införskaffa nya. Presentkortet som jag fick var ett sånt som ökade i värde efter nyår. Förutsättningen var att man beställde kompletta glasögon före den 15 februari. För att vara ute i god tid gick jag till optikern redan precis efter nyår för att leta upp ett par snygga bågar. Som vanligt hade jag många att välja mellan, men det fanns ett par som jag fastande speciellt för. Formen var tilltalande men jag kände att färgen kunde varit lite mörkare. Hos optikern sa de att det fanns en annan båge som var lite mer åt det bruna hållet och de skulle beställa hem en sån till mig så jag skulle kunna prova den också. De sa att det kunde ta upp till tre veckor innan bågen kom, beroende på om den fanns i lager eller ej men det kändes inte som någon brådska.

Tiden gick och jag hörde inget från optikern så jag ringde och kollade läget. De undersökte saken och det visade sig att bågen skulle tillverkas hos återförsäljaren och då kunde det ta upp till fem veckor innan bågen kom. Jag förklarade hur det låg till med presentkortet för jag kände att jag inte ville förlora värdeökningen p.g.a. att bågen inte kommit i tid men jag fick löfte om att det skulle lösa sig...

Förra veckan tyckte jag att det börjat ta liiiite väl lång tid så jag gick inom butiken när jag ändå var på stan. Oj då, de hade ingen koll på vad som hänt men skulle undersöka och återkomma....

IGÅR den 14 April hörde de av sig och sa att bågen kommit!!! ÄNTLIGEN! Så, jag ska försöka hämta den idag och bestämma mig för om jag vill ha den eller inte...

Tisdagsmåndag

Det är ju en sån där konstig dag idag. Man tror det är måndag hela tiden eftersom det varit helgdag, men det är ju tisdag! Idag är det dags för vaccination för Lukas igen. Undrar hur det ska gå denna gången...
Själva vaccinationen gick ju bra förra gången. Han grät bara precis lite när det stack till, sen kramade jag honom lite och då var det bra igen. Sen var han lite kinkig på kvällen men han blev inte dålig som vissa barn blir. Däremot så slutade han ju sova hela nätterna efter det. Före första sprutan så brukade han sova ända tills 06:00 på morgonen. Vad skönt det var! Men sen dess så har han vaknat varje natt (utom EN!). Det vore jätteskönt om det kunde vända tillbaka nu igen när han tagit sprutan idag!

Oj, oj vad tiden går... Vi ska vara hos sköterskan kl. 11 och lillemannen sover ännu. Får nog börja försöka väcka honom lite...

Körkort

PÅ tal om nedanstående inlägg och permanent. Det var alltså ca: 10 år sen jag kryllade håret senast. Och på hemvägen blev jag stoppad av polisen. Det var nog en nykterhetskontroll tror jag... Och så fick jag ju visa körkortet också. På fotot där var jag ganska kortklippt och hade ganska stora glasögon. Vid kontrollen hade jag alltså nypermanentat hår och dessutom mindre glasögon... Polisen undrade nog om det var samma person på bilden som i bilen för jag minns att jag ändå fick förklara att jag just varit och fixat håret...

Samma körkort var med på resa i Stockholm. Jag var inne i min dåvarande favoritbutik (som numera inte finns längre... :-(  ), och skulle köpa mig några jeans. Jag betalade med kort och fick visa körkortet också. Men det var nära att det inte blev nåt köp. Kassörskan vägrade tro att det var samma person på fotot som stod framför henne. Jisses vad jag fick tjata på henne innan hon trodde mig. Eller...jag vet inte om hon trodde mig sen heller. Men jag fick mina jeans betalda iallafall.

Huvudsaken

När jag besökte min hårfrisörska innan Lukas föddes så förberedde hon mig på att jag eventuellt skulle komma att tappa en massa hår när bebisen fötts. Efter cirka tre månader. Men det är helt normalt, sa hon. Men det är också lika normalt att INTE tappa nåt hår. Så när jag var och klippte mig senast pratade vi om det igen. Jag sa att jag inte hade märkt att jag hade tappat nåt hår, och hon sa att hon faktiskt hade kollat in det när jag kom, men hon tyckte inte heller det verkade så. Men jag tror det har börjat nu....

Två månader för sent, men nog tappar jag hår alltid. Jisses! Jag har aldrig sett så myckeyt hår på min kudde tidigare. Och när jag tvättat håret har jag en ötäck hårboll i duschen. Tycker det ligger hår överallt! Usch! Men, det är ju skönt att veta att det är normalt. Om än något sent...Naturligtvis hade jag gärna sett att jag fick behålla håret, men nu är det ju som det är. Vi får väl se hur det slutar.

Igår stod jag ändå och funderade på om jag skulle ta och permanenta mig!!! Det var ett tag sen sist. 10 år sen ungefär. Jag vet inte hur pass omodernt det är med krylligt hår just nu, men ni som känner mig vet nog att jag inte är den som rättar mig efter vad som är modernt eller ej. Jag vet dock att när jag permanentat mig tidigare så har det verkligen blivit jättekrylligt från början. Det är egentligen först när man klippt håret en gång efter permanenten som det börjar se vettigt ut. Nu har jag fått pippi på att sätta upp håret och har man då lite kryll i det kan det ju bli rätt lättskött. Gör liksom inget om det "trillar" ut nån tuss här eller där...det ser väl bara lite sådär romantiskt ut..? :-) 

Hmmm, det tål att tänkas på. Men först ska jag nog vänta och se hur mycket jag tappar.

Proffsfotograf?

Jamie har kommit på nöjet i att ta lite annorlunda bilder med kameran. Så denna helgen har han varit fotograf. Här är några av hans alster.Jag skapade en leksak av en gammal spegel och en godislåda. Lukas tycker det är jättespännande med killen i spegeln...
Den här bilden tycker jag är häftig. Synd att vi inte torkat av spegeln...Är det någon mer än jag som tycker att gossen liknar Olle Jönsson i Lasse Stefanz när han har hatt på sig?

En annan dag

Nu är påsken nästan över. Vad fort det gick! Jag är ju visserligen "ledig" hela tiden, men det är ändå lite trevligare när alla andra också är lediga. Och så är det skönt att ha Jamie hemma. Bara en sån sak som att duscha blir så mycket enklare då. Då kan man hoppa in i duschen när som helst, annars måste man ha koll på Lukas också.

Idag har vi varit hos Monica och fått påskmat. Hon pratade om att bjuda på lax, men det blev fläskstek istället. Det var gott det också.
Vi köpte en resesäng till Lukas i torsdags som vi invigde idag. Eller ja...Lukas invigde den naturligtvis. Hade sett lite konstigt ut om jag och Jamie skulle tränga ihop oss i den! :-) Den var väldigt klurig att montera. Man skulle bara "knäcka" sidorna, men de fastande liksom inte. Hmmmm...hoppas det blir bättre när man använt den några gånger annars kommer jag INTE rekomendera någon att köpa en likadan. Då kommer jag att tipsa folk om att köpa en dyrare istället...

Jamiegubben har varit ganska så förkyld hela helgen. Trisst. Enda fördelen med det är att han egentligen hade planer på att jobbat i skogen åtminstone två dagar, men nu blev det inget med det, vilket innebär att han istället varit hemma och gjort mig och Lukas sällskap. :-)   Tyvärr så fick han ju även stanna hemma från farmors underbara påskmiddag i lördags.
Igår mådde han däremot lite bättre så då tog vi en liten runda med bilen. Lite halvt planlöst egentligen, men vi ville komma iväg någonstans. Vi körde till Bromölla för att kolla på möbler, mest för skojs skull, men det var stängt! :-(  Så skoj blev det. Istället hamnade vi på EKO:-  och blev några hundralappar fattigare och prylar rikare. TYVÄRR hade de ett fint extrapris på godis som inledde oss i en otäck frestelse...men det var ju påsk!


TorgetJag gillar Karlshamns torg. Tycker det är jättemysigt med alla handlare som slår upp sina bord och tält där på mornarna för att sen plocka ihop igen efter lunch. Kan inte begripa de som tycker att torghandeln ska bort från torget. Det ger ju ett sånt härligt liv! Häromdagen när jag var där blev jag så glad av att se alla blommor! Och idag när det pratas så mycket om att man ska köpa närproducerat så är ju Karlshamns torg ett föredöme! Nej, fy tusan vad besviken jag blir om de plockar bort handlarna från torget.
Glad Påsk!

Godmorgon alla bloggläsare!
Nu är påskafton här och nu får vi äntligen säga "Glad Påsk", så det önskar jag er alla.
Jag har börjat dagen med en härlig frukost; amerikanska frukostpannkakor med lönnsirap, bacon, scrambled eggs och ett glas apelsinjuice till det. GOTT!


Hoppas jag kan stå mig ett tag på det.
Planen för dagen idag är en tur ner till stadens torg där jag hoppas kunna spana in de omskriva jeansen. (Ni ska snart få slippa läsa om dessa jeans, jag lovar....) Kanske jag tar mig en mjukglass också. Har varit sååå himla sugen när jag sett andra folk äta glass de senaste dagarna. Mjukglass är ju lite lurigt bara...det ser egentligen godare ut än vad det är. Jag tycker mjukglass ska vara söt, och ofta smakar den lite för mycket...vatten nästan. Jo, det är nog så att jag MÅSTE provsmaka idag för att kunna ge ett omdöme sen. :-)

Nu får jag se till att göra mig iordning. Man får passa på när Lukas sover. Senare i eftermiddag ska vi till farmor på påskmiddag. Det är fullt upp idag också alltså...

Behå

Amning i all ära... Det är mysigt att ha de där stunderna med Lukas. Smidigt är det också. Man behöver inte tänka på att ta med sig mat. Den finns där. Färdig och klar. Bara att äta. Är så himla glad att vi fick det till att fungera till slut. Jag var verkligen nära att ge upp många gånger. Det är bara EN SAK jag verkligen längtar efter. Att kunna använda en rikitig behå.
Amningsbehåar är inte särskilt snygga. De är bara praktiska. Och det blir inte riktigt snygg under kläderna heller. Åh vad jag längtar till min riktiga underklädeslåda!!!!! Till Alicia, Bastille, Dominique, Meryl, Orchidea, Lavanda och alla de andra underbara modellerna!!!


Fler drömhus... (?)

...Med tanke på mitt föregående inlägg och Jeannas kommentar...
Nu berättade även Jamie att han drömt om ett hus. Att han varit på husvisning. I USA. Utan mig. Och huset såg jättefint ut på utsidan men visade sig vara ett riktigt ruckel på insidan. Men Jamie tyckte det verkade okej ändå så han ville köpa det. Hmmm... Hur ska detta sluta?Kan det varit ett sånt här hus Jamie var och kollade på?


Sovmorgon med konstiga drömmar

Oj då...Ibland begriper man inte hur saker går till, men idag har jag/vi sovit läääänge! Lukas sover fortfarande. Jag vaknade för en liten stund sen. Skönt! Visst, jag (och Lukas) har varit uppe en gång i natt, och så på morgonen vid fem...och då ville han inte somna om förrän strax efter sex, men han brukar ändå inte sova så här länge sen.

Däremot kan jag inte påstå att jag sovit gott. Har drömt en MASSA konstiga saker. Bl.a. att alla gamla klaskompisar från Jämshög träffades hos mig i en lägenhet jag hade i San Fransisco! Jag hade en tvåa där, en takvåning...och nu kommer det konstiga...man kunde gå ut från sovrummet rakt ut i havet! Hur är det möjligt från en takvåning. (Snacka om lågt till tak!!! :-)  )  Folk gick ut på stranden, men det var i själva verket havsbotten p.g.a. tidvatten och ebb. (Men det har de väl inte i San Fransisco?) Och så kom vattnet och folk hant inte undan utan de fastnade i sanden så några av oss andra fick gräva loss dem för att de inte skulle drunkna. (Jag tror alla klarade sig) Sen gick folk in i lägenheten med blöta fötter och det var sand överallt och jag hade gammalt plank-trägolv... Så himla märkligt...
Jag blev ovän med Chrille ( så ovanligt! :-) ) och kysste Peter! :-)

Hux flux fortsatte drömmen med att vi var ute och cyklade. Åter igen i USA. Nu var Simon med också. Han satt framme på mitt styre men var bara sex år. Han trampade och jag höll koll på trafikljusen i korsningarna. Och så kom vi till ett jättestort bibliotek där vi skulle hitta en specifik bok. Det var en slags tävling mot alla andra som cyklade. Men boken fanns inte. Å så rörigt det var. Någon av tjejerna, jag tror det var Susanne, fick ett erbjudande om att jobba på en bondgård och hjälpa till med ett reklamjippo...

Alltså...det är helt fritt för er som läser att tolka drömmen.
Jag vet iallafall att jag längtar till USA...Och nu ska jag äta frukost!

GODMORGON!

Vädret

I morse när jag vaknade (av en ledsen gosse) sken solen utanför sovrumsfönstret. Jag gick en runda i lägenheten och såg en stor härlig sol utanför fönstret. Sen fick den ledsna gossen lite mat och blev på bättre humör och en stund senare var jag uppe igen. Denna gången besökte jag den andra sidan av lägenheten. Den västra flygeln. :-) Och där var det dystert på himmelen. Himlen. (Vad tusan heter det?) Den östra sidan erbjöd sol...

...medan den västra sidan var mer dyster med en mörk himmel.

Kanske det inte framgår så tydligt av bilderna hur det såg ut?
Hursomhelst är det ofta på detta viset här uppe på berget. Sol på ena sidan och mörkt och dystert på den andra. Det är m. a. o. ett krig mellan öst och väst och vi bor mitt i skottlinjen. Ibland segrar den goda sidan och ibland tar mörkret över. Det är rena rama starwars! :-)

Shopping?

Jag var ute han trodde på jeansturne´i förgår. Det gick inte så bra. Jag hittade ETT par som passade ganska bra. Men de var så TRÅKIGA. Inga fina sömmar någonstans, en ganska mesig färg/tvätt och inga detaljer överhuvudtaget. Och det känndes lite väl trisst för att vara jag. Jag var t.o.m. inne på JC och kollade! Frågade killen där om han trodde de hade några jeans som kunde passa mig, och ja, det trodde han ju. Det är härligt med optimistiska människor. :-) Men...det gick ju inte så bra. Nja, det fanns ett par som satt sådär, men ändå inte optimalt. Och sen blev Lukas ledsen och då kände jag att jag inte ville vara kvar där längre.

Som nybliven mamma kommer man på saker som man inte funderat på tidigare. Som nu (då) när jag skulle prova jeans. Och har killen med mig i barnvagn... Inte tusan vill jag ställa vagnen utanför provhytten under tiden jag provar byxor! Ånej, det finns alltför många tokiga människor i den här världen. Så, jag bökade in mig i provhytterna med barnvagnen bredvid. Det blev ganska tight kan jag erkänna. Hur gör folk som sitter i rullstol?

Det är likadant när man ska in i olika butiker. Jag vet att detta diskuterats tidigare, men det är inte lätt att ta sig in och ut ur butikerna. De flesta har ett eller två trappsteg in, plus en dörr som det inte finns någon dörröppnare till...

Det är helt enkelt som så, att så länge som man inte varit i vissa situationer så tänker man inte på de problem som det medför. Det är likadant med cyklister som inte....eller nej, jag tar det ämnet en annan gång...känner att tiden börjar rinna iväg...

Som ni säkert förstår blev det inga jeans! Jag får fortsätta min jeansjakt en annan dag. Jag såg faktiskt TRE par läckra jeans på torget, hos en av torghandlarna... Det är bara lite konstigt... Det känns som om det är lite "tabu" att handla byxor av dem. Varför känns det så? Jag är ju ingen märkesfreak på nåt vis så det är ju inte det. Problemet är ju det där med att prova dem. Jag tänker inte ställa mig och strippa på torget i stan! Kan man få pengara tillbaka om de inte passar när man kommer hem? Hmmmm...jag ska kanske undersöka detta närmare.

Shoppingrundan blev dock inte helt byteslös. Jag gick ner till leksaksaffären och införskaffade två leksaker till Lukas
istället.

 

Det blev en mobiltelefon som genast blev väldigt omtyckt. I synnerhet öronen som prasslar och är väldigt goda att sutta på! Och så ringarna. De är också glädjeframkallande. Jätteroligt att skaka på dem för det låter. Och de går också att ha i munnen och sutta på...

Beach 2009?

Igår när vi gick och la oss sa jag till Jamie att det verkligen är dags att ta tag i "detta" och så tog jag tag i det som numera är ett mindre bildäck runt midjan. (Fråga mig inte vilken profilhöjd osv. det har, men det är definitivt numera ett däck och inte en cykelslang som tidigare.) Man brukar kanske kalla det bilring i dagligt tal?

Och nu har jag ju förmedlat detta även till er, vilket är det bästa sättet att nå ett mål. Man ska
 • skriva ner det  &
 • berätta om det för sina vänner.
På så sätt så sätter man mer press på sig själv. OCH så kan man få pepping från sin omgivning.
Så...idag har jag ställt mig på "orbitreken" här hemma. Ja, det är ju ingen orbitrek på riktigt, men den funkar likadant. Och det var jobbigt!!! Jag hade ett mål där också, men uppfyllde det inte på låååånga vägar. Men, jag blev svettig, och det är väl bra? (Nej, jag vågar inte berätta hur kort stund jag höll ut). Sen la jag mig på golvet och gjorde lite övningar, sit-.ups och lite sånt. Inte mycket, det ska jag inte skryta med, men jag kan ju inte börja på elitnivå! :-)

Jag har ställt mig på vågen också. Den visar 71 kg. När jag skrev in mig på MVC förra året stod den på 65. Den 12 november 2008 vägde jag 90... Så visst har det gått på rätt håll, men nu är det den jobbiga biten kvar.


Bilden t.v. är tagen 23/2 2008 Bilden till höger är tagen dagen innan jag åkte in till BB. (Jisses så stor jag var!)

Sen måste man ju ta det försiktigt med träning o.s.v. när man fortfarande ammar. Bebisen måste ju få i sig all sin näring, och det är viktigt att man inte drabbas av mjölksyra under tiden man tränar för det går över i bröstmjölken. Det är visserligen inte farligt, men det smakar illa. Och banta är inte heller att tänka på för det är inte heller bra för bebisen. Och det är ju bra, för jag TROR inte på bantning.

Det finns så många olika dieter och idéer om hur man ska gå ner i vikt. Jag har mjin egen filosofi.
Kroppen fungerar som ett konto på banken. Det man sätter in, finns att ta ut. M.a.o. om du äter 2500 kcal om dagen, men bara gör av med 2000 så blir det ju ett överskott på 500. Och ja, de lägger sig någonstans. Och det blir väl en viss ränta också... Enda skillnaden jämfört med pengar är ju att det är svårare att göra av med än cash.

Nu har min lille prins vaknat igen och vill ha uppmärksamhet.

Och målet då..? Jo, det är att kunna använda mina "gamla" kläder igen. Det är ingen mening att skriva ner en vikt, för vikter är egentligen inte relevant. Det handlar mer om mått. Har särskilt ett par jeans som jag gärna vill kunna använda igen... DET är målet! TID? Deadline? Hmmm... Det låter ju som en evighet iväg om jag säger...augusti, men det är det som känns mest rättvist. Är jag för feg tycker ni?

Kli i halsen

Jag vet inte varför, men det kliar i halsen en himla massa och jag hostar nästan lika mycket. :-( Trisst som attan. Känns som att jag skulle vilja köra ner en flaskrensare i strupen och klia lite.
 

Try Them!

Har ni sett rubriken tidigare? Ja, det var ju KappAhl som gjorde reklam för alla sina jeans i veckan som gick. De hade någon jeansdrive med 100:- rabatt.
Eftersom jag är på jakt efter nya jeans sprang jag alltsom hastigast inom KappAhl häromdagen när jag skulle handla. Kollade igenom jeansavdelningen. Väldigt snabbt kan jag erkänna, men jag tyckte mig ändå konstatera att där inte fanns nåt som skulle passa mig. Jag söker ett par jeans med låg midja. Det går ju att hitta MEN! Sen ska det ju gå att få dem över höfterna också... Och det är inte det lättaste. Många av de modeller med jeans som finns med låg midja är ofta smala i benen och då är det ju stört omöljligt för mig att få dem på mig. Ibland tar det stopp redan på vaderna!

Tänk er ovanstående jeans på en människa med vader med omkrets på ca: 40 cm... Nej, just det, det går inte.
(Denna bilden är dock hämtad från Lindex och inte KappAhl. Men det är lika illa...)

Hur som helst...Det fanns faktiskt ett par jeans som jag gillade där inne på KappAhl. ETT par. Och vilken storlek var det? Jo, stl. 34! Alltså...jag tycker att om man ska ha en sån här drive, då får man se till att ha lagret fullt med jeans så de inte tar slut! För annars blir jag så besviken och "anti" så jag struntar i att "Try Them!" För när jag såg reklamen uppfattade jag det som att  "Kolla här- vi har jeansen för dig- ge oss en chans"-typ (för att prata ungdomsspråk)... Men när man ine hittar modellen man söker i rätt storlek så blir man inte alls sugen på att prova någonting.

Jag får se om jag gör ett nytt försök i veckan. Hade jag kanske för bråttom när jag var där i veckan...? Tror inte det. Men jag återkommer i ärendet så ni får reda på hur det går. Om ni nu (då) vill veta det.
Grillpremiär

Eftersom Jamie var i skogen och jobbade igår så ville jag inte vara hemma här i lägenheten när solen sken utanför. Jag får sån panik...vill bara UT när det är fint väder! Så, det blev återigen en tur till Jämshög igår. Jag hade som plan att fortsätta med löven fast det blev inte så mycket räffsat igår. Farmor kom på besök och då vill man hellre umgås med henne. Men, några lövhögar blev det. Vet inte om det är p.g. a. det som jag har lite ont i ryggen idag. :-(  Hmmm... Nåja, det går väl över.
Vi invigde grillsäsongen också! HÄRLIGT!


Dagens sysselsättningsplan är inte riktigt klar ännu... Jamie är i skogen idag också så det är lite trisst att bara vara hemma. Hade tänkt baka någon typ av mat-bullar, men det var hela tiden någon ingrediens som saknades och sånt får mig att tappa sugen totalt. Jag har haft en tanke att införskaffa en resesäng. Kanske det vore nåt att sysselsätta sig med? Vad jag än ska göra så vet jag att dagen lär försvinna någonstans dit ljuset tar vägen.

Shopping

Igår var jag och köpte lite nya kläder till Lukas. Tycker att det verkar vara lite varmt med overallen nu när det är vår i luften. Planen var att köpa en jacka. Och det hittade jag en som jag tyckte var jättefin. Och en mössa till den. Sen fanns där en "tjöja" med en elefant på, som jag kikat lite på tidigare som också slank med. Och två par byxor... Kollade igenom alla kläder vi köpte i USA och det är en himla massa bodys men inga byxor, så jag hoppas dessa byxorna ska matcha de kläderna. Och så blev det en röd/blårandig body också, eftersom byxorna var på "tag 3 betala för ""-erbjudande...


Mössan hade små fina stjärnor i toffsen.
Jeans till mig själv har det däremot inte blivit ännu...

Lite kort

...dock inga nya bilder.:-)
Vilken underbar dag det har varit! Iallafall för mig och Lukas. Jamie försov sig i morse så han tycker nog inte det var så härligt... Jag och Lukas däremot sov ända tills 9 (nästan) och det var skönt! Men vi var ju uppe en stund i natt som kompensation. Och jag hade svårt för att somna efter det, låg säkert vaken i två timmar. :-(  

Jag hade en massa planer för dagen när jag vaknade. Och inget blev som jag hade tänkt. TANKEN var att ägna dagen åt lite städning och sen gå ner på stan för att se om jag kunde hitta ett par nya jeans. Men så ringde Jamie och ville att jag skulle ta hans bil till Peter och byta däck, så det  blev dagens projekt. Hade en tanke på att köra till stan efter det, men tiden rann iväg och jag kände att jeansen kan jag försöka hitta en annan dag. Varför ge sig ner till stan en fredagseftermiddag när det är en himla massa andra folk i vägen överallt? Jag är ju ändå ledig veckans alla dagar så jag tar det en annan gång. Helst före nästa torsdag dock, för då fyller pappa år och det vore kul med nya byxor då.

Efter däckbytet blev det ett besök hos Monica i Gungvala. Bilen blev tvättad och den blev sååå fin. De nya fälgarna var verkligen jättesnygga och det hade ju varit trisst att ha så fint väder och fina fälgar och smutsig bil...
Lukas har varit på ett strålande humör hela dagen. Han är verkligen snäll den bebisen.

Nu ska jag hålla kväll (fast det egentligen inte känns som att JAG har uträttat nåt idag). Har lite huvudvärk, så nu ska jag kasta mig på soffan.

Vårkänslor

Ni kan ju tycka det börjar bli lite enformigt nu för jag är ju inte den första till att nämna det- våren är här!!! Så himla underbart! Såna dagar som vi haft nu får energin att växa i kroppen. Man vill ju bara vara ute och njuta! Igår var jag och Lukas hemma i Jämshög och fixade lite i trädgården. Lövräffsning. De flesta kanske sysslar med det på hösten, men jag kan verligen rekomendera er att förlägga det projektet till våren istället. Då är det så mycket skönare! Löven är torra och solen är varm och go. Och så är det ljust längre på dagen också!

Lukas låg i vagnen och sov när jag räffsade. Sen när han vaknade gick vi in och fikade lite. Mamma hade en tårtbit som hon hade fått med sig hem från ett kalas i tisdags. Var det Petra som fyllde år? Hmmm...jag erkänner att jag har lite dålig koll. (Sorry.) En av de saker jag verkligen behöver bli bättre på- att hålla koll på olika bemärkelsedagar. Ska bli bättre på det! Jag blir själv så himla glad när folk kommer ihåg Mig på min födelsedag. Jo, tårtan- himmel vilken skapelse!!! Den var sååå god!!! Det var någon typ av marängbotten, med någon honungsliknande fyllning, grädde och jordgubbar på toppen och PASSIONSFRUKT!!!!! Och det var verkligen pricken över i:et! Fanken att jag inte tog någon bild... En sak till jag måste bli bättre på!

Trodde jag skulle få Lukas att somna i vagnen igen efter att han fått vara vaken lite och fått mat o.s.v. men det gick han inte med på. Mamma fick gå en runda med honom på armen istället under tiden jag flyttade lövhögarna till komposten.

Däremot somnade han på kvällen när vi kom hem så då gick jag bort till Titti en runda och fick mer onyttigheter... Gräddbullar och Twix. Vilken ohälsosam dag... (Bortsett från lövräffsandet.)
Så nu måste jag ta tag i denna dagen också- det finns fler löv i Jämshög så det ska bli en runda dit idag också. Plus lite andra ärenden.Mamma mormor vilar armarna efter att ha burit omkring på  Lukas.

Nedan: Krokusar är en sån härlig färgklick nu på våren. Man blir så glad.
Lukas sover i vagnen (bilden togs på promenaden i måndags).
Och några av lövhögarna från gårdagens vårkänslo-ryck.


RSS 2.0